Světová kuchyně

Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda

Zapečené cannelloni se špenátem a ricottou
2. února 2019

Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...

Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku

Gwyneth Paltrow napsala kuchařku Je to tak snadné
12. ledna 2019

V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...

Odlehčené recepty nejen pro ty, kdo chtějí letos konečně zhubnout

Kuskus se sušenými rajčaty a fetou
5. ledna 2019

Také jste si koncem roku nad prohýbajícími se stoly a plnými talíři slibovali, že budete od ledna...

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

Slavnostně prostřený stůl
21. prosince 2018

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a...

Čokoládové lanýže a další vánoční cukroví, které zvládnete bez trouby

Čokoládové lanýže
15. prosince 2018

V hnětení těsta a vykrajování hvězdiček a srdíček nenacházíte potěšení, ale chcete mít něco...

6. prosince: Čas na perníčky

Perníčky s celozrnnou moukou
6. prosince 2018

Už jen necelé tři týdny zbývají do Štědrého dne. A tak jestli jste se ještě nepustili do pečení...

Vyzkoušejte vánoční cukroví bez másla. Kokosky nebo pomerančové hvězdičky

Sádláčky
1. prosince 2018

Pečení cukroví patří sice v mnoha českých rodinách k nezpochybnitelným tradicím, cena některých...

Pečeme na Vánoce: máte svůj recept na perníčky? Pošlete do soutěže

Makové perníčky
24. listopadu 2018

Je tady zase ten romantický čas, kdy nejen kuchyni, ale i celý byt, provoní hřebíček, vanilka a...

Své nápady zkouším na rodičích, říká mladý talentovaný kuchař

10. listopadu 2018

Devatenáctiletý Dominik Chytka z Litvínova obsadil třetí místo na celorepublikové soutěži mladých...

Zbyla vám dýně z Halloweena? Upečte si něco sladkého k nedělní kávě

3. listopadu 2018

Jsou krásné, jsou dekorativní a také se z nich vyrábějí báječná halloweenská strašidla. Možná vám...

Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek

21. července 2018

Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto...

Udělejte si doma Itálii. Recepty s gorgonzolou, parmazánem a asiagem

8. června 2018

Italové sýry milují. Nejčastěji přidávají do jídla Parmigiano Reggiano, asiago a gorgonzolu, jež se...

Gurmánský festival na výstavišti nabízí krajtu, cvrčky i Pohlreichovu show

7. června 2018

Vybrané lahůdky z regionální i světové kuchyně, ale i krajtu, krokodýlí popcorn, bource morušového...

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

26. května 2018

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

14. dubna 2018

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

3. dubna 2018

I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Jednohubky z královny zeleniny - cibulové kroužky v pivním těstíčku

30. prosince 2017

„Člověku se snáz vaří bez ohně než bez cibule, praví jedno staré přísloví. Ať už hraje tato...

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5. prosince 2017

Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale...

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28. listopadu 2017

Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...

Pyramidy, krychle, koule... Cukrářka čaruje s 3D technologiemi

25. října 2017

Dorty jako z jiného světa tvoří pomocí matematických algoritmů šikovná ukrajinská cukrářka Dinara...

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3. října 2017

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29. srpna 2017

Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...

Tekutá letní romantika. Sangria s ovocem, ledový čaj i vanilkové latté

8. srpna 2017

Teprve se těšíte na letošní zaslouženou dovolenou? Nebo už ji máte za sebou a při prohlížení fotek...

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21. června 2017

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10. června 2017

Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18. února 2017

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...

Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky

22. dubna 2016

Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se...

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11. února 2016

Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...

Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé

17. listopadu 2015

Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte...

Vindaloo a chillibuchta prověří, jestli máte plechovou hubu

15. listopadu 2015

I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem, chilli papričky si pomalu nacházejí cestu i...

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

16. srpna 2015

Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u...

Quiche s kozím sýrem

14. srpna 2015

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Květák smažený po italsku

9. srpna 2015

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky...

Báječnou indickou hostinu snadno zvládnete doma. I s plackami čapátí

16. července 2015

V horkých letních dnech můžete s důvěrou sáhnout po indické kuchyni, která vás zasytí a ještě...