Kuřecí perkelt

Klasický maďarský pokrm nemusí být vždycky jen z vepřového. Kuřecí maso mu dodá jemnost a chutnat bude celé rodině. Pokud chcete perkelt nabízet dětem, vynechte pálivou papriku.
Stupeň obtížnosti
Lehké
Vaření
80 min
Kuchyňská kalkulačka
PodrobněNejlépe hodnocené
Kostky s tureckým medem
Tento dezert je variací na oblíbenou dobrůtku z pouti. Zkuste ho, budete překvapeni jeho chutí.
Dort a la mléčné řezy
Milují vaše děti mléčné řezy? Upečte jim tento báječný dort.
Tvarohové řezy s malinami
Ovocné koláče nebo řezy nás baví. V tomto uplatníte jak čerstvé ovoce, tak klidně i to mražené.
Pistáciové řezy s jahodami
Kombinace pistáciového těsta a jahodového želé je prostě neodolatelná. Zkuste to a budete nadšeni.
Kuřecí perkelt
Klasický maďarský pokrm nemusí být vždycky jen z vepřového. Kuřecí maso mu dodá jemnost a chutnat...
Nejvíce hledané
Kuřecí prsíčka s pepřem a špenátem
Jednoduchý a chuťově vyvážený oběd pro všední i sváteční den. Špenát si s kuřecími prsíčky dokonale...
Metrové řezy s kokosem
Tento klasický dezert je zlatým hřebem nejedné rodinné oslavy. Strouhaný kokos mu dodá eleganci, v...
Nepečený jahodový srnčí hřbet
Hurá, už jsou tady jahody! Připravte z nich tento báječný nepečený dezert ze tří druhů čokolád.
Žloutkové soutěžní věnečky podle Josefa Maršálka
Patří k tomu nejlepšímu, co si můžete dát jen tak pro radost ke kávě, přesto jsou žloutkové věnečky...
Ořechovo-kakaové dortíčky se šlehačkou
Máte chuť překvapit svou lásku na 1. máje sladkou dobrotou? Upečte mu tento velejednoduchý dezert,...
Kvízy
Články o jídle
Soutěžní kvíz: Jak dobře znáte tradiční regionální kuchyni Čech a Moravy?

Blíží se prázdniny a s nimi i doba dovolených a výletů do všech koutů naší krásné země. Jestli...
Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák

O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...
Barevné, hořkosladké a sexy. Oslavte světový den koktejlu s drinkem v ruce

Ještě ho tak úplně nevidíme, ale léto je už za jedním či dvěma rohy a jaro se konečně vzchopilo,...
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity

