Sobota 24. února 2024, svátek má Matěj
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 24. února 2024 Matěj

Grilování - Recepty: Maso, ryby a jiné pochoutky na grilu

Ve speciální příloze o grilování naleznete recepty a inspiraci pro přípravu nejrůznějších druhů masa na grilu.

Salát s grilovanými játry a pomeranči

Salát s grilovanými játry a pomeranči
Recept

Lehké

25 min

I z vnitřností si můžete udělat opravdu skvělý salát.

Grilovaný špíz

Grilovaný špíz
Recept

Střední

30 min

Špízy si vždy můžete připravit podle chuti.

Grilovaná žebra na víně s brusinkami

Grilovaná žebra na víně s brusinkami
Recept

Střední

100 min

Už se taky těšíte na léto a na váš gril?

Marinovaný grilovaný bůček

Marinovaný grilovaný bůček
Recept

Střední

40 min

Bůček, který si zaslouží obdiv.

Hot dog z grilu

Hot dog z grilu
Recept

Střední

20 min

Po domácích hot dozích se na grilovačce jen zapráší.

Kuřecí paličky marinované v podmáslí

Kuřecí paličky marinované v podmáslí
Recept

Střední

40 min

Ugrilujte večeři podle našeho receptu.

Plněná portobella s kuřecím masem a sýrem

Plněná portobella s kuřecím masem a sýrem
Recept

Střední

25 min

Pokud máte rádi houby, určitě při příštím grilování vyzkoušejte tato plněná portobella.

Grilovaná žebírka s medem a pivem

Grilovaná žebírka s medem a pivem
Recept

Střední

120 min

Po grilovaných žebírkách se jen zapráší.

Grilované kuře s broskví

Grilované kuře s broskví
Recept

Střední

35 min

Až budete příště grilovat, určitě vyzkoušejte kombinaci broskví a kuřecího masa.

Kuřecí steak s grilovaným ananasem a karibskou salsou

Kuřecí steak s grilovaným ananasem a karibskou salsou
Recept

Střední

50 min

Grilujte nejen maso, ale i čersvé exotické ovoce.

Burger na grilu s hranolky

Burger na grilu s hranolky
Recept

Střední

50 min

Ugrilujte si maso na tento pořádný burger.

Grilovaná pikantní kuřecí křidýlka

Grilovaná pikantní kuřecí křidýlka
Recept

Střední

35 min

Až příště budete grilovat, vyzkoušejte tato kuřecí křidýlka.

I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně

18. listopadu 2023

Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho...

Vepřové souvlaki, batátové hranolky a tzatziky

Vepřové souvlaki, batátové hranolky a tzatziky
Recept

Střední

55 min

Co grilujete nejraději vy?

Rychlá chobotnice na grilu se studenou omáčkou

Rychlá chobotnice na grilu se studenou omáčkou + stepy
Recept

Střední

80 min

Mořské plody chutnají nejlépe na grilu.

Rybí grilovaný špíz

Rybí grilovaný špíz
Recept

Lehké

25 min

Nejlépe chutná rybí maso z grilu.

Grilovaná křidélka v medové krustě a chilli

Grilovaná křidélka v medové krustě a chilli
Recept

Střední

45 min

S těmito křidélky na grilovací párty každého oslníte.

Toto musíte zkusit. Na grilu dostane svatomartinská husa další rozměr

5. listopadu 2023

Dozlatova upečená svatomartinská husa s křupavou kůrčičkou a jemným, rozpadajícím se šťavnatým...

Placaté kuře na grilu, brambory a bylinkové máslo

Placaté kuře na grilu, brambory a bylinkové máslo
Recept

Lehké

60 min

Ugrilujte si o víkendu celý oběd.

Kuře s pršutem

Kuře s pršutem
Recept

Lehké

45 min

Nevíte, co si udělat na grilu? Inspirujte se tímto receptem.

Vyzkoušejte slavný steak Rossini s lanýžem a madeirskou omáčkou

21. října 2023

Klasický francouzský recept z hovězí svíčkové slibuje skutečný gurmánský zážitek. Dnes vám průvodci...

Špízy s makrelou

Špízy s makrelou
Recept

Střední

60 min

Grilujete rádi? Rozhodně někdy vyzkoušejte grilovaný špíz s makrelou.

Vepřová panenka v anglické slanině

Vepřová panenka v anglické slanině
Recept

Střední

35 min

Pozvěte kamarády na grilovačku a připravte jim lahodnou a zdravou vepřovou panenku.

Jehněčí špíz s houbami shitake

Jehněčí špíz s houbami shitake
Recept

Střední

30 min

Skvělý recept na gril.

Vyzkoušejte legendární plněné rolky z krkovičky. Jsou to bomby z Apulie

16. září 2023

Láska k červeném masu dala v Itálii vzniknout pouličním masovým bombám z Apulie. Legendární masové...

Klobásový špíz s kukuřicí

Klobásový špíz s kukuřicí
Recept

Lehké

40 min

Pochutná si celá rodina!

Klobáska na špízu

Klobáska na špízu
Recept

Střední

30 min

Skvělý recept na gril.

Pečená ryba s bylinkami a citronem

Pečená ryba s bylinkami a citronem
Recept

Střední

40 min

Rybí maso je důležitým zdrojem vápníku, bílkovin, jodu a také vitaminu A a D.

Zkuste grilovaného pstruha ve tvaru růže. Procvičíte se ve filetování

9. září 2023

Lehce stravitelný pstruh nabízí bezpočet kulinářských úprav. Nejlépe však chutná z grilu a na...

Kuřecí křídla na grilu jsou jedničkou. Vyzkoušejte je v asijském stylu

2. září 2023

Nejen steak chutná z grilu lépe než z pánve. I kuřecí křidélka dostanou z roštu pořádnou porci...

Kuřecí paličky s tvarohovou nádivkou

Kuřecí paličky s tvarohovou nádivkou
Recept

Střední

40 min

Ozvláštněte recept na kuřecí paličky.

Kuřecí závitky na jehle

Kuřecí závitky na jehle
Recept

Lehké

30 min

Chutná vám jídlo z grilu? Vyzkoušejte i tyto závitky na jehle.

Nevšední camembert v mletém mase je důkazem, že sýr na gril rozhodně patří

19. srpna 2023

Kromě masa se na grilech velice často připravují i sýry. V dnešním dílu grilovací akademie vám její...

Hovězí steak je na grilu králem. Zkusili jsme ho s chimichurri i lingotto

12. srpna 2023

Daniele Govoni se účastní soutěží v grilování po celém světě a v Praze předvádí své umění v...

Vyzkoušejte na grilu barbecue bůček špikovaný česnekem a feferonkami

5. srpna 2023

Patří k nejšťavnatějším a nejchutnějším masům na světě. Bůček si zamiloval i pipMaster a prohlašuje...

Hovězí steaky s omáčkou barbecue a fazolovým salátem

Hovězí steaky s omáčkou barbecue a fazolovým salátem
Recept

Střední

40 min

Skvělý recept na gril.

Krmítko v americkém Ohiu

Grilované maso

Vyzkoušejte naše ověřené recepty na grilování masa. Češi nejraději grilují vepřové, kuřecí a hovězí maso. Vyzkoušet můžete ale také jehněčí, zvěřinu nebo ryby. Základem pro přípravu chutného pokrmu je kvalitní maso. Proto je třeba věnovat čas jeho výběru. Maso by mělo být dobře odleželé, aby bylo křehké. Také dejte přednost kusům, které obsahují tuk, aby nebyl steak po ugrilování tvrdý. Nekupujte předem naložené maso, protože nevíte, jaká je kvalita masa a marinády.

Maso na grilování vyndejte z lednice včas, aby mělo pokojovou teplotu. Můžete ho potřít pouze olejem, aby se grilovalo rovnoměrně, nebylo vysušené a nepřilepilo se k roštu. Nebo ho naložte dopředu do marinády. Před položením na gril však maso osušte, aby se marináda nepřipalovala. Pro otáčení používejte kleště a ne vidličku, aby vám nevytekla šťáva.