Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

aktualizováno 
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se běžkařskou stopou nebo třeba stavíte s dětmi sněhuláka. Jenže po tom všem pohybu na čerstvém vzduchu člověku vyhládne. Tyto báječné „eintopfy“ zvládne i kuchařský začátečník, ale hlavně dokonale zahřejí a nasytí malé i velké sportovce.
Část 1/3

Pěkně hustá bramboračka s šunkou a slaninou

Ingredience na 4 porce:

  • 1 velká cibule
  • 5 velkých brambor
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžíce majoránky
  • 200 g šunky vcelku
  • chléb k podávání (nemusí být)
Pěkně hustá bramboračka s šunkou a slaninou

Pracovní postup:

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kostky.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Když začne sklovatět, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou a přidáme nakrájené brambory, mrkev a petržel.
  3. Osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme do změknutí zeleniny. Bude to trvat asi 20 minut.
  4. Oloupeme česnek a prolisujeme ho do polévky. Přidáme také na kostky nakrájenou šunku, rozemnutou majoránku a čerstvě mletý pepř. Ještě chvíli necháme probublávat na mírném plameni.
  5. Polévku rozdělíme do talířů a podáváme s čerstvým chlebem.

Tip: Ještě lepší bude bramboračka s anglickou slaninou, kterou jste opekli na pánvi a vložili ji do polévky těsně před podáváním.

Autor:

Nejčtenější

Zemřela královna sushi Bára Rektorová, podlehla rakovině

Bára Rektorová

Zakladatelka firmy na sushi a maminka dvou synů Bára Rektorová zemřela 11. srpna v kruhu svých nejbližších, jak na...

Andrea Černá: Jako kůl v plotě nežiju, ale pět dětí už porodit nestihnu

Andrea Černá

Přestože Andrea Černá ztvárnila desítky náročných divadelních rolí, pro národ zůstává hlavně Eliškou ze známého filmu...

Trend bio škodí, říká první dáma českého zemědělství Monika Nebeská

Monika Nebeská

Kdysi jako nezkušená městská holka, která se sama starala o malé dítě, vstoupila mezi ostřílené zemědělce, aby udělala...

Jsou smutní, mrzutí a znudění. Proč muži na dovolené tak trpí?

ilustrační snímek

Těší se domů. Poslední den neříkají: „To je škoda, že to tak uteklo.“ Říkají: „Konečně!“ Je to tak, muži neradi jezdí...

Tři potraviny, kterých se v létě můžete bezstarostně přejídat

Některé potraviny se mohou na vašem letním jídelníčku objevovat často,...

Léto velkému přejídání nepřeje. Obepnuté šaty i tílka okamžitě prozradí každý faldík na břiše, krátké sukně a kraťasy...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Kakaová bábovka s cuketou

Kakaová bábovka s cuketou

Cuketu můžete využít na mnoho způsobů. Pokud ji přidáte do moučníku, je vláčný a navíc zdravější.

RECEPT DNE: Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

Využijte jogurt při přípravě masa. Bude šťavnatější a získá nezaměnitelnou chuť.

RECEPT DNE: Kuře se skořicí a ovocem

Kuře se skořicí a ovocem

Už vám připadá obyčejné pečené kuře fádní? Vyzkoušejte náš recept, kde jeho chuť ozvláštníte skořicí a ovocem.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz