Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Na kořenící směs:

Na přípravu masa:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    354 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1481 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    19,3 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    27,8 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechno koření podrtíme v hmoždíři a smícháme se solí, prolisovaným česnekem, kůrou a petrželkou.
  2. Maso nařízneme (a případně naklepeme) tak, abychom po rozložení získali větší plát. Připravenou kořenící směs vetřeme do masa, svineme do rolády a zavážeme provázkem. Roládu položíme do pekáčku, poklademe kousky másla, podlijeme vodou a pečeme při 220 °C asi 25 minut, poté teplotu snížíme na 160 °C.
  3. K roládě přidáme hrušky, přiklopíme a pečeme asi 45 minut, poté ji odkryjeme, podlijeme džusem a dopečeme dalších 25 minut dozlatova, během pečení přeléváme výpekem.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.