Raffaelo řezy

Máte rádi kokos? Tak vám určitě budou chutnat tyto jednoduché řezy.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření
40 min
Jahody
zobrazit dalšíKuchyňská kalkulačka
PodrobněNejlépe hodnocené
Polévka z pečených paprik
Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.
Ledový čaj se zázvorem
Oslavte Mezinárodní den čaje s grácií. Osvěžující čaj se hodí nejen v horkých letních dnech.
Barevné obložené ciabatty
Povzneste obložené chleby na vyšší level.
Americké brownies s medem
Už jste někdy pekli brownies z pekanové mouky? Vyzkoušejte náš recept.
Jarní bramborový salát s mladým chřestem
Tento lahodný jarní salát si určitě zamilujete.
Nejvíce hledané
Nejlepší kuře na paprice
Kuře na paprice je sonátou pro kuřecí stehna, mletou papriku a smetanu, kterou prostě musíte...
Hovězí roštěná s rýží
Máte chuť na skvělou a dokonale vyladěnou omáčku? Vyzkoušejte hovězí roštěnou.
Kynutý houskový knedlík
Kupované knedlíky se nemohou těm domácím vyrovnat, přitom příprava není nijak složitá. Nejdelší...
Tvarohový pohár s mandarinkami
Sladká tečka nikdy nikoho nezklame.
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží je prostě klasika.
Kvízy
Klopsy z mletého telecího na grilu podle Pohlreicha
Články o jídle
Suflé omeleta, pošírovaná nebo turecká vejce. Snídaně podle foodblogerů
Vajíčka jsou klasikou snídaňového menu – rychlá, výživná a neuvěřitelně variabilní. Přitom však právě jejich jednoduchost často svádí k rutině. Jak z nich udělat jídlo, které potěší nejen chuťové...
Jahody si notují s maracujou i tvarohem. Sladká inspirace od foodblogerů
Jsou šťavnaté, voňavé a neodmyslitelně spojené s teplými dny. Ať už jíme jahody jen tak, čerstvě utržené, nebo je přidáváme do dezertů, koktejlů či sladkých jídel, podtrhnou chuť a promění každé...
S jahodami, medem nebo třeba uzeným lososem. Vafle vám budou vždycky chutnat
Můžete si je připravit k snídani, obědu i večeři, ale stejně tak mohou být parádním dezertem nebo svačinou. Vafle jsou fajnovější než palačinky či lívance, navíc se dají připravit jak nasladko se...
Kremeš, věnečky i perníkové řezy. Tradiční zákusky podle známých foodblogerů
Klasické zákusky mají na našich stolech stále své pevné místo. Díky foodblogerům, kteří přinášejí na své sociální sítě a weby osvědčené recepty, navíc získávají novou popularitu. Pokud milujete...
Jak se rodily slavné recepty? Často vznikly omylem či z nešikovnosti kuchaře
Za světově proslulými pokrmy většinou stojí spousty práce, dlouhého experimentování a ladění receptury. Ovšem mnohé vznikly naprostou náhodou, píše sobotní příloha Víkend DNES.
Světový den koktejlů netradičně. Tyhle nealko nápoje si zamilujete
S jarními paprsky to venku začíná vonět po grilování, setkávání a oslavách. A co by to bylo za sešlost, kdybychom nepodávali něco zajímavého k pití.
Jahody a rebarbora. Sladkokyselé partnerství, které na talíři přivolá léto
Když se jaro přihlásí teplými paprsky a vůní rozkvetlých zahrad, přichází čas na jednu z nejúžasnějších chuťových kombinací – rebarboru a jahody. Tato dvojice se v kuchyni skvěle doplňuje a nabízí...
Zapomeňte na zdravé svačinky. Úterý je Mezinárodní den proti dietám
Vyhlašujeme protest proti okusování kořínků a přijímání bílkovin v podobě červů a kobylek. V úterý 6. května se totiž slaví Mezinárodní den proti dietám. Den, kdy si připomínáme, že krása má nespočet...
Bílý, nebo zelený? Chřest je úžasná jarní delikatesa, která vám učaruje
Nekorunovaný král jarní zeleniny je v posledních letech českých kuchyních stále oblíbenější. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, navíc dodá vaší jarní tabuli eleganci a šmrnc. Sezona chřestu je v...
Večeře do půl hodiny. Co vaří kuchařky a kuchaři známí ze sociálních sítí
Večeře nemusí být složitá, aby byla chutná. Poslední, co chcete, když se vrátíte domů po dlouhém dni, je strávit hodiny v kuchyni. Oslovili jsme čtyři oblíbené foodblogery a foodblogerky s...
Klasika, která po Velikonocích přijde vhod. Vyzkoušejte vaječnou pomazánku jinak
K Velikonocům se váže řada pokrmů, jedním z nich je i velikonoční pomazánka. Můžete hádat, co je její hlavní surovinou, a jaká je nejlepší.
Nejen na chlebíčky: poradíme vám, co s vajíčky po Velikonocích
Velikonoce skončily a v misce vám zbyla vařená malovaná vajíčka? Nezapomeňte je správně uskladnit. Přinášíme inspiraci na jednoduché recepty, díky kterým se vajec na tvrdo zbavíte a ještě si skvěle...
Velikonoční nádivka neboli hlavička: tipy na velikonoční stůl
Velikonoční nádivka, známá také jako hlavička, sekanice či řežábek, je neodmyslitelnou součástí jarních svátků. Tradičně se připravuje na večeři o Bílé sobotě a s chutí se konzumuje také po skončení...
Velikonoční mazanec desetkrát jinak: tradiční, bezlepkový i s čokoládou
Mazanec je neodmyslitelným symbolem Velikonoc. Přinášíme vám deset receptů, podle kterých si ho letos můžete upéct – od tradičního kynutého až po variantu s čokoládou nebo v italském stylu.
Mechová roláda či Pavlova. Netradiční sladké Velikonoce podle foodblogerek
Velikonoce jsou časem rodinných setkání, tradic a samozřejmě i výtečných pokrmů. Pro mnoho lidí jsou tyto svátky spojeny s pečením, vařením a sdílením dobrého jídla. Jaké moderní sváteční recepty...
Jako od maminky i moderně: šest receptů na velikonočního beránka
Voňavý, vláčný a s mašlí kolem krku. Velikonoční beránek patří k nejsladším tradicím jara. Ať už ho pečete podle babiččina receptu, nebo zkoušíte moderní varianty, význam zůstává: je symbolem...
Tradiční medové i originální s mákem. Nejlepší recepty na velikonoční jidáše
Velikonoce jsou časem tradic a zvyků, které se předávají z generace na generaci. Jednou z nich je pečení jidášů. Proč se pečou jidáše a co symbolizují? Některé recepty na jidáše jsou tradiční, jiné...
Třený beránek, kynuté jidáše, kopřivová hlavička. Velikonoce podle babiček
K velikonočním oslavám patří podle našich babiček nejen až trochu kýčovitá výzdoba domácnosti, kde nechybí osení, kraslice, kuřátka a zajíčci, ale také spousta sladkých a slaných dobrot vlastní...
Beránek, mazanec, nádivka i jehněčí. Tradiční velikonoční recepty
Velikonoce jsou svátky plné barev, tradic a samozřejmě i skvělého jídla. Co se skrývá pod pokličkami velikonočních pokrmů? Jaký je jejich příběh? Přinášíme inspirace na tradiční velikonoční menu,...
Šmigrustovka, věnec i nádivka. Foodblogeři odhalují svá velikonoční tajemství
Velikonoce jsou pro kulinární influencery nejen časem tradic, ale také příležitostí k experimentování v kuchyni. Oslavy jarního svátku mají u nich doma jedno společné – stůl plný chutných pokrmů. Jak...
Slavíme mezinárodní den polévek. Dejte si minestrone, gazpacho nebo boršč
Věděli jste, že polévky mají svůj den? Sice neformální, ale zato mezinárodní. Datum 5. dubna se pro oslavu báječně hodí. Aprílové počasí s chladnými až mrazivými rány a někdy až překvapivě teplými...
