Ingredience
Postup
- V malé misce prošleháme ocet, hořčici, med, čtyři lžíce oleje, půl lžičky soli a pepř podle chuti.
- Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a panenku zprudka ze všech stran opečeme. Pak ji přendáme na pekáč vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 190 °C ještě asi 5-7 minut. Pak ji vyndáme, zakryjeme a necháme asi 10 minut dojít.
- Do pánve přidáme jednu lžíci oleje, přidáme přepůlenou růžičkovou kapustu, fenykl, šalotku, osolíme, podlijeme malým množstvím vody a za stálého míchání krátce povaříme. Na závěr přilijeme připravenou zálivku, přidáme na kostičky nakrájené jablko a promícháme.
- Panenku nakrájíme a podáváme s připravenými kapustičkami, Dozdobíme např. fenyklovými lístky.