Pondělí 14. června 2021, svátek má Roland
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 14. června 2021 Roland

Grilovačky jedou naplno. Jaký gril pořídit a jak se o něj starat?

Se vstupem na dvě jehly termosondy a porcelánem smaltovaným litinovým roštem....
12. června 2021

Premium Od opékání špekáčků, oblíbené to zábavy asi 60 procent z nás, vede přímá cesta ke grilování a...

Bábovka na grilu? Pro Ivetu Fabešovou to není žádný problém

Bábovka na grilu v provedení Ivety Fabešové
9. června 2021

Cukrářka Iveta Fabešová v dalším dílu show Zdeňka Pohlreicha Rozpal to, šéfe! přijala výzvu, jak si...

Velké divadlo na malém grilu. Toto je tortilla podle Zdeňka Pohlreicha

Okamžik pravdy. Takto by měla tortilla vypadat v řezu.
2. června 2021

Zdeněk Pohlreich je nejšťastnější, když může i v polních podmínkách ukázat, že vaření není jen o...

Hovězí, vepřové nebo kuřecí? Malý průvodce nejlepším masem na gril

Na gril klidně můžete použít i plátky hovězí roštěné.
28. května 2021

Až vytáhnete a očistíte gril, přijde čas také na oprášení osvědčených receptů, vymýšlení nových...

Trošku hořká, sladká i kyselá. Podle Pohlreicha jsou taková křídla bomba

Křidýlka si při konzumaci můžete namáčet do omáčky.
26. května 2021

Mořské plody s avokádovou omáčkou, uzený lilek nebo vdolky na grilu jste mohli vidět v dalším díle...

Těsto musí prdlat. Pohlreich se učil grilovat čajové koláčky s povidly

Upečené koláčky
19. května 2021

Iveta Fabešová v pořadu Rozpal to, šéfe! opět přesvědčovala, že se současným grilem lze zacházet...

Než prvně nastartujete gril, dejte mu péči, aby sloužil jako nový

Mřížku grilu čistěte v hodně rozpáleném stavu.
17. května 2021

Žádný teplejší víkend se neobejde bez grilování. Avšak předtím, než rozpálíte gril naplno, je...

První zásada při grilování kuřecího masa: po řezu musí vytékat čirá šťáva

Doma grilované kuře nemá konkurenci, takové u stánku nekoupíte. Celý fígl...
13. května 2021

Příprava grilovaných jídel má svá specifika. Zvláště jde-li o kuřecí maso. To musí být dostatečně...

Pohlreich nadskakoval nedočkavostí, když mu gril sebrala Iveta Fabešová

12. května 2021

Zdeněk Pohlreich rád vaří a griluje. Ovšem když mu jeho oblíbenou hračku sebere jeho souputnice...

A teď budu kadeřník! Jiří Babica jako youtuber narazil na zlatou žílu

9. května 2021

Premium Před rokem si na internetu založil Babicovu televizi. Uvedl ji prohlášením: „Tohle je moje...

Pohlreich rožnil „dvojitou“ vepřovou pečeni, učil pracovat s provázkem

5. května 2021

Zdeněk Pohlreich to opět začal rozpalovat. V prvním díle jarní série Rozpal to, šéfe! rožnil...

Známe vítěze soutěžního grilu. Nejlepší známku měl recept na pověšené kuře

15. září 2020

Soutěž Celé prázdniny jste posílali fotografie a recepty pokrmů z grilu. Nejlepší z nich jsme postupně...

Pstruha zabalte do bahýnka, kuře pověste. Čtenářské nápady z grilu

5. září 2020

Soutěž Máme tu poslední sadu čtenářských receptů z letní soutěže o nejlepší inspiraci z grilování. V...

Čtenářské soutěžní recepty z grilu jsou ve finále. Dančí svíčková i špízy

27. srpna 2020

Soutěž Zbývá jen několik dní, kdy ještě můžete poslat příspěvek do soutěže o nejlepší čtenářský grilovací...

Čtenáři zkoušejí na grilu mořského okouníka, kuře na pivu i hovězí filet

20. srpna 2020

Soutěž Že jsou ryby ideální pro letní grilování, se konečně projevilo i ve čtenářských příspěvcích letní...

