Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

1 hodnocení

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    541 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2264 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    11,0 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    46,9 g

    74 %

    69 %

  • Tuky

    34,3 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na malé plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme. Přidáme nastrouhaný sýr, oregano a 50 g mouky. Vše dobře promícháme a v připraveném těstíčku obalíme řízky.
  3. Smažíme je z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji. Osušíme je na papírovém ubrousku.
  4. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem. Řízky podáváme s česnekovým dipem. Můžeme doplnit libovolnou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.