Čtvrtek 28. ledna 2021, svátek má Otýlie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 28. ledna 2021 Otýlie

Recepty z drůbežího masa

Na jihu Čech se objevily další případy nákazy ptačí chřipkou

Na obecním rybníku v obci Zlivice na Písecku našli v minulých dnech uhynulé...
26. ledna 2021

Veterináři dnes potvrdili výskyt ptačí chřipky na dalších dvou lokalitách v Jihočeském kraji. Jedna...

Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky

Vídeňský řízek
23. ledna 2021

Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...

Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu

Nugetky s domácí sladkokyselou omáčkou
21. listopadu 2020

Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda?...

Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity

Losos s citrusy a americkým bramborem
7. listopadu 2020

Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

Pečená zvěřina na schwarzwaldské šunce se zeleninou
24. října 2020

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...

Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu

Pečený vývar s celestýnskými nudlemi
26. září 2020

Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...

Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově

Cukety plněné rýžovou směsí
19. září 2020

Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...

Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez

Čufty v tomatové omáčce
5. září 2020

Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...

Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni

29. srpna 2020

Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....

Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky

25. července 2020

Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...

Chuťovky za „totáče“: polévka z gulášové konzervy nebo smaženky ze sekané

24. května 2020

Po šedesáti šesti dnech vláda v pondělí ukončila nejdelší nouzový stav v dějinách Česka....

Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie

23. května 2020

Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...

Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem

25. dubna 2020

Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...

Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší

14. března 2020

Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...

Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš

aktualizováno  11. března 2020

Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....

Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu

15. února 2020

Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

9. listopadu 2019

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá...

Sezona svatomartinské husy začíná, chovatelům konkuruje drůbež z dovozu

5. listopadu 2019

Svatomartinské slavnosti jsou pro chovatele hus vrcholem sezony. Přitom je to trend teprve...

Luxusní nedělní oběd skoro bez práce. Upečte si podzimní masovou pečeni

19. října 2019

Nechcete při přípravě nedělního oběda strávit v kuchyni celé dopoledne, ale hodláte se před rodinou...

Báječné tacos, wrapy a tortilly. Zabalené svačinky do školy i do práce

21. září 2019

Když potřebujete zahnat malý nebo velký hlad během dne, hodí se mít po ruce něco k zakousnutí....

Maďarské lečo, rajská polévka či sýrový nákyp. Užijte si léto s rajčaty

10. srpna 2019

Na zahrádkách dozrávají šťavnaté letní plody, které už svým názvem slibují rajské potěšení, tak je...

Lilkové recepty: řecká musaka, grilované rolky i zahradnická polévka

3. srpna 2019

Cuketu do svého letního repertoáru zakomponoval už snad každý, ovšem s lilkem se to má tak, že se...

Hambáč, nugetky, shake. Vystrojte dětem hostinu a oslavte konec školy

29. června 2019

Jsou tady vytoužené prázdniny a ať už děti přinesly domů samé jedničky, nebo sem tam nějakou dvojku...

Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele

15. června 2019

Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...

Jak naložit s vykoledovanými vejci? Zkuste tlačenku i sekanou v županu

23. dubna 2019

Ať už vám rodinní koledníci nanosili domů hromady vajíček natvrdo, nebo vám prostě doma zbyla, je...

Skvělé velikonoční recepty s jehněčím, telecím i vepřovou panenkou

20. dubna 2019

Svátky jara si na stole žádají něco onačejšího než ve všední den či o běžném víkendu. Uspořádejte...

Ravioli, pelmeně i empanadas. Plněné taštičky ze všech koutů světa

2. března 2019

Není na tom nic složitého, ale symbióza jemného domácího těsta s rafinovanou náplní je dokonalou...

Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda

2. února 2019

Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...

Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku

12. ledna 2019

V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

10. listopadu 2018

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou...

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

22. září 2018

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

26. května 2018

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...

VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice

24. února 2018

Kuře na paprice je sonátou pro kuřecí stehna, mletou papriku a smetanu, kterou prostě musíte...

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19. prosince 2017

Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...