Recept dne

Karamelová slivovice

Pokud máte raději sladší drinky, tak vás tento recept na vylepšený svařák nezklame.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření

20 min

Cukroví

zobrazit další
Vanilkové rohlíčky, perníčky, pracny, včelí úly, linecké nebo rumové kuličky. Inspirujte se našimi ověřenými recepty a užijte si Vánoce.

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Karamelová slivovice

Pokud máte raději sladší drinky, tak vás tento recept na vylepšený svařák nezklame.

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Vánoční ořechové dortíčky podle Josefa Maršálka

Josef Maršálek v receptu nešetří rumem, nicméně má pro čtenáře tip, jak ho případně vynechat:...

Bílá vosí hnízda

Vánoce bez vosích hnízd by snad ani nebyly těmi pravými svátky. Zkuste ale k těm tradičním vyrobit...

Měkké vánoční perníčky

Ihned měkké vánoční perníčky? Inspirujte se naším receptem a připravte si cukroví, které nebudete...

Staročeské pracny

Mezi nejoblíbenější cukroví našich prababiček a babiček patřily pracny neboli medvědí tlapky....

Salát mimóza

Inspirujte se naším receptem na zábavný vánoční salát.

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Linecké těsto od cukrářky! Jaký je správný postup?

Články o jídle

Perníkové crinkles, linecké i podvodnice. Cukroví podle známých foodblogerek

Vánoce jsou časem, kdy vůně čerstvě upečeného cukroví zaplní domovy. Přinášejí do našich životů nejen kouzlo tradice, ale i prostor pro kreativitu. Foodblogerky, které nás po celý rok inspirují...

7. prosince 2024

Molina s Hromasem v Gastroclashi bojovali ohněm. Soutěžila krůta s jehnětem

Gastroclash se blíží do finále, v sedmé epizodě tak dojde na extrémy. Ondra Molina se pokusí kontrovat Hugovi Hromasovi jeho vlastními zbraněmi – ohněm a popelem. A to rovnou na kuchyňské lince.

4. prosince 2024

33 nejlepších receptů na jedlé vánoční dárky, které si můžete vyrobit doma

Se začátkem adventu si i ti nejzarputilejší odkladači musí připustit, že Vánoce se nezadržitelně blíží, a tak je už nejvyšší čas vyřešit dárky pro rodinu, přátele a kolegy. Máme pro vás spoustu tipů,...

30. listopadu 2024

Když kuchaře nudí tradiční husa. V Gastroclashi si „střihli“ alternativu

Už jsme si dost užili tradičních receptů na svatomartinskou husu, řekli si kuchaři. V souboji receptů Gastroclash na TV Óčko připravili Hugo Hromas a Ondřej Molina několik odlišných husích variací. V...

27. listopadu 2024

Vánoční cukroví z celého světa. Upečte si cookies nebo norimberské perníčky

Už jste začali s pečením vánočního cukroví? Začátek adventu je na to ideální čas, a tak vám nabízíme inspiraci z Evropy i zámoří. Začít můžete u perníčků z Norimberka a skončit třeba u italských...

23. listopadu 2024

Čočka z Tuzexu, lentilky s vorvaním tukem. Historik líčí gastronomii socialismu

Premium

Mléčné bary, ruské vejce, Vitacit, kubánské pomeranče a UHO neboli univerzální hnědá omáčka, kterou servírovali nejen ve školních jídelnách, ale i v restauracích… Proč milujeme retro a idealizujeme...

23. listopadu 2024

Jehněčí dalo při klání v Gastroclashi Hromasovi a Molinovi pořádně zabrat

V souboji receptů Gastroclash čeká na naše kuchaře velká dřina s jehněčím. Hugo bude muset sám vykopat podzemní pec, takzvané kleftiko. Ondra se sice může spolehnout na moderní kuchyňské pomocníky, i...

20. listopadu 2024

Dejte si ji klidně jako řízek. Hlíva je dokonalý elixír, nakopne imunitu

Její blahodárné účinky znali už dávno v Číně, využívali je také staří Římané, přesto ji trochu přehlížíme. Ochutnejte ji i vy, můžete ji koupit v obchodě, najít v lese, dokonce si ji i sami...

19. listopadu 2024

Vše, co chcete vědět o cukroví: nejlepší recepty, kdy začít péct, jak skladovat

Vánoce se blíží, a tak nastává čas připravit si jednoduchý manuál na pečení vánočního cukroví. Přinášíme vám nejlepší recepty na vánoční cukroví a také rady, kdy začít péct, kdy se pustit do zdobení...

16. listopadu 2024

Vnitřnosti jsou delikatesa. Jen musíte vědět, jak na ně, a budete za hvězdu

Vnitřnosti neboli droby patří v naší kuchyni k opomíjeným surovinám. Přitom jsou vcelku levné, plné vitaminů i železa, a když víte, jak je správně připravit, mohou se proměnit v labužnickou...

