Recepty z ryb a mořských plodů
Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku
Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...
Hot dog, pizza, falafel nebo langoš. Propadněte světové pouliční gastronomii
S létem je neodmyslitelně spojené cestování a poznávání nových krajů i místních jídel. Pojďme se...
Deset potravin, které vám zvednou náladu. Dejte si kešu, banán nebo rybu
Jídlo může být za určitých okolností jed i lék. Proto byste se neměli nechat vést jen tím, na co...
Nakrmí ryby, které dají nažrat rostlinám. A produkují lahodné maso a saláty
Říkají si aquaponičtí farmáři a jsou to vlastně takoví nadšení chovatelé ryb a pěstitelé chutných...
Mléko z bramborových slupek i palmové špagety. Jaké jsou gastro trendy 2023
Rok 2022 byl v gastronomii ve znamení kimchi, kombuchy, skořicových rolek, doručovacích služeb nebo...
Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování
S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...
Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli
Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to...
Rybu jezte aspoň dvakrát týdně. Jak ji správně nakupovat a na co dát pozor
Ať už je živá, chlazená nebo mražená, u každé ryby, kterou si chcete koupit, je třeba sledovat...
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...
Losos s grilovanou zeleninou

Střední
35 min
Grilovaná rybka nemá chybu. Tato je navíc docela pikantní.
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...
Krabí koktejl s avokádem

Střední
20 min
Slavnostní tabule by se neměla nikdy obejít bez zajímavého předkrmu. Klasikou stále zůstává krabí...
Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky
Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....
Kde se u nás vzal kapr, kdy se spojil se salátem a proč šupinu pod talíř
Historie hovoří jasně, kapr se stal první domestikovanou rybou na světě. A není známější ryba,...
Na Vánoce kapra? Samozřejmě, ale zkusit můžete i jinou rybu
Co by to bylo za Štědrý den, kdybychom si nedali smaženého kapra s bramborovým salátem, říkáte si...
Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity
Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...
Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?
Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...
To nejlepší přichází z řek a rybníků, užijte si ryby nejen na grilu
Kdo si nepotrpí na mořské potvory, ten se určitě najde v chuti sladkovodních ryb, které jsou u nás...
Nejedete letos k moři? Tak si dejte musaku, paellu či špagety doma
Možná, že jste museli vzhledem k epidemiologické situaci změnit plány na letní dovolenou a...
Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu
Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...
Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem
Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...
Jak nakrmit rodinu v době karantény? Poradíme s nákupem i vařením
Mnoho lidí už v karanténě je, ať už poté, co přicestovali ze zahraničí, nebo mají v okolí někoho s...
Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš
Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....
Výživa v prvním roce života může chránit před alergií v dospělosti
Objevila se ve vaší rodině alergie? Obáváte se, že by ji mohlo mít i vaše miminko? Začínáte s...
Lehké večeře nejen pro ty, kteří se rozhodli v novém roce zhubnout
Začátek roku je pro mnoho z nás impulsem, abychom přehodnotili stravovací zvyklosti. Poté, co jsme...
Kapr nemusí být jen smažený a s bramborovým salátem. Zkuste to jinak
Tradiční štědrovečerní menu si v mnoha českých rodinách nikdo nedovede představit bez kapřích...
Užijte si skvělou chuť prázdnin. Dejte si rybu nebo krevety
Odborníci na výživu doporučují dopřávat si rybí maso minimálně dvakrát za týden. O prázdninách však...
Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele
Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...
Jak jíst ekologicky? Uberte hovězí a sýry, přidejte rostlinné mléko
Klimatické změny jsou čím dál větší téma. Vědci se shodují, že je nejvyšší čas přehodnotit, jak se...
Začíná mistrovství světa v hokeji, nachystejte si jednohubky k televizi
Když se bojuje o postup nebo o medaile na mistrovství světa v hokeji, přijde k chuti něco malého,...
Pět potravin pro krásu. Projezte se k hezčí pleti i vlasům
Jídlo je vedle kvalitního spánku a dostatečného pohybu sice jen jednou součástí zdravého životního...
Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý
Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...
Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice
Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...
Báječné pohoštění pro nečekanou návštěvu? Využijte zbytky z Vánoc
Chcete hostům, kteří se u vás mezi svátky staví na skok, nabídnout malé pohoštění k vínu nebo...
Umírající tradice. Patnáct Belgičanů loví krevety z koňského hřbetu
Při návštěvě belgického přímořského letoviska Oostduinkerke můžete u pobřeží zahlédnout muže na...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny