Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 10 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    580 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2428 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    21,7 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    37,8 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce smícháme sójovou omáčku, javorový sirup a sezamový olej. Přisypeme mletý zázvor, česnekový prášek a vše dobře promícháme.
  2. Do směsi vložíme filety z lososa a rybu necháme alespoň hodinu marinovat v chladu.
  3. Marinovaného lososa necháme na mřížce okapat a opékáme na středně rozpáleném grilu z každé strany asi 4 minuty.
  4. Lososa podáváme posypaného výhonky. Jako přílohu můžeme zvolit třeba studený jarní bramborový salát.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.