Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    582 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2436 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    49,9 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    38,2 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, po částech zapracujeme vanilkový extrakt, olej a podmáslí. Nakonec přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí.
  2. Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a vysypaných forem (průměr 18 cm) a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Korpusy vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
  3. Mascarpone prošleháme s moučkovým cukrem a levandulí. Přidáme smetanu, extrakt a asi 2 minuty šleháme na tuhý krém.
  4. Na první korpus naneseme část krému a přiklopíme druhým. Zbylým krémem potřeme celý dort, uhladíme a dáme do chladničky zatuhnout. Ozdobíme například sušenými květy.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.