Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Letní grilování - Přílohy

Surf and turf: Zkombinujte hovězí s mořskými plody. Je to nezvyklé, ale báječné

V dalším dílu Hoď to na gril spojí Jan Horký s Davidem Valíčkem na talíři element vody a země známý jako surf and turf. Jedná se o parádní recept, kde si na své přijdou milovníci mořských plodů a...

21. července 2024

VIDEO: Mořský vlk v papilotě je plný chutí středomoří. Dovolená na zahradě

Dneska potěšíme všechny milovníky středomořských ryb a mořských plodů. Jan Horký s Davidem Valíčkem totiž hodí na gril mořského vlka v papilotě, kterého vytuní slávkami, batáty s rajčatovou salsou a...

7. července 2024

Udělejte si na grilu svátek. Vyzkoušejte to nejchutnější japonské wagyu

Dneska hodí Jan Horký s Davidem Valíčkem na gril nejkvalitnější a nejchutnější hovězí maso na světě – japonské wagyu. K němu vám naservírují pořádný kus farmářského květáku s třtinovým cukrem s...

30. června 2024

Odpočiňte si na grilu od masa. I vegetariánské pokrmy mohou chutnat geniálně

Grilovací sezona je v plném proudu, po mase to chce trochu odlehčit. Proto vám dneska video Hoď to gril ukáže sice vegetariánské, nicméně dokonale dochucené recepty.

22. června 2024

VIDEO: Kouzlo bylinkového konfitu dá kotletě chuť úplně jiného vesmíru

Konfitované a šťavnaté kotletky z vepříka na bylinkovém másle s grilovanými baby brambůrky a farmářským chřestem. To je dnešním úkolem kuchařů Jana Horkého a Davida Valíčka. U vepříků zůstaneme i v...

2. června 2024

O vítězi soutěže Česko na grilu rozhodlo klání ve volném stylu

Tři soutěžní dvojice se utkaly ve finále Česko na grilu. Tentokrát neměly jasné zadání. Žádná žebírka, ryby, čína či dezerty. Tentokrát měli soutěžící vymyslet hostinu s tím, aby ukázali, co je v...

29. května 2024

VIDEO: Rychle, či pomalu? Dva způsoby, jak si na grilu užít květovou špičku

Hovězí květová špička a farmářská zelenina budou vedle našich mistrů grilu hrát hlavní roli v dnešním dílu grilovacího seriálu Hoď to na gril. David Valíček s Honzou Horkým předvedou, jak si na grilu...

26. května 2024

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před oříšek, jenž si většina z nich dopředu nemohla vyzkoušet. Vždyť jak často doma grilujete přes kilogram...

21. května 2024

Asie na grilu? Podle Pohlreicha to jde hravě zvládnout, když máte fantazii

Některá zadání poroty v soutěži Česko na grilu jako by už zoufale zkoušela, co ještě lze na grilu vyrobit. Proto když vyšlo najevo, že soutěžící budou muset připravovat asijskou kuchyni, zavládlo...

15. května 2024

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy zahrát si na pravé americké barbecue. Tady si byli nejvíc jistí v kramflecích Danny s dcerou...

7. května 2024

Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček

I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý díl grilovacího seriálu potěší jak dospělé, tak především děti. Jan Horký vytvoří dětský burger s...

5. května 2024

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem bylo použít mleté maso, což se sice zdá jako ten nejsnazší úkol, ale zároveň není problém mleté na...

30. dubna 2024

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to nejlepší, co si můžete na ohni připravit. Zároveň ukážou, jak si práci zorganizovat a časově...

28. dubna 2024

Ryby jako oříšek. Soutěžící na grilu bojovali s filetováním i opékáním

Čtvrtý díl soutěže Česko na grilu byl ve znamení grilování ryb. Což byl úkol, který rozhodil většinu soutěžících. A v rozstřelu kvůli rybám vypadl ambiciozní pár spolužáků z vysoké Don s Michalem.

14. dubna 2024

Česko na grilu: o první sestupující dvojici rozhodl nedopečený štrúdl

Porotci pořadu, který můžete sledovat každou sobotu na Primě se mýlili, když neodhadli chutě skautů, kteří vybrali vítěze druhého kola. Tvrdili, že ostřejší verze křidýlek Buffalo pro mládežníky bude...

31. března 2024

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na stanici Nova se Zdeněk Pohlreich vrátil na Primu a s Martinem Svatkem šéfují pořadu Česko na grilu. S...

24. března 2024

Sýr s bílou plísní grilovaný v alobalu s bylinkovou salsou

Sýr s bílou plísní grilovaný v alobalu s bylinkovou salsou
Recept

Střední

20 min

Sýr ke grilování prostě patří.

Ovocný špíz na grilu

Ovocný špíz na grilu
Recept

Lehké

30 min

Vykouzlete na grilu sladký dezert.

I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně

Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho kolega Daniel Govoni ukážou, jak si na grilu udělat nevšední pomalu dušené srnčí ragú na víně s kořenovou...

