Ingredience
Postup
- Kuře vykostíme, omyjeme a osušíme. Vykostěný plát masa položíme kůží dospodu na prkénko. Lehce ho naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a orestujeme na ní najemno nakrájenou cibuli. Přidáme spařené nakrájené kopřivy nebo špenát a krátce je podusíme. Přimícháme vejce, prolisovaný česnek a najemno nasekanou petržel. Když směs zhoustne, necháme ji mírně zchladnout a pak natřeme na plát masa. Maso stočíme do rolády a převážeme provázkem.
- Roládu na rozehřátém oleji v pekáčku ze všech stran opečeme. Pak ji podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby. Pečeme ji při 180 °C asi 50 minut. Podle potřeby roládu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme dalším vývarem.
- Hotovou roládu vyjmeme a uchováme v teple. Ve výpeku orestujeme hladkou mouku, přilijeme vývar nebo vodu a šťávu krátce provaříme.
- Kuřecí roládu nakrájíme na plátky, podáváme s vařenými bramborami a zdobíme bylinkami. Roládu můžeme podávat i studenou.