Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez marinování a odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    412 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1723 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    39,2 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    9,2 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    22,8 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu očistíme a případně oloupeme. Z chřestu odkrojíme tuhé spodní konce. Mrkev, petržel a ředkvičky rozpůlíme. Kedlubny nakrájíme na plátky.
  2. Zeleninu vložíme na minutu do vroucí osolené vody a spaříme, dáme ji rychle zchladit do studené. Na marinádu spojíme vinný ocet s cukrem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Ve směsi necháme zeleninu marinovat alespoň 2 hodiny.
  3. Na dip rozmačkáme kozí sýr vidličkou. Sýr smícháme se zakysanou smetanou, lístky tymiánu, solí a pepřem.
  4. Zeleninu opékáme na grilu cca 2 minuty z každé strany, pokapeme marinádou a podáváme s dipem. Můžeme ji doplnit pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.