Rychlé a chutné večeře pro ty, kdo milují cukety, rajčata a okurky

  0:38aktualizováno  0:38
Radost ze zeleninové úrody ze zahrádky nebo z úlovků z farmářského trhu může zkazit nedostatek nápadů, co se všemi těmi krásnými rajčaty, cuketami, paprikami nebo okurkami podniknout. Vyčarujte z nich báječnou a rychlou večeři, která nadchne celou rodinu.
Část 1/4
Cuketové bramboráčky

Cuketové bramboráčky

Ingredience:

  • 400 g cukety
  • 100 g brambor
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl a mletý černý pepř
  • snítky tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • rostlinný olej na smažení
  • 250 g zakysané smetany
  • pažitka
  • mletá červená paprika
  • 1 chilli paprička

Pracovní postup:

  1. Cuketu dobře omyjeme. Brambory očistíme a oloupeme. Vše nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme do mísy.
  2. Přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř, tymián a nasekaný česnek. Vše důkladně promícháme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a z cuketové směsi smažíme placičky z obou stran dozlatova. Pak je položíme na papírovou utěrku a necháme okapat od přebytečného oleje.
  4. Zakysanou smetanu smícháme s pažitkou, nasekanou chilli papričkou, mletou paprikou a špetkou soli. Připravený dip podáváme s cuketovými placičkami.
Autor:
  • Nejčtenější
Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

Premium

Chci chlapa, co má větší koule než ego, říká svobodná matka Nikol Štíbrová

Před pár dny oslavila třiatřicítku a cítí se šťastná a spokojená. Nebylo to ale zadarmo – moderátorka a hvězda...

Příběh Oliny: Vyspala jsem se s kamarádem, nevím co dál

Udělala jsem velkou hloupost, vyspala jsem se se svým nejlepším kamarádem. Bylo to krásné, ale i tak bych byla radši...

Lidé, jezte, neblázněte, nabádá psycholožka a dietoložka Iva Málková

Drželi jste někdy dietu? Občas? Často? Na Ivu Málkovou nemáte. Ta vyzkoušela snad všechny diety a metody na hubnutí, i...

Premium

Jak nejíst nekvalitní jídlo? Dietoložka Slimáková má jednoduchou radu

Rady, co jíst a co nejíst, už se ve virtuálním světě slily v jeden velký nepřehledný zmatek, v němž se orientujeme jen...

Premium

Konec dovolených u Mrtvého moře? Závrtů přibývá, turistům hrozí nebezpečí

Mrtvé moře vysychá a­ dává o­ tom svému okolí dost razantně vědět. Zvyšuje se počet míst, kam už lidé nesmějí. Kde byla...

Premium

Havel byl z jiného těsta, vzpomíná v rozhovoru exprezident Klaus

Jeden z hlavních aktérů polistopadového vývoje Václav Klaus starší hovořil pro LN o nepochopení kuponové privatizace i...

Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

  • Další z rubriky

RECEPT DNE: Salát z obilovin a zelených listů s grilovaným sýrem

Pořádnou nálož vitaminů a minerálů vám zajistí tento skvělý salát z obilovin a zelených listů s grilovaným sýrem.

RECEPT DNE: Slaný koláč s fíky

Slaný koláč je ideální nejen k večeři, ale vzít si ho můžete i na výlet nebo jako svačinu do práce.

RECEPT DNE: Pečená kuřecí stehna s růžičkovou kapustou

Připravte si podle našeho receptu k nedělnímu obědu vynikající pečená kuřecí stehna s růžičkovou kapustou na orientální...

Brambory nejsou jen příloha. Zkuste koláč s cibulí, lokše či štrachandu

Zvykli jsme si používat bramborové hlízy jako poměrně nudnou surovinu pro přípravu kaše, „šťouchaček“ nebo hranolek....

KRUTÁ REALITA: První měsíce po porodu byly peklo
KRUTÁ REALITA: První měsíce po porodu byly peklo

Měli jste možnost si přečíst o mém porodu a o pobytu v porodnici na šestinedělí. Nyní bych chtěla rozvést poslední a nejtěžší část mého příběhu. První půlrok mého mateřství.

Najdete na iDNES.cz