Grilovaná polenta
Polenta na grilu chutná opravdu skvěle.
Postup
- Do kastrůlku vlijeme mléko s vývarem a vložíme česnekové máslo. Směs dochutíme solí, muškátovým oříškem a přivedeme k varu. Slabým praménkem vsypeme polentu a asi 1 minutu ji povaříme.
- Kukuřičnou kaši odstavíme a vmícháme do ní vejce se žloutkem. Poté ji rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku (vrstva by měla být asi 1,5 cm vysoká) a necháme zatuhnout.
- Česnek a cibuli oloupeme, chilli papričku očistíme. Vše společně s lístečky rozmarýnu nasekáme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Vmícháme omytá, na kostičky nakrájená rajčata a 10 minut je dusíme ve vlastní šťávě. Hotovou omáčku osolíme.
- Ztuhlou polentu nakrájíme na větší kostky a na grilu opečeme. Podáváme s teplou nebo studenou rajčatovou salsou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
458 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1918 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
40,7 g
46 %
41 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
8,6 g
14 %
13 %
-
Tuky
29,2 g
45 %
42 %
-
nasycené
12,6 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA