Recept dne

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření

50 min

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Listové řezy s jablky

Výborný dezert z listového těsta, piškotů a pudinku.

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Ořechová roláda se švestkovým krémem

Upečte si tuto dokonalou roládu. Chutná skvěle!

Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Tvarohové kostky s ovocem

Ideální lehký dezert do horkých letních dnů.

Tradiční maďarské lečo s klobásou

Pravé maďarské lečo musí být pikantní, husté a nádherně voňavé. Ideální přílohou k němu je čerstvý...

Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.

Zapečené brambory

Skvělý a jednoduchý oběd pro celou rodinu připravíte z několika běžných ingrediencí.

Hruškový koláč z Bretaně

Upečte si k víkendové kávě tento skvělý hruškový koláč z Francie.

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Recept na salát z čočky, paprik, divokých bylin a Gorgonzoly

Články o jídle

Nejen paprika, guláš a lečo. Maďarská kuchyně je koncert pro chuťové buňky

ilustrační snímek

V záplavě všech těch chobotnic, pizz, piadine, pljeskavic, kebabů, čevapi a řeckých salátů, které...

Nádobí po babičce i sošky. Ledničky ovládl kýčovitý trend ze sociálních sítí

ilustrační snímek

Dekorované porcelánové mističky či máslenky, ale i miniaturní busty ozdobené mašlemi, organizace...

Zázrak nejen pro vegetariány. Hlíva ústřičná nahradí maso i prospěje zdraví

ilustrační snímek

Její blahodárné účinky znali už staří Číňané nebo Římané. Ochutnat hlívu ústřičnou můžete snadno i...

S bublinkami, vzácně i bez, prosecco k létu patří. Co o něm možná nevíte

ilustrační snímek

Bublinky nepatří jen k silvestrovským oslavám, ještě lépe jim to sluší v létě. A to ještě nekončí....

Užijte si sezonu rajčat naplno. Zpracujte je i na zimu, receptů je spousta

Nedovedeme si bez nich představit nejen italskou, ale středomořskou kuchyni vůbec. Ani pořádné...

Není řízek jako řízek. Kde se vzal, jak ho vylepšit, a který je ten nejlepší

Naklepat, obalit, osmažit a za půl hodiny můžete jíst… Ano, řeč je o řízcích. Tento dokonalý pokrm...

Na grilu pomalu a líně. Výsledkem je maso, které se jenom rozplývá na jazyku

Hoď to na gril dnes nabídne recept na burger z trhaného hovězího masa stylizovaného do slavného...

Meruňky, švestky i drobné plody. Jak v kuchyni využít letní ovocnou sklizeň

Možná si sladké letní ovoce pěstujete sami na zahrádce, možná se s vámi o svou úrodu dělí příbuzní...

Bez trapasů a nemilých překvapení. Experti radí, jak na dokonalou grilovačku

Grilování k prázdninám prostě patří. Nejde ovšem jen o jídlo, taková zahradní party je i...

Cukety, rajčata a papriky ve vaší kuchyni. Využijte úrodu ze zahrádky

Nadbytek úrody rajčat, paprik a cuket potká během letních dní mnoho zahradníků. Pokud překvapí i...

Zvěřina na grilu. Češi k ní zatím hledají cestu, turisté ji milují, říká šéfkuchař

Premium Za socialismu jsme opékali špekáčky a grilovali nejčastěji klobásy. Dnes je grilování v módě, podle...

Rychle a chytře jako profesionál. Jak se v létě zbytečně neohřát u sporáku

O prázdninách nikdo nechce trávit hodiny u sporáku, ale jíst se musí. S našimi praktickými tipy...

Všechny chutě světa na talíři. Užijte si Itálii, Řecko, Španělsko i Maroko

Jezdíte v létě na dovolenou za koupáním v moři, památkami nebo poznáváním přírodních krás? Možná...

Dort i zmrzlina. Oslavte s dětmi konec školního roku a začátek prázdnin

Zkuste na chvíli zavřít oči a přeneste se v duchu do dětství. Jak jste se cítili, když skončil...

Hurá na piknik! Skvělé slané i sladké tipy pro letní hodování na dece

Nejen kalendář, ale i počasí už hlásí léto. Ideální čas na venkovní hostinu zvanou piknik....

Sladké těšení na léto. Třešně jsou skvělé na koláč, zmrzlinu i k masu

Většině z nás se při vyslovení slova třešně vybaví léto u babičky, sladké koláče, řezy a dorty,...

Červené hvězdy zahrad i skleníků. Jak nakupovat rajčata a co s nimi v kuchyni

Možná i vy jste si na balkoně či zahrádce vysadili sazenice rajčat a těšíte se na vlastní úrodu....

Oslavte den dětí sladce. Potěší je nejen dort, ale i cupcakes nebo pohár

Mezinárodní den dětí je skvělou příležitostí blýsknout se svými cukrářskými dovednostmi a přitom...

Češi, do toho! Chuťovky (nejen) k pivu pro hokejové fanoušky a fanynky

Hokejové mistrovství světa jde do finále a my jsme u toho. Co si napínavé chvíle u obrazovky nebo...

Snídaně je grunt. Pomůže s hubnutím i soustředěním, dodá energii. Jak na ni?

Mezinárodní průzkum Barometr Food ukázal, že stravování Čechů není tak úplně v pořádku. Tak třeba...

Poháry, cupcakes i zmrzlina. Jahodové recepty nejen na oslavu Dne matek

Druhou květnovou neděli vzdáváme hold matkám a mateřství. Co takhle jednou nechat maminku relaxovat...

Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček

I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý...

Rebarbora bývala vzácnější než šafrán. Chutnat vám bude nasladko i s masem

Tato zelenina známá též jako reveň kadeřavá bývá často považována za ovoce. Oblíbená i nenáviděná...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Špargl jako lahůdka i afrodiziakum. Vše, co jste o něm chtěli vědět

Je to tady, chřestové dobrodružství začíná. Setkat se s ním můžete takřka v každém obchodě, na...

Lvi milují luxus, Berani maso a Střelci pálivé. Jídelníček podle horoskopu

Každý miluje na talíři něco jiného. Víte, čím potěšit mlsný jazýček partnera či partnerky podle...

Tuňáka nechejte zrát v lednici, pak jen zprudka zatáhněte, aby zůstal syrový

Když středomořskou kuchyni lehce spojíte s asijskou, získáte ještě atraktivnější chuťový zážitek....

Jen s kakaem a nemíchat? Hlasujte v anketě, jak správně jíst krupicovou kaši

Zamíchat, nebo nezamíchat? Jíst od kraje talíře, nebo zprostředka? S kakaem, skořicí, kokosem,...

Polévka z grilu? I to je možné, ale v Česku na grilu se stala katem

Soutěž Česko na grilu na Primě postoupila do třetího kola a má o jednu soutěžící dvojici méně. V...