18. listopadu 2024

Kuře, anebo králík? Molina s Hromasem zápolili, z čeho bude lepší paella

Do klasické španělské paelly patří kromě nezbytné rýže i mořské plody. Kuchaři Ondra Molina i Hugo Hromas měli za úkol připravit vlastní variaci s použitím lokálního masa. Ondra zvolil kuře a Hugo...

13. listopadu 2024

Pomalu pečená husa, kaldoun i rohlíčky. Ty nejlepší svatomartinské recepty

Svátek svatého Martina je známý především pranostikou o jeho příjezdu na bílém koni, ale také k němu patří bohatá gastronomická tradice. Hody symbolizují přechod mezi podzimem a zimou, a tak se na...

9. listopadu 2024

Dýně na dvojí způsob. Zvítězí v Gastroclashi na Óčku Hromas, anebo Molina?

Zbyly vám doma po Halloweenu dýně? Třetí epizoda Gastroclashe přináší inspiraci, co s nimi, v podobě sopaipillas z Latinské Ameriky. Ondra Molina je v moderní kuchyni doplnil brazilským ceviche z...

6. listopadu 2024

Zelí, kapusta, kadeřávek. Dejte si listopadovou zeleninu nadupanou vitaminy

Za okny už je opravdový podzim se vším všudy, a tak i naše talíře vypadají docela jinak, než před několika týdny či měsíci. Zkuste si na něj naložit košťálovou zeleninu, která má v našem jídelníčku...

2. listopadu 2024

Rozinkové koláčky i muchomůrky s kokosem. Pečeme na Vánoce s Pepou Maršálkem

Do adventu sice ještě zbývá několik týdnů, ovšem to nikomu nebrání těšit se už teď na Vánoce, a hlavně na předvánoční pečení. Populární cukrář Josef Maršálek se s námi podělil o tři recepty ze své...

30. října 2024

Kuře s pšenicí? Kuchaři Molina a Hromas tuto výzvu přijali každý po svém

Druhá výzva kulinářského duelu mezi kuchaři Ondrou Molinou a Hugo Hromasem na Óčku v pořadu Gastroclash spočívá v netradiční kombinaci kuřete a pšenice, nechybí ovšem ani cizrna. V moderní kuchyni...

30. října 2024

Rakytník, šípky i jeřabiny prospějí zdraví a ozvláštní podzimní jídelníček

Možná i vám dodává energii pohled na podzimně zabarvenou přírodu, která v této roční době nabízí nejen potěchu oka, ale také nečekané zdroje vitaminů a dalších prospěšných látek. Objevte skvělé...

26. října 2024

Začíná Gastroclash, kuchaři Molina a Hromas budou bojovat v první výzvě

Bude to duel dvou receptů, dvou stylů a dvou generací. V kulinářském studiu a vyzbrojen moderními technologiemi je připraven Chef-influencer Ondra Molina, venku u ohniště na vaření na divoko se...

23. října 2024

Recepty na nejlepší podzimní polévky. Zahřejte se dýňovou, čočkovou i vývarem

Už jsou tu zase mlhavá rána, chladnější dny a brzká stmívání. To vše spolu s padajícím listím a dalšími neklamnými znaky podzimu dává znamení, že je tu zase čas hustých a vymazlených polévek, které...

19. října 2024

KVÍZ: Co víte o pečení nejen na Vánoce?

Pro ty, kdo si chtějí zkrátit těšení na vánoční svátky, jsme připravili kvíz, který v představách rozvoní vanilku, skořici a hřebíček a přenese vás do babiččiny či maminčiny kuchyně.

vydáno 18. října 2024

Dýně vám prohřeje útroby. Dejte si oranžové hranolky, pyré nebo placky

A je tady opět dýňová sezona. Toužíte-li po štíhlejší postavě, zařaďte tuhle zdravou plodinu do svého jídelníčku a budou se dít zázraky. Možností jejího zpracování je nepočítaně, od tradičních...

16. října 2024

Karamel i omamná vůně koření. Pět podzimních nápojů, které musíte vyzkoušet

Na podzim přijde vhod kromě kabátů a huňatých šál také něco teplého na zahřátí. Pokud se vám už omrzel čaj ve všech svých podobách, zkuste si uvařit některý z ikonických podzimních nápojů. Přenesou...

12. října 2024

KVÍZ: Co víte o zvěřině, která je ozdobou podzimního jídelníčku?

