Úterý 20. dubna 2021, svátek má Marcela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 20. dubna 2021 Marcela

Velikonoční kuřecí roláda

nehodnoceno

Kopřivy nebo listový špenát dodají kuřecí roládě jarní šmrnc. Ideální jarní oběd pro celou rodinu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    229 KCal

    10 %

    10 %

  • Energie

    957 KJ

    10 %

    10 %

  • Sacharidy

    10,5 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    10,4 g

    17 %

    15 %

  • Tuky

    15,0 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře vykostíme, omyjeme a osušíme. Vykostěný plát masa položíme kůží dospodu na prkénko. Lehce ho naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a orestujeme na ní najemno nakrájenou cibuli. Přidáme spařené nakrájené kopřivy nebo špenát a krátce je podusíme. Přimícháme vejce, prolisovaný česnek a najemno nasekanou petržel. Když směs zhoustne, necháme ji mírně zchladnout a pak natřeme na plát masa. Maso stočíme do rolády a převážeme provázkem.
  3. Roládu na rozehřátém oleji v pekáčku ze všech stran opečeme. Pak ji podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby. Pečeme ji při 180 °C asi 50 minut. Podle potřeby roládu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme dalším vývarem.
  4. Hotovou roládu vyjmeme a uchováme v teple. Ve výpeku orestujeme hladkou mouku, přilijeme vývar nebo vodu a šťávu krátce provaříme.
  5. Kuřecí roládu nakrájíme na plátky, podáváme s vařenými bramborami a zdobíme bylinkami. Roládu můžeme podávat i studenou.
Autor:

Podobné recepty

Siven na grilu

Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro své kvalitní maso je chován uměle ve...

Losos s bramborovými spirálami

Vařené brambory i hranolky jsou nuda? Připravte si lososa s epickými bramborovými spirálami.

Hovězí pupek ve slaném nálevu s grilovanou cibulkou

Grilování pupku, tedy flank steaku, je cestou, jak si vychutnat kvalitní hovězí maso a přitom se...

Pirožky s mletým masem a zelím

Dokonalá souhra mletého masa a zelí v jemném kabátku z nudlového těsta vás rozhodně dostane.

Karbanátky z lososa a jednoduchý avokádový salát

Lososa nemusíte grilovat jen vcelku. Tyhle vynikající karbanátky si určitě zamilujete.

Zobrazit více