Recepty na pokrmy s masem
Švestkové hody: sladké knedlíky, vepřová roláda i domácí povidla
Modrofialová úroda je nejen předzvěstí blížícího se konce prázdnin, ale také příslibem klasických...
Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů
Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...
Chcete jíst a pít jako vévodkyně Meghan? Dejte si smoothie nebo steak
Od nejočekávanější společenské události letošního roku už uběhlo pár dní, ale o nové člence britské...
Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce
Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí...
Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.
Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...
Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy
I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...
Sedm báječných tradičních i netradičních receptů na velikonoční stůl
Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo jsou pro vás tyto svátky především důvodem, proč po dlouhé...
Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...
VIDEORECEPT: Ďábelská topinka se strouhaným parmazánem
Někdy nemáte chuť na „velké“ jídlo, ale dali byste si něco malého k pivu, vínu nebo televizi. V...
VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky
Gulášová polévka je dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí. Uspokojí vaše chuťové buňky a...
Žába v díře, pivní škvarky a další speciality ze zlatého moku
Orosený půllitr, nádherná zlatavá barva, nadýchaná čepice z pěny... Umíte si představit něco...
Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky
Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...
Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...
Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?
Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale...
Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky
Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je...
Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi
Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí...
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa
Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...
Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...
Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...
Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány
Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým...
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata
Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...
Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu
Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale...
Maso si s ovocem rozumí. Zkuste kachnu s fíky nebo kuře na třešních
Jste nadšení z toho, jaké dobroty nabízí letní zahrada nebo farmářský trh, ale jen ovoce vám k...
Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého...
Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...
Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali
Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti...
Odlehčené večeře, které vám nepřidají kila a přivolají léto
Těšení na dovolenou si můžete zpříjemnit lehčími večeřemi s masem i bez. Ať už to bude salát, nebo...
Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa,...
První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra
I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává...
Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku
Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...
Raději trávím čas s dcerami než na červeném koberci, říká Mendesová
Herečka Eva Mendesová (43) nedoprovodila svého partnera Ryana Goslinga (36) na předávání Oscarů a...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny