Čtvrtek 24. září 2020, svátek má Jaromír
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 24. září 2020 Jaromír

Chvála kvašení zeleniny, které dodá vitaminy a enzymy za rozumnou cenu

Kvašená zelenina je nesmírně zdravá i chutná

Nejspíš vás nepřekvapí, že až třetina potravin, které konzumujeme, se vyrábí nějakým způsobem...

Punčochář pustil finalisty MasterChefa do vlastní kuchyně. Byl to masakr

Šest finalistů stojících před druhou výzvou 30. dílu letošního MasterChefa:...

„Ty lidi jsou... Začínají být nespokojený, protože dlouho čekaj!“ apeloval zoufalý šéfkuchař Jan...

Topení dřevem je levné, není však snadné. Čeká vás alchymie spojená s dřinou

Celé špalky schnou pomaleji než čtvrtiny špalků, protože měrný povrch čtvrtin...

Premium Topit dřevem je ekologické, příjemné a levnější než třeba elektřinou či plynem. Nejde však jen o...

Na grilu dělám i melouny, nebojte se využít jeho plnou kapacitu, říká kuchař

Kuchař Michal Zámečník

Premium Když na úřadě Michal Zámečník (42) řekne své jméno, často se ho prý ptají, zda zmínil jméno, nebo...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Skot paste na louce s třiceti bylinkami, pak to na chuti masa poznáte

Skot se pase celoročně na pastvinách Vysočiny.

Krávy krmí na pastvinách s bylinkami, proto jejich maso tak skvěle chutná. I to je trumf, díky...

Španělská paella má svůj mezinárodní den. Ochutnat ji můžete i v Česku

Pravá španělská paella je takovou luxusnější verzí italského rizota. Má spoustu...

Světový den paelly se neslaví 20. září náhodou. Tou dobou se totiž sklízí hlavní složka pro její...

Recepty na účinné domácí repelenty, které si poradí s vosami i komáry

Citrusy s hřebíčkem nejen provoní váš byt či dům, ale ještě vás ochrání před...

Krásné počasí stále dovoluje stolovat venku a vosy si pořád ještě u stolu rády něco uzobnou. Pokud...

Finalisté MasterChefa vařili s rodinou, Pavlínu ty emoce málem stály krk

V soutěži MasterChef bojuje o titul posledních šest amatérských kuchařů, o to bolestivější už je...

Jak vybrat čističku vzduchu. Pozor dejte na druh filtrace i výkon

Premium Vzduch je pro správné fungování lidského organismu stejně důležitý jako voda a potraviny. Každý z...

Strhující fotografie počasí. Podívejte se na nejlepší letošní snímky

Výběr z finálových fotografií soutěže Weather Photographer of the Year 2020 vyzařuje sílu...

Známe vítěze soutěžního grilu. Nejlepší známku měl recept na pověšené kuře

Soutěž Celé prázdniny jste posílali fotografie a recepty pokrmů z grilu. Nejlepší z nich jsme postupně...

Je čas sklizně, úrodu můžete přetavit do křížal i zeleninových chipsů

Letos se urodila jablka i švestky, takže se mnohde vaří povidla a sušičky jedou naplno. A co...

Vybudujte si domácí posilovnu. Slušné vybavení pořídíte do pár tisíc

Premium Nemusíte investovat desítky tisíc korun. Slušné vybavení pro domácí posilovnu pořídíte i za pět...

Povidla uvaříte snadno a rychle. Vyzkoušejte tři oblíbené recepty

Vaření povidel si kdoví proč vysloužilo pověst zdlouhavé a nebezpečné práce, při které se ušpiní...

Gulášová, česneková nebo týden nemytá. Podnikatelka vyrábí divné čokolády

Premium Slabostí pro čokoládu trpí většina z nás. Ta má přitom nesporné účinky na lidské blaho. Jenže co...

VIDEO: Jak šéfkuchař Forejt vydupal kreativitu z finalistů MasterChefa

Úterní kreativní večer si všech sedm finalistů soutěže MasterChef Česko opravdu užilo. Dostat jednu...

Možná najdu poklad a zaplatím rekonstrukci, doufá majitel hradu Palacký

Premium Od puberty začal Pavel Palacký objíždět zříceniny hradů a vybírat, který by rád koupil. V roce 2000...

