Lehký bramborový salát
Ingredience:
- 800 g brambor
- 3 sterilované okurky
- 2 jarní cibulky
- 2 snítky hladkolisté petržele
- 2 snítky kopru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 100 ml bílého jogurtu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl a mletý černý pepř
- 1 lžíce kapar
- 150 g sýra cottage
- 100 g schwarzwaldské šunky
Pracovní postup:
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je, podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, které vložíme do mísy.
- Okurky a jarní cibulku nakrájíme na kolečka, petržel spolu s koprem nasekáme na jemno. V misce rozmícháme olej s octem, jogurtem a hořčicí. Zálivku ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí brambory. Přidáme nakrájené okurky, jarní cibulku a kapary. Vše zlehka promícháme a necháme alespoň hodinu odležet.
- Nakonec do salátu vmícháme bylinky, cottage sýr a dochutíme jej solí a pepřem. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme plátky schwarzwaldské šunky. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k přírodně upravenému drůbežímu steaku.