kvásek

Používáme sezónní produkty a náš špaldový kvas, říká šéfka oceněného bistra

21. ledna 2022  9:55

Olomoucká restaurace se zařadila mezi stovku nejlépe hodnocených gastro podniků v České republice....

Nebojte se kvásku. Upečte si z něj chleba, nebo třeba vánoční perníčky

20. listopadu 2021

Domácí kvásek využijete nejen při přípravě chleba nebo jiného pečiva, ale třeba i při předvánočním...

Pálenice ve Zlínském kraji jedou naplno, zájemce objednávají na únor

5. prosince 2020  8:11

Slivovice by mělo být dost, letošní páleničářská sezona bude výjimečně dlouhá. Například v...

Chleba se nepřejí, svůj den slaví právem. A stále častěji ho pečeme doma

16. října 2020

Móda pekáren na chleba má zlaté časy za sebou, i když je letos řada lidí opět oprášila. Upéct dobrý...

Když si lidé zvyknou na chleba, zůstávají mu věrní, říká pekař z Jizerek

1. srpna 2020

Jaké je tajemství chleba, na který se nejen ve Smržovce stojí fronty? Podle pekaře Jana Maška je...

Pětadvacet let byl ajťák. Od loňska podniká a jeho chléb už znají ve světě

6. června 2020

Učí lidi péct chleba a prodává kvásek. Epidemie jeho podnikání neublížila, spíše naopak. „Myslím,...

Nedostatkové droždí bude i v obřím balení, rozmáhá se také prodej na váhu

9. dubna 2020

Droždí je v českých obchodech, ať již těch kamenných nebo internetových, stále horkým zbožím. Když...

Vraťte se k domácímu kváskovému chlebu, teď je na to více času

25. března 2020

V těžkých dobách se ukazuje, že invence nám není cizí. A když něčeho není dostatek, umíme si...

RECEPT DNE: Kyselo se zastřeným vejcem

11. prosince 2019

Kyselo vás v těchto chladných dnech skvěle zahřeje. Vyzkoušejte náš osvědčený recept.

Revoluci spustili Slováci, studentský průvod k nim jede oslavit i Zeman

15. listopadu 2019  14:24

Už den před 17. listopadem 1989 vyšli do ulic studenti v Bratislavě. Jejich nepovolený průvod je...

OBRAZEM: Jak končí jedny dějiny? Fotografie připomínají revoluční dekádu

28. října 2019  10:56

Výstav k připomenutí třicátého výročí sametové revoluce pomalu přibývá. Jednou z nich je i hlavní...

V chebské komunitní zahradě zavoní chléb upečený v nové obecní peci

27. října 2019  10:02

V chebské komunitní zahradě budou mít brzy zajímavou novinku. Roste tam totiž obecní pec. Staví ji...

Nikdo jiný to nechtěl, já zbyl, říká nový jablonecký primátor

1. října 2019  6:31

Jablonec řídil jako starosta už třikrát. Teď si to po třinácti letech zase zopakuje. Jiří Čeřovský...

RECEPT DNE: Makové buchty se švestkovou náplní

28. září 2019

Sladké k víkendové kávě nesmí chybět. Vyzkoušejte upéct makové buchty se švestkovou náplní.

RECEPT DNE: Domácí pita chléb s kuřecím masem

24. září 2019

Připravte si domácí pita chléb plněný kuřecím masem. Je skvělý k večeři, ale vzít si ho můžete také...

RECEPT DNE: Lodičky s mangoldem a hříbky

19. září 2019

Houby stále rostou a vy už možná nevíte, jak je zpracovat. Vyzkoušejte náš recept na lodičky s...

Repliku nejstaršího krovu v Chebu doplní obecní pec na chleba

9. září 2019  11:43

V průběhu tesařského workshopu vyrostla na chebském náměstí Krále Jiřího zmenšená replika...

První kvásek založili před šesti lety v Itálii. Teď vedou úspěšnou pekárnu

28. dubna 2019  11:18

Ve svém brněnském pekařství si všechno vyrábí sami. První kvásek založili před šesti lety v Itálii...

TEST DNES: Úplné výsledky testu kvasových chlebů

23. dubna 2019

MF DNES otestovala deset chlebů, u nichž výrobci zdůrazňují, že jsou vyrobeny z živého žitného...

TEST DNES: Chutný chléb umí i velká pekárna, nemusí stát více než 40 korun

23. dubna 2019

Pamětníci žehrají na kvalitu chleba a mladí si raději pečou doma vlastní. Je opravdu ten kupovaný...

Když děláte chleba s láskou, nezáleží na peci. Pekař Sebera se vrátil

23. prosince 2018  10:29

Všechno špatné je nakonec k něčemu dobré, říká plzeňský pekař Roman Sebera. Loni musel opustit...

Po dvouletém půstu se palírny nezastaví. Skvělá je úroda i kvas

30. července 2018  11:58

Na plný výkon teď jedou všechny pěstitelské pálenice v Olomouckém kraji. Úvod sezony, který...

Žena si připravuje každou neděli snídani ze stodvacetiletého kvásku

3. června 2018

Ione Christensenová z města Whitehorse v Kanadě si už šedesát let každý sobotní večer připravuje...

VIDEO: Jak zvládnout nástrahy pečení vánočky

21. prosince 2017

Chcete se letos konečně pochlapit a pustit se vlastnoručně do vánočky? Není to zase tak obtížné,...

Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

20. července 2017

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem...

Buchty? Knedlíky? Každá švestka touží zkvasit, říká šéf rodinné likérky

16. července 2017  8:41

Abyste vypálili dobrou slivovici, nedávejte kvas do plastových beček a nepřidávejte do něj cukr,...

Oslavte masopust s plnou pusou, upečte si koláče jako od babičky

4. února 2017  1:40

Ještě to není tak dávno, co skončily Vánoce, a už je tady zase období, kdy si dáme do nosu....

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

14. ledna 2017

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat,...

Za kváskovým chlebem lze vyrazit na pražské trhy, do pekáren i restaurací

4. listopadu 2016  8:57

Výrazná chuť, vůně, speciální struktura a vyšší kyselost dává kváskovému chlebu delší trvanlivost....

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...

Zelenina a luštěniny místo smažených jídel. Školáci by mohli jíst zdravěji

19. září 2016  10:30

Pomazánka z červené řepy, uzeného tofu nebo z cizrny. Makový jahelník anebo muffiny ze špaldové...

Letošní sezonu v pálenicích snad zachrání švestky. Meruněk bylo málo

30. srpna 2016  8:27

S velkým očekáváním vyhlížejí provozovatelé pěstitelských pálenic příští týdny. Úvod sezony výroby...

Na kole k pramenům Labe. Vyzkoušeli jsme královskou trasu Krkonoš

24. srpna 2016

Dnešní Cyklotoulky nás zavedou k pramenu druhé nejdelší české řeky a připomenou nám, jak můžou být...

Upéct dobrý chléb, to je pořádná dřina, ví majitel rodinné pekárny

23. srpna 2016  11:54

Antonín Baborovský obnovil tradiční pekárnu v Dolním Rychnově na Sokolovsku. Dnes v ní s celou...

Švestek bude letos málo, kvasu mají pomoct kompoty nebo povidla

12. srpna 2016

Pálenice začínají po loňské sezoně pomalu ožívat. Zájemci do nich vozí meruňky a letní odrůdy...

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

10. července 2016

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je...

Šebo: Rodiče neočkovaných dětí jsou zločinci, černý kašel je pro kojence smrtící