Selský zabijačkový guláš
V chladných dnech to chce něco sytého a výživného. Zkuste dokonalou souhru vepřového masa a vnitřností na selský způsob,
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
773 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3233 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
8,7 g
10 %
9 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
45,4 g
72 %
67 %
-
Tuky
25,3 g
39 %
36 %
-
nasycené
8,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso, jazyk a vnitřnosti očistíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpustíme sádlo, cibulku orestujeme dozlatova, přidáme všechno maso a ze všech stran ho opečeme.
- Pak přidáme papriku, rajčatový protlak, krátce orestujeme a zalijeme polovinou vývaru. Osolíme, vložíme bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín a nakrájený česnek.
- Přiklopíme a zvolna dusíme asi 40 minut. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme zbylým vývarem a promícháme.
- Přiklopíme a za občasného promíchání vaříme ještě asi 20 minut doměkka. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem.