Sobota 8. května 2021, Den vítězství
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 8. května 2021 Den vítězství

Recepty na saláty

Na Vánoce kapra? Samozřejmě, ale zkusit můžete i jinou rybu

Kapr na kmíně s bramborovým salátem se šunkou
19. prosince 2020

Co by to bylo za Štědrý den, kdybychom si nedali smaženého kapra s bramborovým salátem, říkáte si...

Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity

Losos s citrusy a americkým bramborem
7. listopadu 2020

Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...

RECEPT DNE: Salát z pečených brambor se sušenou slaninou

Salát z pečených brambor se sušenou slaninou
19. října 2020

Nechce se vám vařit a máte chuť na něco lehkého? Zkuste tento báječný salát s kozím sýrem a...

Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě

Vepřový perkelt s tarhoňou
17. října 2020

Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...

RECEPT DNE: Pohankový salát s červenou řepou a kapustou

Pohankový salát s červenou řepou a kapustou
13. října 2020

Dokonalá kombinace červené řepy, ořechů, kapusty a pohanky se stane vaší kulinární stálicí.

To nejlepší přichází z řek a rybníků, užijte si ryby nejen na grilu

Pečený pstruh a ragú z černého kořene
1. srpna 2020

Kdo si nepotrpí na mořské potvory, ten se určitě najde v chuti sladkovodních ryb, které jsou u nás...

Tvarohový dort i knedlíky, frgál nebo salát. K létu prostě borůvky patří

Borůvkový cheesecake
11. července 2020

Nejlepší jsou jen tak z keříku rovnou do pusy, ale když se zadaří a donesete si domů z lesa...

Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu

Quiche s lososem a bramborami
6. června 2020

Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...

Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie

23. května 2020

Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...

Láska prochází žaludkem. Překvapte svou polovičku zamilovanými dobrotami

1. května 2020

Opravdová láska prochází žaludkem a kdy jindy se můžete realizovat v kuchyni než teď. Než si...

Pro zdraví i štíhlé tělo. Dejte si salát s jarní cibulkou a ředkvičkami

18. dubna 2020

Jaro je sice teprve v rozpuku, ale už nám nabízí nespočet báječných životabudičů, které pomohou...

Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro

7. března 2020

Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe...

Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu

15. února 2020

Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...

Lehké večeře nejen pro ty, kteří se rozhodli v novém roce zhubnout

4. ledna 2020

Začátek roku je pro mnoho z nás impulsem, abychom přehodnotili stravovací zvyklosti. Poté, co jsme...

Kapr nemusí být jen smažený a s bramborovým salátem. Zkuste to jinak

21. prosince 2019

Tradiční štědrovečerní menu si v mnoha českých rodinách nikdo nedovede představit bez kapřích...

Rychlé a chutné večeře pro ty, kdo milují cukety, rajčata a okurky

14. září 2019

Radost ze zeleninové úrody ze zahrádky nebo z úlovků z farmářského trhu může zkazit nedostatek...

Rebarbora milovaná i nenáviděná. Dejte ji do koláče, salátu či nápoje

18. května 2019

Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka,...

Kam s baby špenátem? Do salátu, smoothie, noků i na pizzu

27. dubna 2019

Je jemný, lahodný a skvělý pro tepelnou úpravu i zastudena. Kromě toho je ale baby špenát příslibem...

Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku

12. ledna 2019

V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...

Odlehčené recepty nejen pro ty, kdo chtějí letos konečně zhubnout

5. ledna 2019

Také jste si koncem roku nad prohýbajícími se stoly a plnými talíři slibovali, že budete od ledna...

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

21. prosince 2018

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a...

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

22. září 2018

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

18. května 2018

Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

30. prosince 2017

Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než...

Co jedí na Štědrý večer odborníci na hubnutí? Kapra ani salátu se nevzdají

22. prosince 2017

Vánoce jsou většinou pohromou pro všechny, kdo se snaží zhubnout, nebo alespoň nepřibrat. I proto...

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19. prosince 2017

Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14. listopadu 2017

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31. října 2017

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...

Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy

5. září 2017

Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji...

Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány

26. srpna 2017

Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...

Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

22. srpna 2017

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů...