Grilovaná polenta

Polenta na grilu chutná opravdu skvěle.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    458 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1918 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    40,7 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    8,6 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    29,2 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    12,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrůlku vlijeme mléko s vývarem a vložíme česnekové máslo. Směs dochutíme solí, muškátovým oříškem a přivedeme k varu. Slabým praménkem vsypeme polentu a asi 1 minutu ji povaříme.
  2. Kukuřičnou kaši odstavíme a vmícháme do ní vejce se žloutkem. Poté ji rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku (vrstva by měla být asi 1,5 cm vysoká) a necháme zatuhnout.
  3. Česnek a cibuli oloupeme, chilli papričku očistíme. Vše společně s lístečky rozmarýnu nasekáme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Vmícháme omytá, na kostičky nakrájená rajčata a 10 minut je dusíme ve vlastní šťávě. Hotovou omáčku osolíme.
  4. Ztuhlou polentu nakrájíme na větší kostky a na grilu opečeme. Podáváme s teplou nebo studenou rajčatovou salsou.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.