Vaříme bezmasá jídla

Malé sladkosti pro oslavu velké noci. Upečte výslužku pro koledníky

Perníková vajíčka
12. dubna 2019

Kromě klasického beránka a mazance se na Velikonoce hodí mít po ruce něco malého sladkého nejen pro...

Chřestová sezona je tady. Zkuste ho zapéct do koláče nebo lasagní

Frittata s bílým a zeleným chřestem
6. dubna 2019

Jestli jste se netěšili na jaro kvůli hřejivým slunečním paprskům a zelenající se přírodě, možná...

Medvědí česnek je vítačem jara. Dejte ho do polévky, pesta i pomazánky

Pomazánka s medvědím česnekem
30. března 2019

Je jemnější než klasický česnek, ale nádherně dochutí každé vaše jarní menu. Natrhejte si medvědí...

Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena

Slaný koláč se špenátem
23. března 2019

Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť...

Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš

Jihočeská kulajda
9. března 2019

Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...

Ravioli, pelmeně i empanadas. Plněné taštičky ze všech koutů světa

Sýrové ravioli se šalvějovým máslem
2. března 2019

Není na tom nic složitého, ale symbióza jemného domácího těsta s rafinovanou náplní je dokonalou...

Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý

Čínská polévka s bramborami a vepřovým masem
23. února 2019

Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...

Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda

Zapečené cannelloni se špenátem a ricottou
2. února 2019

Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

19. ledna 2019

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...

Odlehčené recepty nejen pro ty, kdo chtějí letos konečně zhubnout

5. ledna 2019

Také jste si koncem roku nad prohýbajícími se stoly a plnými talíři slibovali, že budete od ledna...

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

Báječné pohoštění pro nečekanou návštěvu? Využijte zbytky z Vánoc

25. prosince 2018

Chcete hostům, kteří se u vás mezi svátky staví na skok, nabídnout malé pohoštění k vínu nebo...

Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím

6. října 2018

Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

22. září 2018

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...

Jogurtové pochutnání. Zdravé a chutné svačinky do školy i do práce

8. září 2018

Ať už každé ráno dumáte nad tím, co dát potomkovi do školy k svačině, aby to zase nedonesl domů,...

Rychlá a jednoduchá jídla z celého světa, na která vám stačí jen pánev

1. září 2018

Někdy není čas na hrdinství, když potřebujete mít večeři na stole do dvaceti minut a polotovary či...

Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat

4. srpna 2018

Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli...

Je vám horko? Ochlaďte se skvělou domácí zmrzlinou nebo sorbetem

28. července 2018

K létu patří tropické teploty a když máme volno a můžeme ležet u vody, tak z nich můžeme mít i...

Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek

21. července 2018

Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto...

Jedlé květy na talíři: čumbrkové opojení, šrušoto a antidepresivní kuličky

15. června 2018

Napadlo vás někdy ochutnat květiny na louce nebo na vaší zahrádce? Kytkožroutka Jana Vlková shrnula...

Udělejte si doma Itálii. Recepty s gorgonzolou, parmazánem a asiagem

8. června 2018

Italové sýry milují. Nejčastěji přidávají do jídla Parmigiano Reggiano, asiago a gorgonzolu, jež se...

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

18. května 2018

Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...

Co jsme nachystaly na Jarmark? Makové koláčky, šátečky i muffiny

28. dubna 2018

Už tradičně můžete na dnešním jubilejním dvacátém Jarmarku v pražských Holešovicích ochutnat...

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

3. dubna 2018

I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

17. března 2018

Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat

3. ledna 2018

Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst....

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28. listopadu 2017

Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14. listopadu 2017

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4. listopadu 2017

Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31. října 2017

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...

Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

24. října 2017

Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní,...