Čtvrtek 26. listopadu 2020, svátek má Artur
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 26. listopadu 2020 Artur

Vaříme květák

Květák, králík, kapustičky. Zapečené večeře jsou snadné a chutnají všem

Zapečený králík
14. listopadu 2020

Zase nevíte, co večer naservírovat rodině? Zkuste některou z těchto zapečených dobrot, které...

RECEPT DNE: Pečený květák s cizrnou

Pečený květák s cizrnou a avokádem
6. listopadu 2020

Zelenina luštěniny, to je dokonalá kombinace pro zdraví i mlsný jazýček.

RECEPT DNE: Krémové rizoto s květákem

Recept
25. října 2020

Což takhle dát si květák? Dozlatova usmažené bílé růžičky v klasickém trojobalu nikdy nezklamou. My...

RECEPT DNE: Květáková polévka se sýrovými toasty

Květáková polévka se sýrovými toasty
22. září 2020

Uvařte si jednoduchou, ale skvělou polévku, které dodají šmrnc sýrové toustíky.

RECEPT DNE: Květákové placičky z trouby

Květákové placičky
13. července 2020

Milují je dospělí i děti a když je budete podávat se zeleninovým salátem, je to dokonalá letní...

Část potravin letos rapidně zdražila. Vzrostla cena česneku, kiwi i květáku

ilustrační snímek
10. června 2020

Brokolice, citrony, česnek, kiwi, pomeranče nebo květák. Tyto potraviny proti loňskému květnu...

Proč se vyplatí pěstovat a jíst kedlubny, zelí, květák či brokolici

Košťálová zelenina může být na stole v podstatě celoročně čerstvá, od křehkých...
4. května 2020

Veškerá košťálová zelenina je velmi zdravá. A můžete si vybrat, co chutná zrovna vám, možností je...

RECEPT DNE: Květák se šalvějí a čedarem

Květák se šalvějí a čedarem
22. dubna 2020

Skvělé a rychlé jídlo. Vyzkoušejte zapečený květák se šalvějí a čedarem.

Hra na schovávanou. Dostaňte do dětí zeleninu, aniž by si toho všimly

4. dubna 2020

Možná potomek prochází fází odmítání, je vybíravý, nebo máte děti v různých věkových rozestupech, a...

RECEPT DNE: Teplý salát s quinoou

10. února 2020

Dodejte tělu potřebné vitaminy a ještě si pochutnejte. Teplý salát s quinoou je ta pravá volba.

RECEPT DNE: Pečený květák s cizrnou a avokádem

29. srpna 2019

Nevíte, co rychlého a zdravého připravit k večeři? Máme pro vás skvělý recept na pečený květák s...

RECEPT DNE: Gratináda z mladé zeleniny

9. dubna 2019

Je jaro a zelenina na talíři má pro nás důležitý význam, protože nám doplní potřebné vitaminy a...

Spotřeba drůbežího masa v Česku roste. Loňský rok byl rekordní

4. prosince 2018

Češi snědli v loňském roce rekordní množství drůbežího masa. Jeden obyvatel průměrně spotřeboval...

Sezona mraženého špenátu vrcholí. Do mrazíren ho denně míří 50 tun

20. května 2018

Listová zelenina, která při utrhnutí na poli pěkně křoupe, zažívá v posledních letech růst obliby....

Sedm báječných tradičních i netradičních receptů na velikonoční stůl

25. března 2018

Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo jsou pro vás tyto svátky především důvodem, proč po dlouhé...

30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Co dělat, když se do diety vloudí stres

28. ledna 2018

Už jsou to přesně tři týdny, co se snažíte shodit přebytečná kila, a tak již určitě vidíte jisté...

Brity pobouřila cibule v plastu z Lidlu. Mayová vyhlásila odpadu válku

17. ledna 2018

Britové na sociálních sítích kritizují diskontní řetězec Lidl za to, že začal prodávat loupanou...

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

15. ledna 2018

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Nebál se říct pravdu, díky tomu zachránil dvanáctiletý kluk kamaráda

14. prosince 2017

Spolužákovi zachránil život a nebál se přiznat k porušení pravidel. Na konci prázdnin pomohl tehdy...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14. listopadu 2017

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

19. září 2017

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od...

Češka učí na internetu Američany svíčkovou, vnitřnosti by si však nedali

5. srpna 2017

Svíčková na smetaně či ovocné knedlíky. To rozhodně nejsou jídla, která si spojíte se slunnou...

Není semínko jako semínko. Písmeno s číslem zaručí úrodu

18. května 2017

Kdo chce mít na zahrádce zaručenou úrodu, koupí si dražší semínka z první filiální generace. Kdo se...

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

7. listopadu 2016

Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové...

Posila děčínských basketbalistů má na hlavě květák, v ní sen o medaili

24. srpna 2016

Na hlavě mu roste s prominutím květák, pro basketbalový Děčín je však důležitější, co má v hlavě....

V Brně vznikl unikátní mutant stromu. Hledají mu partnera, aby přežil

3. srpna 2016

Před mnoha miliony let stromy podobné jinanu vládly Zemi stejně jako dinosauři. Od té doby však...

Jak být fit brzy po porodu. Pomůže odpočinek, polévky i bylinky

22. června 2016

Porod je pro ženy jeden z nejzásadnějších životních okamžiků a zážitků. Snoubí se v něm fyzická...

Speciality jeruzalémských kuchařů: plněné vinné listy, květák i tuňák

28. května 2016

Tento víkend probíhají v pražské Stromovce Dny Jeruzaléma, multižánrový festival, kde si můžete...

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22. února 2016

Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...

Lidé nakoupí potraviny pro potřebné, sbírka bude přímo v obchodech

20. listopadu 2015

Potravinová banka v Ústeckém kraji, která sídlí v Litoměřicích, by při sobotní Národní potravinové...

Zeleninové kari podle Pohlreicha. Blesková večeře i pro všední dny

31. října 2015

Než se stačí uvařit rýže, stihnete připravit zeleninové kari a můžete podávat. Nemusíte nic chystat...

Historie okruhu: Diváky oslnil skromný klučina s „květákem“ na hlavě

aktualizováno  10. srpna 2015

Život přírodního Masarykova okruhu vstoupil v roce 1975 do poslední fáze. Vypuštěním úseku přes...

Květák smažený po italsku

9. srpna 2015

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky...

Potraviny nesmí končit v kontejnerech, říká sdružení Zachraň jídlo

5. července 2015

Zemědělci vyhazují zeleninu na hnůj mnohdy proto, že ji obchodní domy odmítnou kvůli „nedokonalému“...