Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

Svatomartinskou husu podávejte s chlupatými knedlíky a zelím

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá...

Z hlívy ústřičné uděláte dršťkovou i řízek. Navíc vám posílí imunitu

Hlíva ústřičná roste na starém dřevě, v lese ji najdete zhruba od října až do...

Hlíva ústřičná má lahodnou chuť s příjemně jemným houbovým aroma a právě v tomto období ji můžete...

OBRAZEM: Vylovili Horusický rybník, aby kapři byli na Vánoce na stole

Podzim je sezonou nejen pro myslivce, ale i pro rybáře. Jak to vypadalo, když...

Podzim je sezonou nejen pro myslivce, ale i pro rybáře. Jak to vypadalo, když se na konci října...

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Ilustrační snímek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Barvy vám vylepší náladu. Červená, oranžová i žlutá vás nabijí energií

Víte, co o vás prozradí vše oblíbená barva? Pokud je to oranžová, milujete...

Dejte sbohem podzimní šedi a sáhněte s námi do pomyslné krabičky s barvami. Pusťte si je domů i do...

Šéfkuchař, který přestal křičet. Lepší je se domluvit, míní mistr aranžování

Klasická kombinace: maso, pyré a omáčka

Petr Svoreň o sobě říká, že je od přírody poněkud zrychlený. Poslední roky působí jako Executive...

Recept na domácí ovocný ocet ze zbytků. Pomáhá s trávením i léčí

Na přípravu octa lze použít i padaná, nahnědlá či jinak poškozená jablka, jen...

Jídlo vám ochutí každý ocet, ale k terapii se používá pouze ten ovocný. Největší zdravotní efekt má...

VIDEO: Kimči nejen pro vegany. Prostá dokonalost nadupaná vitaminy

Kimči je korejská národní obdoba obyčejného českého kysaného zelí. Přes zimu se ho vyplatí zařadit...

Premium

Můžu najít chyby na Pohlreichovi i na Babicovi, vypráví kuchař Sapík

První má vyhlášenou rodinnou restauraci v Klokočné u Prahy, kde vaří především českou klasiku,...

Premium

Život bez michelinské hvězdy. Otřáslo to se mnou, říká šéfkuchař Paulus

V tuzemsku patří už řadu let mezi nejlepší kuchaře, v roce 2012 dovedl pražskou hotelovou...

Premium

Homelesácká večeře i smrad na talíři. Šéfkuchař Forejt nemá o nápady nouzi

Tvrdí o sobě, že se rád ukazuje a že je lehce odrzlý. Jako kluk chtěl být hercem, ale nakonec si...

Vypadá jako včela, je to kudlanka. Nově objevený druh straší predátory

Zcela nový druh kudlanky nábožné objevili vědci v Amazonii. Má dokonalé mimikry: zbarvením,...

Podzimní servis pro váš dům: okap opravte lepidlem, komín nechte profíkům

S blížící se zimou je třeba myslet na údržbu komínů nebo okapů vašeho domu či chaty. Pomoci si...

Úzké nášlapy, špatná volba typu: na co si dát pozor při opravě schodiště

Pokud schodiště zabírá moc místa, už se nehodí k novému nábytku nebo se vám po něm hůř chodí,...

Premium

Pohlreich: My Češi jsme rasisti. Ukrajincům bychom měli líbat zadek

Po deseti letech odešel z pořadu, který z něj v padesáti letech udělal bez nadsázky superstar....

Premium

Bojím se, že jsem na film moc hezkej, říká Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík je pořád na cestách. Proto jsme se taky domluvili, že rozhovor povedeme po hlasových a...

Cuketa je nesmrtelná: snadno se pěstuje a v kuchyni z ní připravíte cokoli

Kdo si cukety jednou pustí do zahrádky, už se jich prý nezbaví. Pěstují se totiž velmi snadno a...

Extrémní gastro: Chuť kočky, „králíka bez uší“, oslovuje tradiční Švýcary

„Skandál. Proti etice!“ volali rozhořčení Italové, když jejich šéfkuchař prohlásil o kočičím mase:...

