Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky
Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem
Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se...
Svačiny do školy, které budou vaše děti bavit. Omezte cukr, zapojte fantazii
Už jsou tu zase ty dny, kdy si rodiče lámou hlavu, co zabalit dětem do školy na svačinu, aby si...
Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku
Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...
Skvělá chuť, zábava i menší ekologická stopa. Domácí zmrzlina patří k létu
Jak se nejlépe zchladit v horkém létě? Přece lahodnou zmrzlinou. K dostání je sice množství...
Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování
Léto je nejen časem dovolených, ale také dobou, kdy na zahrádkách a v sadech dozrává ovoce a...
V létě vsaďte na bylinky, ovoce a zeleninu. Alkoholu a kávě řekněte ne
Jak jíst v horkých dnech? Rozhodně neplatí, že do vedra je jen meloun a v deštivém dnu přijde k...
Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák
O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...
Budoucnost patří lupení a odpovědnosti. Chytrý manuál pro vegany i masožravce
„Copak jsem králík, abych žral lupení?“ Bývaly doby, kdy touto děsně vtipnou frází reagovali...
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity
A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...
Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život
Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...
Mazanec je symbolem Velikonoc. Upečte si ho podle receptu našich babiček
Mazance se vždy těšily velké úctě, protože na sobě nesou posvátné znamení kříže a mají zvláštní...
Vzpomínka na zradu i symbol odpuštění. Kdy je ten správný čas péct jidáše
Podle tradice se připravují na Škaredou středu a podávají na Zelený čtvrtek, nadýchané jidáše si...
Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře
Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...
Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku
Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají...
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno...
Sladká, slaná, bohatá i dietní. Den, který začne snídaní, se vždycky povede
Pokud patříte k lidem, kteří startují ráno maximálně šálkem černého kafe a tvrdí, že po ránu prostě...
Bio není zbytečný luxus, říká propagátorka sezonního vaření Hanka Zemanová
Hanka Zemanová je autorkou kuchařek a propagátorkou životního stylu, který čerpá z moudrosti našich...
Mléko z bramborových slupek i palmové špagety. Jaké jsou gastro trendy 2023
Rok 2022 byl v gastronomii ve znamení kimchi, kombuchy, skořicových rolek, doručovacích služeb nebo...
Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra
Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění...
Nepečené cukroví na poslední chvíli. Bez kuliček a vosích hnízd to nejde
Nechtělo se vám před Vánoci trávit hodiny u trouby nebo se všechno upečené cukroví už snědlo?...
Med, koření a šikovné ruce. České Vánoce jsou spojené s omamnou vůní perníku
Víte, kde vlastně toto sladké pečivo přišlo ke svému názvu? Původně se mu říkalo peprník, protože...
Vánoce budou chutnat. Tipy na jedlé dárky, které zvládne vyrobit každý
Štědrý den se blíží a většina z nás pomalu odškrtává ze seznamu dárků pro své blízké ty, které už...
Fotosoutěž Pečeme spolu na Vánoce má své vítěze. Podívejte se do galerie
Společné pečení cukroví je krásná tradice, která se drží v mnoha rodinách po celé České republice....
Už u vás voní vanilka a hřebíček? Kdy začít péct cukroví a jak ho ukládat
V mnoha rodinách už to začalo. Hnětou se těsta, loupou ořechy, vykrajují sušenky a kuchyní se line...
Už je tu zase čas pečení cukroví. Kde se vzalo a proč mělo magickou moc
Vánoce se blíží a tak je tu doba, kdy nasazujeme zástěry a do ruky bereme váleček, vykrajovátka a...
Nájezdy opilých čeledínů nebo věštění z kostí. I takové byly oslavy Martina
Každoročně si 11. listopadu krátíme čekání na příjezd sv. Martina na bílém koni propečenou husičkou...
S masem, v koláči nebo do salátu. Hrušky a jablka jsou poklad české kuchyně
Právě teď je sezona ovoce, které je snadno dostupné, relativně levné a báječně chutná jen tak k...
Trpělivost se vyplatí, pečlivost je plus. Tipy a triky pro dokonalou bábovku
Kdysi se bez tohoto oblíbeného moučníku neobešel žádný nedělní oběd, pak tradiční bábovku na nějaký...
Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky
Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se...
Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování
S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...
Svačiny, které neskončí v koši. Jak dětem zdravě zpestřit den ve škole
Návrat dětí do školních lavic nepřináší rodičům jen starosti ohledně shánění školních pomůcek a...
Fajnšmekr, který nadává na smažák, si ho sní tajně, říká šéfkuchař Roman Paulus
Premium Chutě Čechů má dobře přečtené. Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů Roman Paulus, který...
Vzpomínky na léto budou sladké a ovocné. Sedm tipů na domácí zavařování
Léto je v plném rozpuku, kromě sluníčka se tak radujeme ze spousty sladkého ovoce a dobrých chutí....
Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub
Houbové posedlosti podléháme rok co rok. Když si však přineseme domů košík plný hub, radost trochu...
Rybu jezte aspoň dvakrát týdně. Jak ji správně nakupovat a na co dát pozor
Ať už je živá, chlazená nebo mražená, u každé ryby, kterou si chcete koupit, je třeba sledovat...
Proti české kuchyni nic nemám, ale ve světě je bezvýznamná, míní Pohlreich
Premium To je celý on. S ničím a nikým se nemaže. Ať už jde o vaření, nebo o cokoliv jiného. Ostré názory...
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny