Recepty na pokrmy s masem

Tlačenka i škvarkové placky. Masopustní speciality, které zvládnete

Škvarkové miniplacky
16. února 2019

K pořádnému masopustnímu veselí patří nejen koláče a koblihy, ale také poctivé masové dobroty, od...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

Polévka s hlívou ústřičnou
19. ledna 2019

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

Pikantní masové koule
29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

Báječné pohoštění pro nečekanou návštěvu? Využijte zbytky z Vánoc

Francouzský toast z vánočky
25. prosince 2018

Chcete hostům, kteří se u vás mezi svátky staví na skok, nabídnout malé pohoštění k vínu nebo...

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

Slavnostně prostřený stůl
21. prosince 2018

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

Chudí rytíři Cordon Bleu
16. listopadu 2018

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování...

Tipy, jak připravit zdravé a levné jídlo. Zkuste těstoviny i luštěniny

Ilustrační fotografie
19. září 2018

Seriál Vařit neznamená strávit půl dne u plotny. Důležité je mít pod kontrolou, co jíte, používat základní...

Švestkové hody: sladké knedlíky, vepřová roláda i domácí povidla

Švestkové knedlíky s mákem
25. srpna 2018

Modrofialová úroda je nejen předzvěstí blížícího se konce prázdnin, ale také příslibem klasických...

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

26. května 2018

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...

Chcete jíst a pít jako vévodkyně Meghan? Dejte si smoothie nebo steak

23. května 2018

Od nejočekávanější společenské události letošního roku už uběhlo pár dní, ale o nové člence britské...

Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce

5. května 2018

Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí...

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

14. dubna 2018

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

3. dubna 2018

I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...

Sedm báječných tradičních i netradičních receptů na velikonoční stůl

25. března 2018

Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo jsou pro vás tyto svátky především důvodem, proč po dlouhé...

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

17. března 2018

Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...

VIDEORECEPT: Ďábelská topinka se strouhaným parmazánem

3. března 2018

Někdy nemáte chuť na „velké“ jídlo, ale dali byste si něco malého k pivu, vínu nebo televizi. V...

VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky

17. února 2018

Gulášová polévka je dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí. Uspokojí vaše chuťové buňky a...

Žába v díře, pivní škvarky a další speciality ze zlatého moku

3. února 2018

Orosený půllitr, nádherná zlatavá barva, nadýchaná čepice z pěny... Umíte si představit něco...

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

26. ledna 2018

Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13. ledna 2018

Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5. prosince 2017

Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale...

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25. listopadu 2017

Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je...

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21. listopadu 2017

Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí...

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17. října 2017

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14. října 2017

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7. října 2017

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní...

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23. září 2017

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12. září 2017

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29. srpna 2017

Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...

Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány

26. srpna 2017

Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...

Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

1. srpna 2017

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

12. července 2017

Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale...

Maso si s ovocem rozumí. Zkuste kachnu s fíky nebo kuře na třešních

4. července 2017

Jste nadšení z toho, jaké dobroty nabízí letní zahrada nebo farmářský trh, ale jen ovoce vám k...

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13. června 2017

Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého...