Recepty
Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky

Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...
Zima je nejkrásnější u kamen a se svařákem v ruce. Dvanáct triků, jak na něj

Chladné počasí přímo vybízí k tomu, abychom si po návratu z procházky pořádně prohřáli tělo....
Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky

Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....
Na Vánoce kapra? Samozřejmě, ale zkusit můžete i jinou rybu

Co by to bylo za Štědrý den, kdybychom si nedali smaženého kapra s bramborovým salátem, říkáte si...
Veganské Vánoce. Upečte si letos cukroví bez živočišných produktů

Stravujete se vegansky, ale přesto si chcete užít vánoční svátky ve jménu tradic, ke kterým patří...
Linecké těsto čtyřikrát jinak. Cukroví podle babiček i vyloženě moderní

Bez lineckého cukroví by české Vánoce nebyly ty pravé. Zkuste letos trochu obměnit repertoár. Kromě...
Bezlepkové i bez cukru. Vyzkoušejte recepty na cukroví pro dietáře

Vánoce si chce dobrůtkami osladit každý. I ten, kdo momentálně nemůže cukr, lepek nebo nějakou...
Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu

Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v...
Voňavé vánoční pečení. Pracny a další cukroví s vůní skořice či hřebíčku
Co je na adventu nejkrásnější? No přece ta nádherná vůně koření a vanilky, která se line celým...
Začínáme péct na Vánoce. Perníčky měkké i ty, které potřebují odležet
Perníčky patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Milují je dospělí i děti, které rády...
Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu
Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda?...
Květák, králík, kapustičky. Zapečené večeře jsou snadné a chutnají všem
Zase nevíte, co večer naservírovat rodině? Zkuste některou z těchto zapečených dobrot, které...
Co s vlašskými ořechy? Zavařte si do zásoby ořechový krém na sladké pečení
Ořechová zavařenina? No, nejde zrovna o džem, spíš o ořechy v cukrovém sirupu. Tedy jakousi...
Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity
Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...
Býval jsem nesnesitelný magor, říká vítěz soutěže MasterChef Roman Staša
Premium Mluví se o něm jako o největším sympaťákovi letošní řady MasterChef Česko. Roman Staša má přesto za...
Prsty, pavouci i sladký hřbitov. Strašidelné halloweenské dezerty pobaví
Společenské akce se letos na Halloween pořádat nebudou, ovšem oslavit si ho můžete i doma v...
Magdaleně Dobromile Rettigové nesahám ani po kotníky, říká Láďa Hruška
Láďa Hruška (42) se rozpovídal o tom, co nemůže jíst a jaký oblíbený recept své babičky si rád...
Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?
Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...
Protekce? Určitě ne. Punčochář mě neměl v lásce, říká Pavlína z MasterChefa
Foodblogerka Pavlína Lubojatzky (25) šla do MasterChefa proto, aby se zviditelnila. To se jí...
RECEPT DNE: Salát z pečených brambor se sušenou slaninou
Nechce se vám vařit a máte chuť na něco lehkého? Zkuste tento báječný salát s kozím sýrem a...
Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě
Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...
RECEPT DNE: Dýňový krambl s hruškami a čokoládou
Tuhle podzimní křupavou dobrůtku si zamilují děti i dospělí.
RECEPT DNE: Rychlá houbová omáčka s vaflemi
Chalupářská klasika může mít docela jinou podobu i díky tomu, že obyčejné knedlíky nahradíte vaflí.
RECEPT DNE: Makové kytičky
Příprava kynutých koláčků s mákem sice chvilku trvá, výsledek je ale jedinečný.
RECEPT DNE: Pohankový salát s červenou řepou a kapustou
Dokonalá kombinace červené řepy, ořechů, kapusty a pohanky se stane vaší kulinární stálicí.
Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí
Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...
Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?
Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...
Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu
Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...
Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově
Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...
Máme rádi jablka. Ozvláštní čokoládový dort, rýžovou kaši i makovec
Stálicí české kuchyně jsou sladké speciality z jablek, zkuste to letos trochu jinak. Upečte si...
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...
Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni
Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....
Linguine, cannelloni, tagliatelle. Uvařte si těstoviny s vůní bylinek
Voňavé bylinky jako bazalka, tymián, šalvěj či oregano tvoří s těstovinovými pokrmy dokonalou...
Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu
K létu patří hojnost ovoce a zeleniny. Ať už jste si zralé plody vypěstovali na zahrádce, nebo jste...
Rajčata si pěstujte vlastní, nebo kupujte tuzemská. Jsou nejzdravější
Z Ameriky ho do Evropy spolu s brambory přivezl Kryštof Kolumbus. Nejprve však docházelo k otravám,...
Božský koláč, bublanina i závin. Užijte si čas sladkých švestek a blum
O prázdninách se více hýbeme a jsme hodně na čerstvém vzduchu, a tak si můžeme dopřát více...
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |