Sobota 23. září 2023, svátek má Berta
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 23. září 2023 Berta

Vaříme bezmasá jídla

Pikantní zázrak ve skleničce. Domácí kimči dodá energii a pomůže hubnout

24. června 2023

Kvašené zelí kimči je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou dlouhověkost...

Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou

4. června 2023

Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se...

Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák

20. května 2023

O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...

Budoucnost patří lupení a odpovědnosti. Chytrý manuál pro vegany i masožravce

7. května 2023

„Copak jsem králík, abych žral lupení?“ Bývaly doby, kdy touto děsně vtipnou frází reagovali...

Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity

29. dubna 2023

A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...

Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život

15. dubna 2023

Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...

Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře

25. března 2023

Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...

Kdo je to vlastně flexitarián? Vegetarián, který trošku podvádí

12. března 2023

Premium Být vegetariánem je nuda. Nikoho to dneska už nepřekvapí. Ale flexitariánství, to je jiná klasa!...

Podceňovaná cuketa probouzí kulinární fantazie a dovede mile překvapit

27. srpna 2022

Stává se, že se jí na zahrádce urodí až moc a stane se pro nejednoho rodinného příslušníka vpravdě...

Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub

30. července 2022

Houbové posedlosti podléháme rok co rok. Když si však přineseme domů košík plný hub, radost trochu...

Je lepší zelenina syrová, nebo tepelně upravená? Záleží na ročním období

16. července 2022

Je sice pravda, že vařením, dušením, smažením nebo pečením se ztrácejí vitaminy, ale tepelná úprava...

Veganství je trend. Lidí, kteří se snaží žít s ohledem na planetu, přibývá

21. května 2022

Důvodů, proč se pro veganský styl života rozhoduje stále více lidí, je mnoho. Stravovat se zdravě,...

Upečte si brynzové tyčky. K pivu, vínu i sledování hokejového mistrovství

18. května 2022

Chystáte-li rodinnou oslavu, posezení s přáteli nebo jste nadšenými hokejovými fanoušky, určitě...

Jste tým chlebíčky, nebo jednohubky? Na silvestra můžete dát tradicím volno

30. prosince 2021

Konec roku je pro většinu z nás časem slavení, setkávání a dobrého jídla. Kdy jindy se proto...

Rostou? Čerstvé houby oceníte v polévce, sekané i na topinkách

24. července 2021

Patříte-li k těm, kdo před obyčejnými procházkami přírodou dávají přednost cílenému prozkoumávání...

Velikonoční koláč

Velikonoční koláč

Střední

60 min

Co si upéct o Velikonocích, když máte doma hodně vajec a sladkého jste přejedeni? Třeba tento...

Italské šafránové rizoto

Italské šafránové rizoto

Lehké

60 min

Milovníci italské kulinární lehkosti a rafinovanosti by si neměli nechat ujít tuto dokonalou perlu...

Lilek s kuskusovým salátem

Lilek s kuskusovým salátem

Střední

50 min

Přijměte pozvání na sever afrického kontinentu, kde se vůně koření snoubí se sladkou chutí sušených...

Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

Lehké

70 min

Slané koláče jsou sice v české kuchyni trochu „popelkou“, ovšem vy to můžete změnit právě teď....

Bábovka s makovým srdcem

Bábovka s makovým srdcem

Lehké

70 min

Bábovka je moučníkovou klasikou. Ale tahle s makovým středem je prostě ještě o level výš. Upečte si...

Bavorské vdolky s hruškovými povidly

Bavorské vdolky s hrušovými povidly

Střední

40 min

Tradičním smaženým vdolkům dodají hrušková povidla lahodnou chuť a šťavnatost. Stejně tak si je ale...

Skořicové minikobližky z ricotty

Skořicové minikobližky z ricotty

Lehké

50 min

Tenhle snadný recept nadchne i ty, kdo v kuchyni teprve začínají. Odměnou bude všem nadýchaná...

Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky

30. prosince 2020

Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....

Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu

21. listopadu 2020

Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda?...

Květák, králík, kapustičky. Zapečené večeře jsou snadné a chutnají všem

14. listopadu 2020

Zase nevíte, co večer naservírovat rodině? Zkuste některou z těchto zapečených dobrot, které...

Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity

7. listopadu 2020

Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...

RECEPT DNE: Rychlá houbová omáčka s vaflemi

15. října 2020

Chalupářská klasika může mít docela jinou podobu i díky tomu, že obyčejné knedlíky nahradíte vaflí.

RECEPT DNE: Pohankový salát s červenou řepou a kapustou

13. října 2020

Dokonalá kombinace červené řepy, ořechů, kapusty a pohanky se stane vaší kulinární stálicí.

Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí

10. října 2020

Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...

Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?

3. října 2020

Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...

Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově

19. září 2020

Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...

Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez

5. září 2020

Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...

Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni

29. srpna 2020

Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....

Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu

15. srpna 2020

K létu patří hojnost ovoce a zeleniny. Ať už jste si zralé plody vypěstovali na zahrádce, nebo jste...

Tvarohový dort i knedlíky, frgál nebo salát. K létu prostě borůvky patří

11. července 2020

Nejlepší jsou jen tak z keříku rovnou do pusy, ale když se zadaří a donesete si domů z lesa...

Plněné tortilly nebo sekaná v housce. Sbalte si oběd na cesty i na piknik

4. července 2020

Prázdniny a pěkné počasí lákají k výletům a piknikům v přírodě. Co si přibalit do batohu nebo do...

Poradny