Neděle 2. října 2022, svátek má Olívie, Oliver
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 2. října 2022 Olívie, Oliver

Recepty na pokrmy s masem

Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování

24. září 2022

S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...

Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli

13. srpna 2022

Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to...

Uspořádejte piknik u vody nebo na louce. Na co nezapomenout a co vzít s sebou

2. července 2022

Jsou tady prázdniny a s nimi nejen volné dny, ale také čas výletů do přírody a dlouhých teplých...

Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor

18. června 2022

Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...

Co je veverka a jak využít krk. Tipy pro výběr a přípravu hovězího masa

5. března 2022

Máte v oblibě hovězí, ale na výběr masa si netroufáte? Vysvětlíme vám základní pojmy a poradíme,...

Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů

5. února 2022

Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít...

Přehlížená superpotravina našich babiček. Med je v kuchyni doslova poklad

13. listopadu 2021

Včelí med naši předkové používali nejen jako přírodní lék, ale také jako zdravé sladidlo. Moderní...

Hovězí, ryby nebo divočinu. Jaké maso hodit na gril, abyste si pochutnali

3. července 2021

Léto přeje hodování venku, na zahradě nebo terase, a tehdy přijde ke slovu také gril. Zkuste si na...

Oslava Dne otců se neobejde bez skvělé hostiny. A nezapomeňte na přípitek

19. června 2021

Slavíte u vás v rodině svátek všech tatínků? Jestli jste doteď tento den přehlíželi, je na čase s...

Na jaře si dejte mladé maso. Je výživné, zdravé a skvěle si pochutnáte

17. dubna 2021

Jarní kuchyně je pro mnohé vysvobozením z těžkého snu hutných polévek, tučných mas a zahuštěných...

Kopřivová nádivka s mandlemi

Kopřivová nádivka s mandlemi

Lehké

60 min

Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Lehké

80 min

Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...

Nádivka s medvědím česnekem a kopřivami

Nádivka s medvědím česnekem a kopřivami

Lehké

60 min

Jestli nějaká specialita patří bez debat na velikonoční stůl, pak je to voňavá nádivka s medvědím...

Velikonoční kuřecí roláda

Velikonoční kuřecí roláda

Střední

90 min

Kopřivy nebo listový špenát dodají kuřecí roládě jarní šmrnc. Ideální jarní oběd pro celou rodinu.

Cuketové rolky plněné mletým krůtím masem

Cuketové rolky plněné mletým krůtím masem

Lehké

60 min

Také milujete jídla z trouby? Místo mletého krůtího masa můžete v tomto receptu použít třeba...

Zapečené brambory s kapustičkami

Zapečené brambory s kapustičkami

Lehké

100 min

Zapečené pokrmy miluje snad každý. Kapustičky spolu s mletým masem a rajčatovým přelivem se proto...

Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu

20. února 2021

K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...

Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky

23. ledna 2021

Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...

Hovězí roláda s ořechy

Hovězí roláda s ořechy

Náročné

140 min

Ořechová náplň povýší plátek hovězího masa na božský pokrm. Ideální volba pro nedělní oběd.

Holandský řízek

Holandský řízek

Střední

30 min

Klasika ze závodní jídelny se může stát oblíbenou stálicí vašeho rodinného menu. Zvláště děti...

Selský zabijačkový guláš

Selský zabijačkový guláš

Střední

100 min

V chladných dnech to chce něco sytého a výživného. Zkuste dokonalou souhru vepřového masa a...

Masové kuličky s jogurtovým dipem

Masové kuličky s jogurtovým dipem

Střední

40 min

Masové kuličky si můžete dát jen s bylinkovým dipem, ale pokud nepotřebujete hubnout, klidně jako...

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

24. října 2020

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...

RECEPT DNE: Čevabčiči s pečenou zeleninou

20. října 2020

Počasí, že by psa nevyhnal. Co takhle trochu balkánské chuti políbené sluncem?

Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě

17. října 2020

Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...

Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu

26. září 2020

Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...

Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez

5. září 2020

Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...

Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni

29. srpna 2020

Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....

Linguine, cannelloni, tagliatelle. Uvařte si těstoviny s vůní bylinek

22. srpna 2020

Voňavé bylinky jako bazalka, tymián, šalvěj či oregano tvoří s těstovinovými pokrmy dokonalou...

Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky

25. července 2020

Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...

Plněné tortilly nebo sekaná v housce. Sbalte si oběd na cesty i na piknik

4. července 2020

Prázdniny a pěkné počasí lákají k výletům a piknikům v přírodě. Co si přibalit do batohu nebo do...

Nejedete letos k moři? Tak si dejte musaku, paellu či špagety doma

27. června 2020

Možná, že jste museli vzhledem k epidemiologické situaci změnit plány na letní dovolenou a...

Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie

23. května 2020

Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...

Tlačenka, polévka, sekaná i pomazánka. Co s vejci po Velikonocích

14. dubna 2020

Koledníci by letos sice chodit neměli, ale vajíčka na tvrdo se možná vařila ve velkém i u vás doma....

Jak nakrmit rodinu v době karantény? Poradíme s nákupem i vařením

15. března 2020  13:28

Mnoho lidí už v karanténě je, ať už poté, co přicestovali ze zahraničí, nebo mají v okolí někoho s...

Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší

14. března 2020

Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...

Poradny