Čtvrtek 12. prosince 2019, svátek má Simona
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 12. prosince 2019 Simona

kvásek

RECEPT DNE: Kyselo se zastřeným vejcem

Kyselo se zastřeným vejcem
11. prosince 2019

Kyselo vás v těchto chladných dnech skvěle zahřeje. Vyzkoušejte náš osvědčený recept.

Revoluci spustili Slováci, studentský průvod k nim jede oslavit i Zeman

Prezident Miloš Zeman (vpravo) a premiér Andrej Babiš na setkání u příležitosti...
15. listopadu 2019

Už den před 17. listopadem 1989 vyšli do ulic studenti v Bratislavě. Jejich nepovolený průvod je...

OBRAZEM: Jak končí jedny dějiny? Fotografie připomínají revoluční dekádu

Bohdan Holomíček, Dobrý den, pane Hrušínský, můžu si Vás vyfotit?, 1993
28. října 2019

Výstav k připomenutí třicátého výročí sametové revoluce pomalu přibývá. Jednou z nich je i hlavní...

V chebské komunitní zahradě zavoní chléb upečený v nové obecní peci

Mistr pecař Jaroslav Závacký staví pec nejen na chleba v chebské komunitní...
27. října 2019

V chebské komunitní zahradě budou mít brzy zajímavou novinku. Roste tam totiž obecní pec. Staví ji...

Nikdo jiný to nechtěl, já zbyl, říká nový jablonecký primátor

Jiří Čeřovský řídil Jablonec jako starosta už třikrát. Teď si to po třinácti...
1. října 2019

Jablonec řídil jako starosta už třikrát. Teď si to po třinácti letech zase zopakuje. Jiří Čeřovský...

RECEPT DNE: Makové buchty se švestkovou náplní

Makové buchty se švestkovou náplní
28. září 2019

Sladké k víkendové kávě nesmí chybět. Vyzkoušejte upéct makové buchty se švestkovou náplní.

RECEPT DNE: Domácí pita chléb s kuřecím masem

Domácí pita chléb s kuřecím masem
24. září 2019

Připravte si domácí pita chléb plněný kuřecím masem. Je skvělý k večeři, ale vzít si ho můžete také...

RECEPT DNE: Lodičky s mangoldem a hříbky

Lodičky s mangoldem a hříbky
19. září 2019

Houby stále rostou a vy už možná nevíte, jak je zpracovat. Vyzkoušejte náš recept na lodičky s...

Repliku nejstaršího krovu v Chebu doplní obecní pec na chleba

9. září 2019

V průběhu tesařského workshopu vyrostla na chebském náměstí Krále Jiřího zmenšená replika...

První kvásek založili před šesti lety v Itálii. Teď vedou úspěšnou pekárnu

28. dubna 2019

Ve svém brněnském pekařství si všechno vyrábí sami. První kvásek založili před šesti lety v Itálii...

TEST DNES: Úplné výsledky testu kvasových chlebů

23. dubna 2019

MF DNES otestovala deset chlebů, u nichž výrobci zdůrazňují, že jsou vyrobeny z živého žitného...

TEST DNES: Chutný chléb umí i velká pekárna, nemusí stát více než 40 korun

23. dubna 2019

Pamětníci žehrají na kvalitu chleba a mladí si raději pečou doma vlastní. Je opravdu ten kupovaný...

Když děláte chleba s láskou, nezáleží na peci. Pekař Sebera se vrátil

23. prosince 2018

Všechno špatné je nakonec k něčemu dobré, říká plzeňský pekař Roman Sebera. Loni musel opustit...

Po dvouletém půstu se palírny nezastaví. Skvělá je úroda i kvas

30. července 2018

Na plný výkon teď jedou všechny pěstitelské pálenice v Olomouckém kraji. Úvod sezony, který...

Žena si připravuje každou neděli snídani ze stodvacetiletého kvásku

3. června 2018

Ione Christensenová z města Whitehorse v Kanadě si už šedesát let každý sobotní večer připravuje...

