Jarní kuchařka
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...
Krásný bodlák ze Středozemí. Artyčok využijete na pizzu, do salátu i k masu
Zelenina, která na první pohled připomíná velký květ růže nebo něco mezi květákem a bodlákem (však...
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity
A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...
Je lepší zelenina syrová, nebo tepelně upravená? Záleží na ročním období
Je sice pravda, že vařením, dušením, smažením nebo pečením se ztrácejí vitaminy, ale tepelná úprava...
Klíčky plné energie i chutí. Vypěstujte si vlastní elixír mládí a zdraví
Potřebujeme jíst, abychom žili, zároveň ale potřebujeme jíst kvalitně a dobře, abychom zůstali...
Šlehačkový beránek
Střední
70 min
Klasického velikonočního beránka každý z nás peče minimálně jednou za rok. Podle velikosti formy...
Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie
Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...
Zdravé nemusí znamenat drahé. Jak vařit rodině s omezeným rozpočtem
Když se řekne zdravé jídlo, možná vám před očima naskočí celozrnný chlebíček s avokádem posypaný...
Láska prochází žaludkem. Překvapte svou polovičku zamilovanými dobrotami
Opravdová láska prochází žaludkem a kdy jindy se můžete realizovat v kuchyni než teď. Než si...
Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem
Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...
Pro zdraví i štíhlé tělo. Dejte si salát s jarní cibulkou a ředkvičkami
Jaro je sice teprve v rozpuku, ale už nám nabízí nespočet báječných životabudičů, které pomohou...
Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší
Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...
Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro
Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe...
Letní osvěžení ze zahrádky. Domácí drinky z bezinky, levandule i růže
Pokud si v teplých dnech rádi užíváte posezení na zahrádce, terase či balkonu, určitě vám přijdou k...
Rebarbora milovaná i nenáviděná. Dejte ji do koláče, salátu či nápoje
Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka,...
Pět potravin pro krásu. Projezte se k hezčí pleti i vlasům
Jídlo je vedle kvalitního spánku a dostatečného pohybu sice jen jednou součástí zdravého životního...
Kam s baby špenátem? Do salátu, smoothie, noků i na pizzu
Je jemný, lahodný a skvělý pro tepelnou úpravu i zastudena. Kromě toho je ale baby špenát příslibem...
Jak naložit s vykoledovanými vejci? Zkuste tlačenku i sekanou v županu
Ať už vám rodinní koledníci nanosili domů hromady vajíček natvrdo, nebo vám prostě doma zbyla, je...
Skvělé velikonoční recepty s jehněčím, telecím i vepřovou panenkou
Svátky jara si na stole žádají něco onačejšího než ve všední den či o běžném víkendu. Uspořádejte...
Čtenářský recept: Beránek jako malovaný
Velikonoce jsou svátky jara a také skvělých tradičních dobrot, které s nimi máme spojené od...
Malé sladkosti pro oslavu velké noci. Upečte výslužku pro koledníky
Kromě klasického beránka a mazance se na Velikonoce hodí mít po ruce něco malého sladkého nejen pro...
Chřestová sezona je tady. Zkuste ho zapéct do koláče nebo lasagní
Jestli jste se netěšili na jaro kvůli hřejivým slunečním paprskům a zelenající se přírodě, možná...
Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena
Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť...
Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů
Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...
Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát
Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...
Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...
Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.
Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...
Beránek jako symbol Velikonoc. Kde se vzal a jakého letos upéct?
Na Hod boží by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Beránek. Recept na tuto tradiční velikonoční...
OBRAZEM: Dort z chobotnic a vyřezávaná dýně, v Hradci bojovali kuchaři
Sladké i slané pokrmy v nejrůznějších podobách a variacích. Takový byl festival Gastro Hradec,...
Jarní saláty trochu jinak. Zkuste to s chmelem, škardou nebo bršlicí
S bazalkou, tymiánem nebo rozmarýnem určitě zacházet umíte. Co takhle zkusit to s chmelem, škardou...
Muffiny, bábovka nebo quiche aneb co jsme pekly na Jarmark
Sobotní Jarmark už je za námi, módní oblečky a doplňky změnily majitele a z domácích dobrot, které...
Jak užít víkend? S pivem, chřestem či středomořskými specialitami
Jaro chutná nejen chřestem, což můžete zjistit na slavnostech v Ivančicích, ale také pivem. A to...
Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů
Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a...
Jarní saláty s chřestem, čekankou, parmazánem či ředkvičkami
Po zimě, kdy jsme museli vzít zavděk skleníkovou zeleninou, která přicestovala přes půl kontinentu,...
Velikonoční hostina s masem i bez. Od jehněčího po zeleninové rizoto
Svátky jara jsou zároveň oslavou nových sezonních surovin, ze kterých můžete sestavit pohoštění pro...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny