Selský zabijačkový guláš

V chladných dnech to chce něco sytého a výživného. Zkuste dokonalou souhru vepřového masa a vnitřností na selský způsob,

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    773 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3233 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    8,7 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    45,4 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    25,3 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso, jazyk a vnitřnosti očistíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpustíme sádlo, cibulku orestujeme dozlatova, přidáme všechno maso a ze všech stran ho opečeme.
  2. Pak přidáme papriku, rajčatový protlak, krátce orestujeme a zalijeme polovinou vývaru. Osolíme, vložíme bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín a nakrájený česnek.
  3. Přiklopíme a zvolna dusíme asi 40 minut. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme zbylým vývarem a promícháme.
  4. Přiklopíme a za občasného promíchání vaříme ještě asi 20 minut doměkka. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s  čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.