Quesadilla, kuře v marinádě i rumpsteak. Zkuste soutěžní příspěvky z grilu

11. srpna 2020

Až do konce prázdnin soutěžíme o elektrický gril a další ceny. Stačí poslat fotografii, svůj...

Hovězí svíčkovou z grilu ozvláštněte variací z hub a bazalkovou omáčkou

1. srpna 2020

Kdo nehodlá ke špičkovému masu přikusovat jen krajíc chleba, může si na grilu připravit kompletní...

To nejlepší přichází z řek a rybníků, užijte si ryby nejen na grilu

1. srpna 2020

Kdo si nepotrpí na mořské potvory, ten se určitě najde v chuti sladkovodních ryb, které jsou u nás...

Žebírka svázaná do snopu, maso zkombinované s čokoládou. Čtenáři grilují

24. července 2020

Soutěž Máme pro vás další várku čtenářských receptů, které jsme dostali do soutěže o nejlepší recept....

Vyzkoušejte vietnamské čevabčiči Bo la lot. Je zabalené do betelového listu

20. července 2020

Čevabčiči na vietnamský způsob je typické tím, že se griluje zamotané v betelu, tedy listech...

Vepřová žebra, jelení kýta a panenka. Příspěvky ze čtenářských grilů

16. července 2020

Soutěž Hned dvě odlišné marinády na oblíbená vepřová žebra na grilu, které můžete vyzkoušet při svém...

Pstruh, krkovice vcelku i napíchnuté kuře. Vyzkoušejte recepty od čtenářů

10. července 2020

Soutěž Od začátku měsíce nám posíláte své oblíbené grilovací recepty, se kterými soutěžíte o gril a další...

Asijské špízy Satay na grilu probudí chuťové buňky k životu

6. července 2020

Na grilu se nemusíte omezovat jen na českou klasiku. Vyzkoušejte trošku jiné asijské chutě....

Pošlete fotografii z grilování s receptem a hrajte o gril a další ceny

29. června 2020

Soutěž V rámci speciální přílohy Grilování vyhlašujeme soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte...

Rychlé špízy ozvláštněte libanonským kořením v marinádě

26. června 2020

Libanonská kuchyně je poměrně pestrá, jen si na ni musíte zvyknout. Ale netřeba kvůli ní jezdit...

Hovězí pupek je hvězdou letních grilů. Zkuste jej s grilovanou cibulkou

23. června 2020

Grilování pupku, tedy flank steaku, je cestou, jak si vychutnat kvalitní hovězí maso a přitom se...

Zkuste ogrilovat jahody s granittou a čokoládovým krémem jako sladký závěr

12. června 2020

Zní to sice neuvěřitelně, ale grilovat lze i jahody. Může tak vzniknout příjemná sladká tečka,...

Na gril dejte klidně kedlubny, ředkvičky i pomeranč. A navrch halloumi

9. června 2020

Tento recept potěší všechny milovníky bezmasého grilování. Netradiční zeleninovou recepturu...

Necpěte se masem. Grilovanou zeleninu jen lehce „okořeňte“ steakem

5. června 2020

Není třeba se při grilování přecpat masem a zajídat jen tak chlebem. Podstatnou částí pokrmu může...

Vepřový tomahawk je hvězdou letních grilů, navíc za rozumné peníze

30. května 2020

Vepřový tomahawk steak je zajímavý tím, že obsahuje část masa z krkovičky i bůčku. Je na kosti, což...

Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie

23. května 2020

Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...

Asociace hovězího masa natočila dvouhodinové video pečení na rožni

29. listopadu 2019

V době superrychlých reklam se občas stane, že některá společnost vsadí na opačný extrém. Americká...

Zkuste lososa trochu jinak. Třeba jako karbanátky nebo s houbami

12. srpna 2019

Jen pár minut na grilu stačí, aby lahodné maso lososa zpříjemnilo letní večer. Do jednoduchých a...

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

11. července 2019

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto...

Sýr a ratatouille. Odlehčené grilování do horkých dní podle Pohlreicha

25. června 2019

Zdeněk Pohlreich rád ukazuje ve svém pořadu Rozpal to, šéfe! způsoby, jak se při grilováním necpat...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

18. června 2019

Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u...