VIDEO: Jak zvládnout nástrahy pečení vánočky

21. prosince 2017

Chcete se letos konečně pochlapit a pustit se vlastnoručně do vánočky? Není to zase tak obtížné,...

Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

20. července 2017

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem...

Buchty? Knedlíky? Každá švestka touží zkvasit, říká šéf rodinné likérky

16. července 2017

Abyste vypálili dobrou slivovici, nedávejte kvas do plastových beček a nepřidávejte do něj cukr,...

Oslavte masopust s plnou pusou, upečte si koláče jako od babičky

4. února 2017

Ještě to není tak dávno, co skončily Vánoce, a už je tady zase období, kdy si dáme do nosu....

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

14. ledna 2017

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat,...

Za kváskovým chlebem lze vyrazit na pražské trhy, do pekáren i restaurací

4. listopadu 2016

Výrazná chuť, vůně, speciální struktura a vyšší kyselost dává kváskovému chlebu delší trvanlivost....

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...

Zelenina a luštěniny místo smažených jídel. Školáci by mohli jíst zdravěji

19. září 2016

Pomazánka z červené řepy, uzeného tofu nebo z cizrny. Makový jahelník anebo muffiny ze špaldové...

Letošní sezonu v pálenicích snad zachrání švestky. Meruněk bylo málo

30. srpna 2016

S velkým očekáváním vyhlížejí provozovatelé pěstitelských pálenic příští týdny. Úvod sezony výroby...

Na kole k pramenům Labe. Vyzkoušeli jsme královskou trasu Krkonoš

24. srpna 2016

Dnešní Cyklotoulky nás zavedou k pramenu druhé nejdelší české řeky a připomenou nám, jak můžou být...

Upéct dobrý chléb, to je pořádná dřina, ví majitel rodinné pekárny

23. srpna 2016

Antonín Baborovský obnovil tradiční pekárnu v Dolním Rychnově na Sokolovsku. Dnes v ní s celou...

Švestek bude letos málo, kvasu mají pomoct kompoty nebo povidla

12. srpna 2016

Pálenice začínají po loňské sezoně pomalu ožívat. Zájemci do nich vozí meruňky a letní odrůdy...

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

10. července 2016

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je...

KOMENTÁŘ: Viktor Preiss končí jenom proto, že chce. Nuda

27. dubna 2016

Naprosto běžná životní situace: člověk se rozhodne, že půjde do důchodu. Oznámí to, naplánuje, s...

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24. března 2016

V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...

Upečte si vánočku. Je výborná a symbolizuje, jak rodina drží pospolu

22. prosince 2015

Ať už máte všechno na Vánoce nachystané, nebo ne, je nejvyšší čas upéct si poctivou domácí vánočku....

Třešně tekly nádherně, jablka poničilo sucho. Pálenice zahájily sezonu

25. srpna 2015

Vyprahlá hrdla vyznavačů pálenek dostanou kýžené osvěžení. Jak moc, to se ještě neví. Pálenice v...

Žitný kváskový chléb s mákem

15. srpna 2015

Celožitný kváskový chléb je velmi zdravý a chutný. Varianta s mákem chléb ozvláštní a podpoří jeho...

Voňavý, dobrý a celozrnný chleba? Najít jej v Brně je práce pro detektiva

26. dubna 2015

Česká roční spotřeba chleba se pohybuje kolem 40 kilogramů na hlavu, včetně kojenců. A právě proto,...

Klasiku k nedělnímu obědu si můžete uvařit i v redukční verzi

11. ledna 2015

Nemusíte hned držet zázračné a složité diety, při nichž nejde dělat nic jiného, než shánět hůř...

Vy jste pil, co? žertoval Putin. Za novinářův projev ale mohla mrtvice

19. prosince 2014

Nezřetelná artikulace a slévající se slova bývají zpravidla příznakem společenské únavy. Myslel si...

Kvůli vyzrazování triků padaly i žaloby, řekl v Rozstřelu kouzelník

Najdete na iDNES.cz