Neděle 3. prosince 2023, svátek má Svatoslav
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 3. prosince 2023 Svatoslav

Recepty

Kuchařka receptů

Advent s vůní medu a koření. Upečte si letos ty nejlepší vánoční perníčky

2. prosince 2023

V mnoha rodinách se pečou perníčky především kvůli dětem, které se vyžívají ve vykrajování...

Jste tým linecké, nebo vanilkové rohlíčky? Hlasujte o nejoblíbenější cukroví

25. listopadu 2023

Neumíte si své Vánoce představit bez vanilkových rohlíčků, pracen, lineckého nebo třeba vosích...

Vykašlete se na nakupování. Radši si s přáteli upečte krocana a bavte se

23. listopadu 2023

Konec listopadu se v posledních letech i v Evropě odehrává ve stylu amerického svátečního nadšení....

Maximálně čtyři druhy! Manuál, se kterým letos zvládnete cukroví bez stresu

18. listopadu 2023

Také si rok co rok říkáte, že letos upečete maximálně linecké, kokosky, rohlíčky a perníčky? Jenže...

Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?

9. listopadu 2023

Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...

V jedné ruce sklenka, v druhé štětec. Tipy a inspirace pro dokonalý večírek

21. října 2023

Vzpomínáte na teplé večery, kdy jste si s přáteli užívali letní party pod hvězdnou oblohou? Teď už...

Cizincům Česko chutná, ale diví se, že se tu pije dopoledne, říkají průvodci

15. října 2023

Řídí se sloganem, že láska prochází žaludkem, a tak se rozhodli nabídnout poznávání české kultury...

Svatba za všechny peníze. Jen hostina vás bude stát nejméně dva platy

7. října 2023

Sňatek není zadarmo. A svatební hostina bývá nejdražší položkou v rozpočtu. Stejně jako za...

Kvíz o víně má vítěze. Podívejte se, kdo vyhrál kuchařku

30. září 2023,  aktualizováno  16.10 13:20

Soutěž Věděli jste, že naši zem krášlí víc než sedmnáct tisíc hektarů vinic? To není vůbec málo. A určitě...

Z máty je skvělý sirup i čaj, hodí se do pomazánek, mletého i na obklady

25. září 2023

Všude kvete a krásně voní. Máta patří mezi sezonní bylinky, které vás v létě osvěží a ve studených...

Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem

23. září 2023

Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se...

Svačiny do školy, které budou vaše děti bavit. Omezte cukr, zapojte fantazii

16. září 2023

Už jsou tu zase ty dny, kdy si rodiče lámou hlavu, co zabalit dětem do školy na svačinu, aby si...

Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku

9. září 2023

Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...

Sociálními sítěmi se šíří trend ošklivého jídla. Pomůže zabránit plýtvání?

2. září 2023

Fotky dokonalého jídla byly ještě donedávna neodmyslitelnou součástí sociálních sítí. Mileniálové...

Osvěžení na doma, do práce i na výlet. Studené polévky jsou letní hit

26. srpna 2023

Studené polévky se tradičně připravují nejen na jih od nás, v Bulharsku nebo Španělsku, ale třeba i...

Skvělá chuť, zábava i menší ekologická stopa. Domácí zmrzlina patří k létu

19. srpna 2023

Jak se nejlépe zchladit v horkém létě? Přece lahodnou zmrzlinou. K dostání je sice množství...

Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování

29. července 2023

Léto je nejen časem dovolených, ale také dobou, kdy na zahrádkách a v sadech dozrává ovoce a...

Hot dog, pizza, falafel nebo langoš. Propadněte světové pouliční gastronomii

22. července 2023

S létem je neodmyslitelně spojené cestování a poznávání nových krajů i místních jídel. Pojďme se...

Deset potravin, které vám zvednou náladu. Dejte si kešu, banán nebo rybu

15. července 2023

Jídlo může být za určitých okolností jed i lék. Proto byste se neměli nechat vést jen tím, na co...

SOUTĚŽ: Nejlepší prázdninová buchta. Za fotku a recept vyhrajte kuchařku

8. července 2023

Léto je v mnohých vzpomínkách na dětství spojené s koupáním, výlety a stanováním, ale také s...

V létě vsaďte na bylinky, ovoce a zeleninu. Alkoholu a kávě řekněte ne

30. června 2023

Jak jíst v horkých dnech? Rozhodně neplatí, že do vedra je jen meloun a v deštivém dnu přijde k...

Pikantní zázrak ve skleničce. Domácí kimči dodá energii a pomůže hubnout

24. června 2023

Kvašené zelí kimči je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou dlouhověkost...

Mille feuille, tiramisu, cheesecake. Oslaďte si život světoznámými dezerty

17. června 2023

Milujete sladké, ale klasických koláčů a buchet už jste přejedeni? Nechte se inspirovat osvědčenými...

Lupínky z medúz, jedlé lahve i tištěný burger. To je jídelníček budoucnosti

10. června 2023

Světová populace zaznamenává rekordní nárůst. Rychlost produkce jídla však zaostává a vědci proto...

Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou

4. června 2023

Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se...

Podle Maršálkovy finty upečete skvělý kubánský dort z litého těsta

4. června 2023

Co víc by mohlo patřit k cukrařině než načančaný dort. Vždyť je to disciplína sama o sobě a ne...

Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák

20. května 2023

O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...

Budoucnost patří lupení a odpovědnosti. Chytrý manuál pro vegany i masožravce

7. května 2023

„Copak jsem králík, abych žral lupení?“ Bývaly doby, kdy touto děsně vtipnou frází reagovali...

Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity

29. dubna 2023

A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...

Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni

20. dubna 2023

Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...

Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život

15. dubna 2023

Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...

Mazanec je symbolem Velikonoc. Upečte si ho podle receptu našich babiček

8. dubna 2023

Mazance se vždy těšily velké úctě, protože na sobě nesou posvátné znamení kříže a mají zvláštní...

Vzpomínka na zradu i symbol odpuštění. Kdy je ten správný čas péct jidáše

2. dubna 2023  13:25

Podle tradice se připravují na Škaredou středu a podávají na Zelený čtvrtek, nadýchané jidáše si...

Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře

25. března 2023

Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...

Kdo je to vlastně flexitarián? Vegetarián, který trošku podvádí

12. března 2023

Premium Být vegetariánem je nuda. Nikoho to dneska už nepřekvapí. Ale flexitariánství, to je jiná klasa!...

Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka

25. února 2023

Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je...

Poradny