Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na základ:

Na omáčku:

Na rajčata:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    339 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1420 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    32,2 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    8,8 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    3,5 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    20,3 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mango oloupeme, vykrojíme pecku a dužinu nakrájíme na kousky. Přidáme dijonskou hořčici, sladkou chilli omáčku, petrželku, šťávu z limety a rozmixujeme dohladka.
  2. Omytá rajčata nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli a jarní cibulku nasekáme najemno a promícháme s rajčaty.
  3. Rajčatovou směs osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Zlehka společně promícháme. Avokáda rozpůlíme a zbavíme pecek.
  4. Rozpůlená a vypeckovaná avokáda opékáme na rozpáleném grilu z řezné strany asi 3 minuty, naplníme rajčatovou salsou a pokapeme připravenou mangovou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.