Recepty na pokrmy s masem

Hambáč, nugetky, shake. Vystrojte dětem hostinu a oslavte konec školy

Hamburger s domácími hranolky
29. června 2019

Jsou tady vytoužené prázdniny a ať už děti přinesly domů samé jedničky, nebo sem tam nějakou dvojku...

Na dovolené nevařte. Otestovali jsme pro vás hotová jídla na cesty

Ilustrační snímek
27. června 2019

Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu...

Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele

Kebab se zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou
15. června 2019

Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...

RECEPT DNE: Roštěná s jogurtovo-houbovou omáčkou

Roštěná s jogurtovo-houbovou omáčkou
25. května 2019

Zkuste k sobotnímu obědu uvařit roštěnou s jogurtovo-houbovou omáčkou. Uvidíte, že si pochutná celá...

Začíná mistrovství světa v hokeji, nachystejte si jednohubky k televizi

Tapas chlebíčky s paštikou a feferonkou
10. května 2019

Když se bojuje o postup nebo o medaile na mistrovství světa v hokeji, přijde k chuti něco malého,...

Kam s baby špenátem? Do salátu, smoothie, noků i na pizzu

Gnocchi se schwarzwaldskou šunkou a špenátem
27. dubna 2019

Je jemný, lahodný a skvělý pro tepelnou úpravu i zastudena. Kromě toho je ale baby špenát příslibem...

Skvělé velikonoční recepty s jehněčím, telecím i vepřovou panenkou

Jehněčí koule se špenátem a vejci
20. dubna 2019

Svátky jara si na stole žádají něco onačejšího než ve všední den či o běžném víkendu. Uspořádejte...

Ravioli, pelmeně i empanadas. Plněné taštičky ze všech koutů světa

Sýrové ravioli se šalvějovým máslem
2. března 2019

Není na tom nic složitého, ale symbióza jemného domácího těsta s rafinovanou náplní je dokonalou...

Tlačenka i škvarkové placky. Masopustní speciality, které zvládnete

16. února 2019

K pořádnému masopustnímu veselí patří nejen koláče a koblihy, ale také poctivé masové dobroty, od...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

19. ledna 2019

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

Báječné pohoštění pro nečekanou návštěvu? Využijte zbytky z Vánoc

25. prosince 2018

Chcete hostům, kteří se u vás mezi svátky staví na skok, nabídnout malé pohoštění k vínu nebo...

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

21. prosince 2018

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

16. listopadu 2018

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování...

Tipy, jak připravit zdravé a levné jídlo. Zkuste těstoviny i luštěniny

19. září 2018

Seriál Vařit neznamená strávit půl dne u plotny. Důležité je mít pod kontrolou, co jíte, používat základní...

Švestkové hody: sladké knedlíky, vepřová roláda i domácí povidla

25. srpna 2018

Modrofialová úroda je nejen předzvěstí blížícího se konce prázdnin, ale také příslibem klasických...

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

26. května 2018

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...

Chcete jíst a pít jako vévodkyně Meghan? Dejte si smoothie nebo steak

23. května 2018

Od nejočekávanější společenské události letošního roku už uběhlo pár dní, ale o nové člence britské...

Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce

5. května 2018

Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí...

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

14. dubna 2018

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

3. dubna 2018

I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...

Sedm báječných tradičních i netradičních receptů na velikonoční stůl

25. března 2018

Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo jsou pro vás tyto svátky především důvodem, proč po dlouhé...

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

17. března 2018

Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...

VIDEORECEPT: Ďábelská topinka se strouhaným parmazánem

3. března 2018

Někdy nemáte chuť na „velké“ jídlo, ale dali byste si něco malého k pivu, vínu nebo televizi. V...

VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky

17. února 2018

Gulášová polévka je dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí. Uspokojí vaše chuťové buňky a...

Žába v díře, pivní škvarky a další speciality ze zlatého moku

3. února 2018

Orosený půllitr, nádherná zlatavá barva, nadýchaná čepice z pěny... Umíte si představit něco...

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

26. ledna 2018

Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13. ledna 2018

Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5. prosince 2017

Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale...

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25. listopadu 2017

Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je...

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21. listopadu 2017

Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí...

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17. října 2017

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14. října 2017

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7. října 2017

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní...