Úterý 30. května 2023, svátek má Ferdinand
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 30. května 2023 Ferdinand
Recept dne

Kuřecí perkelt

Klasický maďarský pokrm nemusí být vždycky jen z vepřového. Kuřecí maso mu dodá jemnost a chutnat bude celé rodině. Pokud chcete perkelt nabízet dětem, vynechte pálivou papriku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření

80 min

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Kostky s tureckým medem

Tento dezert je variací na oblíbenou dobrůtku z pouti. Zkuste ho, budete překvapeni jeho chutí.

Dort a la mléčné řezy

Milují vaše děti mléčné řezy? Upečte jim tento báječný dort.

Tvarohové řezy s malinami

Ovocné koláče nebo řezy nás baví. V tomto uplatníte jak čerstvé ovoce, tak klidně i to mražené.

Pistáciové řezy s jahodami

Kombinace pistáciového těsta a jahodového želé je prostě neodolatelná. Zkuste to a budete nadšeni.

Kuřecí perkelt

Klasický maďarský pokrm nemusí být vždycky jen z vepřového. Kuřecí maso mu dodá jemnost a chutnat...

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Kuřecí prsíčka s pepřem a špenátem

Jednoduchý a chuťově vyvážený oběd pro všední i sváteční den. Špenát si s kuřecími prsíčky dokonale...

Metrové řezy s kokosem

Tento klasický dezert je zlatým hřebem nejedné rodinné oslavy. Strouhaný kokos mu dodá eleganci, v...

Nepečený jahodový srnčí hřbet

Hurá, už jsou tady jahody! Připravte z nich tento báječný nepečený dezert ze tří druhů čokolád.

Žloutkové soutěžní věnečky podle Josefa Maršálka

Patří k tomu nejlepšímu, co si můžete dát jen tak pro radost ke kávě, přesto jsou žloutkové věnečky...

Ořechovo-kakaové dortíčky se šlehačkou

Máte chuť překvapit svou lásku na 1. máje sladkou dobrotou? Upečte mu tento velejednoduchý dezert,...

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Kuře na paprice

Články o jídle

Soutěžní kvíz: Jak dobře znáte tradiční regionální kuchyni Čech a Moravy?

ilustrační snímek

Blíží se prázdniny a s nimi i doba dovolených a výletů do všech koutů naší krásné země. Jestli...

Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák

ilustrační snímek

O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...

Barevné, hořkosladké a sexy. Oslavte světový den koktejlu s drinkem v ruce

Ilustrační snímek

Ještě ho tak úplně nevidíme, ale léto je už za jedním či dvěma rohy a jaro se konečně vzchopilo,...

Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity

ilustrační snímek

A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...

Konec uzobávání i faldů v pase. Přestaňte zajídat emoce a začněte žít

Vztek, smutek a stres, to jsou tři nejčastější emoce, které zajídáme. Tento zvyk je navíc posílen i...

Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni

Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...

Maršálek smaží tradiční české vdolky z tvarohového těsta bez droždí

Sice už máme dávno po masopustu, nicméně koblihy, vdolečky či lívanečky si určitě dáte s chutí i...

Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život

Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...

Obě zážitkové restaurace Pohlreicha nadchly, nakonec rozhodl mrkvový tatarák

Dnešní Pohlreichův souboj restaurací byl soubojem absolutních špiček v zážitkové gastronomii....

KVÍZ: Předveďte, co víte o bylinkách, i když jsou Bylinkové školy rozdány

Umíte to s bylinkami? Využíváme jejich léčebných účinků, používáme je v kuchyni jako ochucovadlo...

Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich

Rozstřel Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně...

Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar

Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...

„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru

Premium Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel...

Mazanec je symbolem Velikonoc. Upečte si ho podle receptu našich babiček

Mazance se vždy těšily velké úctě, protože na sobě nesou posvátné znamení kříže a mají zvláštní...

Punkové vietnamské bistro smetlo v Pohlreichově souboji luxusní restauraci

Na jedné straně poměrně opulentní podnik pro náročné, který patří velice šikovným vietnamským...

Magické velikonoční polévky našich předků: zelená, ušelo, šmigrustovka

O polévkách se říká, že jsou grunt. Nejinak tomu bylo i o Velikonocích, kdy toto „startovací jídlo“...

VIDEO: Koko dělá velikonoční nádivku jako muffiny. Tradice trochu jinak

Moderátorka a foodblogerka Koko má nový pořad na televizi Prima Koko ve varu. A jelikož se blíží...

Kačenky české fascinují jemnou chutí, jen pozor na záměnu či alergii

Nemají rády vítr, sucho ani přelíznutí mrazem a v lese je většinou nenajdete, vyžadují dost...

Tajemná skotská vejce. Vyzkoušejte je o Velikonocích na grilu trochu jinak

Jsou sice složitější na přípravu, ale kdy jindy si dopřát delikátní skotská vejce v netradiční...

To když ochutnáš, tak jsi v Americe. Pohlreich otestoval ráje masožroutů

Milujete začouzený T-bone steak, pomalu pečená žebírka nebo šťavnatý hamburger, symboly pravého...

KVÍZ: Jak se vyznáte v hovězím mase

Hovězí maso skýtá obrovské množství možností. Můžete ho péct, dusit i použít na gril. Když...

Moderní dezerty? Stejně všichni nejvíc chtějí buchty, říká cukrářka Burianová

Premium Vystudovaná právnička a rekvalifikovaná cukrářka Petra Burianová si v první řadě televizní soutěže...

Vzpomínka na zradu i symbol odpuštění. Kdy je ten správný čas péct jidáše

Podle tradice se připravují na Škaredou středu a podávají na Zelený čtvrtek, nadýchané jidáše si...

Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře

Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...

Pohlreich si ze soutěžního výkonu českých restaurací sedl na zadek

V aktuálním dílu Pohlreichova souboje restaurací se střetly podniky ze Strakonic a Olomouce. Obě...

Když se bábovka nepovede, umí být pěkná dusivka, říká Josef Maršálek

Josef Maršálek si dal k svátku extra klasiku, kterou podle něj vyzkoušel upéct nebo alespoň...

Poklička, klapky na očích i rozum v hrsti. Pět triků, jak ušetřit v kuchyni

Mohlo by se zdát, že pojem úsporné vaření je nějaká novinka, která tu ještě nebyla a její potřeba...

Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha

Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu...

Recept na lahodné brownie plné čokolády, jak ho peče Josef Maršálek

Kdo by nemiloval čokoládu, užít si její plnou chuť je prostě pro většinu z nás zážitek. Ne náhodou...

Kdo je to vlastně flexitarián? Vegetarián, který trošku podvádí

Premium Být vegetariánem je nuda. Nikoho to dneska už nepřekvapí. Ale flexitariánství, to je jiná klasa!...

Fígl na plnění dvojctihodných koláčů má Maršálek od Francouzů

Také jste vždycky přemýšleli, jak se asi dělají koláče, co jsou uvnitř plněné tvarohem a ještě mají...

Soutěž Co mě naučila babička má své vítěze. Gratulujeme

Soutěž Děkujeme za vaše příspěvky do soutěže rodinných receptů, které se dědí po generace. Gratulujeme...

Tak tohle je český až do prd***, uznal Pohlreich v Kutné Hoře i Strakonicích

Když začal v roce 2009 v pořadu Ano, šéfe! rozkrývat hrůzy v kuchyních a na talířích tuzemských...

Hamburger, špagety, pizza nebo boršč. Jak vznikly názvy populárních jídel

Premium Pizza, špagety nebo třeba hamburger. Jídla, která si Češi dopřávají možná častěji než tuzemskou...

Nejen buřty můžete udělat na pivu. Zkuste to na grilu s bůčkem a krkovicí

Buřty na pivu zná každý. V dnešním dílu grilovací akademie si na grilu uděláme jejich nepříliš...

Umělá inteligence prozkoumala nejlepší recepty na palačinky. A vyplivla návod

Premium Existuje spousta receptů, jak připravit ty zaručeně nejnadýchanější palačinky v americkém stylu....