Vaříme polévky

Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš

Jihočeská kulajda
9. března 2019

Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...

Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý

Čínská polévka s bramborami a vepřovým masem
23. února 2019

Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...

Jezte méně masa, vyzývá lidi organizátorka vegetariánské zabijačky

Vegetariánská zabíjačka jako opravdová nevypadá
19. ledna 2019

Tatarák z pohanky, prejt z fazolek adzuki, škvarková pomazánka bez škvarků i falešná zabijačková...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

Polévka s hlívou ústřičnou
19. ledna 2019

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...

Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku

Gwyneth Paltrow napsala kuchařku Je to tak snadné
12. ledna 2019

V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...

Ředitel Epicu Tim Sweeney je bohatší než Gabe Newell, může za to Fortnite

Tim Sweeney, spoluzakladatel Epic Games
9. ledna 2019

Magazín Blooberg zařadil zakladatele firmy Epic Games na 196. místo žebříčku nejbohatších lidí...

Vyprošťováky, které vás po divoké noci nakopnou do nového roku

Smaženka s okurkou
1. ledna 2019

Silvestrovská noc bude možná dlouhá a zábavná, ale první novoroční ráno může být hodně bolavé a...

Sejkory, kyselo i hubník. V Krkonoších se lidová strava drží a vyvíjí

Pravý krkonošský hubník.
29. prosince 2018

Zatímco většina zvyků horalů v Krkonoších už dávno zanikla, tamní lidové pokrmy se stále drží v...

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

Kromě vánoční polévky letos primátor Hřib rozdával také houbového kubu

aktualizováno  23. prosince 2018

Tisíce porcí vánoční rybí polévky i houbového kuby v neděli před Štědrým dnem na Staroměstském...

Kapra naporcujete rychle a jednoduše. A ještě zbude dost na polévku

23. prosince 2018

Řízek z kapra patří ke každoroční vánoční tradici. V kuchyni patří k největším problémům, jak si s...

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

21. prosince 2018

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

10. prosince 2018

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k...

Pohlreich ukázal, jak i z nenáviděných fazolí uděláte atraktivní polévku

aktualizováno  3. prosince 2018

Zeptejte se dětí, zda můžete uvařit něco z fazolí. Odpovědí vám bude jen nesouhlasné mručení....

Blesková večeře. Pohlreich uvařil polévku z kukuřice a papriky

19. listopadu 2018

Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Teď vaří Šéf! zkouší převést na televizní obrazovku, jak se...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

16. listopadu 2018

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

12. listopadu 2018

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý...

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

10. listopadu 2018

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou...

Digitální kuchařky poradí se zdravým i levným vařením

6. listopadu 2018

Generátor receptů pro přípravu jídel podle příležitosti či ingrediencí najdete na webu, ale také ve...

Mýty o chřipce: zima ji zahubí a polévka vyléčí

31. října 2018

Každý rok se chřipkou v České republice nakazí zhruba pět procent dospělých a dvacet procent dětí....

Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím

6. října 2018

Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...

Věčně hladový skladník vyhrál soutěž jedlíků, knedlíky cpal do úst rukama

1. října 2018

Kyselo, zelňačka a další tradiční polévky v sobotu provoněly Malou Úpu v Krkonoších. Konal se tam...

KVÍZ: Pivnica, kapustnica, glejovky. Jak se vyznáte ve slovenské kuchyni

1. října 2018

Český jazyk je slovenskému velmi příbuzný, ale v současné generaci už mizí povědomí o některých...

Rostlinná rádoby mléka obsahují éčka i cukr, říká profesorka Dostálová

6. srpna 2018

Nad mraženou pizzou či polévkou z pytlíku můžeme ohrnovat nos, přesto si tato jídla občas na...

Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat

4. srpna 2018

Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli...

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

21. dubna 2018

Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

3. dubna 2018

I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky

17. února 2018

Gulášová polévka je dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí. Uspokojí vaše chuťové buňky a...

Extrémní gastronomie: bosintang je opravdu silný psí vývar

10. února 2018

Jen v samotném Soulu se kvůli masu zabijí dva miliony psů ročně. Je to především kvůli pokrmu...

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

26. ledna 2018

Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...

30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Zelenina při dietě pomáhá, s ovocem opatrně

22. ledna 2018

Je tu patnáctý den vaší proměny a zároveň polovina našeho seriálu 30 dní hubnutí s OnaDnes.cz....

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Extrémní gastronomie: Krvavá tiết canh není žádná fádní pho

14. ledna 2018

Je to velmi sytý pokrm s velmi krutou přípravou a velmi specifické chuti. Nemůže za ni jen bazalka,...

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13. ledna 2018

Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se...