Čtvrtek 7. července 2022, svátek má Bohuslava
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 7. července 2022 Bohuslava

KVÍZ: Máte rádi a znáte chorvatskou kuchyni?

Určitě na dovolené neodoláte a dáte si místní pleskavicu a čevabčiči.

Jezdíte rádi do Chorvatska nejen kvůli moři, ale taky proto, že si vždycky výborně pochutnáte na...

Chrochtající inteligenti. Prasata umí hrát i videohry, říká odbornice

Gudrun illmann

Premium Byť se tomu někdo může zdráhat uvěřit, patří prasata do množiny nejinteligentnějších tvorů na...

Nebojte se rožnění velkých kusů. Grilovací akademie vám poradí, jak na to

Na rožni nemusíte vždycky péct kuře nebo selátko, klidně třeba i krkovičku nebo...

Seriál Kdo se bojí umístit na gril pořádný kus masa, připravuje se o skvělý zážitek, kdy se jeho hotové...

Ztratil jsem nůž, pozdravuj psa. Pohledy z tábora si hrají s emocemi rodičů

V internetové epoše se posílají pohledy z tábora. Dětská sdělení jsou sice...

Premium I v internetové epoše se posílají pohledy z tábora. Dětská sdělení jsou sice stručnější, než...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny

Grilovaná žebra na víně s brusinkami

S grilovaným šťavnatým masem chutná skvěle grilovaná zelenina, sýry nebo třeba ananas či jahody....

Ohořelé dřevo ve zmrzlině a lívance na tálu. To je jiné letní grilování

Lívance z grilu s marmeládou a uzenou zmrzlinou

Seriál Sezona grilování je tady, nad ohněm se dá kromě masa, ryb či zeleniny připravit i sladký dezert....

Kedlubna je hvězda. Uděláte z ní zelí i řízek. A nacpete se vitaminem C

Kedlubna jako řízek

Kedlubna patří na jaře k nejoblíbenější zelenině. Hodí se k masu, ovšem dobroty z ní vykouzlí také...

Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky

Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano,...

Hovězí steak s koprovkou na grilu. Divili byste se, jak ta kombinace funguje

Seriál Rozžhavte grily, velí zlepšující se počasí. V letošní Grilovací akademii ukážeme některé méně...

Nižší spotřebu plynu pomůže zajistit i pravidelný servis

Advertorial Pravidelná roční údržba plynového kotle autorizovaným servisním technikem je u nových spotřebičů...

Užijte si včas kyselou zeleninu vhodnou na sladký koláč nebo na čatní

Rebarbora neboli reveň. Netradiční zelenina, která se hodí do slaných i sladkých receptů. Užijte si...

Bojím se, že jsem na film moc hezkej, říká Lukáš Hejlík

Premium Lukáš Hejlík je pořád na cestách. Proto jsme se taky domluvili, že rozhovor povedeme po hlasových a...

Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala

Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z...

Slupky z okurek použijte na mravence, bramborové na chipsy, melounové naložte

Oloupat a hodit v lepším případě do kompostu. Ano, to je standard, ale jde to i jinak, lépe. To, co...

VIDEO: Snadný návod, jak si doma připravit výbornou pistáciovou zmrzlinu

Ač je počasí zatím poněkud nestálé, brzy nastanou pravá letní pekla, kdy se naše mysl upne k...

Cukrařina není sprint, ale maraton, říká cukrář Josef Maršálek

Premium Čerstvý čtyřicátník Josef Maršálek se řadí k osobnostem, které se v zahraničí proslavily dříve než...

Pro pokojovky si namíchejte vlastní substrát, ať to máte pod kontrolou

Je tu období intenzivního růstu a s ním ideální doba na přesazování pokojovek. Pokud jste to ještě...

Pohlreich se vrátil do Mama’s. Kontroloval jejich hvězdičky a byl nadšený

Zdeněk Pohlreich se po letech vrátil do ostravské americké restaurace Mama´s. Což je v nové sérii...

