Ingredience
Postup
- Do kastrůlku vlijeme mléko s vývarem a vložíme česnekové máslo. Směs dochutíme solí, muškátovým oříškem a přivedeme k varu. Slabým praménkem vsypeme polentu a asi 1 minutu ji povaříme.
- Kukuřičnou kaši odstavíme a vmícháme do ní vejce se žloutkem. Poté ji rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku (vrstva by měla být asi 1,5 cm vysoká) a necháme zatuhnout.
- Česnek a cibuli oloupeme, chilli papričku očistíme. Vše společně s lístečky rozmarýnu nasekáme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Vmícháme omytá, na kostičky nakrájená rajčata a 10 minut je dusíme ve vlastní šťávě. Hotovou omáčku osolíme.
- Ztuhlou polentu nakrájíme na větší kostky a na grilu opečeme. Podáváme s teplou nebo studenou rajčatovou salsou.