Grilovaná polenta

Polenta na grilu chutná opravdu skvěle.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Do kastrůlku vlijeme mléko s vývarem a vložíme česnekové máslo. Směs dochutíme solí, muškátovým oříškem a přivedeme k varu. Slabým praménkem vsypeme polentu a asi 1 minutu ji povaříme.
  2. Kukuřičnou kaši odstavíme a vmícháme do ní vejce se žloutkem. Poté ji rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku (vrstva by měla být asi 1,5 cm vysoká) a necháme zatuhnout.
  3. Česnek a cibuli oloupeme, chilli papričku očistíme. Vše společně s lístečky rozmarýnu nasekáme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Vmícháme omytá, na kostičky nakrájená rajčata a 10 minut je dusíme ve vlastní šťávě. Hotovou omáčku osolíme.
  4. Ztuhlou polentu nakrájíme na větší kostky a na grilu opečeme. Podáváme s teplou nebo studenou rajčatovou salsou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    458 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1918 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    40,7 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    8,6 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    29,2 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    12,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...