Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Recepty Zdeňka Pohlreicha

Vyzkoušejte ověřené recepty kuchaře Zdeňka Pohlreicha. Naučíte se uvařit oblíbená jídla české i zahraniční kuchyně. Ve videoreceptech Zdeňka Pohlreicha se dozvíte praktické tipy nejen na letní grilování.

Grimasy, úšklebky: Při natáčení pořadu Pohlreich neudržel obličej na uzdě

Baví vás grimasy Zdeňka Pohlreicha? Tentokrát, v pořadu Česko na grilu, bude mít vedle sebe zdatné parťáky, kteří si s ním nijak nezadají. Jak byste si jejich grimasy překládali vy, stát na místě...

17. března 2024

Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich

Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk Pohlreich už natočil a řekl spoustu. Osobně si vyškrtává všechno z kalendáře už poslední týden předtím.

25. prosince 2023

Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich

Premium

Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café Imperial Dolce, kde pečou i kváskový chleba. Teď v říjnu u ní zprovoznili vlastní e-shop...

31. října 2023

Festival harleyů v Praze navštívil prezident Pavel. Pohlreich griloval

Poslední prázdninový víkend se v Praze nesl ve velkém stylu. All American Fest, na němž se spojily akce Prague Harley Days s rodinným Burgerfestem a open-air podobou FMX Gladiator Games, byl...

7. září 2023

Snadný recept na hubnutí. Těstoviny jezte al dente a pomalu, radí vědci

Jestli existuje něco, co Italové opravdu nesnášejí, jsou to rozvařené těstoviny. Vědci navíc nyní zjistili, že mohou představovat riziko i pro naši figuru. Měkké těstoviny totiž sníte daleko...

26. května 2023

Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk

Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě zcela nesouměřitelné pražské restaurace. Zážitková Salabka a vietnamské bistro U dvou cibulí.

26. dubna 2023

Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha

Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu umíte. Proto se ti nejlepší šéfkuchaři u nás učili a učí přímo u italských mistrů. V dalším díle...

15. března 2023  21:15

Tak tohle je český až do prd***, uznal Pohlreich v Kutné Hoře i Strakonicích

Když začal v roce 2009 v pořadu Ano, šéfe! rozkrývat hrůzy v kuchyních a na talířích tuzemských restaurací, ani se mu nesnilo o tom, jak na tom bude česká gastronomie v roce 2023. Doba se totiž...

8. března 2023  21:15

Životabudič jménem polévka. Zahřeje, dodá sílu, vývar potěší i klouby

Dobrá polévka je základ! Dříve se jedla jako lék a později coby pokrm osvěžující, posilující a lahodný. Největším fanouškem polévek býval francouzský král Ludvík XIV., který byl schopen sníst hned...

7. ledna 2023

Pohlreich natáčí novou show. Podobně jako Ramsay hledá neprovařené restaurace

Zdeněk Pohlreich rozhodně nezahálí, i když už vařečku po padesáti letech v oboru v podstatě odložil. S novým rokem kývl na spolupráci s Novou, a společně tak trochu otočí naruby pořad Ano, šéfe! Z...

5. ledna 2023

Když kari, tak Ari. Pohlreich odstartoval poslední díl Jak to bylo, šéfe?

Asijská kuchyně se stále silněji prosazuje nejen ve světě, ale i u nás. Z malých bister se proměňuje i ve velké restaurace, ve kterých žije a vyvíjí se vlastním životem. Příkladem toho je i...

17. prosince 2022

Pohlreich vzpomínal na bordeláře i naivy, kteří nerozumí hospodským počtům

V další epizodě Jak to bylo, šéfe? se můžete vrátit do dob ze 3. a 4. řady show Ano, šéfe! Šéfkuchaře skoro popadl infarkt, když viděl, jaký nepořádek se běžně vyskytuje v kuchyních, tedy místech,...

10. prosince 2022

Brno Pohlreicha nepřestává překvapovat. Dostal ho pstruh s kysaným zelím

V další epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? se kuchař Zdeněk Pohlreich vypravil do Brna. Jelikož se vzpomínalo na zajímavé části 3. a 4. řady show Ano, šéfe!, nutně nesměla chybět připomínka slavné...

3. prosince 2022

Pohlreich se skoro neudržel na nohou, když si restauratér zavolal vědmu

V pořadu Jak to bylo, šéfe? šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vzpomínal na největší „špeky“ ze 3. a 4. řady legendární show Ano, šéfe! A mohl se skoro zbláznit, když si na vyřešení svých problémů s provozem...

26. listopadu 2022

Sebevědomí některých kuchařů bylo neskutečné, vzpomínal Pohlreich na natáčení

Kuchař Zdeněk Pohlreich vzpomínal v pořadu Jak to bylo, šéfe? na zážitky z natáčení z 3. a 4. řady své proslavené show Ano, šéfe! Přitom se vrátil i do doby, kdy si mnozí kuchaři mysleli, že že už...

19. listopadu 2022

Pohlreich ukázal, že lze dělat pravou japonskou kuchyni i na Vinohradech

Kuchař Zdeněk Pohlreich se během své show Ano, šéfe! potýkal s tím, že během svých návštěv narážel na pokusy o cizozemskou kuchyni tam, kde by ji vůbec nikdo nečekal. A podle toho to většinou...

12. listopadu 2022

Pohlreich navštívil kuchaře, který nikdy neviděl Ano, šéfe! Jenom koukal

Většinu své kuchařské kariéry strávil kuchař Jan Knedla v zahraničí, kde získával zkušenosti v prvotřídních michelinských restauracích, aby se nakonec vrátil domů a stal se šéfkuchařem v restauraci...

5. listopadu 2022

Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky

Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano, šéfe! V posledním díle Jak to bylo, šéfe! přiznal, že když se během učení poprvé ocitl v kuchyni,...

21. června 2022  9:37

Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala

Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z Austrálie. Italská kuchyně je pro něj jednoznačně číslo jedna a potvrzuje, že stojí hlavně na kvalitních...

14. června 2022

Pohlreich se vrátil do Mama’s. Kontroloval jejich hvězdičky a byl nadšený

Zdeněk Pohlreich se po letech vrátil do ostravské americké restaurace Mama´s. Což je v nové sérii Jak to bylo, šéfe? spíše výjimkou – běžně navštěvoval spíš své kamarády kuchaře, kteří jsou pravým...

7. června 2022

Nemá cenu podnikat, když vyděláte stejně jako zaměstnanec, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich se v seriálu Jak to bylo, šéfe? vrací ve vzpomínkách k natáčení v českých restauracích, kde se setkal s mnohými raritami. Aby ukázal kontrast mezi tím, jak si tehdy představovali...

31. května 2022

Pohlreich: Některým podnikům v Ano, šéfe! nešlo pomoci, už bylo pozdě

Pořad Jak to bylo, šéfe? v televizi Prima je návratem k natáčení starých řad kuchařova putování po českých hospodách. Zpětně přiznává, že jeho pomocná mise byla často už po dvanácté. Majitelé byli...

24. května 2022

Hlava napomádovaná, ale nohy smrděj, vzpomínal Pohlreich na Ano, šéfe!

Nová řada příběhů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je jiná. Dává tu do kontrastu mnohdy otřesné zážitky z minulých natáčení s tím, jak to často funguje dnes, kdy gastronomie pokročila. V pořadu Jak to...

17. května 2022

Nejhorší je, že se svým starým hláškám sám směju, říká Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vzpomíná na stará natáčení, ale zároveň míří do restaurací, jež jsou opakem dřívějších hospodských průšvihů. Zatímco tenkrát museli zvukaři...

10. května 2022

Když se naučíte králíka naporcovat, ušetříte a získáte víc možností k úpravě

Králíka nemusíte péct jen vcelku. Pokud se ho naučíte správně naporcovat, otevřou se vám kulinářské obzory. Můžete připravovat zvlášť stehna třeba na hořčici. Hřbet můžete naplnit fáší a hezky pomalu...

