Pátek 16. dubna 2021, svátek má Irena
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 16. dubna 2021 Irena
Recept dne

Grilovaný pstruh s bylinkami a batáty

Kdo by nemiloval grilovanou rybu? Dejte si třeba pstruha s čerstvými bylinkami a sladkými bramborami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření

40 min

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Marinované rybí filety

Co je lepší než ryba? Marinovaná ryba. Zkuste tuto jednoduchou a přitom dokonale chuťově vyváženou...

Mazanec podle Heleny Růžičkové

Herečka uměla nejen lidi rozesmát, ale i dobře pohostit. Na její velikonoční mazanec pěli chválu...

Pomerančová omáčka na palačinky crepes Suzette podle Pavla Berkyho

Crepes Suzette jsou mistrovským kouskem francouzské kuchyně. Vynalezl je věhlasný šéfkuchař Henri...

Tortilly s trhaným masem

Na tento recept můžete využít zbylé pečené maso od oběda, kromě vepřového bude skvělou volbou také...

Máslová omáčka beurre blanc podle Pavla Berkyho

Traduje se legenda, že tato specialita vznikla nešťastnou náhodou, kdy jedna francouzská...

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Mazanec podle Heleny Růžičkové

Herečka uměla nejen lidi rozesmát, ale i dobře pohostit. Na její velikonoční mazanec pěli chválu...

Cappuccino řezy

Nejen k nedělní kávě přijde k chuti tento báječný dezert, který je snadnější. než si myslíte....

Italský nepečený čokoládovo-ořechový dort

Tento jednoduchý dezert nadchne nejen ty, kdo neradi pečou, ale prostě všechny milovníky oříšků a...

Velikonoční hlavička

K tradičním pokrmům patří ve většině českých domácností o Velikonocích hlavička s uzeným masem.

Vajíčková pomazánka s kapií a sterilovanou okurkou

Tradiční vajíčková pomazánka vylepšená sterilovanou kapií a okurkou se jistojistě stane vaší...

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Kuře na paprice

Články o jídle

Dopřávejte si ředkvičky stokrát jinak, pro vaše tělo udělají maximum

Ředkvičky často vnímáme jako "příliš obyčejnou zeleninu", přitom jsou velmi...

Ředkvička je velmi užitečná zelenina, neboť obsahuje mnoho důležitých prvků a vitaminů. Hodí se...

Atmosféra i chuť. Kdo je teatender a jak správně připravit a vychutnat čaj

ilustrační snímek

Uvařit vodu, hodit do hrnku sáček a nechat ho louhovat. Takový byl „čajový rituál“ redaktorky Ženy...

Klasika i inovace. Seznamte se s výherkyněmi soutěže Pečeme na Velikonoce

Tvarohový beránek

Soutěž Děkujeme za všechny vaše sladké příspěvky do naší velikonoční soutěže, věřte, že se nám nad snímky...

Excelentní nádivka, jehněčí ragú i roláda. Tak vaří na Velikonoce šéfkuchaři

Velikonoční nádivka s uzeným masem, medvědím česnekem a kopřivami

Věhlasní šéfkuchaři ani na Velikonoce nelení a pro svá výdajová okénka připravují různé speciality....

Dříve se sladilo i maso, lékaři léčili jídlem, říká antropoložka Eva Ferrarová

Premium Jídlo je důležitější než sex, je symbolem moci, naší identitou i mostem k ostatním. Proč jíme, co...

Kdyby nevyšla cukrařina, točil bych animované filmy, přiznal Josef Maršálek

Už od dětství se chtěl stát cukrářem, ale kvůli rodičům uvažoval také o umění. Sladké řemeslo ho...

Crepes Suzette jsou palačinky s pomerančovou omáčkou. Šampion lahodné chuti

Tyto palačinky patří mezi pokrmy, které vznikly při přípravě omylem. Ale díky duchapřítomnosti...

K cukrařině zběhla z vysoké školy, dnes určuje trendy v severních Čechách

Dominika Tesařová je jednou z nejvýraznějších cukrářek ze severních Čech. A přitom se do oboru...

Čerstvého ovoce teď moc není, tak zkuste třeba kvajávu, připomíná hrušku

Trochu se jí podobá vzhledem i chutí, ale hruška to není. Odtud také český název této tropické...

Pečení je dědictví po komunistech. Co nebylo, to jsme si upekli, říká cukrářka

Premium Je úspěšnou cukrářkou, která posbírala mnoho úctyhodných ocenění, a také světoběžnicí. Nad zákusky...

Beurre blanc je vynikající máslová omáčka, která zřejmě vznikla omylem

Traduje se legenda, že omáčka beurre blanc vznikla nešťastnou náhodou, když jedna francouzská...

