Slaný koláč quiche
Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem
Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se ale situace zlepšila a možná i vy si v posledních týdnech přinášíte z lesa domů pěkné úlovky. Co...
Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou
Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se placka z těsta s rozličnými ingrediencemi peče na celé zeměkouli, ale ta pravá italská je prostě...
Nudný a cizí. Symbolem Karlovy korunovace je francouzský koláč quiche
Britská kuchyně se nezavděčí nikomu. Ke každé slavnostní příležitosti, tím spíše ke korunovaci krále, patří slavnostní pokrm. Karel III. si vybral slaný koláč se špenátem a fazolemi, inspirovaný...
Pralinky a Aljaška rozhodly. Soutěž Peče celá země vyhrála máma na mateřské
Přestože finále soutěže amatérských pekařů a cukrářů proběhlo loni v létě, diváci České televize si ho užili až dnes večer. Zda vyhraje ambiciózní perfekcionistka Jana, Lucie s klidnou taktikou...
Mám alergii na nedopečené spodky, varoval Maršálek. Rozhodly sušenky
Televizní soutěž pro amatérské pekaře a cukráře Peče celá země má za sebou páté kolo, z něhož musel ven Václav. Rozhodl jeho nedopečený quiche a neumělé sušenkové dioráma, které porotce Josef...
Bramborový koláč se zeleninou
![Bramborový koláč se zeleninou Bramborový koláč se zeleninou](http://1gr.cz/fotky/idnes/21/011/w230/JVE86dbe4_6845_100229721.jpg)
Lehké
70 min
Slané koláče jsou sice v české kuchyni trochu „popelkou“, ovšem vy to můžete změnit právě teď....
RECEPT DNE: Vegetariánský quiche
Neholdujete masu? Dejte si slaný koláč s barevnou letní zeleninou.
Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu
Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou koprové omáčky či kulajdy. Vydejte se spolu s koprem na cestu do zahraničí, třeba na jih Francie či do...
RECEPT DNE: Podzimní quiche ze sýrového těsta
Upečte si podzimní quiche ze sýrového těsta. Je výborný teplý, ale skvěle chutná i druhý den studený. Ideální je i jako občerstvení na oslavu.
Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena
Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť po zimě trochu odlehčit svůj jídelníček a po vzoru přírody vsadit na zelenou. Zkuste třeba některý z...
Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda
Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při jejíž přípravě stihnete v klidu dočíst knížku nebo udělat úkoly s dětmi. Pomůže vám věrná kamarádka...
Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a připravte rodině k obědu nebo k večeři báječnou chřestovou specialitu. Není to žádná věda a chřest je...
Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem quiche. Slaný koláč, který nabízí prostor k experimentům, chutná všem, uděláte s ním dojem a zvládne...
Vzdala se cukru i lenošení a za 11 měsíců shodila 60 kilogramů
Necelý rok stačil sedmnáctileté Josephine z Austrálie k tomu, aby shodila polovinu své váhy. Z nespolečenské obézní slečny se stala štíhlá, aktivní a sebevědomá dívka, která sportuje, vyhýbá se cukru...
Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale nejlepší je jako hlavní hvězda zapečených jídel. Když ke stolu pozvete i jeho...
Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu....
Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo se...
Proč se nemáme ohýbat k troubě, ani když uvnitř voní pečínka či koláč
Bolavá záda a hlavně hodiny strávené v kuchyni. Výsledek? Rodina přejedená vánočním cukrovím. I to bývá výsledek nastavených večerů, kdy se maminka obětuje a peče vánoční cukroví jako o život....
Dýňová horečka začíná. Víme, kde najít nejlepší speciality
Přestože většina dýní miluje hlavně 31. říjen, kdy se v USA slaví legendární Halloween a strašidelné vydlabané dýně jsou k vidění na každém rohu, ve střední Evropě začíná dýňová sezóna už na začátku...
Osm akcí v září: porcelán, sýry, dýně, delikatesy, burčák a burgery
S koncem léta se s gastronomickými akcemi na portálu Kudy z nudy roztrhnul pověstný pytel, ovšem naservírujeme vám k nim ještě něco navíc. Abyste si opravdu pochutnali, budete přece na dobré jídlo...
Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku
Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
Sushi vedle guláše. Amatérští kuchaři předváděli svůj um na školní zahradě
Někdo chce být popelářem, jiný kosmonautem, ale ne každý má možnost vyzkoušet si své vysněné povolání a ještě za něj dostat zaplaceno. Ne tak úplně jedinci, kteří několikrát do roka zapomenou, že...
Z Louže do Šatlavy. Hledáme nejlepší hospody Českého Krumlova
Nejkrásnějším a nejzachovalejším historickým městem střední Evropy se od března do listopadu valí statisíce turistů, kterým slouží zhruba stovka restaurací a hospod. Zatímco většina se vám vykouří z...
Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche
S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující brokolici s parmezánem, čedarem i plísňovým sýrem.
Nejlepší zdroj bílkovin, aminokyselin, železa? Quinoa, poklad Inků
„Matka zrno“ zní doslovný překlad výrazu quinoa v jazyce Inků. S příchodem Evropanů ale tuto plodinu nahradily obiloviny a její pěstování se dochovalo pouze v odlehlých hornatých oblastech Jižní...
Skvěle zařízený byt věcmi z IKEA i úlovky z inzerátů. Podívejte se
Dvoupokojový byt ve funkcionalistickém domě na pražských Vinohradech přitahuje hravostí a mladým duchem. Paní Inka, která se do něj v září nastěhovala a postupně jej sama zařídila, je totiž oblíbenou...
Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé
Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte báječná jídla inspirovaná francouzskou kuchyní se spoustou zeleniny, kterým dodává chuť typické aroma...
Pohlreich v Ústí podpořil schizofreniky a prověřil školu učně s řetízkem
Hned dvakrát se během posledního měsíce vrátil do Ústí nad Labem známý televizní kuchař Zdeněk Pohlreich. Nejprve točil dokument o lidech postižených schizofrenií, ve čtvrtek přijel znovu kvůli učňům...
Quiche s kozím sýrem
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.
Syn si začal vybírat v jídle. Mám ho do zeleniny nutit? ptá se Lenka
Nevím, jak mám zareagovat na synovo chování. Jsou mu čtyři roky a najednou začal být strašně vybíravý v jídle. Mám to řešit, nebo to přejde samo?
Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem
Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním prostředkem pro využití sezonních bylinek. Ještě stihnete vyzkoušet recepty našich čtenářek s jarními...
Naučili Čechy jíst šneky. Teď ale v Počátkách řekli: Au revoir
Bistro je zavřené. U nápisu na ceduli na náměstí v Počátkách je sice „smajlík“, ale mnozí jeho návštěvníci by přidali spíš zamračený výraz. Třídenní Francouzské trhy byly poslední akcí Evy a Rémiho...
Restauratér z Počátek promění náměstí ve francouzské pobřeží
Co je dobré pro mě, je dobré i pro lidi v Počátkách. S touto myšlenkou otevíral kuchař Rémi Decroix svou restauraci na náměstí v malém městě na Vysočině, kde lidem nabízí kuchyni rodné Francie. A...
Nejdřív házely těsto do koše. Teď mají kavárnu vonící lívanci a koláči
Kavárna v centru Rokycan, která funguje už tři roky, je splněným snem pro Evu Wágnerovou a Slavěnu Milnaříkovou. Specialitou kamarádek, které kvůli podnikání opustily své původní profese, se staly...
Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou
Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě probíhající kulinární festival MilkParade a při té příležitosti se s námi o své recepty z mléka a smetany...
Jde to i bez masa: zeleninový quiche, veggie burger a fazolky s ořechy
Uvařte si o víkendu zdravé a chutné pokrmy, u kterých si na maso ani nevzpomenete. Vegetariánské ale i další zdravé recepty najdete každý den na kartě ve svém vydání MF DNES.