Tři zahrady „jako od Lefflera“ si jeho žáci navrhli a zrealizovali sami
Již tradiční sezonní soutěž Nejkrásnější zahrada měla na iDNES.cz i letos dvě kola a sešly se v ní snímky a příběhy zahrad z celé republiky. Pár jich neslo rukopis stylu zahradního designéra...
- 1. Kouzlo je v detailech. Matfyzák lepí a fotí postavičky ze žaludů, má i patent
- 2. Ledničky i psi zabíjejí častěji než vlk. V zajetí se ale chová jinak, říká zoolog
- 3. Tři zahrady „jako od Lefflera“ si jeho žáci navrhli a zrealizovali sami
- 4. Roste jako z vody. Hydroponický zázrak stihnete do konce října na Zličíně
- 5. Jídla nakupujeme moc. Nejhorší jsou hlad, slevy a balení XXL, říká socioložka
- 6. Topná sezona začíná. Co dělat, abyste zbytečně neplýtvali teplem
- 7. Za Ludvíka XIV. frčely dvojité brady, jinak jedla Kleopatra či Alžběta II.
- 8. Zvířata vědí, co dělají. Poučte se z jejich vlastností pro svůj lepší život
- 9. Kuře s pšenicí? Kuchaři Molina a Hromas tuto výzvu přijali každý po svém
- 10. Posílejte listopadové snímky mazlíků, hrajte o gurmánské krmivo za 10 tisíc
- 11. Podle mapy výskytu hub sezona končí, čtenáři přesto nosí plné košíky
- 12. Halloweenské dýně si užívají i exotická zvířata v londýnské i pražské zoo
- 13. Soutěžící Hell’s Kitchen Česko ubývají, pruďas Kašpárek se s nimi nemaže
- 14. Fotograf žraločích zubů se jich nebojí. Obdivuje naopak jejich krásu
- 15. Roztomilí říjnoví mazlíci v anketě vyhráli granule a hlasující knížky
- 16. Češi a Slováci zkřížili ovčáka a vlka. Chtěli odolného psa na hlídání čáry
- 1. Češi a Slováci zkřížili ovčáka a vlka. Chtěli odolného psa na hlídání čáry
- 2. Japonský brouk se stává novým obyvatelem evropských zahrad. Sežere všechno
- 3. Rybář Vágner: Sumci jsou velcí mazáci, neskočí jen tak někomu na špek
- 4. Máte zateplenou fasádu? Pak se bojte ptáků a pražského pavouka
- 5. Houby si dělají, co chtějí. Letos rostly úplně na přeskáčku, říká mykoložka
- 6. Soutěžící Hell’s Kitchen Česko ubývají, pruďas Kašpárek se s nimi nemaže
- 7. Uzení masa je vášeň. Z vlastnoručně vyrobené udírny bude chutnat ještě lépe
- 8. Jídla nakupujeme moc. Nejhorší jsou hlad, slevy a balení XXL, říká socioložka
- 9. Kočka je mazlík, ale pořád je to šelma. Potřebuje si hrát a zabavit se
- 10. Změní popisek a rázem mají prvotřídní granule, popisuje fígle výrobců výživář
- 11. Topná sezona začíná. Co dělat, abyste zbytečně neplýtvali teplem
- 12. Mazlíček králů a milovníků luxusu. Khao manee je jednou z nejdražších koček
- 13. Zahrada u řadovky v Praze slouží jako venkovní obývák s terasou i bazénem
- 14. Kouzlo je v detailech. Matfyzák lepí a fotí postavičky ze žaludů, má i patent
- 15. OBRAZEM: Bedly, strakoše i hříbky. Pokochejte se úlovky našich čtenářů
- 16. Rybář se pomazlil se žralokem. Jako bych políbil auto, popsal životní zážitek
Podle mapy výskytu hub sezona končí, čtenáři přesto nosí plné košíky
Přestože se počasí už překlopilo do podzimního módu, stále nosíte z lesa poměrně bohaté úlovky hub, což ukazují i fotografie, které nám posíláte.
Kouzlo je v detailech. Matfyzák lepí a fotí postavičky ze žaludů, má i patent
Petr Václavek je sympaťák z krásného domu u lesa. Vystudoval matfyz a živil se programováním. Tvoření s dětmi však jednoho dne určilo jeho životu zcela nový směr. Baví se vytvářením perfektně...
Halloweenské dýně si užívají i exotická zvířata v londýnské i pražské zoo
Do Londýna, odkud jsou úvodní videozáběry lví rodinky hrající si s vyřezávanými dýněmi se od nás jen tak nepřenesete, nicméně v Zoo Praha podívanou na zvířata užívající si halloweenské dýně můžete...
Zvířata vědí, co dělají. Poučte se z jejich vlastností pro svůj lepší život
Zvířata jsou trpělivá, čistá, přímočará, nejsou falešná, zhýčkaná ani ufňukaná. Lidé by si z nich v lecčems mohli vzít příklad.
{NADPIS}
{POPISEK}
Ledničky i psi zabíjejí častěji než vlk. V zajetí se ale chová jinak, říká zoolog
Vlkům odjakživa přisuzujeme extrémní vlastnosti a nechybí v řadě temných příběhů. Nejspíš i proto je člověk v Evropě v posledním tisíciletí téměř vyhubil. Dnes se do naší přírody vracejí. Máme se...
Posílejte listopadové snímky mazlíků, hrajte o gurmánské krmivo za 10 tisíc
Listnáče hrají všemi barvami, takže pokud vysvitne sluníčko, užíváme si každý krásný den. Pejskaři na procházkách, majitelé koček spíše za oknem. Ať tak či tak, za zvěčnění stojí obojí. Nějakou...
Fotograf žraločích zubů se jich nebojí. Obdivuje naopak jejich krásu
Britský fotograf Euan Rannachan dokázal zachytit impozantní fotografie velkých bílých žraloků u ostrova Guadalupe v Mexiku. Jeho snímky zobrazují predátory v jejich přirozeném prostředí, jak s grácií...
Roztomilí říjnoví mazlíci v anketě vyhráli granule a hlasující knížky
Konec měsíce je tu a s ním i vyhlášení nejroztomilejších mazlíčků října. Čtenářské hlasy rozhodly, kdo vyhraje kvalitní granule a deky od značky Purina PRO PLAN. Navíc ti, kteří hlasovali, měli...
Jídla nakupujeme moc. Nejhorší jsou hlad, slevy a balení XXL, říká socioložka
Představte si, že každý den vyhodíte třeba nahnilou mandarinku, prošlý jogurt a tvrdý rohlík. Celkem tak za rok skončí ve vašem odpadkovém koši 69 kilogramů potravin. Právě tolik vyhodí v průměru...
Kuře s pšenicí? Kuchaři Molina a Hromas tuto výzvu přijali každý po svém
Druhá výzva kulinářského duelu mezi kuchaři Ondrou Molinou a Hugo Hromasem na Óčku v pořadu Gastroclash spočívá v netradiční kombinaci kuřete a pšenice, nechybí ovšem ani cizrna. V moderní kuchyni...
Soutěžící Hell’s Kitchen Česko ubývají, pruďas Kašpárek se s nimi nemaže
Pekelná kuchyně otevřela své brány na konci srpna. Radek Kašpárek přivítal profesionální kuchaře z celé České republiky, kteří bojují o pozici kreativního šéfkuchaře v jeho restauracích 420 a Field a...
Roste jako z vody. Hydroponický zázrak stihnete do konce října na Zličíně
Hydroponické pěstování se stává stále populárnější metodou, jak efektivně pěstovat bylinky a saláty bez použití tradičních metod v půdě. Tento inovativní způsob pěstování využívá speciální kontejnery...
Za Ludvíka XIV. frčely dvojité brady, jinak jedla Kleopatra či Alžběta II.
Cestujete rádi časem? A zajímalo by vás, jak se jedlo na šlechtických dvorech? Přijměte pozvání na hostinu v režii urozených dam. Inspirujte se třeba jídelníčkem Alžběty II., který byl de facto...
Pokus zbavit svět digitálního prokletí. Deskové hry získávají na popularitě
David Rozsíval je profesionálem v oblasti deskových her, vede totiž herní oddělení v jedné z významných firem z této oblasti. Studuje jejich vývoj v čase a s potěšením sleduje, že získávají stále...
Topná sezona začíná. Co dělat, abyste zbytečně neplýtvali teplem
S podzimem se postupně hlásí o slovo topná sezona a s ní i nevyhnutelná otázka efektivního vytápění. V době, kdy je trh s energiemi stále poměrně nestabilní a životní náklady stoupají, je klíčové...
Deset kultivarů tulipánů, které vám na jaře spolehlivě rozzáří zahradu
Podzim je časem sázení cibulovin, tulipány nevyjímaje. Ty jsou snad nejoblíbenější, navíc se každý rok objevují jejich nové kultivary, šlechtitelé se předhánějí. V nabídce najdete obrovskou...
Zvířata v Zoo Praha čekají dýňové hody. Užijte si i Hariho, lidoopí batole
Zoo Praha: Užijte si půlroční orangutaní mládě, dýňové hody i aplikaci Dýně nadívané kuřaty a křepelkami nabídne Zoo Praha na jídelníčku od svátečního pondělí 28. října do pátku nikoliv návštěvníkům, ale šelmám či tasmánským čertům. Samotné dýně zpestří jídelníček pro...
Za kouzlem tradičních paravánů nemusíte do muzea. Vyrobte ho sami
Paravány sloužily v bytech nejen jako zástěny či optický předěl, ale i estetický a zajímavý bytový doplněk. V této funkci se s nimi setkáváme dodnes.
Pět nejčastějších chyb při péči o robotické vysavače. Hlavně ho neutopte
Robotické vysavače se stávají oblíbenými pomocníky v českých domácnostech. Nesprávná péče, zejména o jejich akumulátory, však může výrazně zkrátit jejich životnost a efektivitu.
Ve tmě září luskoun i gorily. Pražská zoo má jako první světelnou zahradu
Živá zvířata přes den, zářivá po setmění. Pražská zoo dnes poprvé otevírá brány divoké Afriky stvořené z tisíců světel. Lampionovými sochami zvířat a rostlin africké přírody vybavila společnost...
Zlatý úspěch české kynoložky. Za odměnu nechala spát Adele u sebe v posteli
Osm let tréninku v nejrůznějším terénu, za každého počasí. Na loukách a polích, v dešti, větru, blátě, na sněhu i ve spalujícím vedru. Tak nějak vypadala příprava Lenky Woldertové a jejího psa jménem...
V ostravské zoo se narodila mláďata prasat z Filipín, v přírodě jsou na vymření
Stádo prasat visajánských se v ostravské zoologické zahradě rozrostlo o dvě selata. Mláďata narozená v polovině října už pobíhají ve výběhu, jejich pohlaví však zatím není jasné. Jde o kriticky...
Mytí špinavých hrnců a pekáčů se podobá očistci. Takto vypadá peklo ve dřezu
Vaření a pečení je radost. Ale jen do té doby, než na vás zbude velká kupa nádobí... Což o to, spoustu porcelánu, plastových pomocníků a příborů můžete s klidným svědomím dát do myčky. Ale co hrnce,...
U slepic nejde jen o vajíčka. Pomohou s kompostem, zbaví zahradu klíšťat
Mít vlastní čerstvá vajíčka, to bývá na první dobrou hlavní motivací těch, kdo si slepice pořizují. Mohou být i zdrojem masa, pokud si sami vykrmíte pár brojlerů, nebo uspokojit milovníky silného...
Začíná Gastroclash, kuchaři Molina a Hromas budou bojovat v první výzvě
Bude to duel dvou receptů, dvou stylů a dvou generací. V kulinářském studiu a vyzbrojen moderními technologiemi je připraven Chef-influencer Ondra Molina, venku u ohniště na vaření na divoko se...
Nenáročná léčivá aloe vám doma vyčistí vzduch, pomůže s pletí i zažíváním
Aloe vera je známá pouštní rostlina, která zmírňuje nepříjemné svědění kůže i vyrážky, hojí popáleniny a řezné rány. A nejen to, pomáhá například i při problémech se zažíváním. Pěstovat ji lze jako...
Nejraději chystá nevěstám den na míru, tipy má i na podzimní dekorace
Patří mezi opravdové mistry svého oboru a lásku ke květinám a jejich estetické prezentaci předává dál studentkám kurzů floristiky. Kdo floristku Renatu Steinovou v dětství nejvíc ovlivnil, aby se...
Když vám domácí kvásek začne smrdět, nevzdávejte to, radí kvasový guru
Vypěstování domácího chlebového kvasu znamená „zeď“ pro mnohé domácí pekaře. Přitom je to v podstatě jednoduché a dokáže to každý i v domácích podmínkách. Zakladatel kvasové knihovny Karl de Smedt z...
Do páry šla i maminka s miminkem, říká saunérka a herečka Petra Jungmanová
Herečka Petra Jungmanová se vedle krásných rolí na divadle či ve filmu zhostila extrémně náročného účinkování v sauně. Vede tam rituály a v rozhovoru pro magazín Víkend DNES radí, jak se správně...
Japonský brouk se stává novým obyvatelem evropských zahrad. Sežere všechno
Japonský brouk, známý také jako listokaz japonský, je druh hmyzu, který se v posledních letech začal objevovat nejen v USA, ale i v Evropě. Přišel z Japonska, kde je považován za škůdce, pak se začal...
Kočka je mazlík, ale pořád je to šelma. Potřebuje si hrát a zabavit se
Kočky sice vydrží být relativně dlouho doma samy, ale mělo by to být spíš výjimečné. Také ony potřebují pozornost a zábavu, jinak mohou být stejně nešťastné jako člověk, který je osamělý.
Změní popisek a rázem mají prvotřídní granule, popisuje fígle výrobců výživář
Jiřímu Švihálkovi se kdysi na procházce přiotrávil pes. Když se zvíře zotavovalo, hledal něco, co by posílilo jeho imunitu. Tak vymyslel psí jogurt. Později se začal správnou výživou psů zabývat víc...
Češi a Slováci zkřížili ovčáka a vlka. Chtěli odolného psa na hlídání čáry
Co zůstalo po rozdělení Československa dál československé? Vlčák. Národní plemeno, které vzniklo jako armádní experiment a skončilo v rodinách a ve výstavních kruzích. Anabázi vzniku dnes mezinárodně...
OBRAZEM: Hříbky a zase hříbky. Takto sbírali houby naši čtenáři
Čtenáři iDNES.cz se pochlubili svými houbovými úlovky. Podívejte se na galerii toho, co všechno z lesa přinesli.