Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

1 hodnocení

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Dip:

Postup

  1. Maso nakrájíme na malé plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme. Přidáme nastrouhaný sýr, oregano a 50 g mouky. Vše dobře promícháme a v připraveném těstíčku obalíme řízky.
  3. Smažíme je z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji. Osušíme je na papírovém ubrousku.
  4. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem. Řízky podáváme s česnekovým dipem. Můžeme doplnit libovolnou zeleninou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    541 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2264 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    11,0 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    46,9 g

    74 %

    69 %

  • Tuky

    34,3 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.