Devatero plodin od jáhel po čirok, které dodají jídelníčku sílu i šťávu

Už staří Římané nazývali zdánlivě obyčejnou ovesnou kaši pokrmem bohů a věděli proč. Stačí si tento...

Pekelně se soustřeď. Autor pexesa přišel kvůli komunistům o slávu i peníze

Pekelně se soustřeď, neboli pek-se-so. Pexeso. Tak vznikl název hry, kterou milují snad všichni....

Je ideální čas na sběr kořenů bylin. A přípravu tinktur či náhražky kávy

Začátek podzimu je nejvhodnější čas ke sběru kořenů rostlin, jejichž léčivá moc je ceněna odedávna....

Prostřete pro svoje oči. Zrak chrání nejen mrkev, ale i meruňky či ořechy

Chroupání mrkve vás sice dioptrií nezbaví, ovšem některé druhy potravin skutečně zraku prospívají....

Jablka zpracujte na křížaly, džem, víno i pečený čaj. Zásoby se hodí

Co s nimi? Urodilo se vám na zahradě tolik jablek, že vám docházejí nápady, jak je zužitkovat, a...

Nechtěl věčně školit své kuchaře, vsadil na vzdělávání už ve škole

Kuchař Jiří Roith se rozhodl změnit české odborné gastronomické školství. Vymyslel koncept, kdy...

Mikroplasty z čajových sáčků změnily těla korýšů. Efekt na lidi neznáme

Plastové čajové sáčky, které řada lidí používá každý den, uvolňují do vylouhovaného čaje miliardy...

Hříbky pěkně poduste a podávejte s bramborami a kapustou. Dokud rostou

Rostou. Snad všude po republice. A stále ještě i hříbky. Tak toho koukejte využít, zaběhněte do...

Barevné krásky fuchsie: jak o ně pečovat a jednoduše si je namnožit

Fuchsie jsou stálicemi našich balkonů a teras, každý rok se objevují nové tvary květů i početné...

KVÍZ: Otestujte, jak se vyznáte v názvech zahraničních pokrmů

Nabídky v restauracích se jen hemží názvy pokrmů, u kterých mnozí netuší, jaké jídlo mají očekávat,...

Hasiči varují před stoupajícím počtem požárů komínů. Nehaste je vodou

Počet požárů způsobených špatnou instalací, provozem či zanedbanou údržbou topidel a odtahů spalin...

Premium

Síla přírody: rostliny dokážou posílit imunitu, vyléčit nemoci, ale i zabít

Rostlinná „lékárna“ představuje obří zásobárnu látek, které příroda s předstihem připravila pro...

Vinaři si pochvalují dobrý ročník. Přes boj se špačky, vosami i škvory

Sklizeň ve vinohradech ukázala, že letošní úrodu si moravští vinaři mohou opravdu pochvalovat. „Je...

Problém sdílení klíčů nemá snadné a levné řešení, upozorňuje odborník

Ačkoliv dnes existují systémy, které umožňují otevřít zámek od domu digitálně kartou nebo mobilem,...

U nás studenty učíme vařit sami, říká pedagog z vyhlášené hotelové školy

Roman Sejval je učitelem na Soukromé hotelové škole Bukaschool a se svými studenty se pravidelně...

Angínovník, přeborníka na bolest v krku, si můžete pěstovat i doma

Už název nikoho nenechá na pochybách, k čemu je dobrý angínovník neboli belamkanda čínská...

Premium

Med nad zlato. Pokud zmizí včely, za čtyři roky odejdou i lidé

Přituhuje. Vlezlá zima se zrána začíná zadírat do kůže. Podzimní počasí přichází tak rychle, jako...

Sezona dýní je tady. Vyznáte se v nich a umíte je zpracovat v kuchyni?

Dýně jsou k dostání všude, stačí po nich jen sáhnout. Jak však poznat na první pohled ty...

Najdete na iDNES.cz