Recepty z ryb a mořských plodů
Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli
Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to...
Rybu jezte aspoň dvakrát týdně. Jak ji správně nakupovat a na co dát pozor
Ať už je živá, chlazená nebo mražená, u každé ryby, kterou si chcete koupit, je třeba sledovat...
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...
Losos s grilovanou zeleninou

Střední
35 min
Grilovaná rybka nemá chybu. Tato je navíc docela pikantní.
Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu
K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...
Krabí koktejl s avokádem

Střední
20 min
Slavnostní tabule by se neměla nikdy obejít bez zajímavého předkrmu. Klasikou stále zůstává krabí...
Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky
Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....
Kde se u nás vzal kapr, kdy se spojil se salátem a proč šupinu pod talíř
Historie hovoří jasně, kapr se stal první domestikovanou rybou na světě. A není známější ryba,...
Na Vánoce kapra? Samozřejmě, ale zkusit můžete i jinou rybu
Co by to bylo za Štědrý den, kdybychom si nedali smaženého kapra s bramborovým salátem, říkáte si...
Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity
Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...
Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?
Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...
To nejlepší přichází z řek a rybníků, užijte si ryby nejen na grilu
Kdo si nepotrpí na mořské potvory, ten se určitě najde v chuti sladkovodních ryb, které jsou u nás...
Nejedete letos k moři? Tak si dejte musaku, paellu či špagety doma
Možná, že jste museli vzhledem k epidemiologické situaci změnit plány na letní dovolenou a...
Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu
Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...
Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem
Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...
Jak nakrmit rodinu v době karantény? Poradíme s nákupem i vařením
Mnoho lidí už v karanténě je, ať už poté, co přicestovali ze zahraničí, nebo mají v okolí někoho s...
Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš
Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....
Výživa v prvním roce života může chránit před alergií v dospělosti
Objevila se ve vaší rodině alergie? Obáváte se, že by ji mohlo mít i vaše miminko? Začínáte s...
Lehké večeře nejen pro ty, kteří se rozhodli v novém roce zhubnout
Začátek roku je pro mnoho z nás impulsem, abychom přehodnotili stravovací zvyklosti. Poté, co jsme...
Kapr nemusí být jen smažený a s bramborovým salátem. Zkuste to jinak
Tradiční štědrovečerní menu si v mnoha českých rodinách nikdo nedovede představit bez kapřích...
Užijte si skvělou chuť prázdnin. Dejte si rybu nebo krevety
Odborníci na výživu doporučují dopřávat si rybí maso minimálně dvakrát za týden. O prázdninách však...
Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele
Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...
Jak jíst ekologicky? Uberte hovězí a sýry, přidejte rostlinné mléko
Klimatické změny jsou čím dál větší téma. Vědci se shodují, že je nejvyšší čas přehodnotit, jak se...
Začíná mistrovství světa v hokeji, nachystejte si jednohubky k televizi
Když se bojuje o postup nebo o medaile na mistrovství světa v hokeji, přijde k chuti něco malého,...
Pět potravin pro krásu. Projezte se k hezčí pleti i vlasům
Jídlo je vedle kvalitního spánku a dostatečného pohybu sice jen jednou součástí zdravého životního...
Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý
Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...
Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice
Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...
Báječné pohoštění pro nečekanou návštěvu? Využijte zbytky z Vánoc
Chcete hostům, kteří se u vás mezi svátky staví na skok, nabídnout malé pohoštění k vínu nebo...
Umírající tradice. Patnáct Belgičanů loví krevety z koňského hřbetu
Při návštěvě belgického přímořského letoviska Oostduinkerke můžete u pobřeží zahlédnout muže na...
Potraviny pro zdravé kosti. Jezte sardinky, čedar i fíky
Zdravé kosti = vápník. Tuhle rovnici známe všichni už od dětství. Ne každý ale ví, že klíčové jsou...
VIDEO: Brazilka se narodila bez vaginy, pomohla jí kůže z ryby
Přelomovou plastickou operaci podstoupila Brazilka, která se narodila bez vaginy. Jako první na...
Potraviny, které snižují hladinu cholesterolu. Zkuste tučné ryby i oříšky
Cholesterol potřebujeme; problém může nastat, když se jeho hladina výrazně zvýší a když se začne...
Novorozený princ bude zajímavé princátko, myslí si astroložka
Třetí potomek prince Williama a jeho ženy Kate se narodil 23. dubna v 11 hodin a jednu minutu,...
Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...
Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát
Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny