Pondělí 25. ledna 2021, svátek má Miloš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 25. ledna 2021 Miloš

Podzimní kuchařka

Květák, králík, kapustičky. Zapečené večeře jsou snadné a chutnají všem

Zapečený králík
14. listopadu 2020

Zase nevíte, co večer naservírovat rodině? Zkuste některou z těchto zapečených dobrot, které...

Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity

Losos s citrusy a americkým bramborem
7. listopadu 2020

Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

Pečená zvěřina na schwarzwaldské šunce se zeleninou
24. října 2020

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...

Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí

Dýňová polévka
10. října 2020

Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...

Napište si do diáře: Změna času, podzimní prázdniny, výměna pneumatik...

Ilustrační snímek
5. října 2020

Změna času, podzimní prázdniny, ředitelská volna... Říjnový kalendář má své tradiční body, které se...

Minestrone, tajine nebo mexická pánev. Oslavte den veganů světově

Polévka Minestrone
1. listopadu 2019

V pátek je světový den veganů, a tak vám nabízíme speciality z celého světa, pro jejichž přípravu...

Halloweenské dobroty. Vyzkoušejte upíří sušenky a dýňové duchy

Dýňoví duchové
26. října 2019

Blíží se konec října a s ním i svátek, který v Česku sice nemá dlouhou tradici, ale zejména děti...

Luxusní nedělní oběd skoro bez práce. Upečte si podzimní masovou pečeni

Vepřová pečeně se zeleninou
19. října 2019

Nechcete při přípravě nedělního oběda strávit v kuchyni celé dopoledne, ale hodláte se před rodinou...

Brambory nejsou jen příloha. Zkuste koláč s cibulí, lokše či štrachandu

5. října 2019

Zvykli jsme si používat bramborové hlízy jako poměrně nudnou surovinu pro přípravu kaše,...

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

10. listopadu 2018

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou...

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

22. září 2018

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21. listopadu 2017

Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí...

Horké nápoje, které prohřejí vaše podzimní odpoledne a večery

7. listopadu 2017

Nenechte se rozházet tím, že se kvůli změně času dříve stmívá. Využijte delší večer k tomu, že si...

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4. listopadu 2017

Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31. října 2017

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...

Pavouci, myši, čarodějnice. Halloweenská party nejen pro děti

28. října 2017

Blíží se konec října a s ním také období oblíbených halloweenských večírků, jež milují zejména...

Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

10. října 2017

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však...

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7. října 2017

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní...

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3. října 2017

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23. září 2017

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...

Šťavnatá cuketová buchta

23. srpna 2015

Nechte se inspirovat receptem na cuketovou buchtu. Každý den u nás najdete jeden letní recept.

Zapečená cuketa se slaninou

1. srpna 2015

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Báječnou indickou hostinu snadno zvládnete doma. I s plackami čapátí

16. července 2015

V horkých letních dnech můžete s důvěrou sáhnout po indické kuchyni, která vás zasytí a ještě...

Ruský boršč

15. července 2015

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Rybová s Winterovou pečou dezert z dýně. Pošlete váš recept a vyhrajte

19. října 2014

I Češi už propadli kouzlu dýní a jejich úžasné variability. Linda s Katkou připraví v dalším díle...

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3. listopadu 2012

Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje...

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

1. listopadu 2012

Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho...

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26. října 2012

Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba...

Švestky třikrát jinak: marinované, jako omáčka k masu i v perníku

6. října 2012

Jednou z nejbáječnějších chutí podzimu jsou švestky, slívy neboli kadlátka. Nejlepší jsou...

Daňčí, mufloní, srnčí... Zkuste zvěřinu podle šéfkuchaře

23. listopadu 2011

Máte v příbuzenstvu nimroda, ale nevíte, jak naložit s daňčím, srnčím nebo mufloním masem, které...

Špagetová, máslová, muškátová, Hokkaidó. Vyberte si tu svou dýni

19. listopadu 2011

Dýně se nehodí jen pro okrasu nebo halloweenskou výzdobu. Nejen na podzim se s ní můžeme vyřádit v...

Martinská husa, víno či biotrh. Kam za dobrým jídlem nejen o víkendu?

12. listopadu 2011

Ještě než z našich kuchyní zavoní Vánoce vanilkou, skořicí a hřebíčkem, pojďme se vydat za mladým...

To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny

11. listopadu 2011

Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli...