Sobota 30. září 2023, svátek má Jeroným, Ráchel
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 30. září 2023 Jeroným, Ráchel

Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem

23. září 2023

Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se...

Svačiny do školy, které budou vaše děti bavit. Omezte cukr, zapojte fantazii

16. září 2023

Už jsou tu zase ty dny, kdy si rodiče lámou hlavu, co zabalit dětem do školy na svačinu, aby si...

Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku

9. září 2023

Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...

Skvělá chuť, zábava i menší ekologická stopa. Domácí zmrzlina patří k létu

19. srpna 2023

Jak se nejlépe zchladit v horkém létě? Přece lahodnou zmrzlinou. K dostání je sice množství...

Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování

29. července 2023

Léto je nejen časem dovolených, ale také dobou, kdy na zahrádkách a v sadech dozrává ovoce a...

V létě vsaďte na bylinky, ovoce a zeleninu. Alkoholu a kávě řekněte ne

30. června 2023

Jak jíst v horkých dnech? Rozhodně neplatí, že do vedra je jen meloun a v deštivém dnu přijde k...

Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák

20. května 2023

O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...

Budoucnost patří lupení a odpovědnosti. Chytrý manuál pro vegany i masožravce

7. května 2023

„Copak jsem králík, abych žral lupení?“ Bývaly doby, kdy touto děsně vtipnou frází reagovali...

Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity

29. dubna 2023

A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...

Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život

15. dubna 2023

Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...

Mazanec je symbolem Velikonoc. Upečte si ho podle receptu našich babiček

8. dubna 2023

Mazance se vždy těšily velké úctě, protože na sobě nesou posvátné znamení kříže a mají zvláštní...

Vzpomínka na zradu i symbol odpuštění. Kdy je ten správný čas péct jidáše

2. dubna 2023  13:25

Podle tradice se připravují na Škaredou středu a podávají na Zelený čtvrtek, nadýchané jidáše si...

Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře

25. března 2023

Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

18. února 2023

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají...

Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu

4. února 2023

Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno...

Sladká, slaná, bohatá i dietní. Den, který začne snídaní, se vždycky povede

28. ledna 2023

Pokud patříte k lidem, kteří startují ráno maximálně šálkem černého kafe a tvrdí, že po ránu prostě...

Bio není zbytečný luxus, říká propagátorka sezonního vaření Hanka Zemanová

21. ledna 2023

Hanka Zemanová je autorkou kuchařek a propagátorkou životního stylu, který čerpá z moudrosti našich...

Mléko z bramborových slupek i palmové špagety. Jaké jsou gastro trendy 2023

7. ledna 2023

Rok 2022 byl v gastronomii ve znamení kimchi, kombuchy, skořicových rolek, doručovacích služeb nebo...

Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra

30. prosince 2022

Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění...

Nepečené cukroví na poslední chvíli. Bez kuliček a vosích hnízd to nejde

17. prosince 2022

Nechtělo se vám před Vánoci trávit hodiny u trouby nebo se všechno upečené cukroví už snědlo?...

Med, koření a šikovné ruce. České Vánoce jsou spojené s omamnou vůní perníku

10. prosince 2022

Víte, kde vlastně toto sladké pečivo přišlo ke svému názvu? Původně se mu říkalo peprník, protože...

Vánoce budou chutnat. Tipy na jedlé dárky, které zvládne vyrobit každý

3. prosince 2022

Štědrý den se blíží a většina z nás pomalu odškrtává ze seznamu dárků pro své blízké ty, které už...

Fotosoutěž Pečeme spolu na Vánoce má své vítěze. Podívejte se do galerie

26. listopadu 2022,  aktualizováno  28.12 9:40

Společné pečení cukroví je krásná tradice, která se drží v mnoha rodinách po celé České republice....

Už u vás voní vanilka a hřebíček? Kdy začít péct cukroví a jak ho ukládat

26. listopadu 2022

V mnoha rodinách už to začalo. Hnětou se těsta, loupou ořechy, vykrajují sušenky a kuchyní se line...

Už je tu zase čas pečení cukroví. Kde se vzalo a proč mělo magickou moc

19. listopadu 2022

Vánoce se blíží a tak je tu doba, kdy nasazujeme zástěry a do ruky bereme váleček, vykrajovátka a...

Nájezdy opilých čeledínů nebo věštění z kostí. I takové byly oslavy Martina

11. listopadu 2022

Každoročně si 11. listopadu krátíme čekání na příjezd sv. Martina na bílém koni propečenou husičkou...

S masem, v koláči nebo do salátu. Hrušky a jablka jsou poklad české kuchyně

29. října 2022

Právě teď je sezona ovoce, které je snadno dostupné, relativně levné a báječně chutná jen tak k...

Trpělivost se vyplatí, pečlivost je plus. Tipy a triky pro dokonalou bábovku

22. října 2022

Kdysi se bez tohoto oblíbeného moučníku neobešel žádný nedělní oběd, pak tradiční bábovku na nějaký...

Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky

15. října 2022

Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se...

Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování

24. září 2022

S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...

Svačiny, které neskončí v koši. Jak dětem zdravě zpestřit den ve škole

3. září 2022

Návrat dětí do školních lavic nepřináší rodičům jen starosti ohledně shánění školních pomůcek a...

Fajnšmekr, který nadává na smažák, si ho sní tajně, říká šéfkuchař Roman Paulus

18. srpna 2022

Premium Chutě Čechů má dobře přečtené. Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů Roman Paulus, který...

Vzpomínky na léto budou sladké a ovocné. Sedm tipů na domácí zavařování

6. srpna 2022

Léto je v plném rozpuku, kromě sluníčka se tak radujeme ze spousty sladkého ovoce a dobrých chutí....

Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub

30. července 2022

Houbové posedlosti podléháme rok co rok. Když si však přineseme domů košík plný hub, radost trochu...

Rybu jezte aspoň dvakrát týdně. Jak ji správně nakupovat a na co dát pozor

24. července 2022

Ať už je živá, chlazená nebo mražená, u každé ryby, kterou si chcete koupit, je třeba sledovat...

Proti české kuchyni nic nemám, ale ve světě je bezvýznamná, míní Pohlreich

14. července 2022

Premium To je celý on. S ničím a nikým se nemaže. Ať už jde o vaření, nebo o cokoliv jiného. Ostré názory...

Poradny