Zapečené brambory s kapustičkami

Zapečené pokrmy miluje snad každý. Kapustičky spolu s mletým masem a rajčatovým přelivem se proto zajisté stanou vaší zamilovanou večeří.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1031 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4315 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    16,5 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    38,3 g

    61 %

    56 %

  • Tuky

    73,8 g

    113 %

    105 %

  • nasycené

    23,6 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě je uvaříme do poloměkka. Scedíme je a necháme okapat. Zvlášť v osolené vodě uvaříme do poloměkka očištěné kapustičky.
  2. Ve velké pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví a nasekané chilli papričky. Přidáme mleté maso a také ho orestujeme. Vmícháme rajský protlak a přilijeme rajčata. Vše ochutíme worcestrovou omáčkou, solí a bylinkami a pod pokličkou necháme dusit.
  3. Asi po 15 minutách pánev odklopíme a necháme vydusit přebytečnou tekutinu.
  4. Do zapékací misky rozprostřeme brambory s kapustičkami. Navrch naneseme masovou směs. Vše zalijeme smetanou, zasypeme parmazánem a vložíme do trouby. Při 180 °C zapékáme asi 40 minut.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.