Středa 28. července 2021, svátek má Viktor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 28. července 2021 Viktor

Češi zkoušejí vyrobit umělé maso. Chtějí, aby stálo stokorunu za kilo

Pokusy s kultivací masa v laboratořích probíhá po celém světě už mnoho let.

Do výzkumu výroby kvalitního a přitom pokud možno co nejlevnějšího umělého masa jsou ve světě...

Sezona nakládaček: připravíte si kvašáky nebo budete sterilovat?

Okurky před nakládáním pečlivě vydrhněte vodou.

Letos je úroda okurek trošku opožděná, ale jakmile se zahájí samosběry, je to známkou, že sezona...

Soutěžnímu grilování kralovalo hovězí, výběr doplnila famózní žabí stehýnka

Grilování je umění a zároveň koníček.

Soutěž Je tu druhé kolo receptů pro grilování. Příspěvky, které dorazily během uplynulého týdne, výrazně...

Soutěžní grilování: Vepřové špízy, grilované nektarinky i nestárnoucí losos

Nestárnoucí klasika: norimberské klobásky, špekáčky a cibule

Soutěž Od 7. července jste začali posílat soutěžní recepty a fotografie z domácího grilování. Dnes...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

VIDEO: Souboj kuchařů na grilu přinesl dva stejné lososy a rozdílnou chuť

Jak vyudit lososa na grilu

Dva kuchaři spojili síly, aby ukázali, jak lze přistupovat ke grilování. Zatímco Martin Kortus...

Dceři i synovi jsem gastronomii jako profesi zakázal, říká Jiří Babica

Jiří Babica

Premium Někdo ho miluje, jiný uvěřil jeho konkurentům, že je patlal. Jiří Babica má však za sebou ohromnou...

Bojím se, že jsem na film moc hezkej, říká Lukáš Hejlík

Herec, moderátor a food bloger Lukáš Hejlík

Premium Lukáš Hejlík je pořád na cestách. Proto jsme se taky domluvili, že rozhovor povedeme po hlasových a...

Pošlete recept a fotografii pokrmu ze své grilovačky a vyhrajte cenu

Soutěž Je léto, proto je pravděpodobné, že trávíte hodně času na zahradě při grilování. Nezapomeňte fotit...

Trávíte v autě víc času než v bytě? Jak na vychytané spotřebiče a pomocníky

Premium Existují lidé, kteří považují za nejlepšího přítele čtyřnohé zvíře radostně vrtící ocasem. A pak...

Rané brambory si nepleťte s novými. Nikdy je neskladujte v lednici

Rané brambory jsou něco jiného než nové. Ty se na rozdíl od raných sklízejí v plné zralosti a jsou...

Jak poznat kvalitní zmrzlinu. Nástrahy číhají také na zmrzlináře

Premium Darek Hrivňák už 15 let vyrábí populární zmrzlinu pod značkou 2ad. Jeho rakytníková, pistáciová či...

Právě omamně kvetou lípy. Myslete na zimu a voňavé květy sušte na čaj

Až vás v chladnějších dnech překvapí rýma, kašel a horečka, bude vám s lipovými květy určitě snáz....

Dostaňte je z chalupy. Snadný návod, jak rychle a účinně vyhnat škůdce

Premium Probdělé noci, okousaná elektroinstalace, poškozený nábytek, zápach, nepořádek, nepříjemný pocit. I...

Léto není jen grilování. Vyzkoušejte sporty a hry, které zvládnete i na zahradě

Premium Zahradní sportování dospělých asi ani letos nedosáhne obliby grilování s rodinou či kamarády....

VIDEO: Je čas uvařit polévku minestrone. Sezonní zelenina tomu přeje

Tradiční italská polévka minestrone má mnoho postupů a receptů a nedá se říct, který je ten...

Trhané maso je cestou, jak nakrmit regiment a přitom neutratit

Trhané maso je velkou módou, která k nám přišla z Ameriky. Jeho tajemstvím je to, že se velký kus...

KVÍZ: Jak se vyznáte v kuchyňských nožích? Otestujte se

Na co je vhodný nůž nakiri, co to znamená, když je čepel vyrobená z damaškové oceli, jaké prkénko...

Orlíček, trvalka našich babiček, umí ochlazovat tělo i odpuzovat hmyz

„Když jím potřeš kůži zvenku, pomůže ti za chvilenku,“ dalo by se říci o chladivých účincích odvaru...

Alternativou pro domácí čištění textilií může být suchý led. Sám se odpaří

Mezi největší ohniska bakterií a roztočů patří interiérové ​​textilie. Vyzkoušejte...

Drobné pomůcky při grilovačce zpříjemní práci. Pak si ji můžete užívat

Léto a s ním spojená sezona grilování je ideálním časem na doplnění grilovacích pomocníků. Dokonalá...

Domácí pastrami na grilu je pro trpělivé. Nakládáte ho skoro týden

Hovězí hrudí naložte už v pondělí a v sobotu budete mít hotovo. Pastrami potřebuje trochu více...

Mistr bednář není zapomenuté řemeslo. Bez něj by pivo nemělo stejnou chuť

Premium Na dvoře plzeňského Prazdroje se každého půl roku odehrává koncert pro sedm mužů. Pod vedením...

Klíště si lidé pletou s klošem, miniaturním štírkem i kožními výrůstky

Aktuální teplé vlhké počasí je pro klíšťata ideální. Je s podivem, co jsou lidé schopni za klíště...

Grilovačky jedou naplno. Jaký gril pořídit a jak se o něj starat?

Premium Od opékání špekáčků, oblíbené to zábavy asi 60 procent z nás, vede přímá cesta ke grilování a...

Bábovka na grilu? Pro Ivetu Fabešovou to není žádný problém

Cukrářka Iveta Fabešová v dalším dílu show Zdeňka Pohlreicha Rozpal to, šéfe! přijala výzvu, jak si...

Lichořeřišnice, přírodní antibiotikum i kvetoucí krasavice do salátů

Lichořeřišnici se vyplatí pěstovat, na zahradě i v truhlíku. Už je po zmrzlých, takže ji lze...

České klíště je pohodář, aktivní druhy žijí jinde, prozrazuje biolog Perner

Premium Na tričku má vymalovaná stylizovaná klíšťata v podobě horkovzdušných balonů a jen před několika dny...

Legendární dětská tramvaj v Zoo Praha už zase jezdí. Opravovali ji dva roky

Zoo Praha zprovoznila dětskou tramvaj, která dělala v trojském zoologickém areálu radost mnoha...

České jídlo je špičkové, řetězce však dávají přednost levnějším produktům

Páté nejbezpečnější potraviny na světě mají Češi. Řetězcům se však vyplatí dovážet levnější a méně...

Velké divadlo na malém grilu. Toto je tortilla podle Zdeňka Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich je nejšťastnější, když může i v polních podmínkách ukázat, že vaření není jen o...

Mýty o medu: horký čaj ho zničí a krystalizace je známkou nekvality

O medu koluje mnoho fám. Například, že jakmile zkrystalizuje, znamená to, že je špatný. Také se...

Česká kuchyně je umělý konstrukt. Nic takového neexistuje, říká odbornice

Premium Dvacet let strávila Eva Ferrarová na slunném italském jihu, kde je prý vaření povýšeno na umění....

Teď je čas na to vlítnout. Mytí oken snadno a rychle v pěti krocích

Mytí oken nepatří zrovna mezi oblíbené činnosti, ale párkrát do roka se do něj chtě nechtě musíme...

Hovězí, vepřové nebo kuřecí? Malý průvodce nejlepším masem na gril

Až vytáhnete a očistíte gril, přijde čas také na oprášení osvědčených receptů, vymýšlení nových...

Sedmero jarních bylinek, na jejichž sběr a zpracování je ten pravý čas

Když rozkvete „zelená lékárna“, můžete s její pomocí šetrně zmírnit nebo vyléčit leckteré zdravotní...

OBRAZEM: Soutěž fotografů jídla vyhrál Číňan, jeho snímky připomínají malby

Fotografovat jídlo se v posledních letech rozmohlo na sociálních sítích jako mor. Soutěž Food...