Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

Autor:
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na stanici Nova se Zdeněk Pohlreich vrátil na Primu a s Martinem Svatkem šéfují pořadu Česko na grilu. S nadhledem pořad odkoučovali a přivedli soutěžící až k závěru.

Záleží na tom, co od pořadu člověk čeká. Rozhodně nelze počítat s nějakou edukací, k tomu slouží jiné pořady, ale nebyl by to Pohlreich, aby si nějakou tu praktickou radu v průběhu neodpustil.

Což je dobře, protože v začínající grilovací sezoně se každá vychytávka může hodit. Ostatně pusťte si video, které osvětlí, proč se nám občas na mřížku přichytí ryba.

Vyřazovací soutěž bude mít celkem deset dílů. Soutěží vždy dvojice, rodinných příslušníků nebo kamarádů. Vítězné duo si odnese výhru půl milionu korun, což soutěžící může vést k řevnivosti a bojovnému soustředění.

Podle prvního dílu však na nějaké schválnosti a vtípky jeden proti druhému vůbec nebyl prostor. Soutěžící měli co dělat sami se sebou a vůbec neměli čas sledovat, co dělají ostatní. Nervozita se podepsala na jejich výkonu, že dokonce některým vyhasl gril, což je při grilování na dřevěném uhlí docela problém.

Česko na grilu

Pořad můžete sledovat každou sobotu večer na Primě, anebo týden předem na Prima+.

Hlavní porotci však byli milosrdní a snažili se pomoct vlídnou radou, jak se ze šlamastyky dostat. Až se člověku posteskne po prvních pořadech Ano, šéfe!, kdy Pohlreich chrlil jednu ostrou hlášku za druhou. Ale jak sám Pohlreich přiznal, s rostoucím věkem je smířlivější a má víc pochopení pro cizí chyby.

A jak to celé dopadlo? Překvapivě podle schématu obdobných pořadů. V prvním dílu proběhlo „milostivé léto“. Po dlouhých napínavých odmlkách nakonec do druhého kola odešli všichni soutěžící s tím, že se příště už skutečně bude vyřazovat.

Na grilu pomalu a líně. Výsledkem je maso, které se jenom rozplývá na jazyku

Francie má spoustu vyhlášených pokrmů, ale asi nejznámější je pro nás hovězí po...

Hoď to na gril dnes nabídne recept na burger z trhaného hovězího masa stylizovaného do slavného...

Surf and turf: Zkombinujte hovězí s mořskými plody. Je to nezvyklé, ale báječné

Surf and turf – parádní recept, kde si na své přijdou milovníci mořských plodů...

V dalším dílu Hoď to na gril spojí Jan Horký s Davidem Valíčkem na talíři element vody a země známý...

VIDEO: Mořský vlk v papilotě je plný chutí středomoří. Dovolená na zahradě

Mořský vlk v papilotě se slávkami s olivovou krustou, grilovanou batátou a...

VIDEO Dneska potěšíme všechny milovníky středomořských ryb a mořských plodů. Jan Horký s Davidem Valíčkem...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

Hovězí steak pečený přímo v uhlících

VIDEO V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Nevšední camembert v mletém mase je důkazem, že sýr na gril rozhodně patří

Po rozkrojení. Polníček do salátu vmíchejte až těsně před podáváním.

VIDEO Kromě masa se na grilech velice často připravují i sýry. V dnešním dílu grilovací akademie vám její...

Nejčtenější

Po celém Česku se otevřou stovky nádherných zahrad, ochutnejte v galerii

Nadcházející sobotu a neděli proběhne již XV. ročník Víkendu otevřených zahrad po vzoru britského Open Garden &Squares Weekend, které vzniklo v roce 1998. Je to opravdová radost a oslava života. Lidé...

Zasadila vše, co mají rádi. Zahradu v Polabí pojali jako cestu kolem světa

Soutěž

Psal se rok 2018, když se z Prahy přestěhovali na venkov do Polabí, kde pořídili novostavbu v satelitu s nevelkým pozemkem obklopeným vícero blízkými sousedy. Jejich záměrem bylo vybudovat si na...

Samosběry jahod jsou v plném proudu. Zjistěte, kam letos vyrazit na čerstvé ovoce

Slunce, seno, jahody… První letošní nadílka dozrála. Místo miniaturních předražených vaniček raději vyrazte na čerstvý vzduch!

Na zahradě propadla sázení stromů, i když si je užijí až další generace

Soutěž

Chalupu na Tachovsku koupili v roce 1989. Prý bez velkého prohlížení a přemýšlení, ale s jistým přesvědčením, že „na tohle stačí“. Současně s postupnou renovací chalupy se rodila představa o celkovém...

Lesní zahradu, připomínající prázdniny u babičky, vybudovali přímo v Praze

Soutěž

Zahradu u svého rodinného domu v širším centru hlavního města začali budovat na zhruba 1 600 čtverečních metrů velkém, a tehdy velmi zanedbaném a nálety zarostlém svažitém pozemku. Jeho největší...

Samosběry jahod jsou v plném proudu. Zjistěte, kam letos vyrazit na čerstvé ovoce

Slunce, seno, jahody… První letošní nadílka dozrála. Místo miniaturních předražených vaniček raději vyrazte na čerstvý vzduch!

12. června 2025  10:43

Záhony v horku trpí, ale jde jim pomoct. Stačí správně mulčovat

Mulčování je důležitou součástí péče o vaši zahradu. Potlačuje plevel, šetří vodu a zvyšuje kvalitu půdy. Navíc dodává záhonům upravený vzhled. Přestože se o mulčování nejvíce mluví na jaře, letní...

12. června 2025

Začíná houbařská sezona. Tato místa teď hlásí největší úlovky

Houbařská sezona začíná a s ní také nekonečné otázky. Rostou? A kde? Kam vyrazit, abychom se nevrátili s prázdným košíkem?

12. června 2025

Zasadila vše, co mají rádi. Zahradu v Polabí pojali jako cestu kolem světa

Soutěž

Psal se rok 2018, když se z Prahy přestěhovali na venkov do Polabí, kde pořídili novostavbu v satelitu s nevelkým pozemkem obklopeným vícero blízkými sousedy. Jejich záměrem bylo vybudovat si na...

12. června 2025

Kolik vody potřebuje pes v létě? Průvodce pro odpovědné pejskaře

V letním a teplém počasí by měl každý pejskař dohlédnout, aby jeho pes důsledně dodržoval pitný režim. Stejně jako lidé i psí organismus potřebuje pravidelný přísun tekutin. Věděli jste, že ve velmi...

12. června 2025

Jitrocel pomáhá při kašli, trávení i hojení ran. Znaly ho už naše babičky

Jitrocel kopinatý (Plantago lanceolata) je vytrvalá bylina s neuvěřitelně bohatou historií v tradičním i moderním léčitelství. Už naše babičky dobře věděly, proč si ho suší na zimu. Jaké léčivé...

11. června 2025

Čím přírodnější skalka, tím více života. Kámen rozhoduje, čím ji osadit

Skalky patří k oblíbeným prvkům českých zahrad, koberce rozkvetlých malebných kvítků proplétající se mezi kameny v nás zřejmě vyvolávají romantické představy. Ovšem ne každá se úplně povede a působí...

11. června 2025

Proč jablko pochází z růže. Neuvěřitelná historie jednoho příbuzenství

Premium

Růže je královnou květin. Před více než dvěma a půl tisíci let ji takto pojmenovala řecká básnířka Sapfó. Zapomněla ovšem dodat, že její okvětní lístky, poupata, listy i šípky je možné jíst.

11. června 2025

Lesní zahradu, připomínající prázdniny u babičky, vybudovali přímo v Praze

Soutěž

Zahradu u svého rodinného domu v širším centru hlavního města začali budovat na zhruba 1 600 čtverečních metrů velkém, a tehdy velmi zanedbaném a nálety zarostlém svažitém pozemku. Jeho největší...

10. června 2025

Už žádné studené překvapení. Udržte vodu v bazénu teplou efektivně

Majitelé domácích bazénů často nevědomky přicházejí o tisíce korun ročně kvůli jedinému nedotaženému detailu – chybějícímu zakrytí vodní plochy. Odborníci přitom upozorňují, že vhodné zakrytí může...

10. června 2025

Rychlé přebalování, spolehlivá ochrana. Udrží nové Pampers Pants krok i s aktivním neposedou?
Rychlé přebalování, spolehlivá ochrana. Udrží nové Pampers Pants krok i s aktivním neposedou?

Kalhotkové plenky Pampers Active Baby Pants slibují trojnásobnou ochranu a pohodlí při každém pohybu, ať už se vaše dítko právě učí přetáčet, nebo...

Fotografie jídla českého fotografa zazářily na World Food Photography Awards

Fotograf Marek Kučera má na kontě další velký úspěch. Se svou fotografií jídla se dostal mezi užší výběr finalistů prestižní světové soutěže World Food Photography Awards 2025. Výstava nejlepších...

9. června 2025

Sezona bezu začíná. Kdo si natrhá zázrak přírody, bude zdravý jako ryba

Bez je fascinující rostlina, která právě začíná svou sezonu, ať už jde o bílý květ nebo později o černé plody. Tato rostlina nabízí širokou škálu benefitů, od kulinářského využití po zdravotní...

9. června 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.