Plíseň, černý banán, nahnilé ovoce. Zkažené potraviny nezpůsobí jen bolení břicha

Premium Sklenice s marmeládou plná plísně, nahnilé jablko či zčernalý banán. To vše obvykle představuje...

Pstruha zabalte do bahýnka, kuře pověste. Čtenářské nápady z grilu

Soutěž Máme tu poslední sadu čtenářských receptů z letní soutěže o nejlepší inspiraci z grilování. V...

Pražské gorily recyklují PETky, Ajabu si ubrání barel i před Richardem

PET lahve jako praktická pomůcka nejsou pro gorily v Zoo Praha žádnou novinkou, chovatelé je tu pro...

Dceři i synovi jsem gastronomii jako profesi zakázal, říká Jiří Babica

Premium Někdo ho miluje, jiný uvěřil jeho konkurentům, že je patlal. Jiří Babica má však za sebou ohromnou...

Bojím se, že jsem na film moc hezkej, říká Lukáš Hejlík

Premium Lukáš Hejlík je pořád na cestách. Proto jsme se taky domluvili, že rozhovor povedeme po hlasových a...

Bobule plné energie mají i léčivé účinky. Zpracováním na džem je ztrácejí

Sytě barevné bobulovité ovoce patří mezi nejzdravější a na živiny nejbohatší potraviny vůbec....

Pozor na sardinky. Vědci v nich zjistili velký obsah mikroplastů

Nákup z rybího trhu tentokrát neskončil na talíři, ale ve vědecké laboratoři. Skupina výzkumníků v...

VIDEO: Budoucí MasterChef musí za půlhodinu zvládnout luxusní steak Rossini

Přes obrazovku k jídlu nepřivoníte, natož abyste ochutnali. Přesto se divákům dalšího kola...

Prostřeno! začíná novou sezonu. Soutěžit budou Pohlreich, Sapík i Frič

Pro speciál otevírající nový ročník si Prima přichystala překvapení v podobě dílů, ve kterém se...

Zemřu, až zavřete! napsal Karel Gott. Kuchař Suchý hostil nejen české legendy

Premium Legendární čínská restaurace ve Vodičkově 19 jako první v Československu vařila asijské speciality....

Čtenářské soutěžní recepty z grilu jsou ve finále. Dančí svíčková i špízy

Soutěž Zbývá jen několik dní, kdy ještě můžete poslat příspěvek do soutěže o nejlepší čtenářský grilovací...

VIDEO: Pokud milujete svět chutí a vůní, MasterChef vás vtáhne do děje

Koho láska k jídlu a jeho přípravě v dobrém smyslu slova uchvátí, ten může dopadnout podobně jako...

U Myšáka, Sedláčka nebo v Elektře. Tady mlsaly už naše prababičky

Káva a k ní laskominy odolávají věkům, válkám i světovému pokroku. Proto jedno z míst, kde zažijete...

Čtenáři zkoušejí na grilu mořského okouníka, kuře na pivu i hovězí filet

Soutěž Že jsou ryby ideální pro letní grilování, se konečně projevilo i ve čtenářských příspěvcích letní...

Co lidé „odloží“ v přírodě. Pytel mrtvých slepic, mrazáky, pneumatiky i lyže

Premium Loni měla naše výprava úspěch. Přes minimální zkušenosti některých členů redakce s orientací v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v koktejlech?

Historie míchaných nápojů je plná tajemství a otazníků. Jisté je jen to, že v 19. století už je...

Desetiletá malířka prodává díla za desetitisíce, peníze věnuje na charitu

Desetiletá Daisy Wattová z Velké Británie maluje teprve čtyři roky, ale její díla se prodávají za...

Tapas není pokrm, ale filozofie sdílení jídla. Hovoří se a ochutnává

Premium David Böhm je šéfem poměrně nově otevřené španělské restaurace El Camino Tapas, kterou najdete na...

Sedmero bylin z domácí lékárničky. Fungují na nervy, alergii i žaludek

Příroda je jedna velká apatyka. Nervozita, špatný spánek, bolest v krku, žaludeční vředy, potíže...