Sobota 1. října 2022, svátek má Igor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 1. října 2022 Igor
Recept dne

Cizrnový pilaf se zeleninou

Je to vlastně balkánská obdoba rizota, kromě rýže ovšem můžete směle použít i kroupy. Bezmasý pilaf si určitě zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření

50 min

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Cizrnový pilaf se zeleninou

Je to vlastně balkánská obdoba rizota, kromě rýže ovšem můžete směle použít i kroupy. Bezmasý pilaf...

Hovězí maso s mrkví a rozmarýnem

Dušené maso s mrkví je ideální pokrm do chladných podzimních dní. Podávat ho můžete jak s pečivem,...

Polévka z pečeného česneku a květáku

Tenhle recept na květákovou polévku může na první pohled vypadat příliš komplikovaně, jenže...

Obrácený paprikový koláč

Není to pizza, ale trochu to tak vypadá. Obrácený slaný koláč můžete podávat jako večeři, nebo...

Tvarohovo proteinové placky

Sladká a přitom zdravá snídaně vás bude bavit, zejména když holdujete zdravému životnímu stylu.

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Hovězí roštěná s rýží

Máte chuť na skvělou a dokonale vyladěnou omáčku? Vyzkoušejte hovězí roštěnou.

Obrácený jablečný koláč

Jablka k babímu létu patří. Co si z nich upéct lahodný obrácený litý koláč?

Hruškový koláč z Bretaně

Upečte si k víkendové kávě tento skvělý hruškový koláč z Francie.

Poctivá bramboračka s čerstvými houbami

Z čerstvě natrhaných hub z lesa si připravte tuto poctivou a voňavou bramboračku. Všem bude moc...

Luxusní nepečený cheesecake

Připravte si na víkend ke kávě lahodný tvarohový koláč s rybízovým přelivem.

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Kachní prsa na peletkovém grilu

Články o jídle

Není to jen nápoj, který vzpruží. Oslavte mezinárodní den kávy stylově

ilustrační snímek

Káva má pro většinu z nás speciální význam, a to i přesto, že si ji dopřáváme denně. Je naším...

Už nemáte na každodenní stravování v práci? Uvařte si doma do krabičky

Pro rychlý ohřev oběda je mikrovlnná trouba požehnáním.

Seriál Ceny v restauracích se neustále zvyšují a ještě porostou. Dvacetkrát měsíčně zaplatit dvě stovky za...

Aby vám dršťky nesmrděly, musíte je navonět, radí Punčochář i Kašpárek

Hodnocení Kašpárkova dršťkového menu.

Každý kousek masa z dobře živené krávy by měl kuchaře lákat, aby z něj na talíř vydoloval co...

S levným kusem masa se v kuchyni vždy nadřete víc, upozorňuje kuchař Hromas

Kuchař Michal „Hugo“ Hromas

K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o...

Vepřová kotleta s liškovým ragú na grilu vás nadchne rychlou přípravou

Houbová sezona je v plném proudu a průvodci Akademií grilování se rozhodli potěšit všechny, kteří...

Nejlepší restaurace se stávají vegetariánskými, to mě celkem štve, říká kuchař

Premium Britský deník The Guardian před lety zařadil designový hostel Long Story Short v Olomouci mezi...

Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování

S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...

Číču zradila chuť. Dojela na sladké krevety a vypadla z Masterchefa první

Ve středu vypadla jako první z finálové šestnáctky televizní soutěže Masterchef Česko 2022 Číča,...

Zavařujte o sto šest. Základem úspěchu je desatero rad našich babiček

Až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě, ukažte jí plnou spíž lahodných džemů, marmelád,...

Vepřová panenka se nikdy neomrzí. Zkuste ji na grilu s omáčkou v rytmu Asie

Objevte rozmanité chutě Asie. V dalším dílu Grilovací akademie si s našimi průvodci ugrilujeme...

Udělejte z oběda v práci nejlepší okamžik dne. Přineste si jídlo v krabičce

Vadí vám, že ceny jídel v restauracích strmě rostou, nebo si prostě nemůžete vybrat z poledního...

O posledním fleku ve finálové šestnáctce Masterchefa rozhodla Besky

„Tahle soutěž není pro starý,“ konstatovala jedna z amatérských kuchařek, když vypadl zkušený adept...

Brynzové halušky lze připravit jako lehké jídlo, dokázali Forejt s Kocákem

Jak už bylo dopředu jasné, v dalším díle Souboje na talíři se šéfkuchařská roadshow vydala do...

