Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ryby jako oříšek. Soutěžící na grilu bojovali s filetováním i opékáním

Čtvrtý díl soutěže Česko na grilu byl ve znamení grilování ryb. Což byl úkol, který rozhodil většinu soutěžících. A v rozstřelu kvůli rybám vypadl ambiciozní pár spolužáků z vysoké Don s Michalem.

Zdeněk Pohlreich s Martinem Svatkem vymysleli „zákeřnou“ fintu. Každá soutěžní dvojice si totiž vybrala anonymní surovinu a teprve když otevřela chladicí box, dozvěděla se, že má co do činění s rybou, kterou možná ještě nikdy nedržela v ruce.

Navíc každá ryba má trochu jinou stavbu kostí, takže vyfiletovat ji je pak otázkou pokusu a omylu. Výsledkem je pak ohromné množství odpadu.

„Vezměte si, že za kilo této ryby zaplatíte osm set. Když ji nevyužije dokonale, vyhodíte polovinu peněz do kanálu. A k tomu jste se právě chystaly,“ rozčiloval se Pohlreich, když uviděl výsledek práce Rity s Jeanou s mořským jazykem.

Tentokrát zklamali Danny s Danielou. Projevilo se, že ryby nepatří mezi suroviny, které by běžně grilovali. A navíc se pořád „perou“ s tím, aby se pokusili vyhovět chutím porotců.

I do ryby se pokusili přinést trochu mexické kuchyně, nic proti tomu, ale jak se pokoušeli zkrotit své chuťové buňky, totálně pokrm nedochutili. „Toto není špatně dochucené, toto není nijak dochucené,“ zněl verdikt.

Zato Dominika s Denisou se popasovaly s grilovanými sardinkami na jedničku. A také Roman s Janou, kteří navíc za svůj výkon získali pochvalu od laické poroty a tím i odznáček za vítězství v tomto kole, se tentokrát „pochlapili“.

Ryba na grilu je rychlá, lehká a lahodná. Jak na to, abyste ji nezkazili

Rozstřel byl tentokrát pro soutěžící atypický. Zatímco v předchozích dílech byl rozstřelový úkol z opačného pólu, tentokrát vyfasovali krevety a dostali jednoduchý úkol: udělej s nimi, co tě napadne, hlavně aby to byly nejlepší krevety tvého života.

Soutěž se vrátila ke grilování na dřevěném uhlí a soutěžící po předchozích zkušenostech už pochopili, že musí začít ohněm. Už jen proto, že na úkol měli jen hodinu.

Pohlreicha trochu vyhodily z konceptu Rita s Jeanou, když se rozhodly ugrilovat špíz v kombinaci s ananasem. Moc si neuměl představit, jak to dohromady bude chutnat.

Při závěrečném hodnocení však porotci museli uznat, že jejich kombinace je vynikající. Stejně tak pochválili i „Mexikány“ a Dona s Michaelem. Až mezi soutěžícími vznikla pochybnost, zda režie pořadu nezvolí další díl, kdy se nebude vyřazovat.

Česko na grilu

Pořad můžete sledovat každou sobotu večer na Primě, anebo týden předem na Prima+.

Ale nakonec ne. Nakonec to bylo úplně jinak. „Podle krevet nakonec rozhodovat nemůžeme, ty byly všechny výborné. Takže budeme rozhodovat podle příloh a omáček,“ zazněl hlas poroty.

U Dannyho s Danielou zabodovalo, že se vrátili ke kořenům svého vaření, Rita s Jeanou zaujaly svou kombinací s ananasem, který pokrm příjemně osvěžil.

Nakonec skončili Don s Michaelem. Bylo to nejlepší jídlo, co jste tady předvedli, ale chtělo by to, abyste začali vařit víc přímočaře a ne tolik na efekt. Pak se stanete výbornou dvojicí grilařů,“ zhodnotil na závěr Zdeněk Pohlreich.

Autor:

Na grilu pomalu a líně. Výsledkem je maso, které se jenom rozplývá na jazyku

Francie má spoustu vyhlášených pokrmů, ale asi nejznámější je pro nás hovězí po...

Hoď to na gril dnes nabídne recept na burger z trhaného hovězího masa stylizovaného do slavného...

Surf and turf: Zkombinujte hovězí s mořskými plody. Je to nezvyklé, ale báječné

Surf and turf – parádní recept, kde si na své přijdou milovníci mořských plodů...

V dalším dílu Hoď to na gril spojí Jan Horký s Davidem Valíčkem na talíři element vody a země známý...

VIDEO: Mořský vlk v papilotě je plný chutí středomoří. Dovolená na zahradě

Mořský vlk v papilotě se slávkami s olivovou krustou, grilovanou batátou a...

VIDEO Dneska potěšíme všechny milovníky středomořských ryb a mořských plodů. Jan Horký s Davidem Valíčkem...

VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa

Burgery propíchněte párátkem, aby držely pohromadě.

Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu –...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

Hovězí steak pečený přímo v uhlících

VIDEO V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

  • Nejčtenější

Pražská zoo zahajuje stavbu Arktidy za tři čtvrtě miliardy. Ukázala vizualizace

Dvaadvacátého ledna začne pražská zoologická zahrada s výstavbou nového pavilonu Arktida pro lední medvědy. Ředitel zahrady Miroslav Bobek podepsal smlouvu se zhotovitelem, firmou Metrostav DIZ....

Hlasujte pro roztomilé mazlíčky, hrají o kočičí krmivo. Můžete získat knihu

Lednové hlasování o nejroztomilejší mazlíčky je v běhu a čtenářské hlasy rozhodnou o tom, kdo se bude radovat z kvalitního kočičího krmiva značky Pro Plan. Zalistujte galerií a vybírejte zvířecí...

Zabijačka mívala jasný scénář, kdo měl ruce, pomáhal. A všichni se najedli

Maso bylo vzácnost, a tak když se poráželo v zimě prase, sešla se u toho celá vesnice. Pod taktovkou řezníka pracoval, kdo měl ruce, a nakonec za to dostal i pořádnou výslužku. Vše mělo předem daný...

Samička hrošíka liberijského v jihlavské zoo je zvědavější. Už zlobí mámu

Byla jedním z nedočkavě vyhlížených mláďat, která se v jihlavské zoo narodila v roce 2024. A nutno dodat, že na malou hroší slečnu jsou v krajském městě Vysočiny náležitě pyšní. „Za pár dnů to budou...

Křen vyhání nemoc z těla. Český ženšen, který najdete v každé kuchyni

Křen, typický svou ostrou chutí a nezaměnitelnou vůní, patří k uzenému, k vuřtům i do omáčky. Je také cenným pomocníkem v přírodní medicíně. Tento kořen má totiž opravdu jedinečné účinky.

Zbláznili se evropští psi? Po žvýkacím pamlsku vyjí jako vlci při úplňku

Premium

Je to záhada. Některá zvířata neustále vyjí a štěkají, další dostávají epileptické záchvaty. Veterináři odhadují, že by příčinou snad mohly být záhadné toxiny ze žvýkacích kostí vyráběných z hovězích...

19. ledna 2025

Samička hrošíka liberijského v jihlavské zoo je zvědavější. Už zlobí mámu

Byla jedním z nedočkavě vyhlížených mláďat, která se v jihlavské zoo narodila v roce 2024. A nutno dodat, že na malou hroší slečnu jsou v krajském městě Vysočiny náležitě pyšní. „Za pár dnů to budou...

18. ledna 2025  9:02

KVÍZ: Jak se vyznáte ve zvířecí sexualitě?

I na zvířata někdy přijdou choutky. U každého druhu se však různé části reprodukčního procesu jmenují jinak. Vyznáte se v této terminologii?

vydáno 18. ledna 2025

Zabijačka mívala jasný scénář, kdo měl ruce, pomáhal. A všichni se najedli

Maso bylo vzácnost, a tak když se poráželo v zimě prase, sešla se u toho celá vesnice. Pod taktovkou řezníka pracoval, kdo měl ruce, a nakonec za to dostal i pořádnou výslužku. Vše mělo předem daný...

17. ledna 2025

Investiční pozemek Frenštát p. R.
Investiční pozemek Frenštát p. R.

Papratná, Frenštát pod Radhoštěm, okres Nový Jičín
2 200 000 Kč

Tomáš Vartecký nastupuje do léčebny. Je to větší, než jsem myslel, říká

Tomáš Vartecký (54) se svěřil s tím, že nastupuje do léčebny. Muzikant uznal, že situace je horší, než si myslel a je...

Eva Adamczyková je maminkou. Olympionici prozradili jméno miminka

Snowboardistka Eva Adamczyková (31) a herec Marek Adamczyk (37) se stali rodiči. Narození jejich prvního potomka na...

Zvládla jsem tisíc mužů za dvanáct hodin. To je rekord, říká Bonnie z OnlyFans

Pornoherečka Bonnie Blue (25) svůj obsah na OnlyFans a sociálních sítích považuje za vzdělávací. Za cíl měla v...

Miliardář Leon Tsoukernik po užití léku zkolaboval. Není jasné, zda se probudí

Miliardář a blízký přítel Ivany Gottové Leon Tsoukernik (51) zkolaboval ve svém sídle v Chodové Plané. Podle médií se...

Herec Hynek Čermák a jeho o dvacet let mladší manželka Veronika se rozešli

Herec Hynek Čermák (51) a jeho manželka Veronika Čermák Macková (31) se po necelých deseti letech vztahu rozešli. V...