Neděle 25. října 2020, svátek má Beáta
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 25. října 2020 Beáta

Nožířské řemeslo ještě nevymřelo. A můžete se ho naučit i vy

Nožířská dílna Sharp Knives v Janově nad Nisou. Majitel Jiří Dvořák v ní mimo...

Premium Mírně nakloněný, podmračený muž se plně soustředí na práci. Od pásu brusného papíru na elektrické...

Kočky pomáhají od bolesti, stresu i smutku. Umí snížit tlak i napětí

Kočky často vycítí, že máme nějaký zdravotní problém. Lehnou si na naše bolavé...

Proč nám kočky lehají na místa, kde nás něco bolí, a nám se pak opravdu uleví? Pokud máte doma...

Jak se léčit houbami. Pomáhají při nadváze, diabetu i vysokém krevním tlaku

TRSNATEC LUPENITÝ, maitake

Premium Nemusíte být přímo náruživí houbaři, abyste si mohli udělat ozdravnou kúru. Důležité živiny z hub...

Oteplování planety škodí i mazlíčkům. Paraziti jsou aktivnější

Klíště často útočí na domácí mazlíčky.

Premium Zatímco dřív hrozila klíšťata od jara do podzimu, dnes se objevují v podstatě celoročně. Na tento...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Abychom měli kam utíkat, chraňme si přírodu, apelují strhující snímky

David Salvatori: ´Entangled´, vítězný snímek v kategorii Ekologická reportáž,...

V 25. ročníku mezinárodní fotografické soutěže Nature Photography MontPhoto 2020, která je otevřena...

Když nakupuju, dělám to tak, abych byl spokojený, říká šéfkuchař Kašpárek

Radek Kašpárek

Na základní škole neměl dobré známky, ale bavilo ho vaření a vše kolem jídla, a tak se rozhodl...

Vyhynulí psi, které už nekoupíte. Chovali se na maso a otáčeli pečínkou

Vyhynulí psi, které už nekoupíte. Chovali se na maso a otáčeli pečínkou

Doporučujeme Pomáhali lidem hlídat stáda, ale třeba sloužili i jako potrava. Člověk je dokonce naučil točit pečínkou...

KVÍZ: Jak se vyznáte v práci se dřevem?

Práce se dřevem není tak složitá, jak vypadá.

Pracovat se dřevem není nijak obtížné, stačí se toho nebát. I člověk, který by si nedokázal...

Kuchař je řemeslník, který si může špínu s chutí olíznout, říká Václav Frič

Premium Pětadvacet let vařil Václav Frič v Praze v nejlepších podnicích. Nakonec se rozhodl vrátit a usadit...

Téměř osmiletý Nuru loudí mléko, ostatním gorilám chybí hlavně návštěvníci

Život v Zoo Praha, uzavřené od 9. října, se nezastavil, ale každopádně plyne jinak. Většina primátů...

Jaké polévky frčí u sousedů? Zkuste žurek, Schwarzsauer nebo demikát

Už vás zase honí mlsná? Pro jednou zapomeňte na babiččinu kulajdu a zkuste kulinářské zázraky...

Pomyslnou bramborovou medaili MasterChefa má Ivka, Pavel si sáhl na dno

Tři semifinalisté letošní soutěže MasterChef Česko jsou po dvou výzvách úterního večera jasní: k...

Při rekonstrukci vyřešte nejdřív výběr oken a systém zateplení střechy

V dalším díle pořadu Fachmani konečně došlo na otázky, které v případě rekonstrukce řeší každý...

Teenager sice v kuchařském pořadu nezvítězil, přesto projevil velký talent

Teprve patnáctiletý František Šindelář, který se k plotně postavil v pořadu Prostřeno, ukázal, že...

Sedm kroků, které musíte promyslet, než se pustíte do stavby zimní zahrady

Zimní zahrada totiž může plnit mnoho funkcí, záleží však na tom, co od ní očekáváte. Může rozšířit...

Dvanáctero tipů pro říjnovou zahradu: sklízejte, sázejte, hnojte, sejte

Ani měsíc říjen nám nedovolí na zahrádce příliš zahálet. Ještě pořád je co sklízet. A hlavně je...

Krmítko v americkém Ohiu

Sklář se stará o rybníky, roubuje čarověníky a doma vyřezává vodníky

Štípané dřevěné holubičky začal Josef Pospíchal z Radostína na Žďársku vyrábět už ve svých dvanácti...

Letošní posvícení bude jen s nejbližší rodinou. Možná i to svatomartinské

Třetí říjnovou neděli, která následuje po svátku sv. Havla, vybral císař Josef II. jako...

Chleba se nepřejí, svůj den slaví právem. A stále častěji ho pečeme doma

Móda pekáren na chleba má zlaté časy za sebou, i když je letos řada lidí opět oprášila. Upéct dobrý...

Renovaci stolní desky licí epoxidovou pryskyřicí jsme vyzkoušeli za vás

Takový stůl nekoupíte. Je to umělecké dílo a zkouška zručnosti i technických dovedností současně....

Skotské vejce je podle Forejta prasárna, MasterChef ho ale musí zvládnout

Ve hře o letošní titul MasterChefa jsou poslední čtyři soutěžící a po úterním večeru už je jasný...

Po přijímání trocha hříchu. Lázeňské oplatky jsou pochoutkou již stovky let

Premium Na nedělní mši přijala v kostele Nanebevzetí Panny Marie skrze malou kulatou oplatku – hostii –...

Konec října je správný čas na výsadbu růží. Vybírejte je opravdu pečlivě

Kdo jednou propadne kouzlu růží, těžko odolává touze pořizovat si další kultivary. Toužíte po...

Stavební povolení svěřte projektantovi, nebudete přešlapovat u dveří úřadu

Ve druhém díle pořadu Fachmani se hlavní hrdinové dostali do svízelné situace. Stavební firma už...

Světový kaprařský závod přinesl obří úlovky. Nejtěžší měl skoro 25 kilogramů

Stairs2Hell je aktuálně jedním ze tří nejvýznamnějších světových závodů v lovu kaprů. Letos se...

V lesích jižní Moravy je víc housenek než v tropech, zjistili čeští vědci

Ubývání hmyzu je jedním z velkých ekologických problémů současnosti. Vymírají druhy, klesají i...

Podělte se o snímky a příběh své zahrady. Vyhrát lze praktické pomocníky

Soutěž Možná máte zahrádku jako dlaň, možná rozlehlý pozemek dovolující pořádný rozlet. Na velikosti tak...

Spolumajitel Meat Vandals: Šéfkuchař musí být tak trochu i psycholog

Premium Šéfkuchař Vlastimil Pavlica vařil v Oxfordu pro bývalého britského premiéra Davida Camerona anebo...

Tasmánští čerti se po třech tisíciletích vracejí do Austrálie. Přežijí?

Masožravý vačnatec, jehož nejspíše znáte pod názvem tasmánský čert, zmizel z kontinentální...

Jak se váží zvířata v ZOO? Ďábel stát nevydrží, slonaři musí být vždy dva

Premium Kolik vážíte? Tato otázka se obvykle zdá být netaktní. Když nám ji položí lékař, často se snažíme...

Návrat koní Převalského se díky ochranářskému úsilí Zoo Praha blíží k cíli

Kolik druhů ptáků a savců se díky ochráncům přírody podařilo zachránit před vyhubením? Analýza...

PORADNA: Nedokážu obyčejné knedlíky, ale ty z obchodu nejsou k jídlu

Kdysi se říkalo, že dokud se budoucí nevěsta nenaučí uvařit knedlík, nemůže se vdát. Zdánlivě by se...

Do lesa jedině s košíkem a nožíkem. S houbami jednejte v rukavičkách

Do lesa je lepší vyrazit za ranního kuropění, v poledne nebo večer? Uříznout je u země, nebo raději...

Vyhynulí psi, které už nekoupíte. Chovali se na maso a otáčeli pečínkou

Pomáhali lidem hlídat stáda, ale třeba sloužili i jako potrava. Člověk je dokonce naučil točit...

Koupím psa, zn.: Musí být modrý. Přibývá pejskařů, co chtějí spíš módní doplněk

Premium Víte, co je fejkový pes? Totéž co fejková kabelka či hodinky. Zboží mizerné kvality, které...

Chytrý skleník šetří vodu a umožní sbírat zeleninu až do Vánoc

Technologie jsou nedílnou součástí našich životů. Už jsme si zvykli na chytré telefony, náramky...

Velká rodina tykví pro radost i užitek. Uvařte si džem, čatní či kompot

Premium Typickou podzimní zeleninu nyní prodávají na každém tržišti. Krásné plody lze v kuchyni postupně...