Vraťte se do prázdnin. Vyzkoušejte na grilu mořské plody s japonskou omáčkou

Seriál K české grilované klasice to má daleko, ale jako připomenutí odcházejícího léta si v dalším dílu...

Na castingu Masterchefa zabodovalo kuře na paprice i ryba od Francouzky

Pohnutky přijít na casting soutěže amatérských kuchařů bývají překvapivé, podobně jako jejich...

Zvěřině s černorybízovou se na Kladské vyrovnala Forejtova se šípkovou

Souboj na talíři, kuchařská road movie Radka Kašpárka, Jana Punčocháře a Přemka Forejta, zamířila v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v grilování? Zasedněte do lavic Grilovací akademie

Grilování je celosvětový fenomén a způsob přípravy pokrmů nejen pro obyčejné nasycení žaludku, ale...

Svačiny, které neskončí v koši. Jak dětem zdravě zpestřit den ve škole

Návrat dětí do školních lavic nepřináší rodičům jen starosti ohledně shánění školních pomůcek a...

Rajská od Vietnamce ze Žižkova posadila porotce Masterchefa na zadek

S posledním srpnovým úterým a středou se na televizní obrazovky vrátila kulinářská soutěž...

I smažák v nádražce může být dokonalý, předvedl v Souboji Tomáš Hanák

Smažený sýr v trojobalu. Česká klasika, která nejen v hospodách silně podražila, nicméně kdo by si...

Z šesti knedlíků jsem nešťastný. Menší porce zamezí plýtvání, míní foodkritik

Premium Nejezte blbě, zní bonmot milovníka jídla a foodkritika Pavla Maurera. Rád ochutnává, hodnotí, o...

Picanha na grilu zní exoticky, ale je to vlastně jenom hovězí kýta se salsou

Seriál Ten kus masa zná každý, kdo někdy ochutnal rakouskou specialitu tafelspitz. Spodní šál zadní hovězí...

Podceňovaná cuketa probouzí kulinární fantazie a dovede mile překvapit

Stává se, že se jí na zahrádce urodí až moc a stane se pro nejednoho rodinného příslušníka vpravdě...

Vyzkoušejte vepřová bůčkožebra Bulgogi. Grilovací akademie ví, jak na to

Seriál Že si dobře rozumějí vepřová žebra s pěkným tukovým krytím naložená do korejské marinády s lehkou...

Jednoduchá snídaně a pomocník při hubnutí. Naučte se tu nejlepší omeletu

Vejce jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů i vynikajícím pomocníkem při hubnutí. Připravte si...

Fajnšmekr, který nadává na smažák, si ho sní tajně, říká šéfkuchař Roman Paulus

Premium Chutě Čechů má dobře přečtené. Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů Roman Paulus, který...

Z roštěnky neudělejte podrážku. Pomalu ji táhněte na houbách a pak nezklame

Houbaření je národní vášní. Houby můžeme samozřejmě použít na mnoho způsobů. Pokud z nich uděláte...

Houby zdravě zpestří jídelníček, nicméně pozor na žaludek a ledviny

Využití hub je široké: můžeme jimi dochutit vařené pokrmy, používat je jako koření, samozřejmě...

Na francouzské kuře s ghíčkem, dá mu další chuť, radí Grilovací akademie

Seriál Jižní Francie a severní Čechy se setkaly v Grilovací akademii. David Kubricht alias pipMaster a...

Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli

Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to...

Jde to i bez mrazničky. Existuje více způsobů, jak skladovat potraviny

Premium Většina ovoce a zeleniny, ale i bylinek nebo hub má v létě nejlepší chuť a obsahuje také nejvíce...

Univerzální recept na cuketový dort, který nezklame. Od cukráře Maršálka

Cukety se u nás rozšířily až v osmdesátých letech, o to rychleji však zdomácněly v našich...

Vzpomínky na léto budou sladké a ovocné. Sedm tipů na domácí zavařování

Léto je v plném rozpuku, kromě sluníčka se tak radujeme ze spousty sladkého ovoce a dobrých chutí....

Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub

Houbové posedlosti podléháme rok co rok. Když si však přineseme domů košík plný hub, radost trochu...

Svíčková mi přijde strašně nudná. Je to maso bez chuti, říká mistr grilu

Premium Jeho videa na YouTube mají celkově 12 milionů zhlédnutí. Každý týden radí, jak udělat něco dobrého...

Máte nadúrodu hub? Naložte je podle profesionála. Radí šéfkuchař Petr Svoreň

S houbami je to všelijaké. Buď nerostou, anebo je jich tolik, že je člověk nestačí průběžně sníst....