A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...
Konec uzobávání i faldů v pase. Přestaňte zajídat emoce a začněte žít
Vztek, smutek a stres, to jsou tři nejčastější emoce, které zajídáme. Tento zvyk je navíc posílen i...
Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni
Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...
Maršálek smaží tradiční české vdolky z tvarohového těsta bez droždí
Sice už máme dávno po masopustu, nicméně koblihy, vdolečky či lívanečky si určitě dáte s chutí i...
Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život
Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...
Obě zážitkové restaurace Pohlreicha nadchly, nakonec rozhodl mrkvový tatarák
Dnešní Pohlreichův souboj restaurací byl soubojem absolutních špiček v zážitkové gastronomii....
KVÍZ: Předveďte, co víte o bylinkách, i když jsou Bylinkové školy rozdány
Umíte to s bylinkami? Využíváme jejich léčebných účinků, používáme je v kuchyni jako ochucovadlo...
Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich
Rozstřel Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně...
Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar
Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...
„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru
Premium Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel...
Mazanec je symbolem Velikonoc. Upečte si ho podle receptu našich babiček
Mazance se vždy těšily velké úctě, protože na sobě nesou posvátné znamení kříže a mají zvláštní...
Punkové vietnamské bistro smetlo v Pohlreichově souboji luxusní restauraci
Na jedné straně poměrně opulentní podnik pro náročné, který patří velice šikovným vietnamským...
Magické velikonoční polévky našich předků: zelená, ušelo, šmigrustovka
O polévkách se říká, že jsou grunt. Nejinak tomu bylo i o Velikonocích, kdy toto „startovací jídlo“...
VIDEO: Koko dělá velikonoční nádivku jako muffiny. Tradice trochu jinak
Moderátorka a foodblogerka Koko má nový pořad na televizi Prima Koko ve varu. A jelikož se blíží...
Kačenky české fascinují jemnou chutí, jen pozor na záměnu či alergii
Nemají rády vítr, sucho ani přelíznutí mrazem a v lese je většinou nenajdete, vyžadují dost...
Tajemná skotská vejce. Vyzkoušejte je o Velikonocích na grilu trochu jinak
Jsou sice složitější na přípravu, ale kdy jindy si dopřát delikátní skotská vejce v netradiční...
To když ochutnáš, tak jsi v Americe. Pohlreich otestoval ráje masožroutů
Milujete začouzený T-bone steak, pomalu pečená žebírka nebo šťavnatý hamburger, symboly pravého...
KVÍZ: Jak se vyznáte v hovězím mase
Hovězí maso skýtá obrovské množství možností. Můžete ho péct, dusit i použít na gril. Když...
Moderní dezerty? Stejně všichni nejvíc chtějí buchty, říká cukrářka Burianová
Premium Vystudovaná právnička a rekvalifikovaná cukrářka Petra Burianová si v první řadě televizní soutěže...
Vzpomínka na zradu i symbol odpuštění. Kdy je ten správný čas péct jidáše
Podle tradice se připravují na Škaredou středu a podávají na Zelený čtvrtek, nadýchané jidáše si...
Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře
Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...
Pohlreich si ze soutěžního výkonu českých restaurací sedl na zadek
V aktuálním dílu Pohlreichova souboje restaurací se střetly podniky ze Strakonic a Olomouce. Obě...
Když se bábovka nepovede, umí být pěkná dusivka, říká Josef Maršálek
Josef Maršálek si dal k svátku extra klasiku, kterou podle něj vyzkoušel upéct nebo alespoň...
Poklička, klapky na očích i rozum v hrsti. Pět triků, jak ušetřit v kuchyni
Mohlo by se zdát, že pojem úsporné vaření je nějaká novinka, která tu ještě nebyla a její potřeba...
Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha
Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu...
Recept na lahodné brownie plné čokolády, jak ho peče Josef Maršálek
Kdo by nemiloval čokoládu, užít si její plnou chuť je prostě pro většinu z nás zážitek. Ne náhodou...
Kdo je to vlastně flexitarián? Vegetarián, který trošku podvádí
Premium Být vegetariánem je nuda. Nikoho to dneska už nepřekvapí. Ale flexitariánství, to je jiná klasa!...
Fígl na plnění dvojctihodných koláčů má Maršálek od Francouzů
Také jste vždycky přemýšleli, jak se asi dělají koláče, co jsou uvnitř plněné tvarohem a ještě mají...
Soutěž Co mě naučila babička má své vítěze. Gratulujeme
Soutěž Děkujeme za vaše příspěvky do soutěže rodinných receptů, které se dědí po generace. Gratulujeme...
Tak tohle je český až do prd***, uznal Pohlreich v Kutné Hoře i Strakonicích
Když začal v roce 2009 v pořadu Ano, šéfe! rozkrývat hrůzy v kuchyních a na talířích tuzemských...
Hamburger, špagety, pizza nebo boršč. Jak vznikly názvy populárních jídel
Premium Pizza, špagety nebo třeba hamburger. Jídla, která si Češi dopřávají možná častěji než tuzemskou...
Nejen buřty můžete udělat na pivu. Zkuste to na grilu s bůčkem a krkovicí
Buřty na pivu zná každý. V dnešním dílu grilovací akademie si na grilu uděláme jejich nepříliš...
Umělá inteligence prozkoumala nejlepší recepty na palačinky. A vyplivla návod
Premium Existuje spousta receptů, jak připravit ty zaručeně nejnadýchanější palačinky v americkém stylu....
další články |