Světová kuchyně
Mléko z bramborových slupek i palmové špagety. Jaké jsou gastro trendy 2023
Rok 2022 byl v gastronomii ve znamení kimchi, kombuchy, skořicových rolek, doručovacích služeb nebo...
Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra
Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění...
Široké, zašmodrchané či plněné. Tahák i recepty pro milovníky těstovin
Věděli jste, že na světě existuje 300 druhů těstovin a až 700 jejich různých tvarů? U nás jsou asi...
Kimči je receptem na dlouhověkost. Jak ho připravíte krok za krokem
Kvašené zelí kimči (kimchi) je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou...
Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů
Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít...
Příliš malý hrnec, rozvařené nudle a další české hříchy v italské kuchyni
Pizza, pasta, risotto, zákusky či zmrzlina – prakticky celý svět vzal vynálezy italské kuchyně za...
Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky
Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....
Linecké těsto čtyřikrát jinak. Cukroví podle babiček i vyloženě moderní
Bez lineckého cukroví by české Vánoce nebyly ty pravé. Zkuste letos trochu obměnit repertoár. Kromě...
RECEPT DNE: Čevabčiči s pečenou zeleninou
Počasí, že by psa nevyhnal. Co takhle trochu balkánské chuti políbené sluncem?
Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě
Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...
RECEPT DNE: Nudle po asijsku se sušenými houbami
Ze světových kuchyní patří u nás ta asijská k nejoblíbenějším. Zkuste třeba tyto báječné nudle.
Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově
Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...
Linguine, cannelloni, tagliatelle. Uvařte si těstoviny s vůní bylinek
Voňavé bylinky jako bazalka, tymián, šalvěj či oregano tvoří s těstovinovými pokrmy dokonalou...
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...
Tvarohový dort i knedlíky, frgál nebo salát. K létu prostě borůvky patří
Nejlepší jsou jen tak z keříku rovnou do pusy, ale když se zadaří a donesete si domů z lesa...
Plněné tortilly nebo sekaná v housce. Sbalte si oběd na cesty i na piknik
Prázdniny a pěkné počasí lákají k výletům a piknikům v přírodě. Co si přibalit do batohu nebo do...
Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu
Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...
Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie
Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...
Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem
Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...
Tři zdravá a rychlá jídla pro celou rodinu nejen na období karantény
Už vás nenapadá, co každý den vařit, aby to chutnalo dětem, dobře zasytilo, příliš netížilo a...
Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš
Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....
Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro
Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe...
Kdo by nemiloval čokoládu? Upečte si dort, brownies či tříbarevné řezy
Bojuje proti chmurám, zlepšuje paměť, pomáhá hubnout, a navíc je neuvěřitelně dobrá. Bez kvalitní...
Soutěž o účast na kulinárním workshopu vietnamské kuchyně má své výherce
Zábavný kvíz na téma vietnamská kuchyně skončil a my už známe výherce, kteří budou pozváni na...
Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu
Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...
Valentýnské menu: polévka s krevetami, šťavnatý steak i sladká tečka
Kdy jindy si užít skvělé jídlo ve dvou než na Valentýna? Připravte si společně s partnerem báječnou...
Palačinky nejsou jen sladký dezert. Zkuste je s masem, sýrem a vejci
Když se řekne palačinka, většina z nás si vybaví načančanou dobrotu s džemem, tvarohem, ovocem či...
Fazolová, mrkvová i celerová s pestem. Lahodné zimní polévky vás zahřejí
Je vám zima? Dejte si hustou polévku. Ráno povzbudí, v poledne zasytí a večer po návratu ze...
Maso se zeleninou jsou bezva parťáci. Dopřejte si ho s kapustou či zelím
Už naše babičky věděly, že kousku hovězího nebo vepřového dodá zelenina na šťavnatosti a...
Ořechové cukroví tradičně i moderně. Uvidíte, že se po něm jen zapráší
Mezi všemi vánočními lákadly ve většině českých rodin stejně nakonec vítězí ořechové cukroví. Je...
Chcete zkusit, jak vaří profíci? Vyberte menu na kulinární workshop
Experimentujete rádi v kuchyni? Zajímáte se o nové trendy vaření a pečení i tradiční české či...
Martin asi na bílém koni nepřijede, tak si dejte aspoň sněhové dobroty
V pondělí oslaví Martinové svůj svátek, podle předpovědí počasí to ovšem navzdory pranostikám na...
Báječné tacos, wrapy a tortilly. Zabalené svačinky do školy i do práce
Když potřebujete zahnat malý nebo velký hlad během dne, hodí se mít po ruce něco k zakousnutí....
Světové variace na masové kuličky voní po tymiánu, koriandru i česneku
Zavzpomínejte na letní dovolenou u prostřeného stolu a s celou rodinou. Masové kuličky milují...
Maďarské lečo, rajská polévka či sýrový nákyp. Užijte si léto s rajčaty
Na zahrádkách dozrávají šťavnaté letní plody, které už svým názvem slibují rajské potěšení, tak je...
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny