Neděle 24. ledna 2021, svátek má Milena
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 24. ledna 2021 Milena

Recepty

Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky

Vídeňský řízek
23. ledna 2021

Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...

Zima je nejkrásnější u kamen a se svařákem v ruce. Dvanáct triků, jak na něj

Ilustrační snímek
9. ledna 2021

Chladné počasí přímo vybízí k tomu, abychom si po návratu z procházky pořádně prohřáli tělo....

Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky

Lososové rolky s liučinou
30. prosince 2020

Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....

Na Vánoce kapra? Samozřejmě, ale zkusit můžete i jinou rybu

Kapr na kmíně s bramborovým salátem se šunkou
19. prosince 2020

Co by to bylo za Štědrý den, kdybychom si nedali smaženého kapra s bramborovým salátem, říkáte si...

Veganské Vánoce. Upečte si letos cukroví bez živočišných produktů

Švestkovo mandlové kuličky
16. prosince 2020

Stravujete se vegansky, ale přesto si chcete užít vánoční svátky ve jménu tradic, ke kterým patří...

Linecké těsto čtyřikrát jinak. Cukroví podle babiček i vyloženě moderní

Zapletená linecká kolečka
12. prosince 2020

Bez lineckého cukroví by české Vánoce nebyly ty pravé. Zkuste letos trochu obměnit repertoár. Kromě...

Bezlepkové i bez cukru. Vyzkoušejte recepty na cukroví pro dietáře

Datlové hvězdičky
9. prosince 2020

Vánoce si chce dobrůtkami osladit každý. I ten, kdo momentálně nemůže cukr, lepek nebo nějakou...

Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu

Bramborový salát ze dvou druhů brambor
6. prosince 2020

Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v...

Voňavé vánoční pečení. Pracny a další cukroví s vůní skořice či hřebíčku

5. prosince 2020

Co je na adventu nejkrásnější? No přece ta nádherná vůně koření a vanilky, která se line celým...

Začínáme péct na Vánoce. Perníčky měkké i ty, které potřebují odležet

28. listopadu 2020

Perníčky patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Milují je dospělí i děti, které rády...

Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu

21. listopadu 2020

Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda?...

Květák, králík, kapustičky. Zapečené večeře jsou snadné a chutnají všem

14. listopadu 2020

Zase nevíte, co večer naservírovat rodině? Zkuste některou z těchto zapečených dobrot, které...

Co s vlašskými ořechy? Zavařte si do zásoby ořechový krém na sladké pečení

9. listopadu 2020

Ořechová zavařenina? No, nejde zrovna o džem, spíš o ořechy v cukrovém sirupu. Tedy jakousi...

Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity

7. listopadu 2020

Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...

Býval jsem nesnesitelný magor, říká vítěz soutěže MasterChef Roman Staša

5. listopadu 2020

Premium Mluví se o něm jako o největším sympaťákovi letošní řady MasterChef Česko. Roman Staša má přesto za...

Prsty, pavouci i sladký hřbitov. Strašidelné halloweenské dezerty pobaví

31. října 2020

Společenské akce se letos na Halloween pořádat nebudou, ovšem oslavit si ho můžete i doma v...

Magdaleně Dobromile Rettigové nesahám ani po kotníky, říká Láďa Hruška

30. října 2020

Láďa Hruška (42) se rozpovídal o tom, co nemůže jíst a jaký oblíbený recept své babičky si rád...

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

24. října 2020

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...

Protekce? Určitě ne. Punčochář mě neměl v lásce, říká Pavlína z MasterChefa

21. října 2020

Foodblogerka Pavlína Lubojatzky (25) šla do MasterChefa proto, aby se zviditelnila. To se jí...

RECEPT DNE: Salát z pečených brambor se sušenou slaninou

19. října 2020

Nechce se vám vařit a máte chuť na něco lehkého? Zkuste tento báječný salát s kozím sýrem a...

Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě

17. října 2020

Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...

RECEPT DNE: Dýňový krambl s hruškami a čokoládou

16. října 2020

Tuhle podzimní křupavou dobrůtku si zamilují děti i dospělí.

RECEPT DNE: Rychlá houbová omáčka s vaflemi

15. října 2020

Chalupářská klasika může mít docela jinou podobu i díky tomu, že obyčejné knedlíky nahradíte vaflí.

RECEPT DNE: Makové kytičky

14. října 2020

Příprava kynutých koláčků s mákem sice chvilku trvá, výsledek je ale jedinečný.

RECEPT DNE: Pohankový salát s červenou řepou a kapustou

13. října 2020

Dokonalá kombinace červené řepy, ořechů, kapusty a pohanky se stane vaší kulinární stálicí.

Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí

10. října 2020

Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...

Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?

3. října 2020

Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...

Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu

26. září 2020

Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...

Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově

19. září 2020

Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...

Máme rádi jablka. Ozvláštní čokoládový dort, rýžovou kaši i makovec

12. září 2020

Stálicí české kuchyně jsou sladké speciality z jablek, zkuste to letos trochu jinak. Upečte si...

Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez

5. září 2020

Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...

Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni

29. srpna 2020

Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....

Linguine, cannelloni, tagliatelle. Uvařte si těstoviny s vůní bylinek

22. srpna 2020

Voňavé bylinky jako bazalka, tymián, šalvěj či oregano tvoří s těstovinovými pokrmy dokonalou...

Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu

15. srpna 2020

K létu patří hojnost ovoce a zeleniny. Ať už jste si zralé plody vypěstovali na zahrádce, nebo jste...

Rajčata si pěstujte vlastní, nebo kupujte tuzemská. Jsou nejzdravější

12. srpna 2020

Z Ameriky ho do Evropy spolu s brambory přivezl Kryštof Kolumbus. Nejprve však docházelo k otravám,...

Božský koláč, bublanina i závin. Užijte si čas sladkých švestek a blum

8. srpna 2020

O prázdninách se více hýbeme a jsme hodně na čerstvém vzduchu, a tak si můžeme dopřát více...