Středa 21. dubna 2021, svátek má Alexandra
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 21. dubna 2021 Alexandra

Kopřivová nádivka s mandlemi

nehodnoceno

Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají nádivce slavnostní šmrnc.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    599 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2505 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    48,5 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    20,6 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    35,4 g

    54 %

    51 %

  • nasycené

    15,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse vyšleháme změklé máslo se žloutky a lučinou do pěny. Přidáme housky pokrájené na kostičky, zalijeme mlékem se smetanou, opatrně promícháme a necháme odležet asi 10 minut.
  2. Pak přidáme pokrájené kopřivy, nahrubo pokrájené mandle, utřený česnek se solí, ušlehaný sníh z bílků a vše opatrně promícháme.
  3. Vzniklou hmotu rozdělíme do zapékacích misek vymazaných máslem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Závin s chřestem

Štrúdl z listového těsta nemusíte péct jen nasladko. Náplň ze smetanového sýra, chřestu a šunky z...

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Lahodný předkrm, nebo malé pohoštění k vínu, tento zcela bezmasý „tataráček“ se stane vaším...

Masové košíčky s vejci

Rafinovaný předkrm s křepelčími vejci vypadá na první pohled docela složitě, ale nakonec je to...

Vaječná pomazánka s paprikou

Barevnější variace na klasickou vajíčkovou pomazánku vás rozveselí a bude ozdobou každé rodinné...

Velikonoční hlavička

K tradičním pokrmům patří ve většině českých domácností o Velikonocích hlavička s uzeným masem.

Zobrazit více