Kvete bez, dá se sbírat mladé jehličí. Využijte je na výrobu „medů“

Doba jarního rozpuku a květu rostlin je velmi kratičká, proto nepromarněte ani minutu a pojďte...

Nemá cenu podnikat, když vyděláte stejně jako zaměstnanec, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich se v seriálu Jak to bylo, šéfe? vrací ve vzpomínkách k natáčení v českých...

Tvaroh místo zmrzliny, omáčka se škrobem. Tak se fotí dobroty ze žurnálu

Premium Sbíhají se vám sliny, když v časopisech vidíte fotky jídla? Potom jste tu správně. Vítejte v...

Večeře za stovku pro dva. Stačí trochu kumštu a najíte se jako v restauraci

Premium Ceny potravin letí vzhůru. Jak se však můžete přesvědčit v tomto článku, i s malým rozpočtem lze...

Večeře za stovku pro celou rodinu. Zkuste sladké i slané recepty za pár korun

Premium Ceny potravin letí vzhůru, domácnosti jsou nuceny šetřit. Jak se však můžete přesvědčit v tomto...

Studna na zahradě je požehnáním, vybudování však stojí legislativní nervy

Každý, kdo se někdy rozhodl vybudovat na svém pozemku studnu, mohl být pořádně zděšen množstvím...

Páku vodovodní baterie za dvacku opravíte, nemusíte hned kupovat novou

Znáte to. Máte pocit, že jste novou pákovou baterii třeba ke sprše kupovali nedávno, a už stávkuje....

Muškátová móda nabízí spoustu tipů, jak oživit klasiku našich babiček

Pelargonie, lidově muškáty, jsou stálicemi letních zahrad, teras, balkonů i oken. Zkuste je letos...

Pohlreich: Některým podnikům v Ano, šéfe! nešlo pomoci, už bylo pozdě

Pořad Jak to bylo, šéfe? v televizi Prima je návratem k natáčení starých řad kuchařova putování po...

Migrény mi zesilují chuť a čich. Na patře cítím neuvěřitelné věci, říká kuchař

Premium Jako malý kluk měl dva sny: šéfovat v kuchyni své restaurace a stát se spisovatelem. V roce 2017 se...

VIDEO: Ze zeleného chřestu bleskově připravíte ideální zeleninový předkrm

Sezona chřestu je tady. Jeho pěstování má u nás dlouhou tradici, která byla přerušena desítkami let...

Hnědnutí banánů může zastavit jedině skladování bez kyslíku, tvrdí vědci

Podle statistik skončí každý rok 50 milionů tun banánů v popelnici. A to jenom proto, že se jejich...

Pořád si moc nevěřím, říká letošní vítězka pořadu Peče celá země Martina

Premium Chybělo málo, aby se soutěže Peče celá země nezúčastnila. Nakonec ji překvapivě Martina Kynstlerová...

První makronky jsem prodala v krabici od bot, říká šéfcukrářka Klára Řezníčková

Premium Když se Klára Řezníčková dostala na stáž do kuchyně pětihvězdičkového hotelu, okamžitě zjistila, že...

Hlava napomádovaná, ale nohy smrděj, vzpomínal Pohlreich na Ano, šéfe!

Nová řada příběhů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je jiná. Dává tu do kontrastu mnohdy otřesné zážitky...

Zvládla těžké výzvy, řekl Maršálek o Martině, vítězce Peče celá země

Rozstřel V sobotu večer Česká televize odvysílala finále druhé řady soutěže Peče celá země, z nějž se jako...

Pralinky a Aljaška rozhodly. Soutěž Peče celá země vyhrála máma na mateřské

Přestože finále soutěže amatérských pekařů a cukrářů proběhlo loni v létě, diváci České televize si...

Lidé s handicapem vyrábí čerstvé těstoviny. Přečkali i období covidu

Pasta Fidli je projekt, který se pokouší dokázat, že je možné skloubit komerční podnikání s...

Podívejte se živě do útrob včelího úlu