Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem
Lepší řízky jste snad ještě nejedli.
Postup
- Maso nakrájíme na malé plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme. Přidáme nastrouhaný sýr, oregano a 50 g mouky. Vše dobře promícháme a v připraveném těstíčku obalíme řízky.
- Smažíme je z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji. Osušíme je na papírovém ubrousku.
- Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem. Řízky podáváme s česnekovým dipem. Můžeme doplnit libovolnou zeleninou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
541 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2264 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
11,0 g
13 %
11 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
46,9 g
74 %
69 %
-
Tuky
34,3 g
53 %
49 %
-
nasycené
7,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.