Souboj nejlepších ukázal, jak MasterChef mění amatéry v profesionály

Středeční večer na Nově přinesl čtvrtý a poslední souboj dvou špičkových amatérských kuchařů, kteří...

Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina

Šéfkuchař Ondřej Slanina má rád výzvy a baví ho je překonávat. Možná i proto po roce koronakrize...

Příliš malý hrnec, rozvařené nudle a další české hříchy v italské kuchyni

Pizza, pasta, risotto, zákusky či zmrzlina – prakticky celý svět vzal vynálezy italské kuchyně za...

Čtyři důvody, proč vařit aspoň měsíc jinak, zdravěji a z lokálních zdrojů

Chcete udělat něco pro své zdraví, kondici, duševní pohodu, rodinu, ale také své sousedy a planetu,...

Na kuřecí vývar kosti opečte, ať je hezky silný a tmavý

Vývar je základem pro každé vaření, ať už budete připravovat polévky, omáčky nebo péct maso. Proto...

Rostou špagety na stromech? Itálie se přetahuje s Čínou o vynález těstovin

„Za svou krásu vděčím špagetám,“ tvrdí herečka Sophia Lorenová. Neapolský filozof Giambattista Vico...

Vášeň prochází žaludkem. Připravte vzrušující valentýnské pohoštění

Víte, že probudit vášeň v partnerovi můžete nejen sexy prádlem a svůdným líčením, ale také...

České rizoto je moje noční můra, svěřil se italský šéfkuchař

Premium Téměř dvacet let Riccardo Lucque (51) učí Čechy milovat autentické italské chutě. A hosté už mu...

Voňavé horké čaje umí zahřát i největší zmrzlíky a pomohou při rýmě

Čajová sezona je v plném proudu. Týdeník Tina přinesl sedm receptů na horké pití, které vás zahřeje...

Zázrak jménem vývar. Pomůže v boji s viry i k omlazení pleti

Už naši předkové věděli, že horký vývar dokáže člověka v každé situaci postavit na nohy. A tento...

Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky

Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...

Mléko neodvápňuje a po páté jíst smíte. Odbornice vyvracejí mýty o výživě

Mnoho z nás se letos rozhodlo žít zdravěji a shodit nadbytečná kila z Vánoc i lockdownu, stále nás...

Osm jednoduchých tipů, které vám pomohou odlehčit jídelníček a zhubnout

Mnohdy stačí jen lehce upravit jídelníček a hubnutí jde samo. Inspirujte se jednoduchými tipy, díky...

Zima je nejkrásnější u kamen a se svařákem v ruce. Dvanáct triků, jak na něj

Chladné počasí přímo vybízí k tomu, abychom si po návratu z procházky pořádně prohřáli tělo....

Jídelníček podle hvězd. Štírům škodí sladkosti, Kozorohům omáčky

Někdo spořádá vydatný oběd zakončený sladkou tečkou, nepřibere ani deko a srší energií. Jiný...

V každé zemi je to jiné. Šéfcukrář popsal, jaký dezert mají Češi nejraději

Premium Šéfcukrář Vojtěch Řehák klade důraz nejen na dokonalý vzhled dezertu, ale podstatná pro něj je i...

Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky

Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....

Nepečené cukroví na poslední chvíli pro rodiny, kde se všechno snědlo

Je u vás také pravidlem, že před svátky se cukroví nesmí jíst, ale během svátků je problém všechny...

Na Vánoce kapra? Samozřejmě, ale zkusit můžete i jinou rybu

Co by to bylo za Štědrý den, kdybychom si nedali smaženého kapra s bramborovým salátem, říkáte si...

Veganské Vánoce. Upečte si letos cukroví bez živočišných produktů

Stravujete se vegansky, ale přesto si chcete užít vánoční svátky ve jménu tradic, ke kterým patří...

Do bramborového salátu si přidejte sojovou omáčku, radí Tomio Okamura

V České republice jsou podle Tomia Okamury jen dvě japonské restaurace, které vlastní Japonci a kde...

Bez lednice a elektřiny. Dřišťál místo citronu a další fígle našich prababiček

Premium Vedla antikvariát, kde sbírala staré recepty, návody a nejrůznější kuchařské knihy. To...

Linecké těsto čtyřikrát jinak. Cukroví podle babiček i vyloženě moderní

Bez lineckého cukroví by české Vánoce nebyly ty pravé. Zkuste letos trochu obměnit repertoár. Kromě...

Bezlepkové i bez cukru. Vyzkoušejte recepty na cukroví pro dietáře

Vánoce si chce dobrůtkami osladit každý. I ten, kdo momentálně nemůže cukr, lepek nebo nějakou...

Pudingová jednička na trhu Dr. Oetker přináší svěží novinku a modernizuje

Advertorial Za chvíli oslaví sto let v Česku. Puding Dr. Oetker začal do českých i slovenských domácností...