Luxusní nepečený cheesecake

7 hodnocení

Připravte si na víkend ke kávě lahodný tvarohový koláč s rybízovým přelivem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nepečený korpus:

Náplň:

Omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    260 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1087 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    20,9 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    9,2 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    15,3 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    8,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky nadrtíme najemno a smícháme s najemno nastrouhanými oříšky. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a propracujeme na pevnou hmotu.
  2. Dortovou formu (o průměru cca 20 cm) vyložíme pečicím papírem, boky formy vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Hmotu natlačíme na dno formy a lžící uhladíme.
  3. Sýr smícháme s tvarohem a polovinou cukru. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky a dření z vanilkového lusku na horké vodní lázni do husté pěny (teplota by měla být asi 65 °C). Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu vymačkanou od přebytečné vody. Pak želatinovou směs vmícháme do sýra s tvarohem a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme smetanu vyšlehanou dotuha.
  4. Hotovou náplň nalijeme do dortové formy s nepečeným korpusem. Uložíme do chladničky a necháme tuhnout nejméně 3 hodiny. Po ztuhnutí vyndáme z dortové formy.
  5. Rybíz očistíme, dáme do kastrůlku, přidáme cukr a zalijeme 100 ml vody. Pozvolna vaříme doměkka asi 10 až 15 minut. Pak propasírujeme přes husté sítko a dáme znovu vařit. Ve 100 ml vody rozmícháme škrob a vlijeme do vroucí směsi. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme. Vmícháme med a omáčku necháme vychladnout. Cheesecake můžeme ještě dozdobit čerstvým rybízem a podáváme přelitý připravenou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Medovník

S domácím medovníkem sklidíte obrovský úspěch.

Sladký trhanec s jablky

Tento báječný teplý dezert s jablky může být i snídaní, která i z všedního dne udělá víkend.

Tiramisu

Udělejte si domácí tiramisu podle našeho receptu.

Punčové koule

Vyzkoušejte na Vánoce nový druh cukroví.

Stříkaná písmenka

Ozdobte vánoční dárky jedlými písmenky.