Slaný koláč quiche
Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou
Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se...
Nudný a cizí. Symbolem Karlovy korunovace je francouzský koláč quiche
Britská kuchyně se nezavděčí nikomu. Ke každé slavnostní příležitosti, tím spíše ke korunovaci...
Pralinky a Aljaška rozhodly. Soutěž Peče celá země vyhrála máma na mateřské
Přestože finále soutěže amatérských pekařů a cukrářů proběhlo loni v létě, diváci České televize si...
Mám alergii na nedopečené spodky, varoval Maršálek. Rozhodly sušenky
Televizní soutěž pro amatérské pekaře a cukráře Peče celá země má za sebou páté kolo, z něhož musel...
Bramborový koláč se zeleninou

Lehké
70 min
Slané koláče jsou sice v české kuchyni trochu „popelkou“, ovšem vy to můžete změnit právě teď....
RECEPT DNE: Vegetariánský quiche
Neholdujete masu? Dejte si slaný koláč s barevnou letní zeleninou.
Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu
Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...
RECEPT DNE: Podzimní quiche ze sýrového těsta
Upečte si podzimní quiche ze sýrového těsta. Je výborný teplý, ale skvěle chutná i druhý den...
Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena
Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť...
Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda
Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...
Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...
Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...
Vzdala se cukru i lenošení a za 11 měsíců shodila 60 kilogramů
Necelý rok stačil sedmnáctileté Josephine z Austrálie k tomu, aby shodila polovinu své váhy. Z...
Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...
Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa,...
Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve...
Proč se nemáme ohýbat k troubě, ani když uvnitř voní pečínka či koláč
Bolavá záda a hlavně hodiny strávené v kuchyni. Výsledek? Rodina přejedená vánočním cukrovím. I to...
Dýňová horečka začíná. Víme, kde najít nejlepší speciality
Přestože většina dýní miluje hlavně 31. říjen, kdy se v USA slaví legendární Halloween a...
Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku
Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka...
Sushi vedle guláše. Amatérští kuchaři předváděli svůj um na školní zahradě
Někdo chce být popelářem, jiný kosmonautem, ale ne každý má možnost vyzkoušet si své vysněné...
Z Louže do Šatlavy. Hledáme nejlepší hospody Českého Krumlova
Nejkrásnějším a nejzachovalejším historickým městem střední Evropy se od března do listopadu valí...
Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche
S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující...
Nejlepší zdroj bílkovin, aminokyselin, železa? Quinoa, poklad Inků
„Matka zrno“ zní doslovný překlad výrazu quinoa v jazyce Inků. S příchodem Evropanů ale tuto...
Skvěle zařízený byt věcmi z IKEA i úlovky z inzerátů. Podívejte se
Dvoupokojový byt ve funkcionalistickém domě na pražských Vinohradech přitahuje hravostí a mladým...
Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé
Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte...
Pohlreich v Ústí podpořil schizofreniky a prověřil školu učně s řetízkem
Hned dvakrát se během posledního měsíce vrátil do Ústí nad Labem známý televizní kuchař Zdeněk...
Quiche s kozím sýrem
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.
Syn si začal vybírat v jídle. Mám ho do zeleniny nutit? ptá se Lenka
Nevím, jak mám zareagovat na synovo chování. Jsou mu čtyři roky a najednou začal být strašně...
Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem
Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním...
Naučili Čechy jíst šneky. Teď ale v Počátkách řekli: Au revoir
Bistro je zavřené. U nápisu na ceduli na náměstí v Počátkách je sice „smajlík“, ale mnozí jeho...
Restauratér z Počátek promění náměstí ve francouzské pobřeží
Co je dobré pro mě, je dobré i pro lidi v Počátkách. S touto myšlenkou otevíral kuchař Rémi Decroix...
Nejdřív házely těsto do koše. Teď mají kavárnu vonící lívanci a koláči
Kavárna v centru Rokycan, která funguje už tři roky, je splněným snem pro Evu Wágnerovou a Slavěnu...
Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou
Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě...
Jde to i bez masa: zeleninový quiche, veggie burger a fazolky s ořechy
Uvařte si o víkendu zdravé a chutné pokrmy, u kterých si na maso ani nevzpomenete. Vegetariánské...
Na Jarmark přijde Zlata Adamovská, Iva Pazderková i cukrářka Markéta
Devátý Jarmark, který pro vás chystáme na sobotu 19. října, už nabírá konkrétnější podobu. Do...
Pošlete recept na piknik a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.
Ve třetím díle kuchařské show Deník Dity P. probíhají přípravy na piknik. Jaké jídlo si nejlépe...
předchozí | 1 2 3 | další |