Recept dne

Čokoládový dort s mučenkovým krémem

Díky mučence bude čokoládový dort příjemně osvěžující.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření

50 min

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Čokoládový dort s mučenkovým krémem

Díky mučence bude čokoládový dort příjemně osvěžující.

Rohlíčky s ořechovou náplní

Upečte si sladké nadýchané pečivo na snídani, k čaji i ke kávě.

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Banánová roláda

Z této rolády nezůstane na talíři ani drobeček.

Muchomůrky s kokosem a tonkou

Sladké vánoční hříbky se objevují v různých variantách po celém světě. Je to docela bizarní, neboť...

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Poctivá bramboračka s čerstvými houbami

Z čerstvě natrhaných hub z lesa si připravte tuto poctivou a voňavou bramboračku. Všem bude moc...

Šlehačkové kremrole

Tyto kremrole chutnají lépe než z cukrárny.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Muchomůrky s kokosem a tonkou

Sladké vánoční hříbky se objevují v různých variantách po celém světě. Je to docela bizarní, neboť...

Kakaové dortíčky s medovým plástem

Někde se jim říká Išelské cukroví, jinde Išlské koláčky. Vždy se ale jedná o velmi křehké kakaové...

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Herbář: Svatomartinské rohlíčky

Články o jídle

 Kč

Zelí, kapusta, kadeřávek. Dejte si listopadovou zeleninu nadupanou vitaminy

Za okny už je opravdový podzim se vším všudy, a tak i naše talíře vypadají docela jinak, než před několika týdny či měsíci. Zkuste si na něj naložit košťálovou zeleninu, která má v našem jídelníčku...

2. listopadu 2024

Rozinkové koláčky i muchomůrky s kokosem. Pečeme na Vánoce s Pepou Maršálkem

Do adventu sice ještě zbývá několik týdnů, ovšem to nikomu nebrání těšit se už teď na Vánoce, a hlavně na předvánoční pečení. Populární cukrář Josef Maršálek se s námi podělil o tři recepty ze své...

30. října 2024

Kuře s pšenicí? Kuchaři Molina a Hromas tuto výzvu přijali každý po svém

Druhá výzva kulinářského duelu mezi kuchaři Ondrou Molinou a Hugo Hromasem na Óčku v pořadu Gastroclash spočívá v netradiční kombinaci kuřete a pšenice, nechybí ovšem ani cizrna. V moderní kuchyni...

30. října 2024

Rakytník, šípky i jeřabiny prospějí zdraví a ozvláštní podzimní jídelníček

Možná i vám dodává energii pohled na podzimně zabarvenou přírodu, která v této roční době nabízí nejen potěchu oka, ale také nečekané zdroje vitaminů a dalších prospěšných látek. Objevte skvělé...

26. října 2024

Začíná Gastroclash, kuchaři Molina a Hromas budou bojovat v první výzvě

Bude to duel dvou receptů, dvou stylů a dvou generací. V kulinářském studiu a vyzbrojen moderními technologiemi je připraven Chef-influencer Ondra Molina, venku u ohniště na vaření na divoko se...

23. října 2024

Recepty na nejlepší podzimní polévky. Zahřejte se dýňovou, čočkovou i vývarem

Už jsou tu zase mlhavá rána, chladnější dny a brzká stmívání. To vše spolu s padajícím listím a dalšími neklamnými znaky podzimu dává znamení, že je tu zase čas hustých a vymazlených polévek, které...

19. října 2024

KVÍZ: Co víte o pečení nejen na Vánoce?

Pro ty, kdo si chtějí zkrátit těšení na vánoční svátky, jsme připravili kvíz, který v představách rozvoní vanilku, skořici a hřebíček a přenese vás do babiččiny či maminčiny kuchyně.

vydáno 18. října 2024

Dýně vám prohřeje útroby. Dejte si oranžové hranolky, pyré nebo placky

A je tady opět dýňová sezona. Toužíte-li po štíhlejší postavě, zařaďte tuhle zdravou plodinu do svého jídelníčku a budou se dít zázraky. Možností jejího zpracování je nepočítaně, od tradičních...

16. října 2024

KVÍZ: Co víte o zvěřině, která je ozdobou podzimního jídelníčku?

Podzim, čas ranních mlh a sychravého počasí, je také vrcholem lovecké sezony. Co víte o zvěřině, co vše do ní vlastně patří a jak se připravuje? To vše, a mnohem víc, si můžete ověřit v našem kvízu.

vydáno 5. října 2024

Kolem světa s kávou. Za její chuť vděčíme Osmanům, papeži i vídeňským kočím

Premium

Káva, kdysi střežený poklad z Arábie, je dnes symbolem klidného rána i odpoledních setkání. Ať už si vychutnáváte silné italské espresso nebo osvěžující řecké frappé, každý šálek má svůj vlastní...

1. října 2024

Jablka a hrušky. Co o nich možná nevíte a tipy na nejlepší podzimní recepty

Rozjasní zasmušilou podzimní náladu, zaženou dotěrné virózy a dodají energii. Sladké šťavnaté hrušky a jablka jsou součástí loučení se s létem a vítání podzimu. Kromě toho nám dávají v kuchyni...

28. září 2024

Od nápoje bohů k patrovému dortu či tartaletkám. Čokoláda slaví svůj den

Na 13. září každoročně připadá Mezinárodní den čokolády. Pokud patříte mezi milovníky této afrodiziakální laskominy, pojďte se o ní dozvědět něco víc. A máme pro vás i spoustu vychytaných receptů.

13. září 2024

S bublinkami, vzácně i bez, prosecco k létu patří. Co o něm možná nevíte

Bublinky nepatří jen k silvestrovským oslavám, ještě lépe jim to sluší v létě. A to ještě nekončí. Momentálně se těší velké oblibě italské prosecco. Chystáte se vypít si s přáteli sklenku tohoto...

24. srpna 2024

Užijte si sezonu rajčat naplno. Zpracujte je i na zimu, receptů je spousta

Nedovedeme si bez nich představit nejen italskou, ale středomořskou kuchyni vůbec. Ani pořádné léto. Pojďme se z kulinářského hlediska rajčatům trochu podívat pod slupku. Je totiž správný čas si...

6. srpna 2024

Není řízek jako řízek. Kde se vzal, jak ho vylepšit, a který je ten nejlepší

Naklepat, obalit, osmažit a za půl hodiny můžete jíst… Ano, řeč je o řízcích. Tento dokonalý pokrm je ideální nejen na výlet nebo na rodinnou výpravu, ale uctíte s ním i důležitou nedělní návštěvu....

10. srpna 2024

Na grilu pomalu a líně. Výsledkem je maso, které se jenom rozplývá na jazyku

Hoď to na gril dnes nabídne recept na burger z trhaného hovězího masa stylizovaného do slavného francouzského pokrmu boeuf bourguignon. S hovězími žebry se v dnešním Gril Tipu pomazlí Isaac Starobin,...

4. srpna 2024

Meruňky, švestky i drobné plody. Jak v kuchyni využít letní ovocnou sklizeň

Možná si sladké letní ovoce pěstujete sami na zahrádce, možná se s vámi o svou úrodu dělí příbuzní nebo si nosíte úlovky z trhu. Nejlepší je zakousnout se do šťavnaté meruňky či švestky přímo, ale...

3. srpna 2024

Bez trapasů a nemilých překvapení. Experti radí, jak na dokonalou grilovačku

Grilování k prázdninám prostě patří. Nejde ovšem jen o jídlo, taková zahradní party je i společenská událost, která má nepsaná pravidla. Ve spolupráci se šéfkuchařem Martinem Svatkem, porotcem...

25. července 2024

Cukety, rajčata a papriky ve vaší kuchyni. Využijte úrodu ze zahrádky

Nadbytek úrody rajčat, paprik a cuket potká během letních dní mnoho zahradníků. Pokud překvapí i vás, není třeba propadat panice. Plody ze zahrádky lze zpracovat různými způsoby. Můžete je zavařit,...

20. července 2024

Zvěřina na grilu. Češi k ní zatím hledají cestu, turisté ji milují, říká šéfkuchař

Premium

Za socialismu jsme opékali špekáčky a grilovali nejčastěji klobásy. Dnes je grilování v módě, podle průzkumů se mu pravidelně věnuje více než polovina populace. Lubomír Dolejš, šéfkuchař pražské...

16. července 2024

Rychle a chytře jako profesionál. Jak se v létě zbytečně neohřát u sporáku

O prázdninách nikdo nechce trávit hodiny u sporáku, ale jíst se musí. S našimi praktickými tipy budete mít na stole skvělé jídlo do půl hodiny a ještě uslyšíte jen samou chválu na vaše kulinární...

13. července 2024

Všechny chutě světa na talíři. Užijte si Itálii, Řecko, Španělsko i Maroko

Jezdíte v létě na dovolenou za koupáním v moři, památkami nebo poznáváním přírodních krás? Možná ani jedno z toho. Stále více lidí se vydává do světa proto, aby ochutnali místní speciality a poznali...

6. července 2024

Dort i zmrzlina. Oslavte s dětmi konec školního roku a začátek prázdnin

Zkuste na chvíli zavřít oči a přeneste se v duchu do dětství. Jak jste se cítili, když skončil školní rok a před vámi byly nekonečné dva měsíce prázdnin? Zkuste spolu s dětmi prožít ten natěšený...

29. června 2024

Hurá na piknik! Skvělé slané i sladké tipy pro letní hodování na dece

Nejen kalendář, ale i počasí už hlásí léto. Ideální čas na venkovní hostinu zvanou piknik. Nahlédněte s námi do historie této pohodové zábavy, přeneste jídelní stůl na louku a připravte dokonalé...

22. června 2024

Sladké těšení na léto. Třešně jsou skvělé na koláč, zmrzlinu i k masu

Většině z nás se při vyslovení slova třešně vybaví léto u babičky, sladké koláče, řezy a dorty, které se jen rozplývají na jazyku. Toto šťavnaté ovoce se ale dá v kuchyni využít i jinak. Máme pro vás...

15. června 2024

Červené hvězdy zahrad i skleníků. Jak nakupovat rajčata a co s nimi v kuchyni

Možná i vy jste si na balkoně či zahrádce vysadili sazenice rajčat a těšíte se na vlastní úrodu. Než se však dočkáte, vypravte se do obchodu nebo na trh pro červené posly léta. Poradíme vám, na co si...

8. června 2024

Oslavte den dětí sladce. Potěší je nejen dort, ale i cupcakes nebo pohár

Mezinárodní den dětí je skvělou příležitostí blýsknout se svými cukrářskými dovednostmi a přitom potěšit nejmladší členy rodiny. Děti všeho věku nepohrdnou vymazleným dortem, domácí zmrzlinou,...

1. června 2024

Češi, do toho! Chuťovky (nejen) k pivu pro hokejové fanoušky a fanynky

Hokejové mistrovství světa jde do finále a my jsme u toho. Co si napínavé chvíle u obrazovky nebo monitoru zpestřit něčím malým k zakousnutí? Máme pro vás několik domácích tipů, které ještě stihnete....

25. května 2024

Snídaně je grunt. Pomůže s hubnutím i soustředěním, dodá energii. Jak na ni?

Mezinárodní průzkum Barometr Food ukázal, že stravování Čechů není tak úplně v pořádku. Tak třeba pouze 68 % z nás pravidelně snídá a jen necelá třetina si dopřává dopolední svačinku. Přitom právě...

18. května 2024

Poháry, cupcakes i zmrzlina. Jahodové recepty nejen na oslavu Dne matek

Druhou květnovou neděli vzdáváme hold matkám a mateřství. Co takhle jednou nechat maminku relaxovat a vyčarovat pro ni v kuchyni sladké překvapení? Máme pro vás tipy na jahodové dobroty, díky kterým...

11. května 2024

Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček

I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý díl grilovacího seriálu potěší jak dospělé, tak především děti. Jan Horký vytvoří dětský burger s...

5. května 2024

Rebarbora bývala vzácnější než šafrán. Chutnat vám bude nasladko i s masem

Tato zelenina známá též jako reveň kadeřavá bývá často považována za ovoce. Oblíbená i nenáviděná je kvůli své výjimečné nakyslé chuti, která v sobě skrývá neobvyklé atributy. Co o ní možná nevíte a...

4. května 2024

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš zjistíte, že je mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá.

3. května 2024

Banánová roláda

Banánová roláda

Střední

45 min

Z této rolády nezůstane na talíři ani drobeček.

Muchomůrky s kokosem a tonkou

Muchomůrky s kokosem a tonkou

Střední

90 min

Sladké vánoční hříbky se objevují v různých variantách po celém světě. Je to docela bizarní, neboť...

Kakaové dortíčky s medovým plástem

Kakaové dortíčky s medovým plástem

Střední

90 min

Někde se jim říká Išelské cukroví, jinde Išlské koláčky. Vždy se ale jedná o velmi křehké kakaové...