18. listopadu 2023

Grilovaný plněný hermelín

Grilovaný plněný hermelín
Recept

Střední

20 min

Hermelín ke grilování prostě patří.

Toto musíte zkusit. Na grilu dostane svatomartinská husa další rozměr

Dozlatova upečená svatomartinská husa s křupavou kůrčičkou a jemným, rozpadajícím se šťavnatým masem je dobrota, na kterou se mnozí z vás těší celý rok. Dnes vám proto pipMaster s Danielem ukážou,...

5. listopadu 2023

Zkuste grilovaného pstruha ve tvaru růže. Procvičíte se ve filetování

Lehce stravitelný pstruh nabízí bezpočet kulinářských úprav. Nejlépe však chutná z grilu a na dřevěném uhlí. Dnes vám proto průvodci akademií ukážou, jak si na grilu udělat pstruha v netradičním...

9. září 2023

Nevšední camembert v mletém mase je důkazem, že sýr na gril rozhodně patří

Kromě masa se na grilech velice často připravují i sýry. V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodci ukážou nevšední přípravu camembertu obaleného v mletém mase a slanině se salátem z...

19. srpna 2023

Hovězí steak je na grilu králem. Zkusili jsme ho s chimichurri i lingotto

Daniele Govoni se účastní soutěží v grilování po celém světě a v Praze předvádí své umění v nejlepší steakové restauraci, pipMaster David Kubricht zase každý týden radí lidem na internetu, jak si...

12. srpna 2023

Barbecue kotleta je úžasná delikatesa, zvlášť když přidáte houbovou omáčku

V dnešním dílu grilovací akademie vám profesionální mistr grilu Daniele Govoni ukáže, jak si doma udělat pochoutku z kusu vyzrálé kotlety ve stylu britského barbecue s variací konfitovaných mrkví a...

8. července 2023

Grilovaná polenta s nektarinkami a focaccia

Grilovaná polenta s nektarinkami a focaccia
Recept

Střední

15 min

Lahodný dezert z grilu.

Grilovaná polenta

Grilovaná polenta + stepy
Recept

Lehké

30 min

Polenta na grilu chutná opravdu skvěle.

Kachní prsa jsou hitem všech letních grilovaček. Omáčka je vystřelí do nebe

Dnešní recept potěší všechny milovníky kachen a grilovací nadšence. V dalším dílu akademie vám David Kubricht ukáže, jak na grilu připravit šťavnatá kachní prsa s hořčično-medovou omáčkou a...

24. června 2023

Grilované sýry

Grilované sýry
Recept

Střední

35 min

Chystáte se grilovat? Kromě masa nabídněte hostům skvělý grilovaný sýr.

Už jste grilovali křepelky? Naši čtenáři ano. Podívejte se, na co měli chuť

Do 15. června jste mohli posílat své příspěvky z letošního grilování. Ti nejlepší mohou vyhrát gril a další ceny. Dnes přinášíme druhou várku výběru vašich příspěvků. Během příštího týdne vyhlásíme...

17. června 2023

Od špekáčků a topinky až po žebra. Čtenářské recepty v soutěži o gril

Od poloviny května jste nám posílali příspěvky, co jste letos už ugrilovali a zároveň jste se tím přihlásili do soutěže o gril a další ceny. Dnešní přehled přináší první várku čtenářských receptů.

12. června 2023

Dokonalý rib eye steak je perfektní s omáčkou z piva a hořké čokolády

V dnešním dílu akademie vám evropský šampion ve steacích Daniele Govoni prozradí tajný postup na přípravu dokonalého rib eye steaku s omáčkou z černého piva s hořkou čokoládou a špízem z brambor ve...

3. června 2023

Trhané maso by vás dávat do koblihy nenapadlo. A přece to dohromady hraje

Nedaleko Nepomuku najdete Sochorův statek, kde vám v dnešním dílu grilovací akademie naši průvodci ukážou, jak za pomoci barbecue techniky připravit burger z trhaného hovězího masa v klasické bulce...

27. května 2023

Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak

Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se jmenuje Char Siu. Kdo má totiž rád vypečený a lepkavý vepřový bůček, určitě by měl vyzkoušet dnešní...

6. května 2023

Grilované meruňky

Grilované meruňky
Recept

Lehké

35 min

Využijte gril na přípravu dezertu.

Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu

Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou připravit trošku jinak, v asijském stylu. Mistři grilu David Kubricht a Daniele Govoni ukážou, jak...

29. dubna 2023

Přílohy ke grilování

Na grilu si můžete připravit nejen maso, ale také chutné přílohy. Řada lidí si ráda pochutná na čerstvém pečivu. Chléb, topinky a bageta s česnekem jsou klasika. Poradíme vám, jak upéct vlastní housku na burger nebo chlebové placky. Grilovaná zelenina je chutná sama o sobě, ale také jako příloha. Připravit si můžete i lehké saláty či brambory v alobalu či se smetanou.