Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Na 12 kusů:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    203 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    848 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    22,6 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do rendlíku dáme oba cukry, máslo a 30 ml vody. Za stálého míchání při střední teplotě přivedeme k varu.
  2. Stáhneme z ohně, do rendlíku přidáme nasekanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění. Vejce vyšleháme do husté pěny, po částech zapracujeme čokoládovou hmotu.
  3. Přisypeme prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou a špetkou soli, dobře promícháme. Těsto nalijeme do čtvercové formy o rozměrech 18 × 18 cm vyložené pečicím papírem.
  4. Posypeme částí semínek z granátového jablka a pečeme při 165 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a ozdobíme zbylými semínky z granátového jablka.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.