Recepty z drůbežího masa

Báječné tacos, wrapy a tortilly. Zabalené svačinky do školy i do práce

Tacos s limetkovým kuřetem a pico de gallo
21. září 2019

Když potřebujete zahnat malý nebo velký hlad během dne, hodí se mít po ruce něco k zakousnutí....

Maďarské lečo, rajská polévka či sýrový nákyp. Užijte si léto s rajčaty

Pravé maďarské lečo
10. srpna 2019

Na zahrádkách dozrávají šťavnaté letní plody, které už svým názvem slibují rajské potěšení, tak je...

Lilkové recepty: řecká musaka, grilované rolky i zahradnická polévka

Musaka
3. srpna 2019

Cuketu do svého letního repertoáru zakomponoval už snad každý, ovšem s lilkem se to má tak, že se...

Hambáč, nugetky, shake. Vystrojte dětem hostinu a oslavte konec školy

Hamburger s domácími hranolky
29. června 2019

Jsou tady vytoužené prázdniny a ať už děti přinesly domů samé jedničky, nebo sem tam nějakou dvojku...

Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele

Kebab se zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou
15. června 2019

Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...

Jak naložit s vykoledovanými vejci? Zkuste tlačenku i sekanou v županu

Vaječná tlačenka
23. dubna 2019

Ať už vám rodinní koledníci nanosili domů hromady vajíček natvrdo, nebo vám prostě doma zbyla, je...

Skvělé velikonoční recepty s jehněčím, telecím i vepřovou panenkou

Jehněčí koule se špenátem a vejci
20. dubna 2019

Svátky jara si na stole žádají něco onačejšího než ve všední den či o běžném víkendu. Uspořádejte...

Ravioli, pelmeně i empanadas. Plněné taštičky ze všech koutů světa

Sýrové ravioli se šalvějovým máslem
2. března 2019

Není na tom nic složitého, ale symbióza jemného domácího těsta s rafinovanou náplní je dokonalou...

Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda

2. února 2019

Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...

Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku

12. ledna 2019

V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

10. listopadu 2018

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou...

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

22. září 2018

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

26. května 2018

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...

VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice

24. února 2018

Kuře na paprice je sonátou pro kuřecí stehna, mletou papriku a smetanu, kterou prostě musíte...

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19. prosince 2017

Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21. listopadu 2017

Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí...

Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

10. října 2017

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však...

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12. září 2017

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29. srpna 2017

Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...

Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

8. července 2017

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili...

Maso si s ovocem rozumí. Zkuste kachnu s fíky nebo kuře na třešních

4. července 2017

Jste nadšení z toho, jaké dobroty nabízí letní zahrada nebo farmářský trh, ale jen ovoce vám k...

Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat

27. června 2017

Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními...

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21. června 2017

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17. června 2017

Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to...

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10. listopadu 2016

Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak...

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

12. října 2016

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty...

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

9. června 2016

S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky....

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

23. dubna 2016

Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom...

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2. dubna 2016

Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si...

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24. března 2016

V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22. února 2016

Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11. února 2016

Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...

Infarkt, cévní mozková příhoda. Jak tělo chránit před kornatěním tepen

23. ledna 2016

Je to nemoc, která nebolí a zpočátku se ani jinak neprojevuje. Přesto je ve vyspělých zemích...