Vaříme s Berkym
Naučte se ověřené tipy, jak dostat do domácích vývarů poctivou sílu

Polévka je grunt, to je známá věc. Kvalitní vývar je bohatým zdrojem kolagenu, bílkovin, vitaminů a...
Titul Masterchefa získala za menu v duchu nejoblíbenější pohádky z dětství

Nejenže vařily v rondonech, vařily také před zraky loňských finalistů, rodin a přátel. Z balkonu je...
Adepti na Masterchefa nakrmili ženicha Berkyho, následovala sladká výzva

Kuchař má ve svých rukou svatební den. Může jej podtrhnout a povýšit, ale také zkazit. Naplno si to...
VIDEO: Je čas uvařit polévku minestrone. Sezonní zelenina tomu přeje

Tradiční italská polévka minestrone má mnoho postupů a receptů a nedá se říct, který je ten...
Domácí italské těstoviny nejsou žádné čáry. Zvládnete je během půl hodinky

Naše babičky považovaly výrobu nudlí do polévky za samozřejmost. A ty italské právě tak samozřejmě...
Jakmile jednou ochutnáte pravé italské risotto, už nikdy nemůžete jinak

Spor o rizoto a risotto provokuje nekončící vášnivé diskuse mezi zastánci české a italské kuchyně....
Zkuste nadýchané čokoládové suflé s karamelizovanými ořechy a mascarpone

Suflé je kulinářská specialita, která při přípravě v troubě zvětší svůj objem. Jednou z hlavních...
VIDEO: Zkuste božsky nadýchané lívance bez droždí podle Pavla Berkyho

Na lívance najdete na internetu stovky receptů. Mnoho z nich, aby dosáhly nadýchanosti, do těsta...
Míchaná vejce připravujte nad mírným plamenem. Budou šťavnatá a nadýchaná
Míchaná vejce jsou poměrně jednoduchým pokrmem a lze je připravovat na spoustu způsobů. Ale často...
Crepes Suzette jsou palačinky s pomerančovou omáčkou. Šampion lahodné chuti
Tyto palačinky patří mezi pokrmy, které vznikly při přípravě omylem. Ale díky duchapřítomnosti...
Beurre blanc je vynikající máslová omáčka, která zřejmě vznikla omylem
Traduje se legenda, že omáčka beurre blanc vznikla nešťastnou náhodou, když jedna francouzská...
Palačinky jsou jako krabička poslední záchrany, když je lednice prázdná
Můžete je dělat nasladko i naslano. Mezi kuchaři se vede spor, zda do těsta přidávat cukr. Kritici...
Na kuřecí vývar kosti opečte, ať je hezky silný a tmavý
Vývar je základem pro každé vaření, ať už budete připravovat polévky, omáčky nebo péct maso. Proto...
Ghí použijete do vaření, uklidníte nervy a urychlíte hojení i trávení
Pavel Berky je původním povoláním módní návrhář, ale do podvědomí veřejnosti se zapsal jako...