11. března 2022

Naučte se ověřené tipy, jak dostat do domácích vývarů poctivou sílu

Polévka je grunt, to je známá věc. Kvalitní vývar je bohatým zdrojem kolagenu, bílkovin, vitaminů a minerálů, které naše tělo ocení. Poradíme vám, jak z něj získat maximum.

4. února 2022

VIDEO: Pohlreich ukázal, že dušené hovězí z jednoho hrnce není žádná práce

Co bychom chtěli víc. Strávíte čtvrt hodinky u sporáku při přípravě základu, ale pak už se nemusíte starat. Přitom rodině připravíte teplý oběd ideální pro chmurné zimní časy. Jak jednoduché to může...

20. prosince 2021

VIDEO: Na domácí tiramisu pasterujte vejce, salmonela na vás nedosáhne

Zdeněk Pohlreich využil v dalším dílu seriálu Šéfem za pár minut na Primě pomoci kolegy Daniela Combiho, aby ukázal, jak si připravit tiramisu od A až do Z. Lze ho rychle zvládnout i s upečením...

13. prosince 2021

VIDEO: Zkuste kuřecí prsa jinak. Pohlreich je zabalil do listového těsta

Kuřecí prsa jsou nejjistější variantou, jak „bezbolestně“ nakrmit rodinu a přitom máte jistotu, že se nebude nikdo nad jídlem ofrňovat. V dalším dílu seriálu Šéfem za pár minut, který běží na Primě,...

6. prosince 2021

VIDEO: Pohlreich zakouzlil s vepřovou kotletou. Prozradil praktické triky

Zdeněk Pohlreich v dalším díle Šéfem za pár minut, který můžete sledovat na Primě, ukázal, jak přípravu vepřové kotlety povýšit na kulinářskou lahůdku. A protože už všichni víme, že si v posledních...

29. listopadu 2021

VIDEO: Několik surovin a Pohlreich vykouzlí báječný koláč během pár minut

Suroviny máte buď doma, anebo je snadno seženete v každé samoobsluze po cestě domů z práce. V dalším díle pořadu Šéfem za pár minut na Primě o tom přesvědčil Zdeněk Pohlreich.

22. listopadu 2021

VIDEO: Papriky plněné kuskusem. To je blesková večeře podle Pohlreicha

Nová řada seriálu Zdeňka Pohlreicha Šéfem za pár minut na Primě se soustřeďuje na jednoduchá jídla, která si může vyzkoušet každý. Přitom u nich nemusí trávit půl dne a mnohdy mohou být inspirací,...

15. listopadu 2021

Finalisté Masterchefa museli obstát v michelinské kuchyni Kašpárkova Fieldu

Soutěž amatérských kuchařů téměř finišuje, ovšem poslední dva televizní večery se o své místo nikdo bát nemusel. Zato si posledních šest adeptů na titul Masterchefa a milion korun odneslo zážitky na...

10. listopadu 2021  21:35

VIDEO: Pohlreich doma vzorně poslouchá manželku. Cizrnovou polévku necedí

Zdeněk Pohlreich v pořadu Šéfem za pár minut na Primě opět ukázal několik jednoduchých receptů jako inspiraci pro domácí vaření. Víte, jak se pozná stárnoucí kuchař? Tím, že mu začínají chutnat...

8. listopadu 2021

Pravděpodobnost, že vyjde rande naslepo, není velká. Šance tu však je

Seznamování je vždy nejistý podnik, obzvlášť to naslepo. Své o tom vědí účastníci televizní reality show První večeře, která na obrazovkách běžela do minulého týdne. Celkem se během osmi dílů...

3. listopadu 2021

Zdeněk Pohlreich se opět postavil ke sporáku. Vykopl roládou a vlkem

Vypečená roláda, lehoučké sicilské cannoli a mořský vlk s omáčkou. I to se naučíte během prvního dílu pořadu Šéfem za pár minut na Primě, kterým vás provede Zdeněk Pohlreich.

1. listopadu 2021