Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda

aktualizováno 
Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při jejíž přípravě stihnete v klidu dočíst knížku nebo udělat úkoly s dětmi. Pomůže vám věrná kamarádka trouba, která obyčejné ingredience promění v rafinované hody.
Část 1/3
Zapečené cannelloni se špenátem a ricottou

Zapečené cannelloni se špenátem a ricottou

Ingredience:

  • 200 g ricotty
  • 100 g listového špenátu
  • 1 vejce
  • 200 g strouhané mozzarely 
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 balení těstovin typu cannelloni
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka (400 g) krájených rajčat
  • čerstvá nebo sušená bazalka

Pracovní postup:

  1. V míse smícháme ricottu, nasekaný čerstvý špenát, vejce, 100 g strouhané mozzarely, sůl, pepř a prolisovaný česnek. 
  2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V kastrolu na lžíci olivového oleje je orestujeme dosklovata, přidáme krájená rajčata z konzervy a asi pět minut za stálého míchání necháme probublávat na mírném plameni. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Odstavíme.
  3. Cannelloni pomocí cukrářského sáčku naplníme směsí z ricotty a špenátu. Na dno zapékací misky naneseme polovinu rajčatové omáčky, poklademe plněnými cannelloni, potřeme zbývající omáčkou a posypeme strouhanou mozzarelou.
  4. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Povrch krásně zezlátne a cannelloni pěkně změknou. Ihned podáváme.
Autor: pro iDNES.cz

Nejčtenější

Pití už jsem sama nedokázala zastavit, říká Michaela Duffková

Michaela Duffková

Když se před rokem Michaela Duffková rozhodla skoncovat se závislostí na alkoholu, v krvi měla více než dvě promile. Od...

Moje dítě, které jsem považovala za syna, je dcera, říká Theronová

Charlize Theronová na Oscarech (Los Angeles, 24. února 2019)

Charlize Theronová (43) má dvě děti, které adoptovala coby malé kojence. Nejdřív chlapce Jacksona (7) a poté dívku...

Nebojte se prošlých potravin, o rok déle vydrží mouka, hořčice i káva

Ilustrační snímek

Prošlé potraviny nevyhazujte. Můžete je klidně sníst i dlouho po datu, které ohraničuje jejich minimální trvanlivost....

Krmí dítě podle tabulek, kritizovala rodiče náhradní manželka

Jídlo pro Leontýnku patří i na sociální sítě.

Bára je se svým životem spokojená. Žije s manželem a roční dcerou Leontýnkou v novém vlastním domě u Tábora a přesně...

Někdo se zbláznil, říkal si u scénáře Kameňáku herec Václav Vydra

Václav Vydra

Tvrdil, že touží být hasičem či ošetřovatelem v zoo. Jen ne hercem. Podvědomě chtěl uniknout srovnávání s členy své...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Bylinková jarní polévka s krutony

Bylinková jarní polévka

Bylinky vám na jaře dodají spoustu vitaminů. Zkuste s nimi vykouzlit třeba skvělou polévku, kterou máte hotovou za pár...

RECEPT DNE: Dvoubarevné marcipánové řezy

Dvoubarevné marcipánové řezy

Čeká nás prodloužený velikonoční víkend, tak si upečte tyto výborné řezy. Určitě je ocení partner, ale také návštěva k...

RECEPT DNE: Rychlý rebarborový dezert

Rychlý rebarborový dezert

Honí vás o víkendu mlsná? Zkuste si udělat rychlý rebarborový dezert, který jistě potěší vaše chuťové buňky.

Najdete na iDNES.cz