Sobota 27. listopadu 2021, svátek má Xenie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 27. listopadu 2021 Xenie
Recept dne

Podvodnice

Nejedná se o žádný podfuk. Vánoční cukroví zvané podvodnice má své jméno odvozené od procesu, kdy těsto kyne pod vodní hladinou. Pekla ho možná i vaše babička a je prostě dokonalé!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření

60 min

Soutěž

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Vaječný koňak

K českým Vánocům domácí vaječňák prostě patří. Kromě toho, že ho rádi popíjíme při sledování...

Slepované ořechové pusinky

Oříšky a Vánoce k sobě samozřejmě absolutně patří. Jestli vám při pečení jiných druhů cukroví zbyly...

Linecké hvězdičky

Vánoční klasikou je linecké cukroví. Vyzkoušejte třeba tyto křehké hvězdičky s tradiční rybízovou...

Išlské dortíčky

Je s nimi sice trochu víc práce, ale výsledek prostě stojí za to. Toto cukroví rozhodně připravte...

Dršťková polévka z hlívy

Ne každý si potrpí na zvláštní konzistenci pravých drštěk, ovšem tato polévka z hlívy bude chutnat...

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Nebe v hubě

Odpusťte poněkud vulgární název tohoto dezertu, ovšem po jeho ochutnání pochopíte, že se prostě...

Svatomartinské rohlíčky s mákem

Žádná svatomartinská hostina se bez nich neobejde. Nadýchané rohlíčky s makovou náplní si ovšem...

Kynuté svatomartinské koláče

Komu se nechce při příležitosti svátku sv. Martina motat s rohlíčky, ten si může upéct tradiční...

Celerová pomazánka s majonézou

Tato lahodná pomazánka je ideální na rodinné oslavy, na Silvestra nebo jen tak k vínu.

Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní

První výhodou těchto rohlíčků je příprava bez kynutí, druhou pak skvělá chuť. Oslavte svátek sv....

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Když Asiat miluje českou kuchyni, nacpe kachnu se zelím do rolky

Články o jídle

Už pečete vánoční cukroví? Přečtěte si, jak ho ukládat, aby bylo dokonalé

ilustrační snímek

Podle statistik zhruba 80 procent českých žen peče vánoční cukroví. Patříte mezi ně? Pak určitě...

Asi bych dovařila i s uřezanou nohou, vzpomíná Masterchefka Besky na krizové chvíle

Veronika Danišová

Premium Temperamentní, ale i elegantní a distingovaná Slovenka Veronika Danišová. To je vítězka letošního...

Vaření je oheň, a to jsem i já, říká Besky, vítězka Masterchefa Česko 2021

Vítězka v soutěži Masterchef a usměvavá Slovenka Besky, vlastním jménem...

Rozstřel Vítězství v soutěži Masterchef Česko dokáže od základu změnit život, své o tom ví Kristína Nemčková...

Titul Masterchefa získala za menu v duchu nejoblíbenější pohádky z dětství

Vyhlášení finále bylo plné emocí hlavně pro vítězku Besky.

Nejenže vařily v rondonech, vařily také před zraky loňských finalistů, rodin a přátel. Z balkonu je...

O titul Masterchefa a milion korun se ve finále utkají tři ženy

Koho ve finále soutěže amatérských kuchařů neuvidíme, o tom rozhodly les, moře a pole. Respektive...

VIDEO: Nejsmradlavější jídlo na světě. To jsou švédské fermentované makrely

Švédsko je symbolem nové skandinávské kulinářské vlny, která zavelela vracet se k tradicím, snažit...

Dobře udělaný chléb je kulinářský skvost. I sůl může být sexy, říká kuchař Kortus

Premium Jak chudý mladík z východního bloku štěstí v Americe (ne)našel... V roce 1990 se vydal do New Yorku...

VIDEO: Několik surovin a Pohlreich vykouzlí báječný koláč během pár minut

Suroviny máte buď doma, anebo je snadno seženete v každé samoobsluze po cestě domů z práce. V...

Nebojte se kvásku. Upečte si z něj chleba, nebo třeba vánoční perníčky

Domácí kvásek využijete nejen při přípravě chleba nebo jiného pečiva, ale třeba i při předvánočním...

Pečete si domácí cukroví? Je čas nakoupit suroviny a nahodit harmonogram

Časopis Vaříme krok za krokem dal dohromady nákupní seznam, díky kterému se nebudete muset...

Košťály z brokolice nevyhazujte. Vorel z Masterchefa ukáže výbornou polévku

V online pořadu Do posledního sousta na portálu televize Nova se střídají účastníci minulých...

VIDEO: Kde ochutnáte kojota? Jedině v Bronxu, kde se mísí kultury

Byla to původně chudá čtvrť New Yorku s rozsáhlou černošskou a hispánskou komunitou. Dnes už je...

Souboj na talíři měl výhled na Pálavu a voněl stařeným masem na ohni

Když mohl Přemek Forejt, rodák z Brna, vzít své kolegy do vietnamské restaurace v Praze, proč by...

SOUTĚŽ: Pochlubte se, jaké pečete perníčky, a vyhrajte kuchyňský robot

Vánoce se blíží a my pro vás máme dárek už teď. Zapojte se do soutěže Nejkrásnější vánoční perníčky...

VIDEO: Papriky plněné kuskusem. To je blesková večeře podle Pohlreicha

Nová řada seriálu Zdeňka Pohlreicha Šéfem za pár minut na Primě se soustřeďuje na jednoduchá jídla,...

VIDEO: Ivka z Masterchefa nesnáší zbytky. Z korpusů vyrábí dortová lízátka

Iva Sarauerová se loni v soutěži Masterchef dostala až do finále. Specializuje se na cukrařinu a...

VIDEO: V Severní Karolíně věří v boha, lásku k zemi a grilování

Šéfkuchař Andrew Zimmern v dalším díle Bizarních jídel na Prima Zoom zamířil do Severní Karolíny na...

Fešák na koni, mladé víno i propečená husa. Co podniknout na sv. Martina

Podle pranostik by měl 11. listopadu přijet Martin na bílém koni. Sníh je aktuálně jen na Sněžce,...

Finalisté Masterchefa museli obstát v michelinské kuchyni Kašpárkova Fieldu

Soutěž amatérských kuchařů téměř finišuje, ovšem poslední dva televizní večery se o své místo nikdo...

VIDEO: Pohlreich doma vzorně poslouchá manželku. Cizrnovou polévku necedí

Zdeněk Pohlreich v pořadu Šéfem za pár minut na Primě opět ukázal několik jednoduchých receptů jako...

Masterchef Rajniš ukázal, jak ze staré bagety udělat tuarežskou zemlbábu

Zdeněk Rajniš je architekt, která se „na stará kolena“ přihlásil do projektu Masterchef jen proto,...

Pajšl není pro každého, i Forejtovi rostly ostravské plíčky v puse

Jako by nestačilo, že Radek Kašpárek v rámci natáčení dalšího Souboje na talíři odvezl své kolegy,...

VIDEO: Tradiční Šanghaj sice v 21. století mizí, v jídle však stále žije

Pořad Bizarní jídla na Prima Zoom s šéfkuchařem Andrew Zimmernem tentokrát míří do čínské Šanghaje....

Zdeněk Pohlreich se opět postavil ke sporáku. Vykopl roládou a vlkem

Vypečená roláda, lehoučké sicilské cannoli a mořský vlk s omáčkou. I to se naučíte během prvního...

Masterchefka Chili Ta ukáže, jak si poradit s rýží, která zbyla od oběda

Odměřit množství rýže tak, aby po uvaření vyšla přesně pro počet strávníků, je v podstatě nemožné....

Muffiny s duchy i děsivá pizza. Uspořádejte dětem halloweenskou party

Rok utekl a je tady zase svátek Halloween, který zejména u mladší populace dávno v popularitě...

Japonská Okinawa si žije a vaří po svém. Na tradici si nenechá sáhnout

Okinawané jsou známí jako jeden z národů vyhlášený svou dlouhověkostí. Šéfkuchař a spisovatel...

Valašskou kyselicu přetavil Forejt do bůčku ze selete, Punčochář do kuřete

Z Ostravy není na Valachy daleko, takže není divu, že šéfkuchař Radek Kašpárek zatáhl své kolegy a...

Obědy doslova za pár korun. Dvanáct receptů pro ty, kdo potřebují ušetřit

Ať se díváte do peněženky z kteréhokoli úhlu, pohled, který se vám naskýtá, není zrovna radostný....

Punčochář skvěle spároval langoše s holubem, Kašpárek se syrečky

Vidět na vlastní oči Radka Kašpárka s Honzou Punčochářem, jak se cpou v pískovně Náklo u Olomouce...

Nem a empanadu byste v Senegalu nečekali. Chutě ovlivnila kolonizace

Andrew Zimmern je slavný kuchař, restauratér a kulinářský odborník, který zkoumá ty nejzvláštnější...

Do půl hodiny na stole. 15 tipů na rychlé večeře pro celou rodinu

Určitě znáte hektické podvečery, kdy musíte skloubit pozdní příchod z práce s rozličnými domácími...

Užijte si podzim, vyzkoušejte guláš z kance nebo jehněčí roládu

S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k...

Borůvkové knedlíky, za nimiž jezdí i z Rakouska, jsou s bůčkem ještě lepší

Radek Kašpárek vzal během letošní borůvkové sezony své kolegy Přemka Forejta a Jana Punčocháře na...

VIDEO: Ovčí mozečky nebo vařené dršťky. V Madridu umějí vařit ze zbytků

Andrew Zimmern se rozhodl prozkoumat, jak se v jednotlivých lokalitách světa pokoušejí vrátit k...

V Toskánsku potkáte divočáka i za domem, na talíři tu z něj vykouzlí zázrak

Pappardelle con ragú di cinghiale alla Toscana sice zní exoticky, ale na den, kdy ochutnáte ragú z...