Bramborový koláč se zeleninou

Slané koláče jsou sice v české kuchyni trochu „popelkou“, ovšem vy to můžete změnit právě teď. Stačí vám takhle báječná kombinace různých druhů zeleniny a pár dalších ingrediencí, které určitě máte doma.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

8 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    249 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1042 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    26,5 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    12,6 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno nebo rozmixujeme. Nastrouhané brambory smícháme s hladkou moukou, žloutky a máslem a dochutíme solí. Vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou koláčovou formu.
  2. Cuketu, rajče a pórek důkladně omyjeme a vše nakrájíme na kolečka. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Koláč poklademe nakrájenou zeleninou, posypeme solí, černým pepřem a tymiánem.
  3. Do zakysané smetany rozklepneme vejce a vidličkou je rozšleháme. Smetanovou směs nalijeme na koláč.
  4. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut při 200 °C. Servírujeme teplý i studený.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.