Tvarohový beránek

Piškotové těsto se vám už zajídá? Zkuste letos upéct beránka z tvarohového těsta. Je báječně vláčný a chutný.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    267 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1119 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    28,7 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    14,8 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Postupně přidáme žloutky a znovu utřeme. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce vmícháme do žloutkové pěny. Ochutíme citronovou kůrou.
  2. Pak vmícháme polovinu prosáté mouky s kypřicím práškem, tvaroh a nakonec i druhou polovinu mouky. Velkou formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku.
  4. Po vychladnutí namalujeme rozpuštěnou čokoládou oči a beránka pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Kefírový beránek

Pro vláčnější těsto přidejte do velikonočního beránka kefír.

Kakaový velikonoční beránek

Beránek k Velikonocům prostě patří.

Kokosový beránek

K Velikonocům patří i pečení sladkého beránka.

Bezlepkový beránek

I lidé s bezlepkovou dietou si mohou pochutnat na tradičním velikonočním beránkovi.

Polévaný piškotový beránek

Ozdobte váš velikonoční stůl piškotovým beránkem s polevou.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.