Drony jsou stvořené pro zachraňování životů, říká Čech, který s nimi závodí

Jan Mittner je průkopník a nejlepší český závodník s drobnými létajícími...

Můžeme mu směle říkat český král dronů. Jan Mittner s drony závodí a prodává je. V rozhovoru pro...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít...

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství...

Nepusťte zloděje do bytu. Balkon zamkněte, na okna nalepte fólie

Bezpečnostní fólie v sobě skrývá obrovské překvapení pro zloděje. Jakmile...

Najít příbytek vybílený zloději si jistě nepřeje nikdo. Z policejních statistik však vyplývá to, že...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za...

Hip hop svědčí sýrům, jsou pak lepší, vyzkoumala švýcarská studie

Vítězný sýr, kterému se hrála hudba ve stylu hip hopu.

Neobvyklý experiment provedla Bernská umělecká univerzita. Vzala devět kol ementálského sýru a...

Není kráva jako kráva. Špičkové české steaky běhají po farmách

Oponka je vnitřní sval na bránici s dlouhým vláknem.

Stejně jako zraje víno nebo whisky, tak i maso musí ke své křehkosti a kvalitě „dozrát“. Grilování...

Nesestavil bych stejné menu pro Harrachov, Prahu či Brno, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Zdeněk Křížek byl „zavedenou veličinou“ v malostranském hotelu Mandarin Oriental, kde se...

Pohlreich griluje levné hovězí hrudí v suché marinádě jako Texasan

Ke grilování není třeba vždy používat jen ty nejdražší a nejjemnější kousky. Šéfkuchař v dalším...

Pohlreich předvedl tanec s quesadillou, připravil ji na grilu

Mexická quesadilla je jednoduchý tradiční pouliční pokrm. Ale když to má při vaření odsýpat a...

Terasa na terčích zabrání při poruše nákladné rekonstrukci

Terasové terče jsou robustní polypropylenové podstavce, které umožňují suchou pokládku teras,...

Netradiční hovězí steak z roštěné. Vyzkoušejte marinádu z jalovce a vodky

Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích,...

Agrivoltaika staví panely svisle, zaberou jen procento půdy

Pošramocenou pověst fotovoltaických elektráren, které se staví na polích, se pokouší napravit...

Kuře v jogurtu podle Pohlreicha. Ozvláštnil ho kurkumou a chilli

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich jako by naslouchal fanouškům a od poměrně drahého hovězího masa se...

Bioplasty mohou dle ministerstva představovat větší hrozbu než běžný plast

Bioplasty vyrobené z kukuřičného škrobu nebo z kyseliny polymléčné mohou představovat pro životní...

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v...

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a...

Atlas bylin: Detoxikace bez legrace aneb za játra silnější

Seriál O odstraňování škodlivin z těla se u zdravého člověka postarají jednotlivé orgány samy, takže...

PORADNA: Bojím se, že si zabouchnu dveře. Existuje řešení?

Čtenářka Jana bydlí v pronájmu a má jen jednu soupravu klíčů od bytu. Tak trochu trpí fóbií, že...

Zálesácký chleba zvládnete snadno i na grilu v polních podmínkách

Není to sice tradiční kvasový chléb, ten jen tak někdo nezvládne a jeho příprava potřebuje daleko...

Pohlreich se vrací na obrazovky s grilováním steaků. Na řadě je T-bone

Primácký pořad Rozpal to, šéfe! se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem zahájil prvním dílem svoji jarní...

Na ochranu rostlin před plísněmi a škůdci vyzkoušejte přírodní postřiky

Chránit rostliny před plísněmi a škůdci je třeba už v brzkých růstových fázích, největší boj však...

Špatná štětka, špatný šťouch. Co musíte vědět, než se pustíte do čištění komína

Než poprvé po zimě poprvé roztopíte kamna na chatě nebo chalupě, měli byste si připomenout, že...

Kotlety na gril zkuste naplnit sýrem a šunkou a potírejte máslem s chilli

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak – fádní...

Sehnat kuchaře je největší problém gastronomie, řekl Punčochář v Rozstřelu

Šéfkuchař Jan Punčochář je jedním z nejvýraznějším členů pražské kulinářské scény. V současné době...

Přehledný kalendář pro milovníky pokojovek aneb co vám kdy doma pokvete

Víte jak na to, aby vám v bytě celý rok něco kvetlo? Stačí si jen správně vybrat rostliny. Tvar a...

KVÍZ: Jak zvládáte základní postupy v kuchyni při každodenním vaření?

Jak se připravuje jíška, jak dlouho se musí omáčka nebo polévka provařit po zahuštění, jakým...

Praktický návod na záchranu Země. Vyzkoušejte tipy pro zelený život

Matička Země pod námi trpí a je načase si toho všimnout. Přestat dělat, že nevidíme, neslyšíme. Že...

Mikroplasty už nejsou jen ve vodě, vědci je našli i v alpském ledu

Vědci studující čistotu vzduchu v pyrenejských Alpách zažili šok, když našli vzorky mikroplastů v...

Užijte si plevel na talíři, do kuchyně patří pampelišky, pelyněk i kopřivy

Autorka následujících jarních receptů je opravdovou kytkožroutkou, která pro chuťové vyladění svých...

Vajíčko ze sirek i obří pomlázka. Muzeum rekordů láká na velikonoční rarity

K Velikonocům se váže spousta příběhů, které lákají k tvorbě exemplářů, jež se vymykajícím běžné...

Mladé skopové je pro Velikonoce typickým pokrmem. Jen vědět, jak na něj

Mladé maso se považuje za jeden ze symbolů jarních svátků. Mnozí se nad ním ošklibují, je to však...

Jak na barvení vajíček? Stačí domácí prostředky, v nouzi berte i vodovky

V pondělí se bez kraslic neobejdete, i kdyby nakonec měl přijít jediný koledník. V každém případě...

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích

Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé...

Pomlázka, mrskut, šlahačka, tatar. Vyrobte si parádní i s ozdobnou rukojetí

Slovo pomlázka vzniklo pravděpodobně od slova pomladit. Šlehání dívek pak symbolizuje předání...

Najdete na iDNES.cz