Podzimní kuře

nehodnoceno

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    850 KCal

    39 %

    35 %

  • Energie

    3558 KJ

    39 %

    35 %

  • Sacharidy

    24,4 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    40,6 g

    64 %

    60 %

  • Tuky

    62,5 g

    96 %

    89 %

  • nasycené

    24,9 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře očistíme, osušíme a případně svážeme zadní nohy, aby drželo tvar. Celé ho potřeme solí, včetně dutiny břišní.
  2. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. V pekáči rozpustíme máslo, opečeme na něm cibuli spolu s kořením, na směs poté položíme kuře prsy nahoru. Lehce podlijeme vínem, přiklopíme a pečeme při 180 °C cca 45 minut. Během pečení kuře potíráme máslem.
  3. Hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Víno omyjeme a obereme na jednotlivé kuličky. Po 45 minutách kuře odklopíme, přidáme hrušky a víno, případně podlijeme ještě trochou vína. Vložíme zpět do trouby a společně odkryté dopečeme dozlatova.
  4. Jakmile je kuře měkké, vyjmeme koření a podáváme. Jako příloha se hodí například bramborové pyré.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.