Úterý 3. srpna 2021, svátek má Miluše
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 3. srpna 2021 Miluše

Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu

  0:41
Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou koprové omáčky či kulajdy. Vydejte se spolu s koprem na cestu do zahraničí, třeba na jih Francie či do Skandinávie. Ve společnosti mořských ryb z něj bude hvězda večera.
Část 1/4
Quiche s lososem a bramborami

Quiche s lososem a bramborami

Ingredience:

  • 250 g chlazeného křehkého těsta
  • 3 vejce
  • 300 g brambor, uvařených ve slupce
  • 180 g uzeného lososa
  • 150 ml smetany 33%
  • 3 snítky kopru
  • kůra z 1 bio citronu
  • sůl a mletý černý pepř
  • 1 jarní cibulka
  • 125 g směsi listového salátu
  • olivový olej na zakápnutí
  • 1 citron

Pracovní postup:

  1. Rozválené těsto přeneseme do koláčové formy (25 cm) a prsty vytvarujeme okraje. Těsto na dně propícháme vidličkou, zakryjeme ho pečicím papírem a zatížíme fazolemi. Předpékáme v troubě předehřáté na 190 °C asi 10 minut. Poté papír s fazolemi odstraníme, korpus pomašlujeme rozšlehaným jedním vajíčkem a dopékáme dalších asi 5 minut do zlatavé barvy. Upečený korpus vyndáme z trouby a teplotu snížíme na 170 °C.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na dno předpečeného korpusu ve formě. Lososa pokrájíme na menší kousky a dáme na brambory. V míse smícháme smetanu se zbylými vejci, najemno nasekaným opláchnutým koprem a citronovou kůrou. Náplň osolíme a opepříme a nalijeme na brambory s lososem. Povrch posypeme nadrobno nakrájenou očištěnou jarní cibulkou a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme 15–20 minut, dokud náplň nezpevní.
  3. Hotový koláč necháme zchladnout ve formě a poté rozkrájíme na porce. Rozdělíme je na talíře a přidáme opraný listový salát, který zakápneme trochou oleje. Pokrm doplníme na šestiny rozkrájeným omytým citronem na dochucení.
Autor:
  • Nejčtenější

Nebuďte za diblíka ani obhroublici. Stárnout lze s grácií, šarmem a elegancí

Věk je sice jen číslo, ale jsou tu jisté hranice. To, co jste si mohla dovolit nosit nebo dělat ve dvaceti, už pro dámu...

Nejsou kalhotky jako kalhotky. Jaké spodní prádlo vybrat pro sport?

Při pohybových aktivitách je základem dobře padnoucí prádlo, které nikde neškrtí, ale zároveň není příliš...

Myslela jsem, že mám virózu. Málem mě zabil meningokok

Když jsem onemocněla, myslela jsem, že mám jen běžnou virózu. Připravovala jsem se na maturitu a tak jsem nechtěla...

Ženě vypadávaly vlasy v trsech, kvůli napleteným koňským žíním

Sedmadvacetiletá Lacy Price si nechala naplést umělé vlasy v salonu. Vše se jevilo v pořádku. Po pouhých dvou umytích...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mini šortky přenechte puberťačkám. Bermudy jsou letní trefa do černého

Rok 2021 se nese ve znamení ležérnosti a dávno už není in okatý sexy look. Délky oděvů se prodlužují, vysoce trendy...

Mnoho Rusů v sobě skrývá ukřivděného a žlučovitého Rusáka, říká cestovatel

Premium Na východě leží obrovská země, kterou jsme ještě před 30 lety museli povinně milovat. Fero Richard Hrabal-Kronďák ji...

Správnou technikou dýchání můžeme předejít i bolesti zad, radí fyzioterapeut

Premium Dýchání je provázané s tím, jak se člověk cítí. „Propojení dechu a emocí je neuvěřitelné,“ říká uznávaný fyzioterapeut...

Zmrzlinová mapa Česka. Přinášíme čtyřicet tipů, kde si dát blaho v kornoutu

Premium Zmrzliny jsou sladké, pikantní, plné ovoce nebo čabajkové, ze smetany či veganské, ale vždy řemeslně připravené a...

  • Další z rubriky

Nejlepší je stejně vajíčkový s gothajem, říká královna českých chlebíčků

Ač by se mohlo někdy zdát, že světová gastronomie je vůči původním domácím dobrotám až příliš invazivní, v oblasti...

Pošlete recept a fotografii pokrmu ze své grilovačky a vyhrajte cenu

Soutěž Je léto, proto je pravděpodobné, že trávíte hodně času na zahradě při grilování. Nezapomeňte fotit a zapojte se do...

Příloha, nebo hlavní chod? Knedlíky, které randí s ovocem, jsou letním hitem

Zatímco Itálii proslavila pizza, ryze českou specialitou jsou ovocné knedlíky. Cizinci je považují za zvláštní dezert,...

Rostou? Čerstvé houby oceníte v polévce, sekané i na topinkách

Patříte-li k těm, kdo před obyčejnými procházkami přírodou dávají přednost cílenému prozkoumávání lesních podrostů s...

LETNÍ SOUTĚŽ: Sdílejte svoje tipy na výlety i ve 4. týdnu a hrajte o krásné ceny
LETNÍ SOUTĚŽ: Sdílejte svoje tipy na výlety i ve 4. týdnu a hrajte o krásné ceny

Vítejte ve 4. týdnu letní soutěže. I v tomto týdnu vkládejte svoje tipy na výlety s dětmi, hodnoťte výlety ostatním a vyhrajte jednu z 10 týdenních...

Orgasmy předstírám. Muži to mají horší, říká pornoherečka Daisy Lee

Karolína Urbanová (23), známá pod uměleckým jménem Daisy Lee, patří k nejznámějším českým pornoherečkám. Dcera bývalé...

Zemřel herec Vladimír Marek, roky bojoval s rakovinou

V nedožitých 70 letech zemřel ve čtvrtek divadelní, muzikálový i televizní herec Vladimír Marek. Podle Blesk.cz se od...

Dubrovník se konečně připojil ke zbytku země, most se vyhýbá Bosně

Připevněním posledního segmentu budovaného mostu na poloostrov Pelješac se ve čtvrtek spojila dosud oddělená oblast...

Teď už se nestává, že bych si místo peněz odvezl auto, říká podnikatel

Táta Ivo byl původně horníkem, syn stejného jména automechanikem. Hned po revoluci skočili rovnýma nohama do podnikání...

Blbé komentáře a narážky se snažím nevnímat, říká Natálie Grossová

Osmnáctiletá Natálie Grossová promluvila o negativních komentářích na sociálních sítích i o slavném příjmení, které by...