Neděle 24. října 2021, svátek má Nina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 24. října 2021 Nina
Recept dne

Dýňová bábovka

Máte chuť na bábovku? Zkuste pro změnu tuto vláčnou, jejíž hlavní ingrediencí je dýňové pyré.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření

70 min

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Krupicová kaše

Pamatujete, jak vám ji vařila babička o prázdninách k snídani nebo obědu? Uvařte si krupicovou kaši...

Vepřová kýta na smetaně

Máte rádi smetanové omáčky a libové vepřové? Pak si rozhodně doma připravte tuto „babičkovskou“...

Hraběnčiny řezy bez lepku

I lidé, kteří nemohou jíst potraviny obsahující lepek, si rádi dají ke kafíčku něco dobrého. Proč...

Brokolicová polévka

Také tak milujete krémové polévky? Tahle z brokolice a brambor je moc velká dobrota, šmrnc jí dodá...

Hruškové lívanečky s brusinkami

Tyto lívanečky si zamilujete. Jsou ještě šťavnatější než ty, které připravujete obyčejně. A...

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Litý jablečný perník

Máte rádi perník a ve spíži nějak hodně jablek? Zkuste tuto šťavnatou a zdravou variantu oblíbeného...

Střecha s tvarohem a čokoládou

Tradiční dezert, který možná připravovala i vaše babička, chutná malým i velkým. Jeho výhodou je,...

Kapustové karbanátky

Karbanátky milují dospělí i děti. Ty kapustové přitom mohou být ještě lepší volbou než masové,...

Žemlovka s tvarohem a jablky

Také vám babička pekla k obědu nebo k večeři žemlovku čili zemlbábu? Zkuste si ji připravit podobně...

Hovězí roštěná s rýží

Máte chuť na skvělou a dokonale vyladěnou omáčku? Vyzkoušejte hovězí roštěnou.

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Gulášová polévka

Články o jídle

Obědy doslova za pár korun. Dvanáct receptů pro ty, kdo potřebují ušetřit

Ilustrační snímek

Ať se díváte do peněženky z kteréhokoli úhlu, pohled, který se vám naskýtá, není zrovna radostný....

Ze zbytků vykouzlil masterchef Roman Staša atraktivní svačinu plnou chutí

Roman Staša v pořadu Do posledního zbytku

Je tu nový online pořad Do posledního sousta, který by chtěl využít schopností bývalých účastníků...

Punčochář skvěle spároval langoše s holubem, Kašpárek se syrečky

Radek Kašpárek si langoše také vyzkoušel poprvé, ale užil si to. I to mytí...

Vidět na vlastní oči Radka Kašpárka s Honzou Punčochářem, jak se cpou v pískovně Náklo u Olomouce...

Nem a empanadu byste v Senegalu nečekali. Chutě ovlivnila kolonizace

Rolky podobné vietnamským nem přinesli přistěhovalci.

Andrew Zimmern je slavný kuchař, restauratér a kulinářský odborník, který zkoumá ty nejzvláštnější...

Do půl hodiny na stole. 15 tipů na rychlé večeře pro celou rodinu

Určitě znáte hektické podvečery, kdy musíte skloubit pozdní příchod z práce s rozličnými domácími...

Užijte si podzim, vyzkoušejte guláš z kance nebo jehněčí roládu

S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k...

Borůvkové knedlíky, za nimiž jezdí i z Rakouska, jsou s bůčkem ještě lepší

Radek Kašpárek vzal během letošní borůvkové sezony své kolegy Přemka Forejta a Jana Punčocháře na...

VIDEO: Ovčí mozečky nebo vařené dršťky. V Madridu umějí vařit ze zbytků

Andrew Zimmern se rozhodl prozkoumat, jak se v jednotlivých lokalitách světa pokoušejí vrátit k...

V Toskánsku potkáte divočáka i za domem, na talíři tu z něj vykouzlí zázrak

Pappardelle con ragú di cinghiale alla Toscana sice zní exoticky, ale na den, kdy ochutnáte ragú z...

Čokoláda potěší tělo i duši. Pět kroků, jak poznat tu opravdu dobrou

Čokoláda je nejen báječná dobrota, která pohladí po duši, ale může být také superpotravinou...

Než je strčíte do mrazáku, zeleninu oblanšírujte, hrušky zalijte vínem

Stále ještě dozrává spousta lahodných ovocných i zeleninových plodů. Nemusíte mít vlastní zahradu,...

Vaření na ohni je opravdu umění, uznali Kašpárek s Punčochářem

„Jeřabiny si vem, já si vezmu maso,“ reagoval otevřeně Radek Kašpárek na obdiv Honzy Punčocháře nad...

Zázrak jménem hrušky. Jsou symbolem podzimu, chutnají i prospívají zdraví

Když se řekne sladké české ovoce, jako první většinu z nás napadnou hrušky. Právě teď je jejich čas...

Dýně je třeba včas sklidit a uskladnit. Pochlubte se svou úrodou či recepty

Dýně u nás bývaly spíš popelkami, nikdo moc nevěděl co s nimi, což se zhruba za poslední...

VIDEO: Pečené trhané kuře na grilu nezapomeňte nakrmit vínem

Na grilu se dají upéct také skvělé briošky, z kuřete pak udělat mix neodolatelných chutí a vůní....

Sushi prověřilo um i nervy adeptů na Masterchefa, řezník to vzdal

Šéfkuchaři nestačí, že sám umí vařit. Musí být schopen jasně formulovat týmu svou vizi, stát si za...

Na přípravu zauzené křepelky na Vysočině použili seno, smůlu i foie gras

Křepelka je takové malé nic, ale v kuchyni z ní lze vykouzlit voňavé mistrovské dílo, přesvědčili...

SOUTĚŽ: Prohlédněte si snímky, které zvítězily v podzimním dýňovém klání

Všechny milovníky dýní jsme vyzvali, aby nám posílali snímky svých výpěstků, zajímavých dýňových...

Když vařili street food v Brně Punčochář s Kašpárkem, všem tekly sliny

Na Zelném trhu to žije a místní street food nelze než závidět. Šéfkuchař Přemek Forejt to dobře ví,...

Vepřové nikdy nezklame. Hvězdou je pomalu pečená plec i krkovice

Maso „z prasátka“ chutná skvěle jen tak upečené nebo v guláši, ale vy můžete překvapit své hosty...

Pohlreichovy první krůčky před kamerou jsou spojené s recepty na dresinky

Šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha si nešlo na televizních obrazovkách nevšimnout, když odstartovala...

Doba se změnila, je třeba se adaptovat, říká Zdeněk Pohlreich

„Facebook jsem opustil, Instagram mám jen kvůli práci a nijak ho neprožívám,“ říká známý šéfkuchař...

Víno dělá život hezčí. Jak ho vychutnat a co s ním podniknout v kuchyni

Mnoho z nás si ho dopřává s chutí. Víno je mokem, který k nám prostě patří. Vypadá elegantně a...

Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

Premium V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci...

Jan Punčochář: Žen je mezi námi málo, protože je blokují děti. Ale vaří skvěle

Premium Stačí ho chvíli poslouchat a pochopíte, že se pro svoji profesi narodil. Známý šéfkuchař a majitel...

Dokonalý dezert se dělá srdcem, shodují se úspěšné cukrářky

Dezert není jen sladká tečka za hlavním chodem. Nese v sobě emoce, vypovídá něco o nás i...

Masterchef nehledá průměrnost, vítěz si kromě titulu odnese milion

Za lockdownu začal vařit kdekdo, nicméně na nejrůznější úrovni, jak předvedl i užší výběr z adeptů...

Koprovka jako od babičky vás vrátí do dětství. A poctiví kuchaři to vědí

Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. Tři špičkoví kuchaři, které kromě působení v porotě...

FOTODUEL: Nejoblíbenějším prázdninovým jídlem je vídeňský řízek

Ať už jste trávili prázdniny v Česku, nebo jste se vydali k moři či do hor v zahraničí, určitě jste...

Hamburger je jasná hvězda každé grilovačky. Do USA ho přivezli migranti

Kousek grilovaného mletého hovězího v nadýchané bulce obložený zeleninou a mocně pokapaný...

Marmeláda, sirup nebo kompot. Zavařte si ovocné vzpomínky na léto

Léto je nejen dobou dovolených a výletů, ale také ovoce a báječných chutí. Jak si je uchovat i na...

Levandulové klobásy, tvarůžkové kremrole, krnovský gyros. Blogerka zkouší chutě Česka

Premium Rodačka z Krnova před lety pověsila na hřebík dobře nastartovanou kariéru a vypravila se do světa s...

Rostou? Čerstvé houby oceníte v polévce, sekané i na topinkách

Patříte-li k těm, kdo před obyčejnými procházkami přírodou dávají přednost cílenému prozkoumávání...

Češi zkoušejí vyrobit umělé maso. Chtějí, aby stálo stokorunu za kilo

Do výzkumu výroby kvalitního a přitom pokud možno co nejlevnějšího umělého masa jsou ve světě...

Sezona nakládaček: připravíte si kvašáky nebo budete sterilovat?

Letos je úroda okurek trošku opožděná, ale jakmile se zahájí samosběry, je to známkou, že sezona...

Soutěžnímu grilování kralovalo hovězí, výběr doplnila famózní žabí stehýnka

Soutěž Je tu druhé kolo receptů pro grilování. Příspěvky, které dorazily během uplynulého týdne, výrazně...