Úterý 24. května 2022, svátek má Jana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 24. května 2022 Jana

Vaříme s Berkym

Naučte se ověřené tipy, jak dostat do domácích vývarů poctivou sílu

Vývar připravujte z čerstvých kvalitních surovin, vyplatí se to. Jen tak bude...
4. února 2022

Polévka je grunt, to je známá věc. Kvalitní vývar je bohatým zdrojem kolagenu, bílkovin, vitaminů a...

Titul Masterchefa získala za menu v duchu nejoblíbenější pohádky z dětství

Vyhlášení finále bylo plné emocí hlavně pro vítězku Besky.
24. listopadu 2021

Nejenže vařily v rondonech, vařily také před zraky loňských finalistů, rodin a přátel. Z balkonu je...

Adepti na Masterchefa nakrmili ženicha Berkyho, následovala sladká výzva

Kapitáni obou týmů svatební výzvy, Tomáš a Petra, se svými jednohubkami pro...
13. října 2021  21:35

Kuchař má ve svých rukou svatební den. Může jej podtrhnout a povýšit, ale také zkazit. Naplno si to...

VIDEO: Je čas uvařit polévku minestrone. Sezonní zelenina tomu přeje

Polévka minestrone podle Pavla Berkyho
25. června 2021

Tradiční italská polévka minestrone má mnoho postupů a receptů a nedá se říct, který je ten...

Domácí italské těstoviny nejsou žádné čáry. Zvládnete je během půl hodinky

Doma si ručně můžete vytvořit mnoho druhů domácích těstovin.
14. května 2021

Naše babičky považovaly výrobu nudlí do polévky za samozřejmost. A ty italské právě tak samozřejmě...

Jakmile jednou ochutnáte pravé italské risotto, už nikdy nemůžete jinak

Před podáním posypejte risotto bylinkami.
7. května 2021

Spor o rizoto a risotto provokuje nekončící vášnivé diskuse mezi zastánci české a italské kuchyně....

Zkuste nadýchané čokoládové suflé s karamelizovanými ořechy a mascarpone

Čokoládové suflé s oříšky a mascarpone
30. dubna 2021

Suflé je kulinářská specialita, která při přípravě v troubě zvětší svůj objem. Jednou z hlavních...

VIDEO: Zkuste božsky nadýchané lívance bez droždí podle Pavla Berkyho

Lívance s tvarohem a lesním ovocem
23. dubna 2021

Na lívance najdete na internetu stovky receptů. Mnoho z nich, aby dosáhly nadýchanosti, do těsta...

Míchaná vejce připravujte nad mírným plamenem. Budou šťavnatá a nadýchaná

16. dubna 2021

Míchaná vejce jsou poměrně jednoduchým pokrmem a lze je připravovat na spoustu způsobů. Ale často...

Crepes Suzette jsou palačinky s pomerančovou omáčkou. Šampion lahodné chuti

26. března 2021

Tyto palačinky patří mezi pokrmy, které vznikly při přípravě omylem. Ale díky duchapřítomnosti...

Beurre blanc je vynikající máslová omáčka, která zřejmě vznikla omylem

19. března 2021

Traduje se legenda, že omáčka beurre blanc vznikla nešťastnou náhodou, když jedna francouzská...

Palačinky jsou jako krabička poslední záchrany, když je lednice prázdná

9. března 2021

Můžete je dělat nasladko i naslano. Mezi kuchaři se vede spor, zda do těsta přidávat cukr. Kritici...

Na kuřecí vývar kosti opečte, ať je hezky silný a tmavý

4. března 2021

Vývar je základem pro každé vaření, ať už budete připravovat polévky, omáčky nebo péct maso. Proto...

Ghí použijete do vaření, uklidníte nervy a urychlíte hojení i trávení

22. února 2021

Pavel Berky je původním povoláním módní návrhář, ale do podvědomí veřejnosti se zapsal jako...

Sledujte krmítko v americkém Ohiu živě