Slaný koláč quiche

Francouzská specialita quiche, slaný koláč se šunkou, špenátem, žampiony, kozím sýrem nebo s bylinkami.

Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem

Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se ale situace zlepšila a možná i vy si v posledních týdnech přinášíte z lesa domů pěkné úlovky. Co...

23. září 2023

Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou

Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se placka z těsta s rozličnými ingrediencemi peče na celé zeměkouli, ale ta pravá italská je prostě...

4. června 2023

Nudný a cizí. Symbolem Karlovy korunovace je francouzský koláč quiche

Britská kuchyně se nezavděčí nikomu. Ke každé slavnostní příležitosti, tím spíše ke korunovaci krále, patří slavnostní pokrm. Karel III. si vybral slaný koláč se špenátem a fazolemi, inspirovaný...

4. května 2023  20:59

Pralinky a Aljaška rozhodly. Soutěž Peče celá země vyhrála máma na mateřské

Přestože finále soutěže amatérských pekařů a cukrářů proběhlo loni v létě, diváci České televize si ho užili až dnes večer. Zda vyhraje ambiciózní perfekcionistka Jana, Lucie s klidnou taktikou...

14. května 2022  21:45

Mám alergii na nedopečené spodky, varoval Maršálek. Rozhodly sušenky

Televizní soutěž pro amatérské pekaře a cukráře Peče celá země má za sebou páté kolo, z něhož musel ven Václav. Rozhodl jeho nedopečený quiche a neumělé sušenkové dioráma, které porotce Josef...

10. dubna 2022

Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou
Recept

Lehké

70 min

Slané koláče jsou sice v české kuchyni trochu „popelkou“, ovšem vy to můžete změnit právě teď....

RECEPT DNE: Vegetariánský quiche

Neholdujete masu? Dejte si slaný koláč s barevnou letní zeleninou.

8. července 2020

Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu

Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou koprové omáčky či kulajdy. Vydejte se spolu s koprem na cestu do zahraničí, třeba na jih Francie či do...

6. června 2020

RECEPT DNE: Podzimní quiche ze sýrového těsta

Upečte si podzimní quiche ze sýrového těsta. Je výborný teplý, ale skvěle chutná i druhý den studený. Ideální je i jako občerstvení na oslavu.

12. listopadu 2019

Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena

Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť po zimě trochu odlehčit svůj jídelníček a po vzoru přírody vsadit na zelenou. Zkuste třeba některý z...

23. března 2019

Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda

Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při jejíž přípravě stihnete v klidu dočíst knížku nebo udělat úkoly s dětmi. Pomůže vám věrná kamarádka...

2. února 2019

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a připravte rodině k obědu nebo k večeři báječnou chřestovou specialitu. Není to žádná věda a chřest je...

21. dubna 2018

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem quiche. Slaný koláč, který nabízí prostor k experimentům, chutná všem, uděláte s ním dojem a zvládne...

17. března 2018

Vzdala se cukru i lenošení a za 11 měsíců shodila 60 kilogramů

Necelý rok stačil sedmnáctileté Josephine z Austrálie k tomu, aby shodila polovinu své váhy. Z nespolečenské obézní slečny se stala štíhlá, aktivní a sebevědomá dívka, která sportuje, vyhýbá se cukru...

12. března 2018  13:47

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale nejlepší je jako hlavní hvězda zapečených jídel. Když ke stolu pozvete i jeho...

14. listopadu 2017

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu....

2. května 2017

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo se...

11. února 2017  1:17

Proč se nemáme ohýbat k troubě, ani když uvnitř voní pečínka či koláč

Bolavá záda a hlavně hodiny strávené v kuchyni. Výsledek? Rodina přejedená vánočním cukrovím. I to bývá výsledek nastavených večerů, kdy se maminka obětuje a peče vánoční cukroví jako o život....

6. prosince 2016

Dýňová horečka začíná. Víme, kde najít nejlepší speciality

Přestože většina dýní miluje hlavně 31. říjen, kdy se v USA slaví legendární Halloween a strašidelné vydlabané dýně jsou k vidění na každém rohu, ve střední Evropě začíná dýňová sezóna už na začátku...

9. října 2016

Osm akcí v září: porcelán, sýry, dýně, delikatesy, burčák a burgery

Komerční sdělení

S koncem léta se s gastronomickými akcemi na portálu Kudy z nudy roztrhnul pověstný pytel, ovšem naservírujeme vám k nim ještě něco navíc. Abyste si opravdu pochutnali, budete přece na dobré jídlo...

5. září 2016

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

4. června 2016  1:16

Sushi vedle guláše. Amatérští kuchaři předváděli svůj um na školní zahradě

Někdo chce být popelářem, jiný kosmonautem, ale ne každý má možnost vyzkoušet si své vysněné povolání a ještě za něj dostat zaplaceno. Ne tak úplně jedinci, kteří několikrát do roka zapomenou, že...

21. května 2016  20:31

Z Louže do Šatlavy. Hledáme nejlepší hospody Českého Krumlova

Nejkrásnějším a nejzachovalejším historickým městem střední Evropy se od března do listopadu valí statisíce turistů, kterým slouží zhruba stovka restaurací a hospod. Zatímco většina se vám vykouří z...

5. dubna 2016

Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche

S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující brokolici s parmezánem, čedarem i plísňovým sýrem.

13. března 2016

Nejlepší zdroj bílkovin, aminokyselin, železa? Quinoa, poklad Inků

„Matka zrno“ zní doslovný překlad výrazu quinoa v jazyce Inků. S příchodem Evropanů ale tuto plodinu nahradily obiloviny a její pěstování se dochovalo pouze v odlehlých hornatých oblastech Jižní...

19. února 2016,  aktualizováno  13:48

Skvěle zařízený byt věcmi z IKEA i úlovky z inzerátů. Podívejte se

Dvoupokojový byt ve funkcionalistickém domě na pražských Vinohradech přitahuje hravostí a mladým duchem. Paní Inka, která se do něj v září nastěhovala a postupně jej sama zařídila, je totiž oblíbenou...

3. prosince 2015

Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé

Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte báječná jídla inspirovaná francouzskou kuchyní se spoustou zeleniny, kterým dodává chuť typické aroma...

17. listopadu 2015

Pohlreich v Ústí podpořil schizofreniky a prověřil školu učně s řetízkem

Hned dvakrát se během posledního měsíce vrátil do Ústí nad Labem známý televizní kuchař Zdeněk Pohlreich. Nejprve točil dokument o lidech postižených schizofrenií, ve čtvrtek přijel znovu kvůli učňům...

14. listopadu 2015  13:04

Quiche s kozím sýrem

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

14. srpna 2015

Syn si začal vybírat v jídle. Mám ho do zeleniny nutit? ptá se Lenka

Nevím, jak mám zareagovat na synovo chování. Jsou mu čtyři roky a najednou začal být strašně vybíravý v jídle. Mám to řešit, nebo to přejde samo?

19. června 2015

Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem

Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním prostředkem pro využití sezonních bylinek. Ještě stihnete vyzkoušet recepty našich čtenářek s jarními...

19. května 2015

Naučili Čechy jíst šneky. Teď ale v Počátkách řekli: Au revoir

Bistro je zavřené. U nápisu na ceduli na náměstí v Počátkách je sice „smajlík“, ale mnozí jeho návštěvníci by přidali spíš zamračený výraz. Třídenní Francouzské trhy byly poslední akcí Evy a Rémiho...

4. května 2015  11:48

Restauratér z Počátek promění náměstí ve francouzské pobřeží

Co je dobré pro mě, je dobré i pro lidi v Počátkách. S touto myšlenkou otevíral kuchař Rémi Decroix svou restauraci na náměstí v malém městě na Vysočině, kde lidem nabízí kuchyni rodné Francie. A...

29. srpna 2014  18:52

Nejdřív házely těsto do koše. Teď mají kavárnu vonící lívanci a koláči

Kavárna v centru Rokycan, která funguje už tři roky, je splněným snem pro Evu Wágnerovou a Slavěnu Milnaříkovou. Specialitou kamarádek, které kvůli podnikání opustily své původní profese, se staly...

26. července 2014  9:08

Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou

Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě probíhající kulinární festival MilkParade a při té příležitosti se s námi o své recepty z mléka a smetany...

14. června 2014

Jde to i bez masa: zeleninový quiche, veggie burger a fazolky s ořechy

Uvařte si o víkendu zdravé a chutné pokrmy, u kterých si na maso ani nevzpomenete. Vegetariánské ale i další zdravé recepty najdete každý den na kartě ve svém vydání MF DNES.

25. ledna 2014  2:19