Čtvrtek 2. července 2020, svátek má Patricie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 2. července 2020 Patricie

Pošlete fotografii z grilování s receptem a hrajte o gril a další ceny

Ryby jsou pro grilování vděčnou surovinou.
29. června 2020

Soutěž V rámci speciální přílohy Grilování vyhlašujeme soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte...

Rychlé špízy ozvláštněte libanonským kořením v marinádě

Špízy ugrilujete z jakéhokoliv masa, podávají se s pita chlebem a dipem.
26. června 2020

Libanonská kuchyně je poměrně pestrá, jen si na ni musíte zvyknout. Ale netřeba kvůli ní jezdit...

Hovězí pupek je hvězdou letních grilů. Zkuste jej s grilovanou cibulkou

Hovězí pupek s grilovanými brambory a cibulí se smetanovým dipem
23. června 2020

Grilování pupku, tedy flank steaku, je cestou, jak si vychutnat kvalitní hovězí maso a přitom se...

Zkuste ogrilovat jahody s granittou a čokoládovým krémem jako sladký závěr

Grilované jahody s granittou
12. června 2020

Zní to sice neuvěřitelně, ale grilovat lze i jahody. Může tak vzniknout příjemná sladká tečka,...

Na gril dejte klidně kedlubny, ředkvičky i pomeranč. A navrch halloumi

Grilovaný salát z kedluben, chřestu, ředkviček a salátu Pak Choi se sýrem...
9. června 2020

Tento recept potěší všechny milovníky bezmasého grilování. Netradiční zeleninovou recepturu...

Necpěte se masem. Grilovanou zeleninu jen lehce „okořeňte“ steakem

Grilovaná paprika na briošce s kozím sýrem
5. června 2020

Není třeba se při grilování přecpat masem a zajídat jen tak chlebem. Podstatnou částí pokrmu může...

Vepřový tomahawk je hvězdou letních grilů, navíc za rozumné peníze

Tomahawk po naservírování na talíř
30. května 2020

Vepřový tomahawk steak je zajímavý tím, že obsahuje část masa z krkovičky i bůčku. Je na kosti, což...

Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie

Grilované karbanátky s čedarem
23. května 2020

Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...

Asociace hovězího masa natočila dvouhodinové video pečení na rožni

29. listopadu 2019

V době superrychlých reklam se občas stane, že některá společnost vsadí na opačný extrém. Americká...

Zkuste lososa trochu jinak. Třeba jako karbanátky nebo s houbami

12. srpna 2019

Jen pár minut na grilu stačí, aby lahodné maso lososa zpříjemnilo letní večer. Do jednoduchých a...

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

11. července 2019

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto...

Sýr a ratatouille. Odlehčené grilování do horkých dní podle Pohlreicha

25. června 2019

Zdeněk Pohlreich rád ukazuje ve svém pořadu Rozpal to, šéfe! způsoby, jak se při grilováním necpat...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

18. června 2019

Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

16. června 2019

Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít...

Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele

15. června 2019

Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

11. června 2019

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za...

Není kráva jako kráva. Špičkové české steaky běhají po farmách

9. června 2019

Stejně jako zraje víno nebo whisky, tak i maso musí ke své křehkosti a kvalitě „dozrát“. Grilování...

Pohlreich griluje levné hovězí hrudí v suché marinádě jako Texasan

4. června 2019

Ke grilování není třeba vždy používat jen ty nejdražší a nejjemnější kousky. Šéfkuchař v dalším...

Pohlreich předvedl tanec s quesadillou, připravil ji na grilu

28. května 2019

Mexická quesadilla je jednoduchý tradiční pouliční pokrm. Ale když to má při vaření odsýpat a...

Netradiční hovězí steak z roštěné. Vyzkoušejte marinádu z jalovce a vodky

23. května 2019

Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích,...

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

14. května 2019

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a...

Zálesácký chleba zvládnete snadno i na grilu v polních podmínkách

8. května 2019

Není to sice tradiční kvasový chléb, ten jen tak někdo nezvládne a jeho příprava potřebuje daleko...

Pohlreich se vrací na obrazovky s grilováním steaků. Na řadě je T-bone

7. května 2019

Primácký pořad Rozpal to, šéfe! se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem zahájil prvním dílem svoji jarní...

Kotlety na gril zkuste naplnit sýrem a šunkou a potírejte máslem s chilli

2. května 2019

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak – fádní...

S propan-butanovou lahví manipulujte bezpečně, ať je z ní dobrý sluha

15. ledna 2019

Díky nezávislosti na rozvodných sítích jsou propan-butanové lahve oblíbené především na chatách či...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

7. srpna 2018

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

aktualizováno  4. července 2018

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

30. června 2018

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

16. června 2018

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

13. června 2018

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Makrela je u nás nedoceněná ryba. Pohlreich ukáže, jak na ni

11. června 2018

Zdeněk Pohlreich ve své sérii Rozpal to šéfe ve Španělsku! na Primě opět používá místní produkty....

Místo krkovičky zkuste grilovat raději jehněčí, doporučuje šéfřezník

9. června 2018

Zkuste zaexperimentovat a vyměnit kuřecí nebo krkovičku za méně obvyklé druhy masa. Dočkáte se tak...

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

7. června 2018

Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i...

Veřejná griloviště jsou skvělá. Dávají šanci lidem, kteří nemají zahradu

5. června 2018

V městské zeleni v Česku skvěle funguje řada oficiálních grilovacích míst, kde je povoleno...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

4. června 2018

Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Čtenářské recepty: ryba, chřest, hovězí i gyros naležato

2. června 2018

Do čtenářské soutěže o kontaktní grily dorazily další recepty. Zkuste se inspirovat a pošlete...

Najdete na iDNES.cz