Podzim, čas ranních mlh a sychravého počasí, je také vrcholem lovecké sezony. Co víte o zvěřině, co vše do ní vlastně patří a jak se připravuje? To vše, a mnohem víc, si můžete ověřit v našem kvízu.

vydáno 5. října 2024

Kolem světa s kávou. Za její chuť vděčíme Osmanům, papeži i vídeňským kočím

Premium

Káva, kdysi střežený poklad z Arábie, je dnes symbolem klidného rána i odpoledních setkání. Ať už si vychutnáváte silné italské espresso nebo osvěžující řecké frappé, každý šálek má svůj vlastní...

1. října 2024

Jablka a hrušky. Co o nich možná nevíte a tipy na nejlepší podzimní recepty

Rozjasní zasmušilou podzimní náladu, zaženou dotěrné virózy a dodají energii. Sladké šťavnaté hrušky a jablka jsou součástí loučení se s létem a vítání podzimu. Kromě toho nám dávají v kuchyni...

28. září 2024

Do salátu, pomazánky i smoothie. Avokádo je studnicí zdraví i extra lahůdkou

Na první pohled nevzhledné hruškovité plody jsou zásobárnou zdravých tuků, vitaminů i antioxidantů. Z botanického hlediska je sice avokádo ovoce, v kuchyni s ním ovšem nakládáme spíš jako se...

21. září 2024

Od nápoje bohů k patrovému dortu či tartaletkám. Čokoláda slaví svůj den

Na 13. září každoročně připadá Mezinárodní den čokolády. Pokud patříte mezi milovníky této afrodiziakální laskominy, pojďte se o ní dozvědět něco víc. A máme pro vás i spoustu vychytaných receptů.

13. září 2024

Nejen paprika, guláš a lečo. Maďarská kuchyně je koncert pro chuťové buňky

V záplavě všech těch chobotnic, pizz, piadine, pljeskavic, kebabů, čevapi a řeckých salátů, které často dominovaly našim zahraničním letním dovoleným, působí maďarská kuchyně tak trochu jako Popelka....

7. září 2024

Nádobí po babičce i sošky. Ledničky ovládl kýčovitý trend ze sociálních sítí

Dekorované porcelánové mističky či máslenky, ale i miniaturní busty ozdobené mašlemi, organizace jídla v krajkovaných rukavičkách. Tak vypadá nový trend sociálních sítí, který zachvátil kuchyně a...

5. září 2024

Zázrak nejen pro vegetariány. Hlíva ústřičná nahradí maso i prospěje zdraví

Její blahodárné účinky znali už staří Číňané nebo Římané. Ochutnat hlívu ústřičnou můžete snadno i vy. Můžete ji koupit v obchodě, najít v lese, a dokonce si ji i sami vypěstovat. Je nejen velmi...

31. srpna 2024

S bublinkami, vzácně i bez, prosecco k létu patří. Co o něm možná nevíte

Bublinky nepatří jen k silvestrovským oslavám, ještě lépe jim to sluší v létě. A to ještě nekončí. Momentálně se těší velké oblibě italské prosecco. Chystáte se vypít si s přáteli sklenku tohoto...

24. srpna 2024

Husté polévky, omelety i houby. Chalupářské rychlovky vás budou bavit

V létě trávíme na chatách a chalupách ještě víc času než doma. Ne každý tu má po ruce veškerý kuchyňský komfort, ale i s jednou pánvičkou nebo pekáčkem se dá zahrát velké kulinární divadlo. Máme pro...

17. srpna 2024

Užijte si sezonu rajčat naplno. Zpracujte je i na zimu, receptů je spousta

Nedovedeme si bez nich představit nejen italskou, ale středomořskou kuchyni vůbec. Ani pořádné léto. Pojďme se z kulinářského hlediska rajčatům trochu podívat pod slupku. Je totiž správný čas si...

6. srpna 2024

Není řízek jako řízek. Kde se vzal, jak ho vylepšit, a který je ten nejlepší

Naklepat, obalit, osmažit a za půl hodiny můžete jíst… Ano, řeč je o řízcích. Tento dokonalý pokrm je ideální nejen na výlet nebo na rodinnou výpravu, ale uctíte s ním i důležitou nedělní návštěvu....

10. srpna 2024

Na grilu pomalu a líně. Výsledkem je maso, které se jenom rozplývá na jazyku

Hoď to na gril dnes nabídne recept na burger z trhaného hovězího masa stylizovaného do slavného francouzského pokrmu boeuf bourguignon. S hovězími žebry se v dnešním Gril Tipu pomazlí Isaac Starobin,...

4. srpna 2024

V 81 letech zemřel Loli, otec tiramisu. Slavný dezert prý vznikl náhodou

Renomovaná italská restaurace Le Beccherie potvrdila, že v neděli zemřel po dlouhé těžké nemoci italský cukrář Roberto „Loli“ Linguanotto. Jeho jméno už navždy zůstane spojeno se slavným dezertem...

31. července 2024  11:59