Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Na knedlíčky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    927 KCal

    42 %

    39 %

  • Energie

    3880 KJ

    42 %

    39 %

  • Sacharidy

    66,9 g

    76 %

    67 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    90,7 g

    144 %

    133 %

  • Tuky

    31,7 g

    49 %

    45 %

  • nasycené

    14,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso necháme vcelku, prošpikujeme slaninou a opečeme ze všech stran na oleji ve velkém kastrolu, dáme stranou. Do kastrolu nasypeme zbylou nakrájenou slaninu, cibuli a 5 minut opékáme. Posypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, zakápneme octem a necháme odpařit. Přisypeme nakrájenou zeleninu, lžíci brusinek a promícháme. Maso vrátíme zpět, přidáme koření, lehce osolíme a zakryté vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C asi 60 minut, dle potřeby podléváme.
  2. Připravíme knedlíčky. Do mísy dáme na kostičky nakrájené rohlíky. Žloutky oddělíme od bílků a k rohlíkům přidáme žloutky spolu s petrželkou, mlékem, moukou a špetkou soli. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který opatrně přimícháme k připravené směsi. Tvoříme pevné koule, které vaříme asi 10 minut v osolené vodě.
  3. Upečené maso vyjmeme, šťávu prohřejeme, necháme trochu odpařit, posypeme moukou, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Poté vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou, knedlíky, brusinkami a případně citronem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.