Býčí žlázy, jehněčí střeva i telecí slezina. Poznejte skryté chutě světa
Pokrmy z vnitřností jsou u některých národů oblíbenou pochoutkou. Připravují je jako běžné jídlo i na slavnostní tabuli. Někdy tyhle delikatesy spojují také se svými zvyky. Ve Skotsku je třeba...
S halloumi, uzenou makrelou i pohankou. Saláty podle populárních foodblogerek
Jsou svěží, lehké a plné živin – jarní saláty jsou ideálním pokrmem pro přivítání teplých dní. S příchodem tohoto ročního období začala sezona mladé zeleniny, bylinek a čerstvých ingrediencí, které...
Ředkvičky, nebo chřest? Trendy jarní zelenina podle kulinárních influencerek
Sezonní zelenina je jedním z největších pokladů, které nám příroda nabízí. Mezi nejoblíbenější patří ředkvičky a chřest, jejichž sezona je tu coby dup. Podívejte se, jak si čerstvost a bohatství...
Ochutnali jsme jarní Restaurant Week. Ráj pro každého milovníka dobrého jídla
Začíná jarní edice festivalu Restaurant Week. Potrvá sice až do 19. dubna, ale moc dobře víme, že ty nejlepší podniky bývají brzy vyprodané, zejména ve večerních termínech. Chcete-li navštívit...
Zázvor postaví na nohy, zlepší zdraví i imunitu a v kuchyni z vás udělá borce
Tato báječná hlíza bývá neprávem opomíjena, přitom v chladných dnech báječně zahřeje a dodá exotický nádech všem vašim kuchyňským kreacím. Také pro zdraví je zázvor skutečným požehnáním.
Kdo je foodie a jak se jím stát. Gastrotipy pro milovníky dobrého jídla
Všimli jste si? Jídlo už dávno není základní potřebou pro naše přežití, ale stalo se koníčkem, zálibou, nebo dokonce vášní. A právě tak k němu přistupují foodies, tedy lidé, kteří mu propadli...
Čočka, cizrna, fazole. Skvělý zdroj zdraví a energie v každém soustu
Luštěniny jsou jednou z nejvýživnějších a nejvšestrannějších potravin, které můžeme zařadit do našeho jídelníčku. Jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, vitaminy a minerály, což z nich činí ideální...
Citrony, mandarinky, kumquaty. Citrusy jsou tajnou hvězdou zimního jídelníčku
I když v našich končinách je zima, co se týká nabídky čerstvého ovoce skromnější, hodně zachraňují citrusy z dovozu. Jak využít šťavnaté citrony, mandarinky, pomeranče a další plody v kuchyni a proč...
Jak perfektně uvařit vejce. Vyzkoušejte poslední vědecký recept
Je to pokus vědy posunout hranice gastronomie. Exaktně se popasovat s nelehkou gurmánskou výzvou s fyzikálními konotacemi. Najít cestu k perfektně uvařenému vejci. Italský tým onu cestu našel....
Dubajská čokoláda, turecká pasta a nejlepší okurka. NEJ recepty ze sítí
Máloco má tak silný virální potenciál jako recepty. Zejména ty jednoduché, rychlé, ze surovin, které máme běžně doma. Ale také ty, které překvapí nějakým nečekaným použitím ingrediencí nebo jejich...
Tipy, jak překvapit nejen na Valentýna. Sladké i slané zamilované recepty
Říká se, že láska prochází žaludkem, a není to jen fráze. Příprava jídla pro člověka, na kterém vám záleží, je krásný způsob, jak vyjádřit péči a pozornost. A nemusí jít o žádnou vysokou kuchařinu či...
Čuníkův ortel i zkouška odolnosti členů rodiny. Jak chutná česká zabijačka
Česká venkovská zabijačka byla dřív dlouho očekávanou událostí. Těšila se na ni celá rodina, sousedé a často se během ní konaly svatby, aby byl na hostině dostatek jídla pro svatební hosty. Dnes se...
Polévka z pečených paprik

Lehké
50 min
Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.
Ledový čaj se zázvorem

Lehké
10 min
Oslavte Mezinárodní den čaje s grácií. Osvěžující čaj se hodí nejen v horkých letních dnech.