Pátek 30. září 2022, svátek má Jeroným, Ráchel
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 30. září 2022 Jeroným, Ráchel

Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování

24. září 2022

S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...

Svačiny, které neskončí v koši. Jak dětem zdravě zpestřit den ve škole

3. září 2022

Návrat dětí do školních lavic nepřináší rodičům jen starosti ohledně shánění školních pomůcek a...

Fajnšmekr, který nadává na smažák, si ho sní tajně, říká šéfkuchař Roman Paulus

18. srpna 2022

Premium Chutě Čechů má dobře přečtené. Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů Roman Paulus, který...

Vzpomínky na léto budou sladké a ovocné. Sedm tipů na domácí zavařování

6. srpna 2022

Léto je v plném rozpuku, kromě sluníčka se tak radujeme ze spousty sladkého ovoce a dobrých chutí....

Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub

30. července 2022

Houbové posedlosti podléháme rok co rok. Když si však přineseme domů košík plný hub, radost trochu...

Rybu jezte aspoň dvakrát týdně. Jak ji správně nakupovat a na co dát pozor

24. července 2022

Ať už je živá, chlazená nebo mražená, u každé ryby, kterou si chcete koupit, je třeba sledovat...

Proti české kuchyni nic nemám, ale ve světě je bezvýznamná, míní Pohlreich

14. července 2022

Premium To je celý on. S ničím a nikým se nemaže. Ať už jde o vaření, nebo o cokoliv jiného. Ostré názory...

Pozvěte do kuchyně obilniny našich babiček. Jak využít ječmen, špaldu i oves

9. července 2022

Obiloviny by měly v našem jídelníčku zaujímat významnou roli, obsahují totiž spousty užitečných...

Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor

18. června 2022

Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...

Klíčky plné energie i chutí. Vypěstujte si vlastní elixír mládí a zdraví

11. června 2022

Potřebujeme jíst, abychom žili, zároveň ale potřebujeme jíst kvalitně a dobře, abychom zůstali...

Soutěž Pečeme na Den dětí má vítěze. Upečte rodině dort jen tak pro radost

9. června 2022

Je tady vyhlášení vítězů soutěže o nejhezčí dort na Den dětí. Tentokrát jste se do pečení moc...

Jahodová sezona je v plném proudu. Užijte si knedlíky i domácí nanuky

4. června 2022

Každý Čech ročně spořádá až tři kila jahod. Sladké červené plody jsou pro většinu z nás příslibem...

Veganství je trend. Lidí, kteří se snaží žít s ohledem na planetu, přibývá

21. května 2022

Důvodů, proč se pro veganský styl života rozhoduje stále více lidí, je mnoho. Stravovat se zdravě,...

Upečte si brynzové tyčky. K pivu, vínu i sledování hokejového mistrovství

18. května 2022

Chystáte-li rodinnou oslavu, posezení s přáteli nebo jste nadšenými hokejovými fanoušky, určitě...

Není trdelník jako trdelník. Upečte si ho podle Ládi Hrušky na plechu

11. května 2022

Pokud milujete nadýchaný trdelník s oříšky a skořicí, nemusíte se za ním vydávat na turisticky...

Oslavte s maminkou její svátek sladce. Recepty pro začátečníky i pokročilé

7. května 2022

Děkovat mamince za její péči i lásku bychom měli po celý rok. Jeden den je však speciální, a to...

České delikatesy s cizími názvy. Kde vznikly gothaj či cikánská omáčka?

30. dubna 2022

Premium Mezi „tradiční české“ delikatesy patří gothajský salám, tatarská omáčka, kremžská hořčice či...

Beránek je symbolem Velikonoc. Tipy na tradiční i neobvyklé recepty

16. dubna 2022

Podle dávné tradice se sice o svátcích jara připravoval jako hlavní chod skutečný pečený...

Co je veverka a jak využít krk. Tipy pro výběr a přípravu hovězího masa

5. března 2022

Máte v oblibě hovězí, ale na výběr masa si netroufáte? Vysvětlíme vám základní pojmy a poradíme,...

Polévka je grunt, tvrdily už naše babičky. A měly pravdu

26. února 2022

Není náhoda, že naši předci ji konzumovali skoro každý den. Toto zdravé, vydatné a na přípravu...

Vychutnejte si Masopust a zapomeňte na diety. Mastná pusa to jistí

19. února 2022

Možná že už vám leze krkem novoroční hubnutí i suchý únor a prostě si chcete užít s rodinou a...

Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů

5. února 2022

Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít...

Snídaně je prostě grunt. Pokud chcete hubnout, určitě ji nevynechávejte

15. ledna 2022

Doporučení odborníků na výživu sice v posledních letech bývají trochu matoucí, když jednou radí...

Zázrak zvaný zelí. Povzbudí imunitu, pomáhá hubnout a navíc skvěle chutná

8. ledna 2022

Je levné, zdravé a vydrží dlouho čerstvé, a tak ho můžete mít stále po ruce. Je to studnice zdraví,...

Jste tým chlebíčky, nebo jednohubky? Na silvestra můžete dát tradicím volno

30. prosince 2021

Konec roku je pro většinu z nás časem slavení, setkávání a dobrého jídla. Kdy jindy se proto...

Praktické tipy, jak nejen o svátcích ohromit dokonalou roládou

25. prosince 2021

Připravit roládu, která se netrhá a jejíž náplň nevytéká, není jen tak. Aby se tento dezert povedl,...

Soutěž o nejkrásnější perníčky má své vítěze. Podívejte se, kdo vyhrál

11. prosince 2021,  aktualizováno  20.12

Soutěž Soutěž Nejkrásnější vánoční perníčky je u konce a my vám s radostí oznamujeme pět vítězů, kteří...

Pečeme s dětmi nejen na Mikuláše. Zažijte zábavu při tvoření a zdobení

4. prosince 2021

Máme pro vás spoustu sladkých tipů na adventní odpoledne a večery. Prožijte krásný čas s rodinou,...

Jan Punčochář promluvil o tetování I Love Brno, hubnutí i české kuchyni

2. prosince 2021

Jan Punčochář je šéfkuchař, který nikdy nechtěl do televize. Dnes je hvězdou pořadů MasterChef...

Přehlížená superpotravina našich babiček. Med je v kuchyni doslova poklad

13. listopadu 2021

Včelí med naši předkové používali nejen jako přírodní lék, ale také jako zdravé sladidlo. Moderní...

Fešák na koni, mladé víno i propečená husa. Co podniknout na sv. Martina

11. listopadu 2021

Podle pranostik by měl 11. listopadu přijet Martin na bílém koni. Sníh je aktuálně jen na Sněžce,...

Zázrak jménem hrušky. Jsou symbolem podzimu, chutnají i prospívají zdraví

2. října 2021

Když se řekne sladké české ovoce, jako první většinu z nás napadnou hrušky. Právě teď je jejich čas...

Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

7. září 2021

Premium V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci...

Oslava Dne otců se neobejde bez skvělé hostiny. A nezapomeňte na přípitek

19. června 2021

Slavíte u vás v rodině svátek všech tatínků? Jestli jste doteď tento den přehlíželi, je na čase s...

Kopřivová nádivka s mandlemi

Kopřivová nádivka s mandlemi

Lehké

60 min

Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Lehké

80 min

Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...

Poradny